If I hang my self in the christmas tree would you be missing me?

Första advent har varit och imorgon är det 1:a december. Med andra ord är det dags att lista ett gäng med sköna jullåtar... Några som vi inte känner igen och några som vi bara måste nämna... Jag tänkte försöka hålla mig till tio låtar... Då kör vi.

  1. A Christmas Duel - The Hives & Cyndi Lauper
    Förra julens stora snackis. The Hives gjorde en jul låt. Dessutom tillsammans med Cyndi Lauper. Choken kunde omöjligt vara större. Låten är dessutom härligt rockigt ostämd. Den börjar med tragiska julraden
    I bought no gifts this year
    And I slept with your sister
    och så fortsätter hela låten, men ändå är den hoppfull och trotts allt så kan vi alltid fira jul ihop och vara glada över att vi har varandra.
  2. Joseph, Better you than me - The Killers feat. Elton John och Neil Tennant
    Vad skall man egentligen säga om den här vackra låten som låter precis som man tror, som en Elton John ballad som gått genom The Killers syntar. Jul magiskt vackert. Det behövs inga fler ord än så.
  3. Another Christmas - Amanda Jensen
    Den kom redan förra året men då missade jag den helt och hållet. Men så i år så fanns ju Spotify och med spotify kom räddningen. Det låter som en jul versionen av Mama and the papas Dream a litle Dream of me i naked version. Här har vi under ytan egentligen en sorlig historia om den ensama julen.
  4. Jul Jul Jul - Galenskaparna & After Shave
    Det här är ju bara kult.
  5. Silent Night & Little Drummer Boy - Josh Groban
    Josh Groban har troligtvis gjort det vackraste julalbumet. Har man gjort det så har man rätt att ha med två låtar på listan. Little Drummer Boy har länge varit en stor jul favorit hos mig. Men den har på något vis känns lite gamaldags och barnslig. Josh Groban gör den så stor och högtidlig som den har rätt att få vara. Silent Night vinner mig redan när kyrklockorna börjar slå, dessutom är det redan en vacker låt som bir ännu vackrare med Grobans underbara röst.
  6. Så underbart - Uno Svenningsson & Irma Schultz Keller med gäster
    Bara en härlig bild av den perfekta julen.
  7. All I Want for Christmas - Olivia Olsson
    Love Actually är en av de bästa filmerna, speciellt i juletider. I den har dom lyckats hitta en underbar liten tretton årig flicka som heter Olivia Olsson som sjunger den här låten som ingen annan. Ett varningens finger. Den låt som spotify säger är med i Love Actually är inte den här.
  8. Mer Jul - Adolphson & Falk
    Det här är ju en av de mest självklara svenska jullåtarna. Den här tillsammans med Just D nu är det Jul igen är julmusiken jag firade mina barndomsjular till tonerna av. För många år sedan. Jag tror jag gick i tvåan eller trean på gymnasiet så satt jag och lyssnade på Rix Morgon Zoo (tror jag det var). Adolphson & Falk var gäster och spelade den här låten. Fast med riktig stå bas. Magi
  9. Hang me in the Christmas tree - Laakso
    Vad som är vida känt är att jag har en förkärlek till Markus Krunegårds röst och det synthiga ljuder som så ofta följer med honom. Här har han lyckats fånga det tillsammans med en hel portion julvemod tillsammans med resten av killarna i Laakso.
  10. Hemma över Jul - Autisterna
    Autisterna lyckas göra en jullåt för alla årstider. En jul låt som behandlar det där med hemvändarfest på juldagen. Härligt
  11. It's the most wonderfull time of the year - Garth Brooks
    Vad vore julen utan en del amerikansk sago bild av julen i countryförpackning?
  12. The Twelve days of Christmas - Scrubs
    Vi får ju inte heller glömma Scrubs gängets version av Twelve days of Christmas från första säsongen av Scrubs.

veckans låt v.48 Sponsored By Destiny - SMK

Oj vad jag verkligen inte hade tänkt att ha den här låten som veckans låt. Eller ens någon låt i närheten av Slagsmålsklubben. Men så satt jag igår tröt som aldrig förr, eller det var i alla fall länge sedan, och youtubade och så hittade jag det här klippet från Hultsfredsfestivalen 2007. Sponsored By Destiny är i orginal den bästa låten från SMK i versionen från Hultsfred så blir den ännu bättre. Dessutom är det alltid roligt att se välldigt fulla artister på scen, och fortfarande lyckas göra det bra. Det är också kul att se hur det nästan förvänatas av SMK att de skall vara fulla, medan artister som Paolo Nutini hamnade i väldigt blåsväder då det påstods att han uppträtt i ungefär samma skick som SMK gör i det här klippet.

Lite annan intressant information är att den Frej som omtalas i början och som säger de underbara replikerna, ehhu ljusteknikern släck ned och in med röken, kör fram röken gubbjävel och som slutligen ställer sig med en spritflaska i ena handen och dansar och spelar på bordet är samma Frej som Frej i Maskinen som står för musiken där. Bifogar även ett väldigt roligt klipp med honom från campingen på hultsfred.

veckans låt: Sponsored By Destiny - SMK

 



"Vi byggde vår stil på en helig allians av tre ackord och sur Tirnave Det sistnämnda var Systembolagets just då billigaste medicin med en pikant smak av terpentin"

Sånna här dagar är så underbart sköna. Sådan där då man har haft hur mycket som hellst att göra, känt sig lite stressad hela tiden och fått otroligt mycket produktivt gjort. Och dessutom lite beröm.

En, i min värld, tidig morgon med uppgång vid klockan sju för att få i mig en ordentlig frukost så att jag skulle överleva dagens delredovisningar i Digital Grafisk Design. Jag trodde att jag skulle sitta på redovisningar från åtta till fyra. Men det visade sig att det bara var fram till ett och att vi var så effektiva att vi var klara redan vid elva. Jätte skönt. Helt plötsligt fick jag så pass mycket tid till övers så jag kunde gå hem och fixa ordentlig lunch, slappna av lite och ladda batterierna. Att sitta på delredovisning suger på krafterna på ett väldigt spännande sätt.

Eftermiddagen satt jag i biblioteket med datorn och Coldplay i lurarna och skrev på en jurudikuppgift om Successionsrätt. Aldrig mer successionsrätt. Vid fyra var jag klar med första halvan av uppgiften, den lätta halvan som jag började med för två dagar sedan. Kvar var bara att skriva den andra halvan. Den svåra biten. Allt var tvunget att bli klart innan kvällen.

Men vid fyra var jag tvungen att sätta mig i bilen och åka ut till Mahult. Det visade sig vara dagens smartaste drag. Innan var allt bara en tjock gröt i huvudet. Efter så var det inte alls lika knöligt och jobbigt. Dessutom gick det så otroligt bra i Mahult. Hoppade Mirabell för första gången och både jag och Viktoria blev välldigt possitivt överaskade. Dessutom fick jag beröm av Viktoria som aldrig trodde att jag skulle orka åka ut när det regnade och jag hade massor av plugg att göra. Det sa hon var någonting som hon aldrig sett den gamla Hampus göra.

På väg hem igen svängde jag införbi Max (för första gången på upp emot tre månader). Orkade inte laga mat och ville testa nya Big HOt (fast i frisko bröd, så klart.) Hemma igen. Ladda med How I Met Your Mother - Slaps bet 2 - revenge of the slap.

Sedan körde jag igång med juridiken igen och vips så gick allt jätte bra och var klart. Det firades med glass och en trevlig chatt med Linn som pressenterade en väldigt spännande idé som jag verkligen hoppas kan bli verklighet.

Såpbubblor fara mot sin undergång



Ligger där med kullen på kudden med bubblor i munnen
och frissar jag springer och kissar och kommer precis tillbaka
och precis somnat och vaknar och du glömmer bort att vi var osams.
fast att det är ändån jävligt fel, ett jävligt fall e de,
också tycker du "va kallt de blev"min edåge, kinden är röd,
himlen är svart, nu är det svårt, nu blev du våt (min egen takt)
vi kunde bara få två svårt skillda föräldrar,vilken flicka,
det var den man ville förändra. HA! bedårande bränns!
men kommer du kommer flickan kunna komma igen.
jag bara sitter här och bara bara ser såpbubblan
fara mot sin undergång, när du sjunger sång, 1,2,3
bara vara du och jag nu för idag.

Låt mig bara bara älska dig
låt mig bara bara spöa dig
Vi kan bara bara dricka varm choklad
bara bara blåsa såpbubbler
bara bara säga helt fel sak
Vi kan bara bara ta en promenad

Kom med på en promenad ner på the Boulevard lämna mig,
svik mig älska besuttet ja, vem är du vem är jag, större kap lägg
av! är du sur eller glad eller av idag ,lockigt hår, moppsigt shorts,
det är vad jag vill ha ,lockigt vågigt hår, det är vad jag vill ha,
hon är liten och gullig med allergi parfymerier och röda kinder
som Ally McBeal,jag är väl bedårande vad är det för skit?
Love you, Fuck you to, vi häller bensin,
bak o fram kan man väl kalla det bra ibland,
kan du kanske snälla snälla ta min hand.
Jag kommer bara sitta här och se såpbubblan
fara mot sin undergång, när du sjunger
sång 1,2,3 bara vara du och jag nu för idag.

Låt mig bara bara älska dig
låt mig bara bara spöa dig
Vi kan bara bara dricka varm choklad
bara bara blåsa såpbubbler
bara bara säga helt fel sak
Vi kan bara bara ta en promenad

fuck it, eller hur? fuck it!

Låt mig bara bara älska dig
låt mig bara bara spöa dig
Vi kan bara bara dricka varm choklad
bara bara blåsa såpbubbler
bara bara säga helt fel sak
Vi kan bara bara ta en promenad.

När jag kommer härifrån, tänkte jag mitt dumma fån, och trodde jag var stark, men jag hamna i en park och levde på att sälja..... Hadelätten da da umpapa omp får man inte göra, inte bra hadelätten da da umpapa omp Det var det jag sa det var inte bra

Klockan är 00:46 när jag börjar skriva. Jag har precis stängt ner Adobe Flash CS3 för dagen. Håller på att bygga en hemsida till Grimetons Wärdshus innom Digital Grafisk Design. Det går faktiskt ganska bra. Saknar lite material just nu bara.

Har varit riktigit hurtig idag och var egentligen klar för sängen redan vid halv tio. Men jag var tvungen att göra lite nytta också.
Var i Mahult och red, ruskigt nära att åka av men det ordnade upp sig. Kom hem därifrån runt fem tiden. Helt slut, mörkt ute och det känndes som om klockan var närmare nio. Då slog det mig, informationen jag fått tidigare under dagen.

När jag var på väg hem ifrån skolan så var det för första gången på några veckor i relativt normal tid. Så Vårdcentralen (min närmsta granne) var fortfarande öppen och jag var inte super stressad iväg någon stans. Så jag slank införbi och frågade hur det går till med min Svininfluensa vaccinering om jag är skriven på Gotland. Det var inga problem och jag kunde bara komma införbi på Torsdag när de hade fått hem nytt vaccin. Så när jag kom hem och satte mig för att äta så slog det mig. Jag kommer inte att kunna lyffta på armen på torsdag, eventuellt ligger jag dessutom helt utslagen och mår jätte illa. Jag kommer således inte kunna ta mig till gymmet. Och eftersom jag måste gå två gånger i veckan (tävling hos S.A.T.S, man får en träningsväska eller en PT-timme) och jag är borta hela helgen så måste jag hinna med två träningspass på fyra dagar varav två är inplanerade med ridning och en kommer jag att ligga utslagen. Det var med andra ord bara att kasta i sig maten och sticka iväg till gymmet.

Så idag kan jag skriva två träningspass på listan. Känns riktigt skönt och jag känner mig välförtjänt mör i kroppen. Efter gymmet fick jag besök och fick lägga plugget, eller Flash lekandet (samma sak) åt sidan och se Pulp Fiction istället. Jag klagar inte. Därför sitter jag nu här mitt i natten istället för att sova.

Imorgon bli det lugnare. Eller i alla fall inte lika mycket fysisk aktivitet. På förmiddagen har jag en föreläsning och under eftermiddagen skall jag sammanställa ett juridikseminarium och skriva mina egna svar på ett annat. Hellst skall jag även komma igång och skriva på mitt PM som skall lämnas in nästa vecka.

Just nu vill jag bara sätta mig på tåget på Fredag morgon och åka iväg mot Stockholm. Inte för att jag kommer att ha mindre att göra. Troligtvis får jag arbeta ihjäl mig när jag kommer tillbaka. Men det skall bli skönt att få lite inspiration och hämta lite nya krafter. Det behövs just nu.

Som det verkar just nu så kommer Kristian och förhoppningsvis Niklas hit i mitten av december. HV71-Färjestad i Jönköping står det på programmet. Sweet.

Just nu lyssnar vi väldigt mycket på Nationalteatern - Kola Kolla efter helgens fest.

veckans låt v.47 Pengar - Maskinen

I månda år har det funnits ett tomrum i min själ. Ett tomrum som Afasi & Filthy, Ison & Fille och några till har lyckats fylla lite till och från med någon enstaka låt. Men ingen har på riktigt kunnat fylla det tomrum som Snook lämnat efter sig. Men nu har Maskinen släppt sitt album Boys II Men och det känns som om någon faktiskt skulle kunna fylla det tomrumet. Det är inte i närheten av samma sound, inte samma typ av hip-hop och ordföljd. Men det känns ändå som om tomrummet kan fyllas. Det firar vi med att låta veckans låt vara den bästa låten från albumet.

veckans låt: Pengar - Maskinen



arly one mornin' while makin' the rounds I took a shot of cocaine and I shot my woman down I went right home and I went to bed I stuck that lovin' 44 beneath my head

Sitter i biblioteket och försöker att göra klart juridiken så at tjag kan få ta det lite lugn i helgen. Det går sådär. Jag har kört fast kan man ju lugnt säga. Men jag är i alla fall nästan färdig, nästan.

Satt på en föreläsning om Polisvåld (både våld mot poliser och våld från poliser) under förmiddagen. Det visade sig att våldet mot poliser ökade med 14% mellan 2007 och 2008. 41% av alla poliser, inkluderat dem som bara har kontors arbete, utsätts varje år för hot eller våld. Var nog den intressantaste föreläsningen i år.

Just nu sitter jag och letar billiga tågbiljetter på blocket. Någon som sitter inne med biljetter från typ, Halmstad, Göteborg eller Malmö till Stockhlm tur och retur nästa helg så säg gärna till.

hear the train a comin'
it's rolling round the bend
and I ain't seen the sunshine since I don't know when,
I'm stuck in Folsom prison, and time keeps draggin' on

Det sitter en Greta lock-a-like bredvid mig här i biblioteket.

Fick en avslappnande helkropps massage igår kväll. Tror nog aldrig att jag har känt mig så otroligt avslappnad i precis hela kroppen. Det hänger fortfarande kvar. Det har varit en avslappnad dag.

Innan jag kunde äta lunch idag fick jag ta och diska undan det enorma diskberg jag samlat på mig senaste veckan. Mitt första diskberg sedan jag flyttade hit. Tycker jag faktiskt är lite imponerande. På söndag lär jag få diska glas. Födelsedags Fest.

Det börjar komma tveksamma röster angående om folk verkligen kommer att börja festa vid 13:00 och sluta vid 21:00 på lördag. Jag hoppas det.

Well, that's all right, mama
That's all right for you
That's all right mama, just anyway you do
Well, that's all right, that's all right.
That's all right now mama, anyway you do


Gjorde en liten minibeställning igår. "Sverigedemokraterna i Riksdagen, Nej tack" pinns. Kostade 50kronor för tre stycken inklusive frakt. Hoppas att de kommer snart.

Verkar som om planerna inför Nyårsdagen och Nyårsafton börjar bli klara. Juldagen skall det festas på Wisby Strand där Wallers har sitt X-mass Party och Nyårsafton blir ute i väte med god middag, bra vänner och förhoppningsvis en badtunna.

En tävling: Vad har textraderna i det här inlägget gemensamt (inkl rubriken)?

I walked into a honkey tonkey just the other day
I droped a nickle in the juke box just to hear it play
I didnt have no tune in mind, I didnt wait to choose
Just droped a nickle in the slot and I played the juke box blues

In the most AIDS-infested region of the globe - where 1 in 4 is infected - Andy's idea of a joke was to put a young Iman and a young Naomi in my bed - and no condom within a hundred miles.

Går dagen var deppig...riktigt deppig....
Idag kompenserar vi för det och skriver ett mer positivt blogginlägg efter en mycket mer possitiv dag.
Jag lyssnar på musik
Mannen i Den Vita Hatten (16år Senare)
J.Berg sjunger, "vi skall alla en gång dö...vi skall alla en gång dö"


Har haft en hel dag i skolan idag (börjar få sådana nu så här drygt halvvägs in i terminen). Först en otroligt ogivande och tråkig föreläsning om filformat och objektgrafik. Sånt som till och med en hobby amatör som jag har koll på.

På eftermiddagen hade vi ett bra mycket roligare men välldigt slappt seminarium. Inför Seminariumet skulle vi leta reda på en reklamfilm och en hemsida som vi tyckte om. Sedan skulle vi titta på dessa och diskutera dem i grupp.
Mina val föll på Philips reklam film för sin Tv med bio format regisserad av Adam Berg och så fortsatte ja på det inslagna temat och tog kent.nu som hemsida (Adam Berg är Jocke Bergs lillebror)

Snart skall jag sätta mig i bilen och åka till Skedala av jordens alla besynnerliga platser. Viktoria skall rida "min" häst på lektion. Så jag skall sitta på läktaren och vara stollt och lära mig saker. Ser jag fram emot. Dessutom skall jag få två biobilejetter. Så i helgen blir det New Moon.

Sedan blir det att diska upp här hemma. Disken har blivit lite ned prioriterad hitentills i veckan.

En sak kommer aldrig någon någonsin kunna säga emot. Oavsett vilken åsikt man har om kent. Men inget annat band kan konsten att göra så starka albumfinaler. På varje album genom hela karriären. Till och med på debuten.

Se på den här listan av finallåtar.

Kent (1995) - Frank 4-53
Verkligen (1996) - Vi kan väll vänta tills imorgon 7:01
Isola (1997) - 747 7:47
Hagnesta Hill (1999) - Visslaren 7:51
Vapen & Ammunition (2002) - Sverige 3:03
Du & Jag döden (2005) - Mannen i den vita hatten (16år senare) 6:41
Tillbaka till Samtiden (2007) - Ensammast i Sverige 8:21
Röd (2009) - Det finns inga ord 7:00

Idag på Lunchen lyssnade jag igenom varenda en. Underbar tid.

Efter att Wille skickade inledningsmusiken till Lord of War till mig på spotify i fredags så blev jag så sjukt suge på att se den. Så söndag kväll ägnades åt Lord of War. Första gången tyckte jag den var ganska trisst och lite händelse lös. Fortfarande bra men inte så bra som jag trode. Nu såg jag den igen. Shit den är verkligen en fantastisk film.


Bästa scenen

När jag läste Litterär Gestalltning i våras så fick jag tipset att jag borde läsa någonting av Simon Kernick. Vi skall tydligen skriva på samma sätt. Så när vi var på Ullared så köpte jag pocket versionen av En bra dag att dö. Jag har läst 60sidor nu och jag hittar faktiskt vissa likheter. Känns som om jag är på rätt väg då i alla fall.

 

I din värld av mörkret syns dina brister, mina fel
Som sprickor där ljus kan tränga in
Och jag inser plötsligt, kärlek får man bara se
När tak och väggar rasar in igen i ensamheten

Ensamheten, ensamheten
Det är så svårt att höra vad du säger
Ensamheten, ensamheten
Vad är det du egentligen vill säga?
Ensamheten, ensamheten
Hårt mot hårt mot ensamheten
J.berg

 


okej, vilka tror ni, tar över scenen med en sniksnackbogiewoggie

Känner att jag vill göra någonting, eller inte bara vill jag borde göra någonting. En liten minisemester från allt. Stockholm Horse Show skulle vara perfekt nästa helg. Men det lär det inte bli. Min ekonomi tillåter inga sådana utgifter. Om jag skulle ta buss (en total restid tur och retur på upp emot 20timmar) så skulle det sluta på upp emot 1000kronor bara i resa. Sen skall jag ha mat med mera i stockholm och även en entré biljett. Så som sagt. Det lär inte hända.

Nästa alternativ på minisemester är en dag på julskylltningen i Köpenhamn. Men det känns inte som någon större semester precis. Ett par timmars bilresa ner. Gå en stund och frysa och så ett par timmar i bilen hem igen. Plus bro avgiften.

Lär bli kvar har till jul med andra ord. Får försöka att bita ihop.

I fredags fyllde jag år. Den där födelsedagen som jag sa att jag inte såg någon poäng med att fylla. Oj vad folk trodde att jag hade åldersnoja. Det har jag absolut inte. I alla fall inte för att jag börjar bli gammal. Men jag fick lite olika upplysningar om saker som jag får göra nu när jag är 21. De bästa sakerna var att jag får gå på krogen i USA och att jag får spela på Casino. Sen upplyste Jenny mig om att jag även har 25 att se fram emot för efter det så kan jag få adoptera.

Födelsedagen firades först med mamma, pappa och Viktoria på Ullared (vad är grejen med Ullared?). Sen på kvällen bjöd jag på lassagne i min lägenhet. Vid åtta tiden åkte de hem till Viktoria och jag bytte om till kostymen. Vid nio skulle jag möte upp de närmsta vännerna jag har i Halmstad på kåren. Temat för kvällen var Suit Up. DÄr fick jag tre stycken mycket uppskattade pressenter av Emma och Johanna i form av en godispåse, en poster där det står Vuxna ej tillåtet. Och den absolut mest uppskattade pressenten. Peez och en Peezbehållare i form av Janne-långben. Oj vad roligt man kan ha med Pez. För övrigt så är inget Gott & Blandat godis Peez funktionabelt. Det går inte att använde Peez behållaren för att mata fram Gott & Blandat godis.

I helgen blir det födelsedags fest i min lilla lägenhet. Typ 15 stycken blir vi. Tyvärr inga gotlänningar. Det hade varit kul. Då hade jag fått min lilla minisemster utan att behöva åka någon stans. Feste går under namnet Vuxna ej tillåtna A.K.A The Pez fest.

Idag jobbar jag hela dagen sedan bär det iväg ut till Mahult. Vad som händer ikväll är ännu inte riktigt bestämt men det finns planer.

Förresten Kristian vart tog du vägen, vi chattade och du bara försvann...

veckans låt v.46 - The Way I are - Timbaland feat. Keri Hilson

Den senaste tiden har det pratats flitigt om David Guetta och Kelly Rowlands When Love Takes Over. Men det går inte att komma ifrån att den bästa "Club" låten gjorde på 2000 - talet är gjord av Timbaland och Keri Hilson. Den kom 2007. Ni vet det där viktiga årtalel. Det året som jag började gå på krogen. Kanske har känslan därför förstärkts av att det här den bästa låten. Eller kanske är det helt enkelt så det är.

Dessutom är videon sjukt snygg, enkel men samtidigt inte simpel. Härligt.

Kristian när jag kommer hem i jul så popar vi den här hårt som på den goda tiden. Tillsammans med Lite Snook och Fattaru.

veckans låt: The Way I Are - Timbaland feat. Keri Hilson


Life of a Bullet

Ett av de mest klassiska film öppningarna i mordern tid.



En timme en minut Jag står bakom tätt intill Jag har ett kontrakt med Gud Så jag gör som jag vill

En timme kvar tills jag blir hela 21 år gammal. Som jag tidigare frågat. Vad är poängen?

Är sjukt sugen på att göra någonting. Åka iväg en veckas semester någonstans. Behöver inte vara någonting avancerat bara göra någonting tillsammans med några vänner. Kristian har föreslagit Berlin. Katrine har erbjudit en skidresa, lika så Wille. Men det som just nu verkar ligge närmast att bli möjligt är en dag i Malmö eller Köpenhamn. Får väll nöja mig med det.

Börjar fundera på om jag skall skita i att plugga i vår eftersom jag ändå inte skall plugga någonting vettigt (Historia) och jobba istället så att jag kan få ihop och kanske till och med spara undan lite pengar. Hade inte gjort speciellt ont någon stans. Så kanske jag kan ta och göra någontign kul innan jag börjar plugg livet på riktigt.

Imorgon skall vi åka till Ullared. Andra besöket i mitt liv. Det första var när jag och Mattias hälsade på Viktoria första året hon bodde i Halmstad. Vi kom en timme innan de stängde. Vi delade på en kundkorg. Shopade i en halvtimme och stod i kö i en halvtimme. Undrar hur det blir imorgon.

Jag vill åka skidor.

Hmm undrar hur jag skall tillbringa födelsedagskvällen imorgon.

I ain't happy / I'm feeling glad / I got sunshine in a bag / I'm useless / but Not for long / The future is coming on

En hard working day idag. Började kl 08:00 slutar 16:00 är inte van att jobba så här på riktigt. Hade egentligen tänkt att jag skulle ta en ordentlig lång morgon imorse innan jobbet med en lång skön, egentligen onödig dusch, med en lång frukost med gröt och ägg och te och "hummer o grejer". Men så blev det att efter spinningen igår så tog vi och såg klart Band of Brothers "marathonet" och vips så var klockan ett innan jag kom till sängen.
Med andra ord så blev det inget av den där långa morgonen utan istället gick jag upp vid kvart i åtta. Slängde ihop två mackor som jag tog med mig till jobbet, fixade håret snabbt (som för en gångs skull inte stod rakt ut bak i nackens om mitt hår annars alltid gör på morgonen) och sprang till jobbet. Hann precis i tid.

Ikväll kommer mamma och pappa till Halmstad. Eller rättare sagt till den lilla hålan Mahult som inte en endast Halmstadsbo vet vart det ligger. Så efter jobbet blir det att svida om till ridkläder och åka ut för att först rida och sedan träffa dem innan jag åker tillbaka in till Halmstad. Sedan imorgon så blir det middag ute i Mahult när Viktoria fyller 27år.

Var lite smått nostalgisk igår och det blev inte bättre när ingen mindre än Simon Johansson lämnade en kommentar på det nostalgiska inlägget: Bra skrivet! Brukar titta in på din blogg ibland för att se vad du gör nu för tiden :)

Då började jag att fundera bak på tiden i Hejde och främst på de "promenader" som jag och Simon kunde ha runt hela skolgården på rasterna. Vi diskuterade NHL 2000 och 2001 olika spelare man ville ha i sina lag och så vidare. Sedan brukade jag ta cykeln hem till honom på eftermiddagarna så spelade vi fotboll. Simon spelade ut och jag i mål. Kommer alldrig att glömma de matcherna. Det slutade med att jag cyklade till simon med suspensuar (mer känt som pungskydd) för att Simons bollar alltid drog sig mot utrymmet mellan benen. Det hände också att jag i min iver att komma hem till Simon glömde bort att ta på mig ordentliga skor när jag cyklade iväg (de uppskattningsvis 8 kilometrarna) och cyklade i träskor. Vilket jag kom på efter ungefär en halvmil.

När det började skymma gick vi in och spelade bandy/hockey i hans kök eller satte oss och spelade dator. Framför allt var det det klassiska bilspelet Collin McRay och Fifa. Kommer också ihåg att vi spelade Star Wars The Phantom Menace spelet flitigt.

Det var under den här tiden jag hade min första "flickvän" eller rättare sagt en tjej som jag tydligen (har jag själv inget minne av) hade träffat på ett scoutläger och som sedan kontaktade mig på Tjelvar (det gamla klassiska nätforumet för oss unga på gotland). Eller att jag inte mindes henne var också lite fel. Jag hade svaga minnen av henne. I alla fall så sa jag att jag kom ihåg henne mycket väl och vi blev tillsammans. vi träffades dock aldrig men hade ganska ihärdig SMS och telefon kontakt. Jag tror även att det skickades nått brev. Jag vet i alla fall att jag någon gång fick en bild på henne.

Nog pratat om "första" flickvänen. Egentigen så var det inte det heller. Men jag stämplar det som det. Under den här Simon eran så kom det mytomspunna bandet Gorillaz med sin första singel Clint Eastwood som både jag och Simon lyssnade flitigt på Simons hema bygda gigantiska stereo.

Även den här tiden var en speciell tid som formade mig till den jag behövde bli för att genomgån den utveckling jag genomgick i högstadiet för att bli den jag blev vid Studenten.



För vem bestämmer rätt och fel när moralen är död Och folk mördar ju varandra för sitt dagliga bröd/.../Alla vill till himmelen men få vill ju dö Man vill kamma in vinningen, men sår inga frön

Timbuktus Alla vill till himmelen men ingen vill dö börjar spelas i min spotify-playlist och jag får en viss doft i näsan, känner ett visst sorts material mot min kropp. Det är en viss stil i mitt liv som jag förknippar med just den låten. Jag saknar den stilen.

Alla vill till himmelen under andra året på gymnasiet. Det året som jag framför allt använde en speicll vit skjorta och Ralph Lauren tröja och min underbara hatt väldigt mycket, och just de där materialen får jag känslan av över hela kroppen när jag hör Alla vill till himmelen. Av någon anledning så förknippar jag även låten med Lina Nyman (numer Båtelsson) Jag minns gympromenaderna vi två och Kristian hade på onsdagarna. Visserligen är det här i ettan men allt glider samman.

Kristian gick fortfarande på donner och hade lediga onsdagar så därför skulle vi gå på Gym1 tillsammans på onsdagarna. I samma veva tänkte Lina att hon skulle börja träna också och skulle därför följa med. än idag har jag fortfarande aldrig sett Lina gå på ett gym. Men vi hade otroligt roligt. Mitt onsdags schema under den perioden var att jag bara hade lektioner på förmiddagen. Så på eftermiddagen möttes vi upp och gick mot gymmet. Men av någon anledning så kom vi aldrig dit. Det var långa promenader bort mot ÖoB nån gång slutade det med att vi satt på McDonalds och åt med mera. Det var under den hr tiden ett uttryck som fortfarande ligger kvar oss tre emellan när vi träffas (vilket är aldeles för sällan) DumasDumasDumasDumasDumas.

Jag tror att de här onsdagarna är ett av de starkaste minnena jag har från gymnasiet. Jag vet inte varför just det här har näslat sig fast så hårt i mit medvetande. Det var inte precis så att några livsutvecklande händelser som gjorde mig till den jag är hände under de här promenaderna. Kanske är det just det. Det var så okomplicerat. Vi var ganska tighta på den tiden vi tre.

Överlag så saknar jag första året på gymnasiet väldigt mycket. Skulle kunna skriva hur länge som helst om det. Om alla kvällarna/nätterna hos Jesper och Axel. Hur jag och Emanul flyttade in när Axel var borta en vecka. Hur jag och Emanuel på morgonen stod med varsin kopp pulverkaffe och försökte komma på vilken ton en knapp på kylskåpet hade (eller Emanuel försökte på min inrådan)

Det var också under den här tiden som jag och Lina omedvetet lyckades få alla att tro att vi var tillsammans. Eller till en början var det omedvetet. Men när vi märkte att folk började tro det så gjorde vi kanske inte precis så att misstankarna sjönk.

Jag mins höstlovslägren på Högbyskolan i hemse. Vi hade så kul.

Jag minns en av de konstigaste hemgångana från krogen. Eller krogen det var sävefest. Mitt livs första utekväll. Jag Kristian, Jesper och Lina. Lina var vår guide. Vi hade inte koll på någonting.
På vägen hem gick Kristian och Jesper och pratade om att vara på bakvända kanelen eller på salongs dromedaren. Kommer inte ihåg alla vackra omskrivningar. Jag gick lite bakom med luvan uppe och var allmänt deppig. Jag hade mitt livs första krossade hjärta. En konstig historia i sig. Jag hade varit intresserad av en tjej en längre tid och hade fått för mig att det var på G att bli någonting, så kysste hon en annan den kvällen. Så här i efterhand är det hela bara skrattretande och jag känner mig lite dum när jag tänker på det. Men just då, den kvällen var det helt seriöst. Men jag klarade inte av att inte skratta åt Kristian och Jesper.

Jag trivdes på ett väldigt annorlunda sätt mitt första år på gymnasiet. I det där mellan landet när jag gick från personen jag var på högstadiet till personen jag skulle vara när jag tog studenten.

Det var också under den här perioden, under det här året jag lärde känna en av mina roligaste vänner. En av dem jag garanterat alltid hade roligt med under den här tiden. Min busskompis
Annie. I stort sett varje dag så åkte vi buss tillsammans hem från skolan. drygt trettio minuter. Vi pratade om allt. Alltid roligt. Till och med under perioden då jag fick för mig att alla tyckte att det var roligt att lyssna på mig när jag pratade om svenska kungar hade vi roligt. Eller jag trodde det. I efterhand har Annie avslöjat att hon kanske inte hade riktigt lika kul under just min kungaperiod. Jag lyckade även att lära mig nästan hela Jonas Gardells Mormor gråter och läsa upp den "som" Jonas Gardell. Vad jag saknade dig på bussen de två nästkommande åren efter att du flyttade till stan Annie.

Så mycket minnen som väcktes av en enda låt. Fick mig nästan att längta tillbaka till året 2005.

Mina frukost vanor under den här tiden är bara de en historia i sig. Jag var så otroligt morgontrött unde gymnasiet (ännu värre än jag är nu). Jag var tvungen att gå upp runt sex för att hinna med bussen vid sju om jag skulle duscha och äta frukost och fixa håret. Här kommer hatten in i bilden, anledningen till varför jag hade hatten i stort sett varje dag. Mitt hår står åt alla håll på morgonen om jag inte duschar varje morgon. Men oftas försov jag mig och hann varken duscha eller äta frukost. Så istället blev det hatten och leta reda på femton kronor och så köpte jag en fralla och en koppkaffe varje morgon i kaffeterian. Där satt jag sedan med Mp3 i öronen och läste morgontidningen i en kvart innan jag så sakterliga började socialisera med personerna kring mig. Under åren blev det en tradition och ingen försökte ens prata med mig fören tidningen var färdigläst.

Nu var det inte så att jag aldrig duschade under gymnasiet. Jag lärde mig helt ekelt att jag aldrig hann på morgonen så istället blev det kvällsduschar.

 

 


Ner från minus femtio grader / Mannen bredvid stinker svett / Vi går ner i varma mörker / Jag gör dig arvlös på en servett

Ny vecka.
Nya lektioner.
Nya händelser.
Fortfarande grått.
Det stör mig inte.
Inte mycket som stör mig just nu.


På onsdag kommer mamma och pappa och stannar ända till måndag. Skall bli båda kul och skönt. Skall få lite hjälp med att sy upp min bordsduk ordentligt (just nu är den bara vikt för att jag skall få in benen under bordet). Dessutom skall vi ta en road-tripp till Ullared. Egentligen inte bra för min ekonomi. Men jag är i behov av lite småsaker. Sedan fyller jag ju år på fredag, är själva anledningen till att de kommer. Det känns som om man ser fram emot att fylla år mindre och mindre för varje år som går. Jag har alltid sagt att efter att man fyller 20, och får gå på bolaget, så finns det inten poäng i att fylla år längre. Ny fyller jag 21. Vad är poängen med det.

Kände mig gammal för första gången när jag skrev högskoleprovet. När jag skrev det för 1½ år sedan var jag i normalåldern. Nu 1½ år senare kände jag mig som penssionären som egentligen inte borde skriva högskoleprovet längre men som vill veta hur mycket man lär sig genom att lösa korsord i sina ullstoppade tofflor hela dagarna.

Just nu är jag imponerad över hur effektiv jag har varit med juridikseminariumet. Rusktigt många krångliga invecklade frågor och nu återstår bara en halv och lite putsning på hänvisningarna. Känns riktigt skönt. Sen skall jag leka lite i falsh så att jag får koll på det. Senare ikväll skall jag dessutom få hjälp att färdigställa hemtentan som skall in på torsdag. Är otroligt dålig på att skriva in referenser. Känns så skönt att kunna lägga hemtentan bakom sig.

Jag fick benmassage igår kväll. Jävlar vad ont det gör rent ut sagt. Men samtidigt så är det otroligt skönt. Fick lite prövapå massag på ena vaden förra veckan. Dagen efter kunde jag knappt gå men idag när hela högerbenet har blivit arbetat så känns det nästan ingenting alls. Skönt kanske jag kan ta mig till gymmet ikväll.

veckans låt v.45 Happyland - Amanda Jenssen

Med tanke på skivsläppet i fredags så är jag egentligen sjukt sugen på ytterligare en kent låt som veckans låt men jag får bromsa mig och släpper istället fram en låt som inte går att låtta bli att bli glad av. Amanda Jenssen är det enda bra som kommit ur Idol.

veckans låt: Happyland - Amanda Jenssen


Neighbours brothers, brothers for life Fell in love with the same girls in our hometown Nothing could part us, not one thing

Fastnade på övervåningen på kåren igår där det var rock kväll. Första gången på länge jag verklgien bara kunde sitta ner och lyssna på musik på krogen. Bra musik.

Sovmorgon idag var skönt och välbehövligt. Sedan bar det iväg till första lektionen innom Flash, riktigt intressant hoppas att vi får lära oss lite mer avancerade saker än de vi lärde oss idag bara. Idag gick det mest ut på att få en boll att flytta sig från punkt A till punkt B men det tar sig nog. Imorgon är det första lektionen innom Photoshop. Känns som om jag har lite mer koll på det än på flash. Men fortfarande lär det bli välldigt lärorikt.

Efter lektionen tack jag hem till en kompis som gjorde kladdkaka till ett möte. Luktade så otroligt gott i hela lägenheten så jag var tvungen att göra en själv också. Mitt första egna bakverk någonsin (tycker inte att chokladbollar och julgodis räknas). Gjorde klart hela kakan medan jag såg S.O.S Gute. Sedan fick den stå och svalna medan jag stack till gymmet. Känndes skönt har varit lite dåligt med gym besöken på sistone. Mest blivit Spinning och nått halvdant försökt till gympass. Men idag körde vi hårt. Efter gympasset pratade jag en stund med Julia för första gången sedan vi gjorde slut. Kändes skönt. Kändes viktigt för att kunna gå vidare.

När jag kom hem luktade kladdkaka i hela lägenheten (med en liten nyans av vitlöken som var kvar från lunchen). Nu har jag ätit en bit kladkaka. Har ganska mycket kvar så det blir nog en helg i kladdkakans tecken.

Nu blir det en kvällspromenad sedan sängen. Imorgon skall vi upp tidigt och göra Juridikseminarium, gå på Photoshop "labb" och sedan har vi tack gasque för dom som gjorde våran nollning. Temat är Krig och jag har återigen lyckats komma på en person så att jag kan få ha kostym igen. Måste dock färga all synlig hud svart. Men det är det värt.

Suit Up.

"Jag kunde orkat mer, Jag borde slutat orka mer /.../ men du ser, Att jag blev, Din Morotsman

Det går inte att beskriva kännslan när man suttit och slitit med en hemtenta fråga och inte tycker att man kommer någon stans och inte kan förstå hur man skall kuna dra ut på svaret på 4-5 sidor. Och så upptäcker man att man har fel. Man behöver bara skriva 2½-3 och då är man redan på 2. Den känslan är underbar och all stress bara flyger iväg ifrån kroppen. Så nu kan jag lägga ifrån mig arbetet redan vid åtta istället för fram emot tolv som jag hade räknat med. Det enda som återstår på hela Kriminologi Hemtentan nu är att korrläsa allting. Få ordning på alla referenser ordentligt och så lämna in det nästa torsdag. Hela kroppen känns skön och avslappnad.

Började en ny kurs idag. Digital Grafisk Design (D.G.D) verkar inte riktigt vara så som jag hade förväntat mig att den skall vara. Lite mer inriktning mot Flash men Photoshop och InDesign är fortfarande stora delar. Känns som om det verkligen kommer att bli intressant. Tror att jag lyckades hamna i en bra och ambissiös grupp till skillnad från vissa andra ämnen. Imorgon eftermiddag kör vi igång med första labben (trodde aldrig att jag skulle se fram emot en labb).

Amanda Jensens nya album har kommit. Vi trycker på gilla knappet
Carolina Wallin Perez album Pärlor och Svin med jazz tolkningar av kentlåtar har också kommit. Vi trycker på gilla knappen.

På Fredag släpps det äntligen. Måste hinna iväg och köpa Röd innan labben annars är jag körd. Eller det kommer att kännas så i alla fall. Har nog aldrig varit så här exalterad över ett skiv släpp. Och då är jag välldigt bra på att bli exalterad inför just skivsläpp.

2009 verkar bli ett bra musikår... i alla fall det...

Har ägnat en hel del tanke kraft åt Sara senaste dagarna. Skönt att det äntligen är över och att det blev så bra som det kunde bli.

Känner mig riktigt inspirerad över vårens projekt och har till och med tjuvstartat lite. Det kommer att bli spännande, intressant och framför allt lärorikt

Inledde den här dagen på bästa möjliga vis. Vaknade lite innan åtta. Drog mig isängen en stund. Drack en kopp morgonvärmande te och åt frukost. Drog på mig ridkläderna. Satte mig i bilen och lyssnade på The Beatles Hello, Goodbye medan jag åkte ut mot Mahult för en ridtur. Jag och Mirabelle börjar verkligen att hitta varandra nu och det känns riktigt bra. Lär mig obeskrivligt mycket varje tur. Efter två timmars fix där åkte jag in till stan igen. Fixade lite framför datorn och skrev ut lite papper till eftermiddagens introduktions föreläsning. Sedan åt jag min matlåda och såg ett HIMYM avsnitt. En perfekt morgon/förmiddag

Nu avslutar vi den med en perfekt kväll på Smålands och sedan Kåren. Får passa på när jag inte har någont föreläsning imorgon. Enda torsdagen på hela terminen.

Har kommit fram till att det låter som om jag festar välldigt mycket här i Halmstad. Sanningen är att jag har varit på Smålands varje Onsdag sedan jag flyttade hit. Å andra sidan brukar jag gå hem vid halv elva, elva och för det mesta leva på cola. Jag har ju trotts allt föreläsning och seminarium varje torsdags morgon. Så riktigt så illa som det låtar är det inte.

En söndag i Juli

Har insett att jag har fått en hel drös nya läsare av den här bloggen på sistone. Så jag tänkte att jag återigen skulle lägga upp någonting från mitt lila sköte barn. En söndag i Juli. Jag tror inte att just det här kapitlett har figurerat på bloggen tidigare.

Här är En söndag i Juli - Dikten

En söndag i juli ändrades allt!

Mitt liv och mitt sätt! Ja hela mitt jag!

Mina vänner syn på mig och min syn på mina vänner!

En söndag i juli ändrades allt!

Mitt sätt att tänka mitt sätt att se!
Mitt sätt att handla mot andra och andras sätt att handla mot mig!

En söndag i juli ändrades allt!

Mitt liv blev ett helvete eller blev helvetet mitt liv?

Mitt ljus blev ett mörker eller blev bara det mörka mörkare så att jag inte längre såg mitt ljus?

Mitt ljus var min kraft och min kraft gav mig mitt liv!

En söndag i juli kom ett mörker och gömde mitt liv!

En söndag i juli ändrades allt!

En söndag i juli skickades jag ut på vandring för att söka!

Jag sökte i mörker under sten och bakom träd!

Jag vandrade i mörker genom tynne och genom regn!

Jag gick i mörka dalar och djupa vatten!

Jag gick genom mörker och jag fann mitt ljus!

En söndag i juli förändrade allt!

H.Hägg

 

Köp En söndag i Juli på adlibris.se


"They call me little Love Child with a thorn in my side You shouln't be talking to me"

Den här helgen tog verkligen på krafterna men kul var det. Kom isäng i relativt bra tid i går kväll och tog en relativt lång sovmoron (08:30) imorse. Ändå sitter jag här i biblioteket och är sjukt seg. Men jag har i alla fall lyckats skriva 1½ sida på näst sista hemtentafrågan. Probelmet är att jag bar har svarat på knappt halva den frågan och får bara skriva 2sidor. Blir att kapa sen med andra ord.

På fredag är det dags. Hoppas att ingen missat det. Reales av Röd.

Det har blivit ett långt uppbehåll i Band of Brothers "marathonet" men ikväll skall vi nog fortsätta igen. Om jag orkar. Kanske kommer att dö på soffan vid halv nio efter gymmet. Men det märker vi.

Kristian och Linn välkommna hem från Guatamala. Hoppas att ni har haft en fantastisk tid i era liv. Och bara så ni vet har ni inte gått under smeknamnen "De asen" "Era as" eller "De jävlarna" eller någonting i den stilen. Jag har bara varit glad för er skulle för att ni får uppleva fantastiskt roliga och häftiga saker medan jag tittar ut på ett regn som vräker ner ur mitt panorama fönster. Jag är inte avvundsjuk. Inte ett dugg bitter. Ni var värda att komma iväg. Era as.

Kristian kommenterar "VilseicentralHalland (1)"
Haha, bara rubriken fick mig att småfnissa som en tjej! Ser att du kärat ner dig i HIMYM, det är lite 2007 tycker jag... Jaja, vi får höras närmare. Pusselinuss tuss.

Japp det stämmer jag har kärat ner mig i HIMYM. Inte ett du 2007 tycker jag faktiskt. Hade inte ens koll på att serien fanns 2007. Du vet Kristian 2007 hade jag ett liv jag satt inte bara i en liten lägenhet och såg tv-serier åt lösgodis. Gjorde tändsticksbomber. Rökte te, ringde vänner vid halv två på natten en tisdag för att fråga om Max var öppet eller pissade på goda vänners kuddar...As...

Linn kommenterar " I just sit and hang around While there's conan something MTV's burning up from lack of fever I ain't got nothing against them brother"
Ja jag håller med din bror, det vet du! :)

Jag tycker det är onödigt många som håller med min bror faktiskt. Höll på att förlora några av mina bästa vänner i den här stan bara för att jag överhuvudtaget nämnde Sgt. Pepper och Coldplay i samma mening. Precis det är anledningen till varför det inte görs legendarisk musik längre. Inte en jävle tillåter att någon kan göra någonting bättre än vad The Beatles, ABBA och Elvis gjorde det...

John kommenterar "Legen...wait for it, and I hope your not lactose intollerant beacause the 2nd part of this word is Dairy"
Jag tycker det är lite dåligt att du inte nämnt gaffeln du kastade på mig t ex. ;P

Okej John jag kan kommentera det. Så här var det efter Hallowenfesten så gick jag och John som sagt hem till mig. John sätter sig i soffan och jag erbjuder mig att bjuda på fyllemat så jag börjar koka mackaroner och steka kötbullar. När jag står i köksdelen så orkar jag inte gå bort till soffan för att duka på. Så jag tar fram kniv och gafell och säger till John. "Fånga" Sedan kastar jag bort gafelln. Då upptäcker jag att John tydligen är född totalt utan bollsinne och klarar inte av att fånga gafelln. Istället sätter den sig i huvudet med "piggarn" nedåt. Men John förlåt. Skall vi kalla det jämt efter din cigarettmärkning?

Kristian, Linn välkommna hem. Ta och fixa ledigt den 20november och kom hit på min fest. Saknar er my lovelyones :*)...era as...

:*) är en pussmiley för er som har en mobil som klarar av att visa smileygubbar och därför inte lär sig hur de egentligen ser ut. Mer om det en annan dag)

"Legen... wait for it, and I hope your not lactose intollerant beacause the 2nd part of this word is Dairy"

Det har varit en helt sjuk helg. Allt började redan på fredagskvällen. Hallowenfest. Min utklädnad gick i två faser.

Fas 1: Kommer som Pappa Tintin (en av de som skötte nollningen för våran del.) Har haft hans peruk liggandes hemma hos mig den senaste månaden. Så jag tog på mig ovven och peruken. Fick dela på ett av kvällens priser tillsammans med den riktiga Pappa Tintin.

Sedan går vi till ett Barney citat: Every Halloween I bring a spare costume. In case I strike out with the hottest girl at the party. That way I have a second chance to make a first impression.

Fas 2: Av med ovven av med peruken. På med kosymbyxorna, vita skjortan, slippsen och kavajen. Vips jag var Barney Stinson. (Min orginaltanke var egentligen att bara vara Barney fram tills jag hörde citatet ovan.) Att vara Barney Stinson på en maskerad har en stor fördel. Man har en anledning att dricka Whiskey och röka cigarr.

Hallowenfesten tog slut runt tre, fyra tiden. Jag och John gjorde sällskap hem till mig och lagade lite fyllemat och såg några avsnitt av How I Met Your Mother tills John gick hem vid halv sex tiden.

Lördagen ägnade jag som jag lova mig själv till att slappa i soffan och se HIMYM och Scrubs för att fram emot fyra fem tiden duscha och gå på hundpromenad med en kompis. Sedan hem igen. laga lite mat. Pepparstek, klyftpotatis och rödvinssås. Fick besök av grannen med vänner som gick sen egna Bus eller Godis runda. Öl eller Snus. Såg färdigt Collateral med Tom Cruise. Efter filmen gick jag med Johanna på ytterligare en hundprommenad (hon har varit hundvakt i helgen och jag har fått hund abstinens). På något vis så satt jag helt plöttsligt tillsammans med en hund och spelade Fia med Hutt och kom i säng fram emot nio tiden på söndag morgon.

Har varit en otroligt skön och okomplicerad helg utan att jag har behövt tänka på någonting. Precis en sådan helg jag behövde just nu.