studentens tips

Nu är jag visserligen ingen student lägre. Men jag fortsätter ändå att tipsa under samma rubrik.

Dagens tips är helt enkelt: Gör inte kontorsarbete i sängen. Det ligger små runda pappersbitar från hålslagen överallt. Jätte jobbigt att sova på.

veckans låt v.29

Veckans låt är tillbaka efter semestern. V.29 har avverkats och man skulle kunna tro att någon schtek låt som typ 1,2,3 FANTA & ROSÈ skulle bli veckans låt. Men istället väljer jag kvalitté och jag väljer jossans låt rekomendation från tidigare ikväll.

Andreas Grega ligger inte långt bort. Men det är ingenting dåligt. Den här låten kommer att växa.

Veckans låt: Seglaren - Monty




back on track

Nu är semestern över för bloggens del i alla fall. Jag däremot har precis inlett dag två på min fyradagaras semester.

För två veckor sedan kom storartat besök till Gotland. Jossan åkte med Viktoria för att för första gången uppleva gotland. Det blev en fantastiskt rolig och trevlig helg. Vi fyllde den med både vardag och fest. Vi hann med att äta en god middag tillsammans med Kristian och Linn på Munken som sedan blev en helkväll på både Wallers och Bolaget.

Vi hann med en sväng till stranden vid Gustafs och årets havsdopp. Dessutom firade vi Mattias 30års fest. Eller vi firade inte festen utan Mattias som had fest för att han fyllde 30 i mars.

På måndagskvällen hade vi en underbart trevlig och mysig avslutning på jossans minisemester. Vi åkte upp och njöt av utsikten på Högklint. Åt glass på hamnen och avslutade med en tuff och hård kamp på Kneipbyns äventyrsminigolf. Som Jossan slutligen lyckades vinna med två ynka slag.

Helgen efter var det min tur att åka till Halmstad som blev en resa till Göteborg. Vad som hände där sparar vi på någon dag.

semester

v.27 och 28 har champo.blogg semester

att dricka sprit tar udden av allt.

Nu är det igång. Almedalsveckan 2010. Vad ska jag säga allt är som det brukar. Gudrun Schyman har nått jippo och sjunker bara lägre och lägre. Fredrik Reinfeldt är en bra talare, oavsett vad man tycker om politiken. Över allt springer Greenpeace omkring och leker häftiga medan vi vanliga människor skrattar. Sol vind och vatten. Och under Wisby Strands balkong står jag och langar ut burgare till alla som vill ha.

Max annordnar ett seminarium (Almedalsveckans ord för reklamjippo) där de talar om hållbar utveckling och miljötänk innom restaurang branschen. Parralellt med detta ger Max ut gratis Hamburgare till alla som vill ha. Idag delade vi ut hamburgare för ett värde över 12 000. Många fick stå i kö i 45 minuter ( förutsättningarna för att göra maten snabbare än så finns inte under Wisby Strands balkong) men var ändå på strålande humör när de kom fram. Och för omväxlings skull får man lite beröm och tacksamhet för det jobb man gör och för att man ändå är duktig på någonting som många tror är någonting alla klarar av.

Har tänkt att den här sommaren ska präglas av mindre festande än förra sommaren, som när jag tittar tillbaka på den, bara verkar ha präglats av alkohol. Igår gjorde jag mitt första val i den nya inriktningen. Jag avstog att hänga med gänget och se Hoffmaestro & Chraa på Gutekällaren. Mitt straff från gänget? Över 200 sms med olika ord för Snopp. Ännu väntar jag på en liten ursäkt för min förstörda nattsömn när SMS i tiotal började droppa in någon gång mellan ett och tre. Men ännu är det tystnad från upprorsmakarna.

Följer Almedalsveckan tämligen aktivt via Twitter och konstaterar att jag brode skaffat mig en politiskt intresserad kompis. Det verkar som om det händer sjukt många intressanta och roliga saker. Det jag är mest nyfiken på just nu är den TV sändning Expressen håller från Hästgatan 12. med bar och debatt som Emanuel Karlsten skriver sig varm om på Twitter. Det jag är mest nyfiken på är vilken krog som ligger på Hästgatan 12.

veckans låt v.26

På torsdagens fanta & rosé fest gick Håkan Hellströms DVD från Peace & Love 2009 på teven. Och jag och Kristian gjorde det stora konstaterandet. En fem år gammal Håkan Hellström från albumet Ett kolikbarns bekännelser är 2010 års stora sommar låt. Speciellt i versionen från 2009 på Peace & Love.


Veckans låt: Jag har varit i alla städer - Håkan Hellström