Veckans låt v.5 - Fel på hjärnan

Popcirkus drgo igång i Onsdags och lyckades skramlaihop hela 180 000 tittare. Vilket är ungefär 20 000 färre än finska nyhetsprogrammet Utisett. Vilket så klart är ett totalt fiasko. Men programmet var bra och det bjöds på en helt ny låt av killen som gjorde det bästa albumet 2008, Markus Krunegård.

Veckans låt v.5: Fel på Hjärnan - Markus Krunegård



Känn ingen sorg för mig Göteborg...

När:19aprl - 3 maj
Vart: Götteborg, Öppningen av Max på Nya Gammla Ullevi
Varför: Varför inte

Idag blev det klart. Jag och Julia hade sökt att få åka som "Externer" till Göteborg i vår och vi blev antagna. Känns kanon, spännande och intressant. Skall bli väldigt kul att pröva på stan som jag har en hemlig liten förkärlek till av någn anledning. Det enda som återstår nu är att kolla på Liseberg har öppnat då. I så fall är det hög tid för Julia att övervinna sin Berg-och dalbane skräck.

Så i år blir det inget snack på någon vårkonsert och inget Valborgfirande med Kristian och Linn, tyvärr om inte de känner för en roadtrip till götet.


...och Singoalla tror att, om himlen finns är jag förlorad
men känn ingen sorg för mig Göteborg

Känslan

Han öppnar fönstret som vetter ner mot lekplatsen. Han fumlar med cigarettpaketet innan han med skakig hand för ciggen till sin mun. Den darriga handen plockar upp tändstickorna från köksbordet och tar fram en sticka. Han tappar en till golvet och svär tyst för sig själv. Han försöker sedan med darrig hand att tända cigaretten han håller i munnen.  Han drar korta och stötiga bloss, en liten svettpärla börjar växa fram i hans panna, snart följer fler. Han känner sig varm fast termometern endast visar några plusgrader, ute ligger ännu ett tunt lager av vinterns snö.

   Snabbt röker han upp ciggen och plockar lika fort upp en ny. Någon knackar på en dörr. Häftigt vänder han sig om och råkar slå ner en kruka som faller hårt mot köksgolvet, men han låter den vara och skyndar sig mot ytterdörren. Han känner hur svetten samlas i hans armhålor när han lutar sig mot titthålet på dörren. Han ser hur någon går in i lägenheten bredvid.

   Han rör sig runt i lägenheten och känner sakteligen hur ett illamående tränger sig på och hur det känns som om världen kring honom snurrar. Han drar ut en köksstol och sätter sig, fort tänder han en ny cigarett och börjar fingra på en penna. Ett korsord ligger uppslaget på bordet, han försöker lösa det utan resultat och snart river han korsordet i tu och kastar det ut genom fönstret som ännu står öppet. Han kan inte samla tankarna, alla tankar snurrar i hans huvud och köket kring honom snurrar lika häftigt som han satt i en berg- och dalbana på Gröna Lund, men den enda berg- och dalbana han sitter i är livets som kastar honom fram och tillbaka som om han vore en tygleksak.

   Åter ställer han ställer han sig upp och börjar vanka av och an i den lilla lägenheten, pennan leker fortfarande i hans hand. Han funderar kring vad som kommer att hända honom, vad ska de göra med honom? Han vet att han har svikit dem, svikit deras förtroende, och det kommer att stå honom dyrt. Rädd? Nej, det är han inte, rädsla har han inte känt på många år.


Tre hårda knackningar hörs mot hans ytterdörr, den här gången är det ingen tvekan, det är hos honom det knackar . Pennan som han så ivrigt lekt med i sin hand faller till golvet medan han känner hur okontrollerbara ryckningar sprider sig i hans kropp. Han rör sig mot ytterdörren och tittar ut genom titthålet. Där står de mycket riktigt stora vältränade biffar. Någonting som kan likas vid lugn sprider sig i hans kropp när han vrider om låset, snart skall han veta vad de tänker göra med honom.


Årets bästa album 2008 är....[trumvirvel]

Nej Kristian det är inte Kentboxen som i stället står för årets skräll när den inte kommer in på listan. Men å andra sidan det är ju egentligen bara en enda nyproducerad låt på hela boxen. Nej vinnaren är den förre detta Laakso sångaren som bland annat har gjort duett med Peter Jöback, ställt sig frågan Om jag hänger mig i en julgran, kommer du att sakna mig då? Och nu senast har han kommit fram till att ibland gör man rätt ibland gör man fel. Och Tydligen är han en vampyr, och under 2009 kommer vi att se honom i sammarbete med Kleerup.

Nomineringen till årets album lyder:

Vad skall man säga? Han har helt enkelt gjort årets mest fulländade album. Med klockrena texter om allt och ingenting. Han har gett hela min vår och sommar ett eget soundtrack. Musik som låter som ingenting jag någonsin hört förut tillsammans med en sång som aldrig slutar, ord som bara följs av ännu fler underbara vackra fantastiskt valda ord. Ord som döljer så mycket men som samtidigt visar nästan allt.
Albumet består av 13 låtar som varenda en skulle kunna slå som singel.

Årets Album 2008: Markusevangeliet - Markus Krunegård



Egentligen finns det bara en enda sak som Krunegård inte har lyckats med i år. Aldrig för har jag sett så dåliga videos till så bra låtar…



”Jag ser tillbaks på mörka moln som kallas ånger sorg och skam, dom kanske krossar mig en dag men till dess var det jag som vann”

Årets bästa album 2008: Håkan Hellström - För sent för Edelweiss (2)

2. Håkan Hellström – För sent för Edelweiss

Första låten på ”För sent för Edelweiss är inte en låt det är en musiksatt roman. Det är hela berättelsen om Håkan Hellströms liv fångad i 5:39 minuter musik och jag tror att allt som har fört honom till den musik han gör idag finns med. Försent för Edelweiss är underbar att lyssna på, att njuta av och att tänka kring. Men varför var all sång tvungen att låta som om den var inspelad på femtiotalet?





Veckans låt v.4 - Love is my drug

Tidigare har han tydligen varit sångare i nått Motorhomes(!?) Men nu har han gått solo under namnet John ME och på förra veckans P3 guld gala i Skandinavium sjöng han sin underbara låt Love is my drug i duett med enda vettiga idol "stjärnan" Amanda Jenssen.

Veckans Låt: Love is my drug - John ME


2008 års bästa album: Coldplay - Prospekt's March (3)

3. Coldplay - Prospekt’s March (EP)

Ep’n som följer upp succé albumet Viva La Vida (eller Ep och Ep det är ändå 8 låtar) är mer fulländat och mindre experimentellt än vad Viva La Vida var och är mer av en riktig popskiva a la Coldplay. Det är omöjligt att sitta stilla till första låten ”Life In Technicolor II och det är omöjligt att inte känna sig träffad av titelspåret ”Prospekt’s March”





2008 års bästa album 10-4

10. Glasvegas - Glasvegas

2008 års mest hypade band alla kategorier och ändå tog det till mitten av december innan jag lyssnade på dem. Glasvegas har med sin debut dragit med Brittpoppen in i 2000-talet.

"Whats the story, morning glory?"


9. A
nna Ternehim - Leaving on a Mayday

Kan vara ett av årets bästa skivor. Men även en av årets största besvikelser. På "Leaving on a Mayday" har Anna valt att gå åt ett nytt håll. Hon kräver nu mer av sin lyssnare, men vill du lyssna, så lyssna och njut. Producerat av Björn från "peter, bjorn & john" och det hörs. "young folks" i Anna Ternheim version.


8. 
Autisterna - Sista scenen

Svensk pop när den är som absolut bäst. Vad mer att säga? Självklar på topp tio.

  

7. Kleerup - Kleerup

In på rehab och ut med musik för 2000-talet det var vägen Andreas Kleerup gick. Och självbetitlande debuten låter så som modernmusik skall låta. Men tyvärr är det bara låtarna när tjejer som Robyn, Titio, Lykke Li och Marit Bergman gör gästspel på som är bra. Men som tur är så medverkar de på majoriteten av låtarna.

  

6. Coldplay - Viva La Vida

Coldplay övergav sin arenarock och närmade sig Radioheads experimentella pop och visst var det fortfarande fantastiskt bra. Men jag saknade arenan.

  

5. Lasse Lindh - Pool

Lasse Lindh gör det gång på gång på gång. Slår mig med sin musik och framför allt sin elegans att sätta ord på känslor vi alla har känt och händelser vi alla önska inte skulle behöva hända. Att beskriva hur en människa har haft allt för att sedan sluta i rännstenen med en kanyl i armen. Att ge alla dem som aldrig fått chansen att leve en egen kampsång i Kom Kampsång tillsammans Timo Räisänen. Det att utnyttja en kunskap inom ord på rätt sätt.

Och Timo, varför sjunger du inte mer på svenska. Din röst låter så härlig som den gör på engelska fast mer.

Pool är glädje, sorg, musik, hopp, lugn, schlager, kärlek. Det är Lasse Lindh.


4. 
Frida Hyvönen - Silence is Wild

TTs undersökningar visar att Frida Hyvönens "Silence is Wild" är det svenska album som fått bäst kritik och högst poäng av de ledande musikrecensenterna. Inledande "Dirty Dancing" är så vacker som en låt kan bli och Fridas underbara ordinära röst fyller alla låtarna så det egentligen inte finns plats för musiken men med den där så blir det i stort sett fulländat. Så vackert så popigt så svenskt så internationellt. Allt jag saknar är Markus Krunegårds kör på "Dirty Dancing" som gick att höra på PSL*


Nu återstår bara topp tre. Vem eller vilka gjorde det bästa albumet 2008? Många favoriter har fallit. Alla favoriter utan en har fallit. Men får han vara med?

Fek A 50p

Företagseknomi A 50p på Lernia via Komvux. Fy fan. Planen. Klara av en 50p kurs på fyra veckor.

Småföretagande A 50p på Individuellt val Säva. Fy fan. Planen. Klara av en 50p kurs på en termin... more my style...

Studio Champo - The Zmook

Äntligen kommer den, den bästa filmen någonsin inspelad på Gotland (hård konkurens mot Lassemajas Dektektivbyrå) The Zmook. Youtube vägrade att tro på att det var min film så istället blev det via Vimeo den kom.

Luta er tillbaka och njut av underbar action. Lägg extra märke till kommentaren som barnet fäller och den helt spontana reaktionen på det. Och samme barn totala oförmåga att hålla upp huvudet i sandlådan.


Hjärnstorm

Nu har mitt favoritprogram börjat att gå igen på SVT, Hjärnstorm. Jag rekomendarar det starkt och passar därför på att ge er det här lilla klippet så att ni skall förstå hur intressant det programmet är.


2008 års bästa album 19-11

19. Movits - Äppelknyckarjazz

Hip-hop swing med humor och insikt. Passar mig som hansken i vanten.


18.
Johnossi - All they ever wanted

Äntligen kom dem tillbaka. Den här gången jämnare och mer välproducerat. Men jag saknar de där riktiga topparna som "Man must dance". Men några bottnar hittar vi inte.


17. Ane Brun - Sketches

Ane Bruns andra album 2008. Det är samma låtar som på första skivan " Changing Of The Seasons" fast i naked versioner. Vackert.


16.
Parken - Länge Leve Parken

2008 års Familjen men han räcker inte till för att fylla kostymen även om låtar som "Jag har varit vilsen Lisa" är i klass med "Det snurrar i min skalle"


15. 
Almedal - Från nu och tjugo dagar framåt

I väntan på att Håkan Hellström skall göra ytterligare ett album kan vi lyssna på Almedal. Killarna som gav ut en skiva för att hylla Håkan och tacka för allt han gjort för dem med sin musik.


14.
Emil Jensen - Emil Jensen

Emil Jensen är tillbaka med ett självbetitlat album där han för första gången gör pop musik istället för Emil Jensen musik. Jag saknar Emil Jensen musiken. Det här är för producerat för att passa Emil. Det är helt enkelt för bra för honom.


13. Lykke Li - Youth novels

Är det någon som har missat Lykke Li under 2008. Nej jag tänkte det.


12. Timo Raisänenen - And then it was Timo...

Förra året kom Timos "Love wil turn you around" oförtjänt långt ned på listan. I år är han tillbaka den här gången har han samlat alla de covers han har gjort på kända låtar och tidigare släppt som B-sidor på en skiva. Det är en mer avskalad och personligare Timo vi möter på "And then it was Timo".


11. 
Ane Brun - Changing the Seasons

När jag horde The Puzzel för första gången blev jag slagen och ännu har jag inte rest mig. Vilken röst, och vilken härligt "psykedelisk" musik. Me like...


Kontokort

Har gjort en iagtagelse.

När man har ett arbete där man står en hel del i kassan, som jag, så innebär det att man varje dag ser upp emot hundra kontokort. Vilket i sig inte är speciellt spännande. Men nu har någon bank, jag tror det är swedbank börjat med en tjänst där kunden själv kan få bestäma hur kortet skall se ut. Alltså kan jag nu stå och se på lite bilder och dylikt.

Den vanligaste bilden är den på en hund, kanske en fin bild på sambon (eller älskarinnan, vem vet) är det en volvoraggare i 18 års åldern så är det ju självklart en bild på den rostiga skrotfärdiga och älskade volvon som är på bild. Men det finns även några lite mer ovanliga bildval.

Det har hänt flertalet gånger att jag har sett kort, oftast på yngre män (red. killar(red. pojkar(red. smågin))) där personen hålls uppe av några vänner har en öl i handen en blå sverige t-shirt och ögon som går i kors. Personen är dyngrak. Hur tänker man där?

Man sitter där hemma vid datorn och går igenom sina bilder, kanske har man en fin bild på sig själv från studenten, Kanske har man en flickvänn eller kanske tycker man mycket om skalbaggar och har tusentals bilder på dessa och tänker att det kunde vara kul att ha på sitt kontokort. Men så kommer den där bilden som är tagen precis innan man faller ner, spyr och somnar på golvet, och så skriker man ut Det är den jag vill ha. Undrar hur de tänker sig att de skall bli uppfattade när de till exempel går på bolaget och skall köpa öl inför helgens fest och lämnar fram det till kassörskan.

Men är det någon av er som läser det här så vill jag ändå rikta ett tack till dig. Det är du som förgyller min dag när du kommer och lämnar fram dit kontokort, på dig kan jag överleva en hel vecka.

Första skolveckan

Den här veckan började jag då slutligen skolan. Har bokat in mig på tre kurser under våren vilket kommer att generara i 250poäng.

Företagsekonomi A - 50p
Företagsekonomi B - 100p
Litterärgestaltning - 100p

Allting verkar än så länge mycket lovande, men för en liten hobby poet som mig så ser jag med spänd förväntan fram emot en tremins fördjupning i skrivandets konst i Litterärgestaltning varje fredagseftermiddag.

Ekonomikurserna läser jag dock med större baktanke då jag senaste tiden har gått i tankar att utbilda mig innom eknomi så nu får vi se om det är någonting för en matematisk analfabet som mig. En spännande och lärorik vår kommer det åtminstone att bli, och för er bloggläsare kan jag utlova fler litteräratexter av olika karraktär när jag kommer att skriva minst en ny i veckan.

Veckans låt v.3 Smuttser - Kristian Antilla

Den här veckans låt är otroligt svår att välja och ännu har jag inte bestämt mig . Jag funderar mellan tre olika låtar en som går stadigt på radion, en med sångaren från en av Sveriges största rockgrupper och en från en lite mer okänd Indieson.

Och indie som man är så blir det indi det bjuds på. Låten har gått varm i min iPod den senaste veckan och det är helt enkelt svårt att sitta stilla. Om förra veckans låt inte föll så många i smaken så kan jag lova att den här kommer att passa fler.

Veckans låt v.3 är Kristian Anttilas Smuttser


2008 års bästa album 20-30

Nu är det äntligen dags, de 30 bästa albumen har mätts, vägts och betygssatts och nu börjar vi att pressentera dem. Här kommer album 30-20.


30. Britney Spears - Cirkus

Det är ju inte en ny blackout. Men Cirkus är förvånansvärt bra.


29. Caesars - Strawberry Weed

Det lovade got när Ebot "Soundtracks of our lives" Lundberg varit med och lekt. Men vem orkar lyssna igenom en dubbel CD med Caesars där man inte känner igen en enda låt. Inte jag.!


28. Bo kaspers Orkster - 08

Sveriges ojämnaste band alla kategorier. Den här gången var det tyvärr en dal istället för en topp.


27. Pink - Funhouse

Pink kommer aldrig upp i det hon hade på debutplattan. Men Funhouse är härligt poppunkig.


26. Hello Saferide - More Modern Short Storys from Hello Saferide

Annika Norlin tog ett pausår efter all hyseri kring förra årets supersucé med Säkert och tog sig an sitt andra projekt Hello Saferide istället. Det är inte dåligt. Absolut inte, men snälla Annika satsa säkert. Satsa på Säkert!


25.
Those Dancing Days - In our space hero suits

16 år, innan de är 18 kommer de att vara lika stora som Sahara Hotnights det är simpel fakta.


24. Lars Winnerbäck - Bränt krut vol 3: Vi var där blixten hitta ne
r

Enda anledningen till varför vi hittar Lasse så här tidigt på listan är för att det är en Liveskiva från förra årets höst turné alltså inget nytt. Och inte häller de bästa låtarna men några är fantastiska i Live version. Som till exempel, "en tätort på en slätt"


23.
Duffy - Rocferry

Hon  har "Mercy" och "Warwick Avenue" sen blir det tråkigt.


22.
Veronica Maggio - Vinnaren är...

Härligt och mysigt. Men kanske ingenting jag skulle slänga på var dag.


21.
The Killers - Day & Age

Har aldrig varit en Killers kille. Men efter singeln "Human" är jag fast


20.
Amanda Jenssen - Killing my darlings

Jag trodde aldrig att jag faktiskt ens skulle lyssna på Amanda Jenssens album. Men tacka gudarna för att jag gjorde det. Hon var den värdiga vinnaren. Med en originell röst. Sveriges egna Amy Whinhouse.


Hänt under 2008 - November, December

Nu kommer sista delen i champo.blogg årskrönika. Sen kommer den äntligen årets lista. de 30 bästa albumen 2008.



November

Det börjar laddas inför Stockholm International Horse Show. Torneamenutm goes Rodeo

Det blir officiellt att Coldplay lägger ner.

December
Jag bokar biljetter till Coldplays spelning på Stockholm Stadion.

Petra Mede blir programledare för Melodifestivalen mitt under Sveriges Radios sattsning Musikhjälpen som får mig och Julia att sitta klistrade vid radion 24/7

Det laddas inför Nyår med bilder från förra året.

Du Gazas barn

Födas i en värld utan vatten och bröd
Där kriget i Gaza skall bli din död
Du barn av denna värld födas i en värld så olik min
I samma värld vi lever – så olika våra verkligheter är

Min leksak som barn, en pistol med knallpulver i.
Skjuta mot mina vänner var en vanlig lek.
Vi lekte krig – vilket ständigt liv.

Så lika våra verkligheter är

Din leksak mitt barn, ett gevär med automatkarbin.
Dina vänner skjuts ner, det är inte längre en lek.
Du lever i ett krig – vilket ständigt liv.

Du föds in i ett krig där ingen längre vet.
Vem är god?
Vem är ond?
På vem skall du tro?

Du föds till ett liv, ett liv du aldrig kommer få leva.
Du föds till ett liv där du genast kommer dö

Barn på en plats olämplig för barn, en plats där du har huvudrollen.
I en film om guds fina skapelse fylld av glädje och liv.
I en film om guds tragiska och livlösa boning.
Där har du en huvudroll som den bäste soldat.
En barnsoldat utan något att förlora.
Det enda du hade att förlora rycktes från dig när du föddes.
Din rättighet. dina möjlighet.

Födas i en värld utan vatten och bröd
Där Kriget i Gaza blev din död!

Hänt under 2008 - September, Oktober

September

Musiken får omedvetet större plats igen när Coldplays ”Viva La Vida” Recenseras och Movits ”Äppelknyckerjazz” hyllas.

En lista över saker jag vill se pressenteras.

Det står även klart att min Starmeter på IMDB är 41% men sjunker konstant.

Kent släpper en samlingsbox med tidigare outgivet material. I Finland bojkottas den av många

Studio Champo drar igång.

Oktober

Oktober inleds med att Sommaren 2008 sammanfattas.

Jag upptäcker Paolo Nutini och åker till Malta för en veckas härlig semester

Ica har erbjudandet. Styckad Franskyska. Ursprung: Sverige

Jag funderar kring Rätt och Fel, vem bestämmer vad som är vad?

Filmen som gav mig MVG i Digitaltskapande - Systemets HB - visas i Studio Champo

Genius

iTunes har en ny funktion som döpts till Genius. Den kan vara det bästa appel har kommit med och det säger inte lite. Tänkt dig att du lyssnar på en låt och känner, hmm, den här typen av musik känner jag för att lyssna på nu. Istället för att du skall skapa en playlist sitta i en halvtimme och leta reda på låtar som är i samma stil så trycker du bara på den lilla Genius symbolen i spelfönstret och vips så har iTunes gjort jobbet åt dig, återståt gör bara att lyssna och njuta.

Veckans låt v.2 - Små, Små, Steg

Vi drar igång veckans låt igen och först ut är "Mitt Piano" med låten Små, Små, Steg. Titta lyssna och njut.


Årets Album 2008

Nu är listan färdig och snart kommer den. Precis som förra årets så är det årets 30 bästa album som har mätts vägts och poängsatts för att få fram den definitiva listan. Vilket album var egentligen det bästa som släpptes under 2008. Snart vet du.

Hänt under 2008 - Juni Juli Augusti

Juni

Autisterna släppte skivan ”Sista Scenen” jag njöt.

En ny dator skall införskaffas. Skall jag satsa vidare på PC eller testa det där med Mac.

Totalt blir det endast 6st inlägg i juni, som vanligt under sommaren

Juli

Innebär högsäsong för clubarna i allmänhet och Club Monday i synnerhet.
Såhär beskriver jag första Club Monday kvällen ”När musiken dör och en liten stunds tystnad infinner sig innan hela dansgolvet börjar sjunge på White Stripes - Seven Nation army och Dj'n drar igång låten och den euroforiska glädjen sprider sig då, då och bara då vet man att man har kommit till Club Monday på Gute.”

Totalt blir det två inlägg i Juli.

Augusti

Batman: Dark Knight går upp på biograferna och Medeltidsveckan inleds.

Mitt under OS flyttar jag och Julia in i en etta med kök på Signalgatan och Kallur springer in i häcken.

Och Mamma och Pappa får ett eget hyllningsinlägg.

Även här dålig blogg aktivitet men den här gången beror det på att vi inte har något internet i lägenheten ännu.

Hänt under 2008 - April, Maj

April

Efter drygt två veckor lägger champo.blogg ner musikdelen igen och fortsätter bloggandet som vanligt. Synd tycker jag ändå. Skall kanske ta tillbaka veckans låt grejen.

April är musikalmånaden då Gotlands musikalkompani bjuder till musikal. Det här året var det ”Den hemlighetsfulla trädgården” som får en fyra av fem.

Det skrivs även ett inlägg om grädde.

Det funderas kring sommarens konserter. Några av artisterna som skall på turné är Lars Winnerbäck, Kent och Håkan Hellström.

Det funderas även kring varför man festar på natten istället för på dagen.

Maj

Jag leder Västra missionsförsamlingens vårkonsert.

Hägg goes Schulman när privata SMS publiceras på bloggen.

Gotlands första Rugbymatch (och min sista) spelas vid flygplatsen. Visby Rugby åker på stordäng.

Min cykel blir stulen.

Återigen publiceras en text ur En söndag i juli. Den här gången handlar det om en begravning.

Det är klart att jag och Julia skall åka på gratis semester till Malta.

Fredrik Wikingson kommer in på Max och Björn Gustafsson pressenterar Sveriges poäng i Eurovision.


Kleergård

Markus Krunegård och Andreas "Pissa innan" Kleerup skall släppa en skiva under 2009 och vad säger man. Kan det annat än bli succé. Det här skall bli kul...


Källa:
Aftonbladet

Hänt under 2008 Januari - Mars

Januari

Jag och Julia firade tio månader och jag åkte till Irland för att jobba. Och en stor diskussion inleddes om vad en skrittmaskin är för något.

Jag drar även sex slutsatser om Irländare:

  • Irlandare pratar mycket men det ar lite som hander (las, jag vill ha mitt utlovade internet)
  • Irlandskt vatten smakar konstigt (las. jag funderar pa att kopa vatten och skita i miljon, men det tar emot
  • Pa Irland regnar det varje morgon och kvall (las, jag har inte nagra regnklader annu)
  • Irlandare skulle vilja asfaltera varenda grasplatt (las, allas gardsplaner ar antingen asfalterade eller cementerade)
  •  Min chef har den storsta grasklipparen jag har sett (las ovanstaende punkt och lagg saman 1+1, asfalterad grasmatta, jatte stor grasklippare?)
  •  Jag har aldrig varit sa sugen pa Sprite som jag ar har (las, vattnet ar sa ackligt sa jag kan dricka vad som hellst
Februari

Projektet med att arbeta på Irland avbryts av olika anledningar där den största var att chefen var en jubelåsna.

På vägen hem lyssnar jag på kents låt Duett och kommer på en liten lek. Lyssna på låten och välj ett ord ur varje textrad och sätt ihop till någonting eget. Resultatet blev Breven

Champo.blogg.se går ut med att vara årets Melodifestivalblogg

Jag skaffar även jobb och lägenhet och funderar över om jag kommer att se ut så här när jag jobbar på Max.


Och sanningen låg inte så långt ifrån. Jag gör även en sammanställning av vad jag trodde att det var på hamburgarna efter min första dag. Det visade sig senare att jag inte hade en aning.

Mars

Melodifestivalbloggandet rullar vidare och det bjuds på Liveblogg från den fjärde deltävlingen.

Champo.blogg testar en ny inriktning. Musikblogg. Bla.a. skall jag varje gång skriva vilka låtar jag lyssnade på medan jag skrev. Första inläggat skrevs till dessa toner

Autisterna - Tankar försvinn
Autisterna - Egentligen
Autisterna - Himmelen
Autisterna - Aldrig bli mig själv


Under Mars månad görs många bra skivsläpp. Där ibland Lasse Lindh ”Pool” och Håkan Hellström ”För Sent för Edelweiss”

Även punkten Veckans låt startar och först ut är Markus Krunegårds ”Jag är en vampyr”


Vinter...

Finns det någonting härligare än att vandra hem i nysnö som knarrar under fötterna och minusgrader. Att känna hur kylan biter i kinden och hur menen domnarbort lite så där lagom och ny snö faller lätt från den mörka natthimmelen som glittar full av alla sina stjärnor och bara få njuta av att man finns. Precis det gjorde jag för en liten stund sedan när jag gick hem från jobbet ikväll... det var härligt...


Stjärnorna lyser klara
Luften känns frisk i min hals
Vinden kyler om kinden
Snön ligger vit på vår jord
Trädens kronor är vita
Isen ligger still över sjön
Stjärnorna lyser så klara
Vintern ligger tyst på vår jord.





Utlovade på kerille.blogg att jag skulle visa början av en av tidernas största filmer (om den blivit gjord) men tyvärr så strular youtube med mig så vi får se när den kommer... men åtminstone innom en överskådlig frammtid.