Klassiska schlager klipp

Vi fortsätter på den inslagna vägen  med klassiska Schlagerklipp. Idag bjuder vi  på en riktig klassiker med Björn Skifs från 1979.
Senare ikväll kommer även en förhandstippning om helgens tävling.


Doin the omoralisk schlagerfestival

Melodifestivalen har inte alltid varit så populär. På 70-talet fanns det en alternativ schlagerfestival.

Den som kan komma på vilken känd grupp som står bakom den här klassiska melodin som spelades på just en alternativ schlagerfestival förtjänar ett pris.


Vilken av dessa bloggar är den bästa omröstningen avslutad

Omröstningen om vilken blogg som är den bästa är avslutad. Resultatet blev från botten till toppen

7. tottenos.blogg.se & jonasgardell.se (0%)
5. emiljensen.se (2%)
4. emanuelskriver.blogg.se (4%)
3. forfin.blogg.se (7%)
2. kerille.blogg.se (40%)
1. champo.blogg.se (47%)

Max Dag 1

Supreemmål - två klickar mayo, bacon, sallad (20g) en skiva tomat och en skiva ost.
Maxmål - Två klickar mayo, sallad, lök, tomat, en klick ketchup (stor som en femma) en skiva ost.
Orginalmål - Två klickar orginal dip, sallad, tomat, lök (viktigt att löken är över tomaten) en klick ketchup (stor som en femma)
Friscomål - Friscobröd, Två klickar mayo, bacon, sallad (20g) rödlök, tomat

Det här är några av alla olika burgare som jag har fått plugga in enligt devisen "learning by doing". Stod brediv big pappa boss Peter hela dagen och han pekade och dirigerade mig med en järnhand. Men för det mesta fick jag ändå beröm och han verkade ganska nöjd med mig.

Att jobba där jag jobbade var inte så stressigt som jag trodde att det skulle vara, kanske för att vi jobbade två stycken på en position där man vanligtvis bara är en men ändå. Det kändes inte så stressigt.

Imorgon skall jag stå i kassan och rycktet säger att det kommer 26 st barn och 5st vuxna runt tolvslaget. Kan bli ganska stressigt.


Deltävling 3

I Lördags var det Linköpings tur att vara värdstad för Melodifestivalens tredje deltävling. En deltävling där namnet SKRÄLfestivalen verkligen satte sig.

Här följer mina kommentarer antågende de åtta bidragen. (Deras placering innom parantes)

1. BWO - Lay your love on me (1)
Årets hitils bästa bidrag. För omväxlingsskull har Alexander Bard inte kortbyxor utan någon skum 1800-tals dräkt. Hela scen showen är strålande och låten är underbar. 4,5p

2. Mickey Huskic - Izdajice (7)
Egentligen är det inten dålig låt men jag har någonting emot bidrag som sjungs på bosniska. Sedan kan jag verkligen inte förstå hur den här låten hamnade före Eskobar.
1,5p

3. Frida feat Headline - Upp och Hoppa (1)
Innan deltävlingen sa jag att jag hoppades att det skulle gå bra för Frida, men jag trodde aldrig att hon skulle gå direkt till finalen i Globen. Men som sagt det här är skrälarnas festival.4p

4. Thérèse Andersson - When You Need Me (2)
Hon kan ju sjunga men framträdandet var för svagt och det är intenting som kommer att fungera i längden. Jag tror inte ens att det kommer att spelas på radion.2,5p

5. Patrik Isaksson & Bandet - Under mitt tunna skin (5)
Avklädd text där Patrik menade varenda ord han sjöng och det syntes. Han var verkligen förtjänt av en plats i finalen. Bland det bästa jag sett honom göra.4,5p

6. Caracola - Smiling In Love (2)
Bubbles har bivit lite äldre, men det finns ändå någonting i det hela som jag tycker om och det var lite kul ändå att de gick till andra omgången men kanske inte förtjänade en plats i andra chansen.  3p

7. Ainbusk -Jag saknar dig i bland (6)
Jag är ingen Ainbusk älskare och det här var bara ytterligare en Ainbusk låt med ett Ainbusk framträdande. Det är för svagt för dagens melodifestival. 2p

8. Eskobar - New World.
Här slår mitt indehjärta hårt och jag fattar verkligen inte hur de kunde komma sist. Jag ville se Eskobar i Piteå Men det är ett för svagt framträdande och en för svår låt. 4p

Efter den tredje deltävlingen skall vi säga att Nour börjar få lite mer utrymme och blir bättre och bättre. Tack SVT för det. Även Morgan Pålsson blir roligare och roligare, men vart var "Svenska för nybörjare" inslaget?

Bäst: Björn Gustavssons kärlekssång
Sämst: Att Eskobar kom sist.


1 minut av Deltävling nr:3 melodier

Champo.blogg.se har hört 1 minut av samtliga melodier som kommer att tävla på lördag och ger sina reflektioner över startfältet.

1. BWO - Lay our love on me
Rykten säger att BWO kommer att bjuda på tidernas melodifestival inledning med fyrverkerier och höga hissar.
Låten är skriven av Bobby Ljungren och verkar hålla en högre klass än deras förra bidrag från 06 "Temple of Love" Självklart vidare till Globen

2. Mickey Huscic - Izdajice
Ehhh, hur tänkte ni här juryn?
Zero points.

3. Frida feat. Headline - Upp och Hoppa
"Känd" för låten "Dunka mig gul och blå" och många trodde väl att hennes bidrag skulle bli någonting i samma stil, men det är det inte! Jag tycker om det, det är ett härligt flyt och jag blir genast glad och vill just "Upp och Hoppa" Hoppas att hon får gå vidare. Men jag tror tyvärr inte det.

4. Thérèse Andersson - When you need me
En mäktig falsettsång i refrängen och ganska pampiga trummor. Väcker den där nerven innom mig som tycker om lite udda musik. Ingenting jag kommer att lyssna på efter att tävlingen har varit men det är inte dåligt. Tack vare sånginsatsen tippar jag att det åtminstone blir topp 5.

5. Patrik Isaksson & Bandet - Under mitt tunna skinn
Jag har altid haft en förkärlek till Patriks singlar och det här är inget undantag. Det är en typisk Isaksson låt som inte kommer att göra någon förvånad. Här är den andra finalisten.

6. Caracola - Smiling In Love
En simpel låt som vars refräng sätter sig på hjärnan direkt och texten för tankarna till Hansson Brothers "Mmm Bopp" Men annars har den inte mycket att komma med rent textmässigt. Tyvärr men det här räcker inte längre än till Hits for Kids.

7. Ainbusk - Jag saknar dig ibland

En klassisk Ainbusk balad, käns lite gjort. Men gotlänningen i mig hoppas ändå på att de går vidare även om det inte känns som om Ainbusk är speciellt gotländska längre när inte ens gotlandstidningarna har gjort ett reportage om dem inför deltävlingen.

8.Eskobar - Hallelujha New World
Veckans jokrar som för den stora massan är tämligen okända. Låten öppnar svagt men idiehjärtat i mig slår tyst inom mig och i refrängen slår det med fullkraft och slår och slår och slår. Men det är inte samma klass på den här som på supersuccén "Someone New" En topp 5 placering och en andra chans för Eskobar.

Vidare till finalen i Globen går: BWO och Patrik Isaksson & Bandet. Men jag höjer ett varningens finger för Eskobar som kan göra en mini skräll och gå direkt.

Till andra chansen går: Eskobar och (jag hoppas) Frida feat Headline, men Ainbusk är alltid Ainbusk och de kommer att få samtliga röster av personerna över 45, den så kallade Christer Sjögren efftekten.


Jobb och lägenhet

Vi lämnar melodifestivalen snacket idag (imorgon spelas 1minut av varje bidrag så då kommer första bedömningen och tippningen) istället koncentrerar vi oss på dagens stora händelser.

Började dagen klockan nio med att ringa på personaldörren på Max i Visby. Jag var där för att skriva på mitt anställningsbevis och få min rundvisning i restaurangens inre. På måndag går jag på mitt första pass som Restaurang Biträde på Max. Lördagen den 8 mars har jag min första tuffa dag. Börjar med ett fyra timmars pass mellan 12 och 16. Hem för att äta och sova lite för klockan 01:00 börjar jag jobba igen och jobbar fram till 04:30. Dagen efter firar min kära mor 50år. Det kan bli en spännande upplevelse.

Hem ja, hem kommer inte att vara Isome Väte så mycket längre. Idag var jag och kollade på en liten etta i söder som jag bestämde mig för att ta. Eller jag och jag, det är jag som hyr den men jag kommer att dela den med Julia. Så i helgen skall det flyttas så mycket som möjligt mellan ridlektionerna som är inplanerade i helgen.

Så som sagt två stora händelser under dagen. Förutom att besöka Max och titta på lägenhet så hann jag även med att se en tråkig och ganska dålig komedi med Owen Wilsson. Jag han äta en underbar portion Korvstroganoff á la Kristian. Jag han spela tre pingismatcher mot samme Kristian. Även ett litet besök på Ica Maxi hann jag med.
Dagen avslutades med en tornerspelsträning, Så nu skall det bli skönt att sova en stund innan det bär av mot Hemse för att jobba i nio timmar. Klockan sex anländer jag till hemse.
God natt!


Kanske kommer jag att se ut så här när jag jobbar på Max...


SVTs kamp mot youtube

Aftonbladet skriver om SVTs kamp mot yotube.
I det här fallet så gäller det klipp från de olika låtarna i deltävlingarna som läggs upp på youtube. Jag kan förstå att de inte vill att klipp från genrepen och de bidrag som ännu är kvar i tävlingen skall spridas. Men varför kan de inte låta oss få njuta av Lasse Lindh, Velvet och Brandur, när dessa klipp dessutom redan går att se på SVTs egen hemsida.
Jag tycker det är tråkigt att SVT inte kan bjuda oss på det.

Deltävling 1 och 2

Vi drar igång med en liten samanfattning om de två första deltävlingarna som redan har varit.

Deltävling 1 - Göteborg

Göteborg var värdstad för den första deltävlingen i 2008 års melodifestival. De deltagande bidragen var:

1. E-type & The Poodles - Line of fire
Det var en okej låt, hade förväntat mig mer av det här sammarbetet, mer pyro mer rock. Men det funkar
3,5p

2. Face 84 - Alla gamla Ex
Wille Crafoord har skrivit texten och jag hade förväntat mig någonting riktigt bra textmässigt i stil med Just D. Istället möttes jag av klyschig text till dansbands toner av tjejer födda 84. Det här platsar inte i melodifestivalen 2008.
2p


3.Velvet - Deja Vu
Jag tyckte om låten i stort, var lite svår att hänga med i och jag tyckte inte om det ständiga tempobytet mellan "lugn" vers och "rockig" refräng.
3p

4.Brandur - Lullaby
Överraskade stort med vad jag tror är årets ballad, en skönsjungande kille.
4p

5. Michael Michailoff - That's Love
Här gick det inte att ta miste på att den stora förebilden är Andreas Johnsson, en låt som påminde relativt mycket om "Sing for me" (2006) Men det säger inte att det var dåligt.
4p

6.Amy Diamond - Thank you
Emanuel Norrby (emanuelskriver.blogg.se) har sagt det flera gånger och jag kan bara hålla med. Amy Diamond är fruktansvärt välproducerad. Men när man ser henne på scenen inser man att all äran inte skall ges till producenterna. Amy är 15 år och i mångt och mycket en bättre artist än Carola. Kvällens bästa låt
5p

7. Suzzie Tapper - Visst finns mirakel
Eva Dhalgren har tydligen bytt namn.
2p


8. Christer Sjögren - I love europe
Hmm, vet inte vad jag skall säga om det här, jag trodde det var ett skämt. Jag hade fel
1p

Från Göteborg skickades Amy Diamond och Christer "Hur fan tänker svenska folket" Sjögren direkt till finalen i Globen, och till Andra Chansen i Kiruna (!?) skickades E-type & The Poodles och Suzzi Tapper.

Värt att nämna från första deltävling är även att Kristian Luuk förtfarande gör ett kanon jobb som programledare för hela kalaset. Björn Gustavsson blir bara populärare och roligare. Nour (någonting) skulle kunna göra ett bra jobb om SVT gav henne utrymmet. Hipp Hipps Morgan Pålsson gör ett gästspel, men Hipp Hipp karaktärer gör sig sällan bra utanför Hipp Hipp.

Bäst: Amy Diamond
Sämst: Att SVT inte ger Nour chansen att göra ett bra jobb.



Deltävling 2 - Västerås

I Västerås var startfältet fruktansvärt starkt och min personlige favorit Lasse Lindh skulle ha det svårt att ta sig vidare. Självklara till final trodde alla att Carola och Andres Johnason (Andorla?) var.

1. Ola - Love in stereo
En typisk Ola låt som du har hört så många gånger förr. Fast sämre.
3p


2. Lasse Lindh - Du behöver aldrig mer vara rädd
Det är en bra låt, tyvärr är den för svag för att klara sig i den här deltävlingen, inte blir det bättre av att Lasse står stil och spelar och sjunger. Men låten växer för varje lyssning och kommer att gå varm på P3.
4p


3. The Nicole - Razborka
Det talades om Rysslands Britney Spears innan deltävlingen, efteråt talas det fortfarande om Rysslands Britney Spears utan playback. Fruktansvärt dåligt, tondöv sångerska och en usel låt.
0p


4. Alexander Schöld - Den första svalan.
Tänk er Jimmy Janson fast sämre och mer HIts for Kids.
2p

5. Rongedal - Just a minute.
Kvällens stora överraskning. Tvillingarna Rongedal (som tidigare körat bakom bl.a. Electric Banana Band) kommer in och genomför kvällens och årets show. Det är rysningar. Det är falsett sång. Det är stämmsång. Det är svenska Siccor Sisters,
5p


6. Sanna Nielsen - Empty Room.
Whitney Houston 90-tals balad. En mäktig sånginsatts av Sanna som ligger i världsklass. Men det käns lite för mycket 90-tal och lite för mycket "redan gjort"
3p


7. Andra Generationen - Kebabpizza Slivovitza
Bara dåligt, det enda som gjorde den här låten bättre än The Nicol är att de faktiskt kunde sjunga
1.5p


8. Carola & Andreas Johnsson - One Love
En låt som låter mer Andreas Johnsson än Carola och det är ju bra. Men den är inte super stark och personligen tror jag att den hade klarat sig bättre om Carola inte hade varit med.
Ett nummer som faktiskt inte förtjänade att gå direkt till Globen.
3p

Från Västerås skickades Sanna Nilsen och Rongedal direkt till Globen och Carola & Andreas Johnsson gjorde Ola sällskap till Andra Chansen.

Ni kan själva avgöra vilket av de här bidragen som förtjänade femte platsen i den här deltävlingen.
Lasse Lindh - Du behöver aldrig mer vara rädd.


Eller Andra Generationens Kebabpizza låt


champo.blogg din melodifestivalen bevakare!

Fick ett förslag av en god vänn att jag skulle inleda ett litet "projekt" här på bloggen. Personen ifråga ansåg att jag är lite av en melodifestivalen guru.


Så från och med nu och några veckor framåt är champo.blogg din egna privata melodifestivalenbevakare. Här kommer du att kunna läsa allt som är värt att veta inför varje deltävling.


Bilbesiktningen

Innan min visit i Nord Irland så monterade Pappa en dragkrok på min bil. Sedan blev det aldrig av att besiktiga bilen vilket man är skylldig att göra innom en månad.

Så idag när jag var på väg hem efter en arbetsintervju hos Max så gjorde jag en impulsvisit hos Bilbesiktningen. En visit som slog hål på alla mina fördomar om besiktningsmän.

Alla har alltid sagt till mig att besiktningsmän är vresiga sura gammla gubbar med mindervärdeskomplex.

Men när jag svängde in på besitningen idag så kom det en och tog emot mig, frågade mig om jag behövde hjälp med någon. Jag svarade att jag hade satt på en dragkrok men inte visste vad som gällde.
Han förklarade vänligt nästan som Bamse att det var tvunget att sitta en plåtskllt bredvid kroken med lite siffror och sedan skulle man helst ha en monteringsbeskrivning också. Men hade jag inte det så gick det att lösa.

När han förklarat allt det för mig så frågade han om vi skulle boka in en tid i eftermiddagen när jag ändå var där. Så jag fick följa med honom in på hans kontor (kändes lite som att följa med läraren i skolan på betygssamtal) Han fixade och trixade lite en stund och sa slutligen till mig att jag kunde köra in bilen i A porten.

Väl där kom först två stycken besiktningsmän som tittade lite funderade lite och kom slutligen fram till att de nog bara kunde låta kroken dra 1500Kg och undrade hur tungt det jag skulle dra var. När jag sa att det var ett hästsläp som jag hade för mig vägde 1500Kg så började de fundera och konstaterade att det nog hade varit lättare för mig om jag fick dra 1600 så efter lite funderingar och prat med de andra tre personerna som kommit in i hallen nu (tror att det var en lugn dag på Svensk Bilprovning idag) så kom de fram till att de nog kunde fixa så jag fick dra 1600Kg ändå.

Så nu får min röda Saab 9000 dra släp på 1600Kg, och alla mina fördomar om besiktningsmän är bortblåsta.


Duett blir Breven

När man reser "mycket" som jag har gjort senaste dagarna så får man lätt ganska långtråkigt. Jag hittade därför på en liten lek som jag kunde roa mig med medan jag flög och väntade.

Jag tog min iPod och satta på random. Sedan så tog jag första låten som kom och lyssnade på första versen och refrängen, och ur varje rad så plockade jag ut ett ord. Sedan skulle jag skriva en dikt där de orden ingick.

Blev ganska nöjd när jag gjorde det på Kents låt Duett från Vapen & Ammunition.
Orden jag hade att leka med var:
Brev, Riktigt, Längesen, Framtiden, Skrev, Friheten, Fjärillen, Tror, Långsamt, Tillbaks, Ljuset, Du, Förbanelsen, Sanningen och Förstå.

Det här blev resultatet:

Breven du skrev
Om en framtid för längesen.

Om friheten likt fjärillen
Ljuset som skulle komma tillbaka.

Långsamt skulle jag förstå
Förbannelsen som sanningen.

Breven du skrev
Sanningen jag aldrig riktigt trodde

Hemma

Jaha, då var man hemma igen, det blev en kort visit i Stor Britanien.

Anledningarna till varför jag åter är hemma är många. Men den främsta är att chefen jag fick förväntade sig att jag skulle arbeta under slav-vilkor han ville inte betala mig den utlovade lönen så när jag sa att jag ville sluta så kastade han ut mig. Så jag tillbringade en helg hos Julias syster i Cambrige och sen åkte jag hem. Så nu blir jag troligtvis hemma fram till sommaren. All energin tog slut, jag hade laddat upp så enormt inför den här resan så nu känns det mest tomt och lusten att förverkliga den där sex år gamla drömmen är borta. Förhoppningsvis kommer den tillbaka. Men just nu prioriterar jag andra saker i livet, viktigare saker.
Men jag lärde mig enromt mycket under den tid jag var borta och är många erfarenheter rikare.

Jag fick även möjlighet att se Sweeney Todd på bio. Rekomenderas starkt, Johnny Depp gör en enorm insatts, Lika så Helena Bonham Carter och Alan Rickman. Man saknar dock en del sånger från orginalmusikalen, men man överlever. Den får en 4 av 5.

Aftonbladet

Aftonbladet har väll aldrig gjort sig kända för att ha pålitliga källor. Men nu är väll ändå måttet rågat.

Ända sedan jag började sjunde klass så har jag alltid fått höra att man skall välja pålitliga källor.
Då handlade det om att Kalle Anka inte var en pålitlig källa för ett historia arbete
Men med åren så har definitionen för vad som är en pålitlig källa ändrats. Jag har tvingats att bli mer källkritisk.
När jag avslutade min gymnasietid så godkändes nästan bara källböcker som var skrivna av professorer.
Hemsidor med gratis information godkändes med nåder.

När jag förra veckan läste på aftonbladet.se om skådespelaren Heath Ledgers död så fanns det en faktaruta om honom, ålder, familj, filmer han medverkat i etc.
Längst ned i rutan stod det, Källa: Wikipedia.

WIKIPEDIA!!! En hemsida där vem som helst kan gå in och ändra. De hade lite gärna kunnat skriva.
Källa: Min fantasi!

Wikipedia förbjöds nästan som källa innan Kalle Anka förbjöds.
Det är en källa som inte ens godkänns i en tonårings skolarbete, men det godkänns i Sveriges största kvällstidning.

Nej, jag skulle vilja citera en god vän till mig, Kristian Hederfeld.
"Tio kronor för sportbladet är dyrt"