Håll ditt family huvud högt - Del 3 (sista delen)

Det har sagts så många gånger. Det viktigaste i livet är kärleken. För ett år sedan ,om någon kommer ihåg, stod jag här och sa att det viktigaste är inte kärleken. Det viktigaste var vänskapen. I år tänker jag ändra mig. Det viktigaste är inte vänskapen det viktigaste är familjen.

En familj som rymmer så mycket mer än vänskap, kärlek. Som rymmer vänskap, kärlek. Familj är så mycket mer än bara mor, far, syster och bror. Son och dotter. Familj är vänner, församling. Familj är personer som bryr sig om hur du mår. Bryr sig och vill att du skall må bra.

När en tragisk händelse drabbar en människa. När man förlorar en vän. Då finns det ingenting viktigare än en stark familj som ställer sig bakom. Som lyfter personen som gång på gång kommer att falla likt ett barn som precis lärt sig gå. Familjen är den där lilla målburen som sju åringar stöttar sig på när de lär sig åka skridskor. Vad vore Peter Forsberg utan den målburen? Vad vore Peter Forsberg utan en familj.

Man behöver en familj som talar om för en att livet går vidare. Det går att hanka sig fram. En familj som lär dig att vännen du förlorade inte har lämnat dig. Vännen lämnar dig aldrig förrän du lämnar vännen.

 

Men hur gick det för Johan?

 

Johan reste sig från marken. Gick de få metrarna fram till tältöppningen. Där på scenen såg han ung man stå och tala om vikten av att ha en stark familj. En familj som finns där när du behöver den. En familj som bär dig när du själv inte längre orkar gå. Johan står där och känner värmen omsluta honom. Han känner värmen inifrån. Men också utifrån kylan känner han en värme. En mänsklig värme. Och han vet att Emil inte har lämnat honom. Emil kommer aldrig att lämna honom. Inte förrän Johan lämnar Emil. Johan kommer aldrig att lämna Emil.

Den unge mannen på scenen såg Johan rakt i ögonen, sedan tittade han lite bredvid honom och den unge mannen såg sin vän.

Sedan höjde han händerna och sade.

 

 

Herren välsigne er och bevare er.
Herren låte sitt ansikte lysa över er
och vare er nådig.
Herren vände sitt ansikte
till er och give er frid.
I Faderns, Sonens och den heliga Andens namn.
Amen.


Dagens blogg tipps: Jonas Gardell och Emil Jensen

Sitter på nya jobbet och har väldigt mycket tid till att läsa bloggar och det har främst blivit Jonas Gardell och Emil Jensen. Två stycken vars senast inlägg är helt enkelt brilljanta.

Gardells inlägg kräver lite mer koll och därför rekomenderar jag att ni går in på hans
hemsida.

Emil Jensen är helt enkelt genialt i sin ensama enkelhet.


Sätder vs. Människor

Nu när jag i detta nu lämnar Jönköping fick jag ett starkt minne från när jag kom hit under cykelturnén. Då kom jag via höjderna norr om stan. Det var början av sommaren och det skymde precis och alla ljus och lyktor hade tänts och Jönköping såg så enormt stort ut där nere vid havskanten (vätterns strand). Jag minns att jag tänkte: Detta måste vara Sveriges största stad, nån har räknat fel!

Så känns det inte när man är inne i själva stan, men från rätt håll är det mäktigt!

Lite som vissa människor man träffar. Från rätt vinkel är dom andliga giganter. Men kommer man för nära känns dom mer som ett villasamhälle. 

Fast så finns det ju tack och lov dom som är precis tvärtom. Man går in i den andefattiga stugan och där inne ligger mexiko city och puttrar.


Håll ditt family huvud högt - Del 2

Skriket. Desperationen, hjälplösheten. Skriket efter hjälp, det ekade i husen. Ekar i Johans huvud där han sitter. Lite för sig själv. Lite tillsammans med Emil.

Johan och Emil kom fram, på den mörka skolgården såg de vad som hände. Tre killar. En Tjej. Mattematiken busenkel. Hennes kläder var söndertrasade hon stod blottad framför killarna. Någon var tvungen att ingripa. Emil tvekade aldrig.  Johan stod förstenad. Emil sprang, stannade aldrig utan tvekan. Slet bort den första killen kastade honom in i en bil precis som han kastat kast med liten boll på klintevallen när han gick i trean. Tog tag i nästa. Han föll som en fura kunde omöjligt hålla balansen med byxorna vid sina anklar. Slog bakhuvudet i asfalten. Låg orörlig, blod flöt ut kring hans huvud. Bildade en lite gloria. Senare skulle sjukhuspersonalen rädda hans liv. För det skulle Johan vara evigt tacksam.

Den tredje killen hade inte längre något val. Han släppte tjejen som genast sprang mot Johan. Väckte honom ur hans dvala. Drog honom tillbaka till verkligenheten.  Drog fram mobilen. 112. Hjälpte henne bort. Satte henne i skydd. När han vände sig om såg han hur Emil inte hann flytta sig för den tredje killens knivhugg.  Den satte sig mitt i magen. Blodet forsade ur honom som ett vattenfall Emilfallet. Så ytterligare ett hugg och så till sist det dödliga snittet över halsen. Emil föll. Föll för sista gången Emilfallet.

Johan sprang rugbytacklade omkull killen. På håll hörde han sirener. Tillsammans slog de i marken. Johan kände en obeskrivlig smärta i sin magsäck. Killen hade parerat hans tackling med kniven. Johan kände någonting rinna från hans panna. Hans blick var suddig. Han trodde det var slut. Killen skulle ge den sista stöten. Men den kom aldrig istället hörde han fotsteg försvinna åt ena hållet och nya komma från andra hållet. Han stängde ögonen. När han öppnade dem igen var allting vitt.

Väggarna var vita, taket var vitt, sängen var vit och kläderna var vita. Golvet var inte vitt, men vad gör det när allt annat var vitt. När allt var vitt men inte dött. Johan var levande. Men Johan ville inte längre leva.

Håll ditt family huvud högt - Del1

Nu var det länge sedan det kom en historia här. Den här skrev jag och läst på midsommar i sommras. Läs gärna prologen först och lyssna på klippet. Mest för känslan den där sommar känslan som är så skön och som den här berättelsen gör sig så mycket bättre i.


Solen – Strålar, värmer, lyser alldeles klart. Varm, sommar.
Luften - Full av dofter, Syren, nyklippt gräs – ensilage. Svinskit

Johan ligger på rygg i det gröna mjuka sommargräset. Midsommaraftons dag. Blundar.

Det blir inte mörkt. Ögonlockens insida glittrar av solens sken. Gult, rött och svart – ”detta år var svart” kents, Jocke Bergs textrad cirkulerar runt, runt, runt, runt i hans huvud. Loopad, satt på ständig repeat. Återupprepas. Precis som låtarna i Eurovision Song Contest är en återupprepning av låtarna från året innan.

Johan blundar, bilder blixtrar förbi. Kniven blixtrar förbi. Kniven. Den kniven.

Han känner med handen över magen. Rör vid ärret. Allt gick så fort. På väg hem sent en natt. De hörde skriket från den mörka skolgården. Johan och Emil började springa.

Emil.

Minnena gör för ont. Smärtar värre än knivens egg.

Slår upp ögonen . Måste tänka på någonting annat, hur svårt det än är. Det är svårt varje dag. Varje dag är en kamp för att inte tänka på hur man förlorade en vän. En ständigt strid David mot Goliat. En strid som Goliat ständigt vinner. Idag är kampen hårdare än vanligt.

Hur skall man kunna glädjas åt någonting på den dagen då man förlorade en vän? Till det behövs någonting som håller en upp någonting starkare än en enstaka vän. Det behövs en familj. En stor världsligfamilj.


Håll ditt family huvud högt - Prolog



Dom brände grönan och skolan står där ensam nu
Cykelställen står tomma än, trots att loven är slut
Dom fäller kastanjeträden i allén framför skolgården
Och jag rör mig tyst hör inte hemma här, jag är vålnaden

Jag vet inte varför, men kanske är det därför jag minns det så väl
Dina stora ögon, dina bruna händer, dina vassa knän

Var det dig jag såg, som en skugga ur mina drömmar
Var det dig jag såg, dig jag svor att aldrig glömma

Dom gräver i parken och frosten i marken ,blir ett försvar
Och vid hörnet av kyrkan där järnvägen går, har dom spärrat av

Någon ligger i gräset, med frostiga kläder, så stilla och vit
Och blåljusen blinkar, tänk vad man kan göra med en liten kniv

Och jag vet inte varför men jag återvänder alltid hit
Det var väl något vi gjorde, något vi sa här som förändrade mitt liv

Var det dig jag såg, som en skugga ur mina drömmar
Var det dig jag såg Dig jag svor att aldrig glömma
Var det dig jag såg som ett spöke från döda drömmar
Var det dig jag såg
Har jag äntligen lyckats glömma?

//J.Berg

veckans låt v.39 Run to you - Fibes, Oh Fibes! feat Kim Wilde

Jisses. Aldrig har de varit så svårt att välja ut en veckans låt. Jag vet ännu inte nu när jag skriver detta vilken låt det kommer att bli. Skulle kunna ge er en hel lista och jag tror också att det är det jag gör. Det här blir veckans låt med några extra tipps.
Men veckans låt måste ändå bli det band som just nu kastar ut sig super hit efter super hit även om inte alla har upptäckt dem. Men troligtvis har någon under våren och sommaren hört deras singel Love Child nu har de släppt albumet och en ny till singel. Den här gången gästar ingen mindre än 80-tals ikonen Kim Wilde med den enorma hitten Kids In America. Ett möte som inte kan bli något annat än ett mästerverk. Dessutom har de släppt en förvånansvärt bra cover på Queens Don't Stop Me Now.
veckans låt: Run to you - Fibes, Oh Fibes! feat Kim Wilde


Ursäkta röran vi bygger om

En del tv historia. Snälla Tv4 sänd det igen. Alla avsnitt.


IFK vill tydligen inte ha pengar

Sist jag kollade hade alsvenskan problem med publik och många lag har en riktigt den ekonomi som krävs. Nu stundar en sista avgörande match om SM guldet mellan IFK och AIK i göteborg. Biljetterna går som smör och Gammla Ullevi är i stort sett utsålt med sina 17'000 biljetter. Med största sannolikhet skulle IFK en sådan här match kunna om inte fylla så i gälla göra Nya Ullevi regält fullt, och dessutom tjäna upp emot 2 mijoner extra. Men enligt den här artikeln i Sportbladet så vill tydligen inte IFK tjäna några pengar. Tycker jag låter väldigt konstigt. Dessutom så skulle väll en störra arena, trötts mer publik. Innebära större säkerhet. Eller är jag helt ute och cyklar?

He doesn't look a thing like Jesus But he talks like a gentleman Like you imagined when you were young

Har kämpat hårt idag och fått sjukt mycket gjort. Ett seminarium färdigt som inte behöver vara klart fören på torsdag. Pankakor stekta och kroppen fick en genomkörare på gymmet. Nu ligger jag utbress i soffan och ser årets första Elitserie match.

På torsdag är det återigen bilresa på schemat. Den här gångent till Oskarshamn för att tillbringa helgen på Gotland. Skall bli otroligt kul. Det som jag ser absolut mest fram emot är ju att få träffa min brorsdotter som nu äntligen är född och fyller en vecka på lördag tillsammans med mitt kusinbarn.

Förutom daten med brosdottern Agnes så blir det även en date med Kristian på lördag natt när han kommer tillbaka från sin bortamatch. Skall bli en oförglömlig natt.

Sen skall jag rida för första gången på upp emot två månader. Har inte suttit på en häst sedan en vecka innan jag skadade axeln. Men nu är det dags. På gotland finns ju Mimmi och henne är jag säker på att jag inte kommer att bli av kasstad ifrån och få axeln ur led igen.

Topp tre Tv serier just nu:
1. Band of Brothers (på första plats alltid på första plats.)
2. Advokaterna
3. 2½men

"Håll ett öga på de där i blått. jag tror de har pistol"


Fortsätter att blicka bakåt: Landar vinter 2007 och tar upp ett förbjudet ämne

Känner mig inte lite påhoppad i Kristians (ww.kerille.blogg.se) senaste blogginlägg! Han säger bland annat att jag både överdriver och inte kan stava!

Vi börjar med stavningen! Genom alla generationer har det svenska språket utvecklats tack vara att man inte har låst fast sig allt för mycket i hur det stavas och uttalas m.m. Är det någonting vi vill sätta stopp för? Är det så att vi kanske till och med vill tillbaka till den gammla goda tiden då man sa, ni äro och ni voro!

Nu till de andra påhoppen!


1.Jag skrev att Kristian var nära att sladda in i en refug.
Kristian svarar:- Skitsnack 1, det var ingen sladd utan en kontrollerad sväng och refugen var definitivt 20 cm ifrån!
Hampus svarar: Om det var en kontrollerad sväng som du hade problem med så förstår jag att du fick problem och åkte i diket när du väl fick sladd! På tal om avståndet så kan man ju diskutera hurvida 20cm är långt ifrån eller nära!

2. Jag råkade senare skriva fel och säga att handbromsen satt bak (jag är medveten om felet, handbromsen satt fram) Sedan sade jag att vi åkte rakt in i en stolpe!

Kristian svarar: - Skitsnack 2, handbromsen sitter FRAM, och det i samband med mitt önsketänkande att den just för tillfället skulle sitta bak resulterade i att vi åkte rakt fram och snuddade en stolpe med sidan av bilens främre stötfångare.
Hampus svarar: Vi snuddade så mycket så att stolpen flyttades åt sidan och troligtvis gav vissa skador på bilens kaross!

3. Jag fortsatte att säga att vi sladdade på Flextronics och att Kristian gled upp i en häck/rabatt.
Kristian svarar:- Sanning 1, vill endast tillägga att det var ruskigt halt och bilen gled 10 meter i låg fart innan den med en hastighet som inte skulle döda en nyckelpiga gled upp i rabatten.
Hampus svarar: Jag vill ge honom en eloge här för att han faktiskt står för vad han gjorde, men tycker fortfarande att det är tråkigt att han fortfarande måste försvara sig! Men tänker man på att det gick i en hastighet som, jag citerar "inte skulle döda en nyckelpiga" så tycker jag att det är ännu mer skrämande att han inte kunnde kontrollera sladden och få stopp på det innan rabatten kom!

4. Sedan skrev jag: "Bilen fortsätter att sladda och vi åker rakt ned i ett dike! Och kommer inte upp! Det slutar med att jag och Niklas får hoppa ur bilen och knuffa upp den ur diket."
Kristian svarar: - Skitsnack 3, visseligen var jag inte beredd på returen men rakt ner i diket är en klar överdrift. Båda framhjulen stod kanske halvvägs ner i diket (det var nära att gå i diket helt enkelt) men det var väldigt lätt att backa upp.
Hampus svarar: Så vitt jag vet börjar diket när det lixom börjar slutta nedåt från bägge sidor så att vattnet samlas där, det börjar i alla fall inte i bottnen. Alltså sladdade han rakt ned i diket (eller snett ned om man tycker bättre om det) Och ja! Det var väldigt lätt att backa upp när jag och Niklas knuffade upp honom, innan det stod det helt stilla!

5. Efter det jämnförde jag Kristian med en tio årig pojke som är på väg för att berätta för pappa att han har sparkat bort sin första fotboll.
Kristian svarar: - Skitsnack 4, lektionen skulle snart börja och det var redan dags att vända hem och jag var inte ledsen för det som hänt utan såg det som en nyttig lektion.
Hampus svarar: Här drar Kristian fram en av sina största lögner! Tack vare att han körde i diket och inte längre ville sladda så hade vi en halvtimme att spendera innan lektionen! Om han sedan har lärt sig någonting är tveksamt men man kan ju hoppas!


Blickar bakåt i bloggen. Landar våren 2007

Klockan 01:10 natten till Onsdagen ringde min mobil. Långsamt vaknar jag till liv och tar upp mobilen och läser: Niklas Palmqvist mobil. Svarar med nyvaken röst men möts inte av vad jag hade föväntat mig (dv.s. Niklas) utan jag möts av Kristians ljuva stämma. Först pratar han om någonting som jag inte längre minns. Sedan kommer han fram till sitt egentliga ärende konversationen går ungefär såhär
Kristian (K): Alltså, vi (Kristian och Niklas) åt ju lunch vid typ tolv.
Jag (H) (H som i Hampus inte H som i Jag): Mmmm
K: Sedan köte vi 1 kilo godis som vi åt upp så då åt vi ingen kvällsmat.
H: hahahah
K: Så nu började magen att kurra. Så tror du att Max har öppet?
H: hahahahaha, Du ehh jag har ingen aning faktiskt, men det tror jag åk och kolla

Sedan börjar vi disskutera en eventuell utgång på Sävefest ikväll (Onsdag) på hamnplan för att sedan gå vidare till helgen och Snook på Gutekällaren och till sist in på nästa veckas Mösspåtagning och resten av studentfirandet. Och från det in på något djupare samtalsämnen.

Så klockan 01:10 inleddes ett ungefär 20 minuter långt samtal.

Lögn, förbannad lögn och statistik

Jag tror att det var Mark Twain som sa: Det finns tre sorters lögn! Det är lögn, förbannad lögn och statistik.


I tidningarna går det att läsa att undersökningar visar att 4 av 10 olyckor i trafiken är alkoholrelaterade.  4 av 10. Det måste ju innebära att 6 av 10 olyckor i trafiken inte är alkoholrelaterade. Det kan ju bara betyda en sak. Drick så mycket alkohol du bara kan innan du sätter dig i bilen då är det 20% större chans att du inte är med om en olycka.


Det går att vända statistik hur som helst för att den skall passa just ditt ändamål. En Sverigedemokrat och en Miljöpartist kan använda sig av samma statistik för att, å ena sidan visa hur invandringen gör att arbetslösheten ökar och å ena sidan hur invandringen sjunker. En moderat och en Socialdemokrat kan använda sig av samma statistik för att visa att arbetslösheten sjunker, eller att arbetslösheten stiger om man hellre vill få fram det budskapet.


Statistik är en lögn som går att vända så att den passar det du vill använda den till! Därför är det viktigt att inte alltid lyssna på vad tidningarna skriver, speciellt när det är just statistik de använder sig av. Du måste skaffa dig en egen uppfattning, då måste sätta dig in i hur undersökningen som frambringade den aktuella statistiken gick till, och du måste själv avgöra om statistiken visar "ditt" eller "datt".


"Det finns tre sorters lögn! Det är lögn, förbannad lögn och statistik!"


Hampus 3.0

Hampus 3.0 den uppdaterade versionen med en ny mer effektiv programvara. Lite så känner jag mig sedan jag har flyttat hit.

Jag har ju som alla känner till alltid varit välidigt tankspridd och rörig utan någon större ordning eller diciplin. Jag tappar lätt bort saker, håller ingen större ordning hemma utan låtar lite papper ligga här och var trotts att jag har tänkt ut ett jätte bra system för att hålla ordning på allting. Och diciplinen skall vi inte tala om. Att sätta sig och plugga eller gå och träna har offta prioriterats ner för tv gå på stan, ligga och läsa eller göra någonting annat som är mycket skönare än att sitta och plugga.

Med sedan jag flyttade hit har jag skapat jätte ordning i lägenheten, (och jätte är en överdrift) alla pappren har sin bestämda plats i pärmar eller pappersfack. All kurslitteratur är samlad på ett ställa och ligger inte lite här och var och skräpar. Jag har en fint sorterad pärm med alla skolpapper och en ännu mer sorterad pärm med bankpapper, fakturor och försäkringsbrev.

Diciplinen skall vä knappt nämna. Jag vet att många tänkte att jag aldrig skulle klara av att diciplinera mig så pass mycket så att jag skulle klara av att läsa juridik på distans. Men än så länge sä här en månad in i kursen går det gallant. Jag sitte mer än gärna med ansiktet nedborrat i kurslitteraturen och lagboken och pränar in lagtext och funderar kring juridskafrågeställningar. Det är nästan så att jag lägger ner för mycket tid på juridiken. Ibland får jag bromsa mig själv och tvinga mig att sätta igång med lite Kriminologi också.
Jag har även fått bättre diciplin när det gäller träningen och är nu och tränar minst tre gånger i veckan alltid, alltid med tio minuters löpning.

Sedan skall vi inte tala om matvanorna. Jag som aldrig äter fisk har nu köpt hem ett packet laxfilé, knäckemacka ingår i det dagliga matintaget och det sista tillskottet i min matkulltur stavas Kalles randiga kaviar.

Så det här är vad Hampus 3.0 innebär. En uppdaterad effektivare människa som håller sig sysselsatt på helt nya sätt. Det känns kanon.

Veckans låt v.38 Ett sällsynt exemplar - Lars Winnerbäck

Den här veckan är det självklart en ny Winnerbäck låt som är veckans låt. Ett sällsynt exemplar spelade Lasse redan i sommras både på Peace&Love och Hultsfred som sista låten. Då var det bara han och en gittar. Efter konserten i Hultsfred tittade vi på varandra och sade att den här låten på skivan med lite inramning kommer att bli skit bra. Nu är skivan här. Låten är inramad och den blev kanon och kanske den bästa låten på hela skivan.

veckans låt: Ett sällsynt exemplar - Lars Winnerbäck


Lars "Kent"(?) Winnerbäck - Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen.

Om jag tappar allt igen
Det är möjligt att det händer
Det kan vara svårt att hitta hem
från alla hav och alla länder

Äntligen sitter den i spelaren och snurrar runt. Lars Winnerbäcks nya. Skivan som alla trodde skulle låte precis som förra plattan Dauguva. Han använde sig av precis samma band i precis samma studio. Men två på varandra följande skivor som skilljer sig mer från varandra än Dauguva och Tänk om jag ångrar mig... får man leta efter. Både Aftonbladet och Expressens recensenter som tjuvlyssnat på skivan har dragit parraleller till Kent. Och visst kent sysslar med rock men mycket mer likheter finns det trotts allt inte. Däremot kan alla som kallat Winnerbäck för en copy cat och en Ulf Lundell sound alike måste nu vara tvugna att släppa det. Här finns inga likheter med Lundell kvar (om det någonsin har funnits det). Visst första singeln Jag får liksom ingen ordning kunde möjligtvis låte som Killers med svensk text. Men det är ändok den enda låten där en sådan parrallel tilllåts göras.

När jag tänker efter finns det faktiskt ytterligare en parrallel att göra till kent. 2002 släppte de Vapen & Ammunition en skiva där alla låtarna i stortsett gick som singlar. Här har vi ytterligare ett sådant album. Ett album där ingen låt tappar i kvalité den ena överträffar den andra och ibland smäller det till med lite toppar.

Det enda jag möjligtvis stör mig lite på är den stundtals enorma likheten mellan fjärde spåret Du som reser mig och Lång väg hem från Söndermarken.

Men vilken öppning han gör med Järnvägsspår, Kedjebrev och inte minst Ett sällsynt exemplar. Ett sällsynt exemplar spelade han förövrigt även i en aukustisk version som sista låt, på sin sista spelnin av fyra på kanske den sista Hultsfredsfestivalen.

Ljus stannar kvar
Kom och var min vän
Ljusna mig igen, igen, igen

Hampus 2.0

Kom precis på att jag sa att jag skulle skriva om Hampus 2.0 idag. Men det glömde jag ju bort när jag bloggade förut idag. Det får bli någon gång i helgen istället. För i morgon är det en helt speciell dag och något speciellt som det skall bloggas om.

[Idag skall bli daagen nähär jaha fångar dej] vad Lasse lindh hesar fram en del rader.

OBS---Det här är inte ett långt tråkigt rablande inlägg som det igår det här har substans (?(eller nått))---OBS


Jag skall skrika så högt så änglarna ramlar ner
Jag skall slås i dina kvarter
dansa gata ut, gata ner
jag skall bygga oss en sol


Sitter här i bibliotket idag igen och har precis avslutat juridikarbetet och satte på min första playlist jag gjorde på spotify och insåg att Lasse Lindh är bra och att jag i stort lyssnade på väldigt bra musik där runt alla hjärtans dag när jag skaffade kontot. Nu är det name the pet som är väl värd ett Myspace besök.

På tal om musik så kommer Lars Winnerbäcks nya album redan imorgon. Troligtvis har det börjat läcka ut eftersom det egentligen inte skulle släppas fören på måndag. Men jag har inte vågat kolla på Piratebay för jag tror inte jag skulle kunna hålla mig från att ladda hem det och jag vill verkligen vänta tills det går att köpa det. Sen skall jag sätta på skivan i min nya stereo. Vrida upp och låtsas som om jag är ute på landet utan några granar. Sedan skall jag lägga mig i soffan. Och blunda i typ en timme.

I tisdags öppnades ansökningen till högskolans vårtermin. Jag som knappt har hunnit börja här måste nu bestämma mig innom en månad vad jag skall sattsa på, vilken stad jag skall bo i och om jag skall fortsätta att plugga redan i vår eller bara läsa nån liten kurs här så jag får ha kvar lägenheten och sedan jobba en termin igen.

Jobb ja, var och lämnade in mitt CV på Carlings i måndags. Igår gick ansökningstiden ut, nu är det bara att vänta. Jag tror i och försig inte att de kommer att ringa tyvärr. Men det skadar ju aldrig att söka. Börjar förövrigt bli tveksam till om jag hinner med att jobba också. Nu har det börjat bli lite att göra här.

Har ännu inte riktigt lyckats släppa besvikelsen över Paulo Nutinis uppföljare till underbara These Streets. Han släpper en jätte bra singel i Candy men sedan kommer aldrig de där låtarna som lyfter upp albumet. De som han hade i Jenny don't be hasty, New Shoes och absolut i Alloway Grove. Eller så har jag aldrig riktigt gett skivan en ärlig chans förväntningarna var för stora.

Blir förövrigt farbror vilken dag som hellst det är någonting jag inte har nämnt här tror jag. Dessutom får min kusin barn nu när som hellst också, eller han borde fått barn förra veckan (eller hans sambo) Jag känner absolut ingen press med tanke på att han är lika gammal som jag.

Känner hur hela min ryg blir stel och banan böjd av att sitta böjd över de här juridikböckerna timmar i sträck.

På schemat ikväll står det, laga köttfärssås och spagetti. Vänta en timme, träna, softa framför tvn, lägga mig, läsa lite i kriminologi boken. Sova. Perfekt.


"jag är inte gjord av sten"

En lång härligt och framför allt varierande dag har det varit idag. Åt en underbar frukost (en av alla saker jag lärt mig sedan jag flyttade hit. Förr åt jag nästan aldrig frukost, nu ätar jag nästan aldrig inte frukost. Äntligen har jag kommit på vad jag vill ha till frukost.) bestående av två fullkorns polarkakor (har jag för mig att de heter, sånadär runda som är jätte goda med stekt ägg på) som jag körde i micron med ost. En kopp te (himmlagott) och avslutningsvis ett kokt ägg (6minuter). Under tiden lyssnade jag på morgonpasset. Det bästa programmet just nu. Det har verkligen fått ett uppsving efter lite programlederbyten (in med Kodjo Akolor och Hanna Hellquist (på fredagar eller torsdagar så kommer även Nour El-Rafai förbi) och ut med Olle Garp)

Efter morgonmyset så packade jag väskan full med skolböcker, Lagboken och Civilrätt, skolpärmen, anteckningsblock och dator. Utöver det så åkte även en vatten flaska och en nektarin ner. Allt man behöver för en intensiv pluggperiod i biblioteket fram till halv två.

Ägnade Förmiddagen och halva eftermiddag till att lösa en tredjedel av den här veckans juridikuppgift.

Hem och äta baconpasta och slappa lite i soffan med tv-spelet innan det bar iväg till Halmstads egna hittepåare. Och precis som vanligt hittade de på massor med fel på bilen. (däremot drog de inte klassikern "Vi börjar väll med betalningen" blev nästan lite ledsen och kände mig helt ur balans när de från start ändrade allt som för mig är besiktning.)

Efter att jag fått pappret om ombesiktning var det tillbaka till biblioteket för lite förberedelser inför morgondagens seminarium. Hem igen, äta och till maxi efter damsugare. Hem och lämna den och ner på smålands för att träffa lite vänner och så tillbaka hem hit vid halv tolv.



Oj vilken uppradning det blev av dagen. Ett typiskt sådantdär tråkigt blogginlägg som man aldrig orkar läsa.
På planeringen för bloggen imorgon står det. Hampus 3.0 undrar vad det skall handla om.

To avvika or not to avvika thats the question

På kriminologin har vi ställt oss frågan. Varför är det så många som inte gör brott? Den frågan är egentligen så mycket mer intressant än frågan om varför det begås så mycket brott. Alla möjligheterna att begå brott finns där hela tiden. Det enda vi behöver göra är att för en sekund avvika från det förväntade beteendet som samhället, alltså vi, har satt upp.

Det fick mig att tänka på en text jag skrev i våras som jag fortfarande tycker har några matnyttiga tankar (normaltsett brukar jag ganska snart efter att jag skrivit mina texter anse att allt bara är rappakalja). Så här kommer den återigen. Nu med en ny tittel. Förut hade den, den tråkiga titteln, Rätt och Fel. Nu går den under namnet. To avvika or not to avvika thats the question.


Vilka är vi att säga vad som är rätt att fel?

Hur kan vi ta oss rätten att säga att alla människor är lika värda hur kan vi ta oss rätten att säga att män och kvinnor skall ha samma rättigheter.

Vi har skapat oss en värld där vi tror att det är så det skall vara, men egentligen är det bara så vi tror att det skall vara.

Har vi rätten att säga att en rasist har en kränkande människobild när vi inte vet om våran är rätt. Vi har satt normer och regler som vi tycker skall följas och de som inte följer dessa ser vi som människor som antingen är utvecklingsstörda, idioter eller efterblivna.  Men tänk om dem med som har Downsyndrom hade varit i majoritet när världen skapades hade då inte världen varit skapad på ett sätt som hade passat dem. Tänk om nazisterna hade kommit till makten hade då inte deras normer och regler blivit det som hade setts som rätt av mänskligheten.

 

Tänk om sanningen är att vi lever och sköter våran värld på helt fel sätt. Tänk att det vi tror är rätt bara är rätt för att vi har sagt att det är det.  Men vilka är vi att säga vad som är rätt och fel, det enda i kan säga är rätt är det som får oss att må bra och det som är fel är det som får oss att må dåligt. Det är det enda som vi vet är rätt och det kommer någon annan alltid tycka är fel.

 

Vilka är vi att säga vad som är rätt och vad som är fel?


Mother am I good looking

Softar morgon idag, hade stora problem med att somna i natt. Men vid tretiden gled ögonlocken igen.

Nu börjar det bli dags att sätta igång med maten sedan packar jag väskan och så sticker jag till mitt älskade bibliotek. På dagens hemma gjorda schema läser jag. Kriminologi- Planera och genomföra en socialstudie och fundera kring avvikande beteende i den socialastudien.

Den här veckan ser ut att bli välldigt lugn. Hade tagit fel på dag för inlämnande av juridikuppgiften. Jag trodde att den skulle vara inne på torsdag och satte mig därför i lugn och ro och började arbeta med den i går förmiddag. Då upptäckte jag till min förskräckelse att den skulle vara inne innan klockan åtta igår kväll. Så det var att sätta på turbon och åka. En proposition på 6sidor angående Köplagen, en 7sidor lång elektronisk föreläsning om både Konsumentköplagen och Köplagen. Och så skulle jag läsa igenom all litteratur vi hade efter saker som kunde ha att göra med våran uppgift. Vi har ungefär sju böcker tror jag. När det var gjort så skulle jag lösa veckans uppgift. Vi kan väll säga att jag kanske inte riktigt hann läsa allt. Nu skall jag i och försig inte göra samma tabbe och ta det lugnt hela veckan för att sedan inse att nästa veckas uppgift också skall vara inne på måndagen.

Igår så tänkte jag ut ett inlägg i san
Martin "Marty" Lyberg anda när jag var på gymmet. Nu skall det hela bara präntas ner. Får se när det blir av. Vet ni förresten om att mary är den vassaste bloggaren jag känner till när han sätter sig ner och skriver. Kan vara bra att känna till, så Kristian du har blivit omkörd.

Godis för Mattias - Jök

Jag tänkte att i våras när jag pluggade Litterärgestalltning så lade jag varje vecka ut arbetet jag hade gjort. Tänkte att jag skall göra det nu också. Eller rättare sagt jag lägger ut förra veckans så ni har en aning om vad det är för någonting mysigt jag håller på med.



Seminarium 2 – Fullmakt och ogiltighet
Sammanställning

Uppgift 1.

Är Ronald bunden av det avtal som hans ombud Lilo genom en fullmakt har slutit med återförsäljaren Stitch Lurefax, om köp av 300 korvar av typen Engelsk special?

Ronald talar i ett telefonsamtal om för Stitch Lurefax att Lilo, citat, ”brukar fixa sådant här”. Ronald utfärdar även en fullmakt där han skriver ”Lilo får göra affärer å mina vägnar”.  När Ronald överlämnar lappen till Lilo gör Ronald en muntlig befogenhetsräkning och säger till Lilo, ”köp nu inte alldeles för mycket”.

Fullmaktens behörighet är vid och innebär att Lilo får göra vilka affärer hon vill, både med Stitch och andra i Ronalds namn. Den befogenhetsräkning som lämnas avskärmar Lilos befogenheter ytterst lite. Dels säger den inte vad som är för mycket, och den säger inte heller vad som skall köpas eller hos vem.  Alltså blir Ronald bunden av det avtal om 300 korvar som Lilo och Stitch sluter. Stitch är när han sluter avtalet i god tro att Lilo har befogenhet att sluta det avtal som sluts, dels genom den fullmakt Lilo har, dels genom det telefonsamtal som han tidigare haft med Ronald då han fått veta att Lilo är en van förhandlare. Avtalet är alltså giltigt i enighet med AvtL (1915:218) 11§ 1st. Även AvtL 10§ 2st skulle i det här fallet kunna tillämpas.

Vi kan även se likheter med NJA 1985 s717. Där uttrycks att avtalet skall gälla om det finns en sedvänja inom branschen, detta borde även gälla om det finns en sedvänja inom företaget.

Ronald är alltså bunden av det avtal som hans ombud, Lilo, slutit med Stitch Lurefax.

Hänvisningar sker till HB 1 SFS nr 1736:0123 2. Avtalslagen (1915:218) 2 kap, om fullmakt, 10§ och 11§ samt NJA:1985 s 717.

Uppgift 2.

Sedan dess att Ronalds ombud, Lilo, ingått avtalet med Stitch har det framkommit att korven de köpt bär på smittan för galna ko-sjukan. Dessutom har det visat sig att Lilo angivit fel antal korvar vid beställningen. Istället för 300st har han råkat skriva 3000st. Alltså har de beställt 3000st otjänliga korvar av märket Engelsk special. Korvarna har dock ännu ej levererats.

De lagrum som är aktuella i det här fallet är: AvtL (1915:218) 32§ 1st samt 30§, 33§ och 36§. Till att börja med vad gäller den felskrivning som Lilo gjort kan åberobas 32§ 1 st om viljeförklaring. Där förkunnas att den som av felskrivning fått ett annat innehåll än åsyftat inte är bunden av viljeförklaringens innehåll, där den vilken förklaringen är riktag insåg eller bort inse misstaget. I det här fallet måste det ses som att Stitch Lurefax har insett eller bort inse misstaget då det under förhandlingarna varit 300st som varit den aktuella kvantiteten. Han måste då förstå att det har blivit en felskrivning från Lilos sida.

När det gäller leveransen av de otjänliga korvarna var Stitch Lurefax, när han sålde korvarna, medvetna om att de pågick en undersökning av korvarna för att ta reda på om de innehöll bakterier för galna ko-sjukan. En vetskap som han förteg om vid förhandlingarna med Lilo. Enligt AvtL 30§ skall då avtalet inte vara gällande mot den förledde.

Även i 33§ framgår det att rättshandlingen ej vore giltig om det finns omständigheter vid dess uppkomst som skulle strida mot tro och heder att inte delge. Att inte tala om för Lilo att det pågår en undersökning av de aktuella reglerna måste ses som strid mot tro och heder.

Slutligen skulle Ronald kunna åberopa 36§ då omständigheterna för avtalet, efter det att det slutits, markant har ändrats i och med att det visat sig att korven är otjänlig. Ronald skulle därför kunna få ändra avtalet, antingen till en leverans av en annan korvsort alternativ att hela avtalet stryks.

Även förutsättningsläran skulle kunna användas. Men då den är lämpligast då inte jämkningslagarna i AvtL kan tillämpas anser vi inte att den är nödvändig i det här fallet.

Till sist kan vi se vissa likheter med NJA 1985 s178 då varvet ej avvaktat och inväntat svar från regeringen angående de lån som krävs för att kunna återuppta leveranser, faktureringar och betalningar som vanligt. Istället har de till sina leverantörer sagt att likviditetsproblemet är löst. I likhet med Stitch har de då undanhållit viktig information för den andre.

Avtalet mellan Ronald och Stitch bör med dessa argument anses ogiltigt.

Hänvisningar sker till HB 1  SFS nr 1736:0123 2. Avtalslagen (1915:218) 3 kap, om rättshandlingars ogiltighet, 30§, 32§, 33§ och 36§ samt NJA:1985 s 178.

Jag har lärt mig att saknaden är värst när nån har sovit som ett barn Genom en iskall vinter.

Sitter och ser på Kommisarien och Havet. Av någon anledning följer jag allt som händer slaviskt, trotts det ruskigt dåliga dubbningen på hälften av skådespelarna (den hälften som inte pratar danska). Samtidigt sitter jag och försöker skriva ihop ett personligt brev till Carlings så att jag förhoppningsvis får ett jobb att dryga ut den krassa studentekonomin.

Såg Pulp Fiction idag. Är inne i en liten Quintin Tarrantino period. Skall nog ta och se hans debutfilm också. Han här ju faktiskt otroligt duktig.

Imorgon börjar skolveckan igen. Härligt.

Kul när personer man känner gör totala helomvändningar. Är totalt insnöade på en sak och sedan inser att det finns mer i världen och börjar utforska världen. Det är kul.

Någon som förstod krypteringen i förra stycket?

veckans boktips: Kunzelman & Kunzel man av Carl-Johan Vallgren.

Don't do anything stupid? Who the hell is he talking to? A bunch of morons who volunteered to jump out of a perfectly good airplane. Can you get any more stupid that that?

Snuskigt trött just nu. Somnade framför TVn i soffan hos Viktoria och vaknade igen vid fem. Vid sex skulle jag upp. Känndes inte som om det var någon idé att gå ner till gästsängen och bädda för den timmen. Jag tillbringade gårkvällen och natten hemma hos henne och Micke eftersom de var iväg på tävling och behövde någon som kollade till unghästarna.

Så imorse gick jag då upp vid sex och gjorde i ordning allt i stallet innan jag stack iväg för att joina dem på tävlingen. Och nu ligger jag i sängen och har försökt att sova för att orka med nattens bravader, skall på 25års fest, men det går sådär. Så nu har jag satt på Band of Brothers istället och kollar in Facebook. Kanske somnar jag kanske inte. Troligtvis lär det bli sånt drag ikväll att jag inte kommer att ha möjlighet att bli trött. Ungefär som när jag bilade tur och retur till Uppsala för att sedan gå på nollningsavslutningsfesten.

Imorgon skall jag ta mig ann lite plugg igen. Uppföljning av veckans juridikuppgift. Sen skall jag skriva en jobb ansökan till Carlings. Får se hur det går.

"I want you to take the first, straight up the middle, hard and fast, we have to move quickly. I'll be right behind you with second and third...GO! Let's go first, let's go! Älskar verkligen Band of Brothers.

Paul is dead

Hittade den intressantaste konspirations teorin sen den att Gevalia och de ryska ubåtarna som gled runt i de svenska farvattnen på 80-talet.

Den här går under namnet Paul is Dead. Den går kort och gott ut på att Paul McCartney skulle dött i en bilolycka 1966 och därefter blivit ersatt av en look-a-like med namnet William Campell (även känd som Billy Shears). Sedan skall de återstående Beatlarna smygit in budskap i låtar och skivomslag där de säger saker i stil med: Paul is dead man, miss him, miss him, miss him som John Lennon enlikt teorin mumlar i I'm So Tierd om man spelar låten baklänges.

Här nedan förljer en lång lista på alla olika argument för varför Mccartney skall vara död. "ledtrådar" från både skivomslag, intervjuer, låttexter m.m.

Vad tror ni. Är Paul McCartney död och då Ringo Star den ende levande Beateln.


Montage av originalomslaget.
    • Om man håller en spegel i mitten av trumman på omslagen, där det står "LONELY HEARTS", så bildar det texten "1 ONE IX HE ^ DIE". "1 ONE" som påstås betyda 11 och "IX" 9 (IX är den romerska siffran för 9). Det bildar 11/9 som ska betyda 9 november, Pauls påstådda dödsdatum. Pilen i texten pekar även mot Paul.
    • På baksidan av omslaget står Paul med ryggen mot kameran. Precis bredvid hans huvud står det "Without You" (en del av titeln på albumspåret Within you without you).
    • Georges hand pekar på texten Wednesday morning at five o'clock, vilket ska vara Paul dödstid.
    • Om man viker ut LP-omslaget så ser man att Paul har ett märke på sin uniform där det står O.P.D., vilket ska stå för "officially pronounced dead" ("officiellt dödförklarad").
    • De gula blommorna på omslaget påstås bilda ordet "PAUL?".
    • De röda blommorna på omslaget ska bilda ordet "BEATLESO". Vissa anser att det betyder "Be at Leso". Leso skulle vara en grekisk ö där Paul var begravd. (Beatlesmedlemmarna lär faktiskt just samma år som skivan utkom, 1967, ha funderat på att köpa en grekisk ö. Den ska dock inte ha hetat Leso utan Leslo.)
    • På omslaget kan man se en docka med en spricka i huvudet. Det ska vara Paul efter olyckan.
    • En annan docka håller i en vit bil (Pauls bil var vit). Bilen har rött i sig... blod.
    • Alla beatlarna håller i ett instrument. Paul är den enda som håller i ett av trä. Det är också svart (för döden).
    • Bakom Paul kan man se en hand. Det är en indisk symdol för död. Och alla i Beatles var intresserade av indisk religon.
    • Ägaren till handen är författaren Steven Crane som stirrar på Paul. Han dog själv när han var 28. En känd berättelse av Crane är the "Open Boat" som handlar om fyra män som är fast på en båt. Den som försöker hålla ihop gruppen dör.
    • Andra kända döda personer stirrar på Paul: Edgar Allan Poe som själv dog en tragisk död, James Dean, Marilyn Monroe, Jayne Mansfield, och den döda beatlen Stuart Sutcliffe.
    • Det finns många andra saker på bilden t.ex. en tv som är avstängd ska betyda att nyheten om att Pauls död glömdes. En rödhårig docka som ska symbolisera Pauls flickvän Jane Asher.
    • Blommorna som Beatles står skrivet i är röda hyacinter också kallad dödsblomman.
    • De gula blommorna ska föreställa en vänsterhänts bas. Om man kollar på den uppifrån ser man att den bara har tre strängar istället för fyra. Men ser också att det ser ut som ett P och uppochned ett D (för death).
  • Magical Mystery Tour
    • På omslaget står beatlarna klädda som tre vita djur och en valross. Det anses att Paul är valrossen som symboliserar döden. (Text ur Glass Onion från "The White Album" - "here's another clue for you all - the walrus was Paul"
    • Om man håller albumet mot en spegel ska dom gula stjärnorna bli tre olika telefonnummer beroende på hur man håller albumet:8341735, 4835317 och 2377038. Om du ringde det första numret svarade en begravnings byrå, på det andra numret svarade en arg kvinna och på det tredje och konstigaste numret skulle en man som uppgav sig vara Billy Shears svara. Om han svarade skulle han lova att skicka dig billjeter till Pepperland. Tre studenter fick biljetter till Pepperland och fick instruktioner om att dom skulle slicka på frimärken. En av studenterna gjorde det. Det visade sig att dom var penslade med LSD. Den första studenten hoppade ut genom fönstret och dog. Om du ringer dessa nummer idag är alla ur funktion.
  • The Beatles ("The White Album")
    • På bild-kollaget i skivan finns det en bild på en man som liknar Paul McCartney. Det sägs att det är "den nye" Paul.
    • Albumspåret Revolution 9 börjar med ett mässande av "Number nine, number nine...", vilket ska låta som "Turn me on, dead man" baklänges.
    • I albumspåret I'm so tired påstås man kunna höra John Lennon mumla "Paul is a dead man, miss him, miss him, miss him" om man spelar låten baklänges.
  • Abbey Road
    • På omslaget går Paul barfota och har en cigarett, vilket ska vara en siciliansk symbol för död. De övriga Beatlarna är också klädda för begravningen: John Lennon är prästen, i vitt, Ringo Starr ska föreställa begravningsentreprenör, alternativt sörjande, i svart, och George Harrison är dödgrävaren i jeanskläder.
    • Bilen bakom dem har registreringsnumret 28IF, vilket har tolkats som att Paul skulle ha varit 28 år om (IF) han levat. (I själva verket var han 27 år, men 28 år enligt vissa kinesiska datumsystem, och den påstådda anledningen till att man ska ha använt det är Beatles intresse för buddhism och hinduism). Ovanför 28IF står det "LMW" vilket ska betyda "Linda McCartney Weeps" alltså "Linda McCartney (Pauls fru) gråter".
    • Paul har sin cigarett i högerhand fast han är vänsterhänt.
    • I bakrunden syns även en polisbil. Det ska vara en symbol för polisbilen som blev betalda för att tysta hela historien om bilolyckan.
    • Följande låtar avslutar albumet som ett medley: Golden Slumbers - en lång sömn, Carry That Weight - ett lik i en kista och The End - slutet på livet.
  • Let It Be
    • På omslaget är det fyra bilder på respektive medlem i Beatles. John, George och Ringo har en vit bakgrund på sin bild medan Paul har en röd, vilket ska symbolisera blod.

Ledtrådar från låtar [redigera]

  • Lovely Rita
    • Ett stycke ur låten: "I took her home I nerly made it". Det sägs att Paul skulle plockat upp en model vars namn var Rita natten då olyckan skedde. När Rita kände igen sin förare hoppade hon över honom och orsakade olyckan. I låten "Come Togheter" sjunger John "Right now over me".
  • Strawberry Fields Forever
    • I slutet av låten - när musiken kommer tillbaka efter en första falsk nedtoning - kan man höra John Lennon säga "cranberry sauce", men enligt de som letar ledtrådar till Paul is dead-fenomenet säger han "I buried Paul", "jag begravde Paul".
  • I Am the Walrus
    • I slutet av låten kan man höra en dödsscen ur King Lear.
  • Lady Madonna
    • I den här låten skulle Pauls look-alike för första gången använt sin riktiga röst.
  • Hey Jude
    • I låten kan man urskilja att någon säger "I die, aiming for that tomb" (jag dör, siktande mot den där graven).
  • Revolution 9
    • Spåret börjar med ett mässande av "Number nine, number nine...", vilket ska låta som "Turn me on, dead man" baklänges.
  • I'm So Tired
    • I albumspåret påstås man kunna höra John Lennon mumla "Paul is a dead man, miss him, miss him, miss him" om man spelar låten baklänges.
  • Come Together
    • I låten sjunger John Lennon "one and one and one is three, got to be good-looking 'cause he's so hard to see", vilket ska betyda att det bara är tre beatlar kvar i bandet och att "den nya" Paul McCartney liknar "den riktiga" Paul McCartney så mycket att det är svårt att se skillnaden på dem.
    • Följande rader är ut låten:
  1. "He got hair down to he knee" - Efter att en person har dött fortsätter personen hår och naglar att växa.
  2. "He wear no shoeshine" - Paul har inga skor på sig på omslaget.
  3. "He got toe jam football" - Rugby som Paul spelade väldigt bra i unga år.
  4. "He got monkey finger" - Som ett skelett, skinig och benig.
  5. "One and one and one is three" - Att det bara är tre kvar i Beatles.
  • Let It Be
    • Om man spelar låten baklänges skall raderna "Let it be, Let it be" bytas ut mot "He is dead, he is dead".
    • Efter McCartney sjungit "those who may be parted" så sägs det att någon viskar "Paul is dead".


Veckans låt v.37 Let it Be - The Beatles

Den här veckan då alla Beatles albumen nyutgivs i reamastrad cd utgåva och det dessutom släpps Rock Band - The Beatles så måse ju veckans låt vara just en Beatles låt. Och ingen som hellst heller. En av deras absolut bästa låtar och min första egna "relation" till Beatles.

veckans låt:Let it Be - The Beatles


...and they were all yellow...

Clocks


Fix You


Talk


Yellow


Viva La Vida


Lovers In Japan


Ord skulle inte göra den här konserten rättvisa inga andra ord än Chris Martins i alla fall. Nästa gång åker vi till Ullevi det är jag säker på.


Twist and shout - 09.09.09

09.09.09 det är datumet alla Beatles fans måste hålla i minnet (alltså om två dagar, lycka till.) Då släpps alla albumen i Remastered cd version. Alla 16 album plus 1 intervju DVD för bara 2399 och så slänger man in The Beatles Rock Band som släpps samma dag. Sedan är helgen räddad för alla beatles fans.

Jag är inte Gay (bara med dig är det helt okej)

Fick det är youtubeklippet skickat till mig igårkväll.

Hur tolkar jag det?


Husefriden eller dylikt har knappt någon tid att lyssna på din kritik inte Lykke Li men ganska så lyck-lig så tant ge mig en chans och lyssna på min musik men nej

En lång dag börjar ta slut och snart skall jag krypa till kojs och kanske läsa en rad. Fast mest troligt blir det ännu ett avsnitt av Erik & Mackan Snygga och Smärta. På Tv6play.

Vaknade vid tio tiden imorse när syster Viktoria ringde och sa att de skulle hämta upp mig om ungefär fyrtiominuter och de hade bråttom så jag var tvungen att vara klar och på plats när de kom. Okej, fyrtiominuter, då har jag gott om tid att äta frukost och göra mig iordning. Men så ringer hon igen och säger att hon är där om tjugo istället. Frukosten gick i soporna, morgonteat(hur tusan skriver man tea i plural? Hur tusan skriver man tea i singular på svenska?) lämnades på bordet. På med kläder ut till bilen iväg och ta ut pengar och iväg till upphämtningsplatsen.

Vad skulle vi nu göra. Jo, Viktoria och hennes sambo, Micke. Skulle på hopptävling och jag skulle med som skrittneger. Tävlingen gick inte precis lysande. Men kul var det och nästa vecka kör vi igen.

I övrigt så har jag äntligen lyckats få fast Julias hängande CD/DVD hylla som inte har viljat hänga ordentligt sedan vi flyttade in.

Imorgon är det skola igen. Min plan säger frukost vid åtta tiden. Vid nio halv tio skall jag vara i skolbiblioteket och läsa, den förhoppningsvis, intressanta boken. Den sociologiska blicken. Sedan blir det att gräva ner sig i den här veckans juridikuppgift. Låter som en underbar måndag.

Veckans låt v.36 Magnificent - U2

För två veckor sedan var jag och Julia och såg Coldplays fantastiska konsert (filmklippen kommer) som publikuppvärmning efter det att förbandet White Lies hade spelat valde Coldplay att låta hylla sina föregångare. De som ännu är kungar på tronen av stadiumrock. En tron Coldplay innom en snar framtid kommer att ta över (om de väljer att fortsätta efter 2009). De gjorde det med den bästa låten från U2 senaste skiva och en av de bästa låtarna U2 över huvudtaget har gjort.


veckans låt: Magnificent - U2


Once Upon a Time in Nazi-occupied France

Äntligen var jag tillbaka på gymmet. Först efter sommaruppehållet och så axelskadan på det. Men ikväll var jag där och körde igång, väldigt, väldigt försiktigt. Gjorde inga övningar som kunde belasta axeln på något vis och ägnade större delen till att springa. Nu sitter jag i soffan med en kopp tea och har precis ätit upp två stycke knäckemackor med ost. Finns det någon härligare kännsla?

Imorgon skall jag och Julia till Ikea igen. Skall köpa lite saker osm vi inte visste om vi behövde när vi flyttade in. Bland annat gardiner.

Nu har jag monterat ihop mitt trummsett till Guitar Hero World Tour så nu väntar jag bara på att mitt Playstation 3 skall anlända. Borde kommit idag men det gjorde det ju inte tyvärr. Lika så alla mina böcker. Skulle vara trevligt att få dem innan helgen så jag har någonting att gotta ner mig i.

Hade min första föreläsning i Kriminologi idag. Verkar riktigt intressant även om vi idag inte berörde kriminologin någonting utan endast socialpsykologi i stort sett. Det är en viktig grund att ut gå ifrån så att man har koll på lite grundläggande begrepp. T.ex. vad är skillnaden på ett bekymer och ett problem. Nu skall jag bara få tag på boken vi skall ha läst till nästa torsdag. Den är uthyrd på alla biblioteken i stan och jag har ingen lust att köpa den. Men jag har en plan. Den finns i ett exemplar på Högskolans Bibliotek som är ej hemlån. Så jag får helt enkelt sitta i biblioteket och sträckläsa.

Nu skall jag ta en härlig dusch och sedan skall jag se Män som hatar Kvinnor. På tal om film så var jag och Juia och såg Quintin Tarrantinos Inglourious Basterds. Det var en av de absolut bästa filmerna jag har sett på välidgt, väldigt länge. En hel del Oscarstatuetter kommer att tilldelas den i början av nästa år.

När hände det här

Jag har alltid varit personen som "föraktat" overallkullturen på högskolor. Nu sitter jag här själv och förhandlar priset på en elefantgrå overall. När hände det här. Vart tog jag vägen. "Help I need somebody" Kan man sätta ut en annons på Blocket om man vill hitta sig själv igen?

Dagens löp

Dagens löpsedel på Expressen: Magnus Hedman får sparken från Tv4.
Dagens löpsedel på Kvällsposten: Anställd fick sparken. Sköt ner sin chef.

Inglourious Basterds

Biljetterna är bokade. Ikväll är det jag och Julia som ser Quintin Tarrantinos nya (tydligen) mästerverk Inglourious Basterds på Röda Kvarn i Halmstad (Jag som trodde att jag hade varit på Röda Kvarn för sista gången.

Just nu sitter jag i en brassestol på gräset utanför lägenheten. Jag har precis skrivit klart mina funderingar kring första seminariumet i Juridiken. Avtalsrätt var temat och jag stötte på solklara lagar som KöpL 45§: Följer priset inte avtalet skall köparen betala vad som är skäligt med hänsyn till varans art och beskaffenhet, gängse pris vid tiden för köpet samt omständigheterna i övrigt.
Ä
n så länge är det väldigt intressant och jag insåg direkt idag att det finns massor av lagar som folk tror är på ett visst sätt som är långt ifrån så som folk tror. T.ex. Ett muntigt avtal är gällande, det behövs i regel inte vara skriftligt för att det skall gälla. Huvudprincipen är att avtal är gällande oavsett avtalsform (muntligt, skriftligt eller hand på pinne (som faktiskt var ett exempel i min kurslitteratur.)

Var och tog kort till mitt kårleg idag. Jag ser ihop som en överkörd köttbulle som nusar. Sexy.

Himmelen är aldeles klarblå idag och det blåser varmt. När hade vi n sådan här dag senast? Framför allt när hade vi en sådan här dag senast som man bara kunde sitta och njuta av. Inte var det igår i alla fall.

Tydligen 'är det min lägenhet som är utsedd till höstens förfest lägenhet. Känns sådär med tanke på att festerna kommer att vara på onsdagar (då har både kåren och smålands öppet) och jag har lektioner varje torsdagsmorgon vid kvart över nio. Härligt värre. Fast det skall nog gå bra.

Igår gjorde jag det äntligen. Beställde ett Playstaton 3 och ett Guitar Hero World Tour med alla instrument. Fruktansvärt onödigt jag vet. Men jag har alltid viljat haft ett tv-spel i min ungkarslya (nu är jag ju inte ungkar och min lägenhet är alldeles för ordnad för att få den stämpeln but still. Dessutom brukar jag alltid unna mig någonting så här års när Torneamentum pengarna kommer. Sedan har ju Playstation 3 prissänkts nu när nya Playstation 3 slim kom. Men enda skillnaden var att slim var mindre och lite större hårddisk så jag köpte det gamla (lite bättre i andra avseenden). Nu hoppas jag att jag skall hinna få det innan förfsten imorgonkväll. Efter imorgon kväll så skall jag ta det lugnt ett tag och se till att komma in i plugget ordentligt. Men än så länge har jag inte börjat.

Tycker att min kurslitteratur borde dimpa ned i brevlådan vilken sekund som hellst nu.

See you in another life brother.