Jaha, då var det dags

Klockan 16:00 idag avgår båten från Visby mot Nynäshamn. Jag sitter på den, och påbörjar äventyret som kallas "lumpen"

Till er som ännu inte räknat ut det så kan jag säga att den här bloggen kommer att få en sämre uppdatering. Förhoppningsvis inte så dålig som i somras. Men vem vet, titta införbi ibland så märker ni. Skall åtminstone försöka att hinna göra ett inlägg om två veckor när jag kommer hem där jag berättar om första tiden. Men vem vet, kanske blir det någonting innan det också.

Högt hoppat

Värdlsrekordet i höjdhoppning med häst sattes i Chile 1949. Här kan de som vill se hur högt det var. Några gamla fotogfrafier och en svartvit film lever kvar för att dokumentera en historisk händelse.

Rekordet ligger på 2,47 m

Lumpen, nästa!

Jaha, då har man arbetat sista dagen på G.A.D, man har ringt Jane och sagt att man inte kan ta fler vikariejobb. Man har varit och klippt håret kort. Man har fört en intensiv träningsperiod senaste veckorna. Allt tyder bara på en enda sak. På måndag är det dags. På måndag RYCKER JAG IN!!!! Då är jag inte längre Hampus Hägg utan
9547 Hägg (eller något i den stilen)
    Jag skall göra värnplikten som Bevakningssoldat beriden högvakt. Det innebär att min huvudsakliga uppgift kommer att vara att vakta Stockholm Slott och Drottningholms slott. Jag kommer att få stenhård träning i att gå och stå snygg.

Så om ni vill se mig någon gång de närmsta månaderna så kan gå in på
högvaktens hemsida och se när 4.skvadron har hand om högvakten.


Superbowl

Någon har i "kommentarer" ifrågasatt hur det kommer sig att Superbowl inte är med på listan över världens tre största sportevenemang.

Jag är inte säker men min teori är att det inte är ett "världsarrangemang" utan bara spelas i USA. Dessutom är det ingen turnering som t.ex. Rugby Vm och Fotbolls Vm, utan bara en endaste match. Därför kan antalet som ser på Superbowl aldrig bli lika många som alla dem som har följt t.ex. Rugby VM under dryga 40 dagar.

Det är min teori.

Rugby VM final Sydafrika Vs England

Igår avgjordes världens tredje största sporthändelse (efter OS och Fotbolls VM) och många svenskar har ingen aning om hur det gick (eller ens att det var)

Jag tar därför min samhällsplikt och medelar er att Sydafrika vann med 12-6 mot England. I en match där det egentligen var England som tryckte på men Sydafrika spelade en bra och tät defensiv.

En något anorlunda händelse i matchen var denna.



Vill du börja spela rugby så kan jag tipsa om att det är träningar i Vibble varje söndag halv tre. Vill du ha en närmare vägbeskrivning så skriv det under kommentarerna.

Kent gör ett nytt mästerverk

I fredags kom den äntligen (fem dagar innan det utannonserade datumet)

Självklart talar jag om Kents nya album - Tillbaka till samtiden.

När jag på kents hemsida i vintras läste att de skulle släppa ett nytt album hoppades jag innerligen på ett nytt "Du och jag döden" men så blev det inte.
    Först var "Tillbaka till samtiden" lite av en besvikelse, inga ordentliga refränger att sjunga med i, gitarrerna var utbytta mot synther, Jockes sång var för mixad. Hela albumet var för synthigt.

Men desto mer jag har lyssnat på albumet desto mer har jag insett att det är ett mästerverk som nu har anlänt till Sveriges skivbutiker.

albumet innehåller låtar som sätter sig direkt, den har låtar som kräver några lyssningar och den har låtar som aldrig vill sluta att överraska lyssnaren. Tillbaka till samtiden är ett mästerverk.
Vid första anblicken är det kanske inte ett typiskt kentalbum, men under ytan finns allt det typiskt "kentiga" där. De fenomenala texterna, gitarrerna är fortfarande med och det lite tonårsdeppiga. Men det märks att killarna blivit äldre och mognare.

Tillbaka till samtiden går helt klart in på tom tre av kents album, har däremot lite svårt att bestämma om det är det här albumet eller Vapen & Ammunition som skall in på en andra plats efter Du & Jag döden.

Bästa låt (just nu): LSD någon?
Sämsta låt: Ensammast i Sverige var en besvikelse, hade väntat mig något i stil med "Mannen i den vita hatten (16år senare) och 747


image14

Låtlista:
1. Elefenter
2. Berlin
3. Ingenting
4. Vid din sida
5. Columbus
6. Sömnen
7. Vy från ett luftslott
8. Våga vara rädd
9. LSD, någon?
10. Generation ex
11. Ensammast i Sverige

Våldtäksmän

Idag dömdes "Stureplansprofilerna" till fyra års fängelse.


Åklagaren pratade om att den våldtagna 19åringen återigen litade på rättsväsendet i Sverige, och att den här domen slog fast att ett nej alltid är ett nej även om det vid tidigare tillfällen har varit ett ja.

En av "männens" - om man nu kan kalla våldtäktsmän för män - advokater tyckte synd om sin klient för att han skulle få sitta fyra år i fängelse, det är ju synd om stackaren tyckte han.

Jag tycker att han borde vara glad istället, för om jag hade fått bestämma så hade det inte räckt med fyra år. Lägg till ett par år till och straffet könsstympning så börjar vi närma oss vad sådana möss förtjänar.


Det finns brottslingar som jag kan ha medlidande med, en sådan brottsling är mannen som råkade skjuta ihjäl en moppedist som i flera år har mobbat mannens son och mordhotat hans familj. En brottsling som jag kan ha medlidande med är det ungdomsgäng som råkade misshandla en 16årig pojke så att han avled av skadorna. Men när det kommer till våldtäktsmän har jag ingen som helst förståelse. Om ni nu är så fruktansvärt kåta så får ni väl ta och slå på en porrfilm och lätta på behovet. Dessutom var ni ju två stycken, ni kan väll hjälpa varandra, "man blir inte bög för att man suger av en kompis"!


Och jag vet att jag inte känner till all bevisning, men jag tycker mig ha hört tillräckligt för att kunna komma till en slutsatts.


Så jag har bara en sak att säga, ha fyra roliga år i fängelset, och när ni kommer ut så kanske ni har lärt er någonting och jag skall omvärdera min syn på er. Men till dess är ni inte värd mer i mina ögon än ett packet Frollic hundfoder.


(Jag vill bara tilläga att det här inte är speciellt riktat till just dessa två utan till våldtäksmän överhuvudtaget som inte har lärt sig indebörden i ordet NEJ)


Spelets regler

På skolgården leker barnen. Några spelar fotboll andra kastar kula, några spelar bonde, knekt, dam, kung*.
En halländsk tjej styr över leken. Hon talar om spelets regler för de andra: Jag är snäll mot dom som är snälla mot mig, jag är dum mot dom som är dumma mot mig. Jag hjälper dom som hjälper mig.
Så talar hon om spelets regler, hon bestämmer resten av barnen lyder. Ingen kastar elakt till henne.
Så råkar skolans nya tjej ställa sig lite för nära kön och genast är hallandstjejens revir hotat. Genast fryser hon spelet och stirrar blint på tjejen och frågar på sin karaktäristiska halländska: Skall du vara med? Hon visar ingenting men inners inne är hon livrädd för att makten skall tas ifrån henne, att någon som inte vet spelets regler skall komma och förstöra. Jag är snäll mot dom som är snälla mot mig, jag är dum mot dom som är dumma mot mig, jag hjälper dom som hjälper mig. Tjejen vågar inte mycket annat än att ta steget tillbaka och säga att nej det skall hon inte.
Återigen är ordningen återställd, jag är snäll mot dom som är snälla mot mig, jag är dum mot dom som är dumma mot mig, jag hjälper dom som hjälper mig. För en kort sekund var hela den halländska tjejens värld på väg att rasera, för en kort sekund var hennes värld lika rangligt som ett korthus. Men så tar tjejen ett steg tillbaka går därifrån och hittar andra kompisar, och så går världen vidare. Jag är snäll mot dom som är snälla mot mig, jag är dum mot dom som är dumma mot mig, jag hjälper dom som hjälper mig. På skolgården leker barnen. Några spelar fotboll andra kastar kula. Den nya tjejen hoppar hopprep. Några spelar bonde, knekt, dam, kung.
Allting är som det skall, jordskalvet gjorde ingen skada.

Jag är snäll mot dom som är snälla mot mig, jag är dum mot dom som är dumma mot mig, jag hjälper dom som hjälper mig.

*Ni som inte vet vad det är kan jag tala om att det är ett spel där det är fyra rutor med en person i varje sedan bollar man en basketboll och försöker att få de andra att missa så de åker ut.