veckans låt v.44 Svarta Linjer - Kent

Länge hade jag fruktansvärt svårt att komma på vilken låt som skulle bli den här veckans låt. Men efter Skavlan igår kväll står det klart. Visst texten är lite överdrivet simpel. Men ljudbilden lovar frukansvärt gott inför fredagen. Som, om det var Aftonbladet eller Expressen skrev, det lyktar mästerverk. Tycker extra mycket om avslutningen efter att Skavlan hällsat på J.Berg. Frågan är ju om Svarta Linjer fortsätter så eller om det är ett smakprov på ytterligare en låt.

veckans låt: Svarta Linjer - Kent


plötsligt händer det

Idag hände det äntligen. I snart ett års tid har jag kämpat för att uppnå det jag lyckades uppnå idag. Varje gång jag är på bolaget så kastar jag fram körkortet direkt. Ger inte den stackars kassörskan en chans att hinna fråga om det. Varför? Ryktet har sagt att om man lämnar fram leget( hur stavar man det egentligen?) innan de frågar så får man en pressent. Inte en enda gång under det här knappa året har jag fått någon pressent. Men så idag helt plötsligt så sitter jag här med en rosa liten ask som det står "Tack för att du visar leg! Systembolaget" Det känns förvånansvärt bra trotts att de små tabletterna som ligger i asken smakar skit.

Imorgon smäller det på riktigt Frieriets Hallowenfest. Kommer att bli fest på riktigt. Länge sedan jag var så här taggad inför en fest. Tror no att vi måste gå ända bak till "Rosé och Fanta" festen i början av sommaren för att få samma tagga kännsla. Vad jag skall vara utklädd till? Jag säger som Barney Stinson Please.

För övrigt kan jag efter nattens jag och colan besök på kåren avslöja att kneppet att gå fram till en tjej och säga "Have you met ...." och skicka fram personen i fråga fungerar förvånansvärt bra.

Ikväll blir det gymmet för första gången den här veckan. Börjar kunna stödja på min vrickade fot igen så nu kör vi. Imorgon skall jag ut till Mahult och rida innan Hallowenfesten och på lördag sker det jag nästan längtar mest efter. Den stora belöningen med att festa. Jag har absolut ingenting planerat på lördag. Med andra ord kommer jag för första gången sedan typ Rosé och Fanta festen få ligga lugnt i soffan med min underbart sköna Maxfilt och titta på How I met Your mother. Mmmm längtar.

Glömde bort att säga igår att jag tycker att ni skall rösta på min remix av töntarna oavsett vad ni tycker om den, (själv tycker jag faktiskt att den blev ganska skön) för då har jag chans att vinna deluxutgåvan av albumet på fredag.)


Lägger in mixen här igen: Så häng dom högt

kent on weed

champot har lekt lite med kents töntarna. Jag tycker basgången blev riktigt lyckad

Twist and shout

Ny vecka i regnstaden Halmstad. Sitter på jobbet och läser. Borde egentligen göra lite plugg men först dricker jag upp morgon/förmiddags kaffet sedan sätter vi igån.

Först skall vi ta upp en grej jag glömde när jag skrev så mycket om Mando Diao. Det var ju svaret på tävlingen, tävligen som Mattias tog död på på en gång

Förutom att de är ganska uppklädda, kostym och skjortor som unga Beatles. Frisyrerna är också väldigt influerade av 64-65 Beatles. Men den stora likheten som jag tror att du är ute efter är att dom sjunger i samma mikrofon. Jmf. Beatles "Twist and shout"
//Mattias

 

Mattias lyckades pricka en massa likheter mellan The Beatles och Mando Diao. Men det var det sista jag främs tänkte på som framkom extra mycket i den videon. Det faktum att Björn Dixgård och gustaf Norrén delar mickrofon.

Nu måste jag kila och göra lite nytta en stund

"I just sit and hang around While there's conan something MTV's burning up from lack of fever I ain't got nothing against them brother "

Då var det vinter på riktigt när vi fick en timmes extra sömn i natt...[paus] NOT Uppe med tuppen och tog syrrans bil ut till Mahult för att fodra, släppa ut och göra rent efter hästarna där. Sedan in och städa upp i deras hus efter helgens avancerade bravader. Sedan tillbaka in till stan.

Nu har jag unnat mig en slappis söndagsförmiddag. Tycker att jag har gjort mig förtjänt av det med tanke på den senaste veckans plugg och nederlaget på gårdagens högskoleprov. 1,1 en sänkning med 0,1 när jag hade behövt en höjning på 0,3-0,4. Så nu verkar det som om jag blir kvar i Halmstad i vår och pluggar Historia och påbörjar mitt nya projekt. Det skall faktiskt bli väldigt intressant. Det stör mig egentligen inte alls att jag inte kommer att kunna flytta till Uppsala i vår. Det som stör mig är att jag fick sämre. Hade jag fått 1,2 igen hade jag inte brytt mig. Men sämre. Deprimerande

Lite då och då så har min bror, Mattias, och jag en hätsk diskussion om det faktum att det finns bättre album än The Beatles Sgt Peppers Lonley Hearts Club Band som han påstår är det bästa albumet någonsin gjort. Jag ger honom att det kanske är ett av de mest banbrytande och revolutionerande albumen. Men bättre album har gjort. Tidigare i diskussionen har bland annat Coldplays X/Y kommit på tal. Nu satte jag för första gången på upp emot två år på Mando Diaos Ode to Ochrasy och lyssnar från spår ett till fjorton. Visst det kanske inte är världens bästa album. Men det är ett komplett album där ingen låt sänker sig under nivån. Allt håller måttet och alla låtar håller sig enhetliga på ett sätt utan att de för den skull blir upprepande. Dessutom går det inte att inte älska titteln. Ode to Ochrasy säg det högt så förstår ni varför den är så skön.

Bästa låtar på Ode to Ochrasy:
  • Killer Kaczynskski
  • Long before rock 'n' roll
  • The Wildfire (if it was tru)
  • TV & Me
  • Good morning, herr Horst
  • Ode to Ochrasy
Det är fortfarande två stycken som måste avboka sig innan jag får plats på dagens spinning. Sätt igång nu gott folk och känn efter hur bakis ni är och att ni verkligen inte orkar sitta på en cykel i 45 minuter. Please.

På tal om Mando Diao så börjar killarna närma sig trettio nu. Bandet som när de började sade att de inte tänkte hålla på med Mando efter trettio. Sammtidigt som de kallade kent (som då var i dryga trettioårs åldern) för gammla trötta gubbar. Så nu har Mando Diao gjort samma sak som kent gjorde ungefär i deras ålder. Släppt en skiva med B-sidor och outgivet material. Ryktena duggar tätt om att Mando snart kommer att säga att de lägger av. Sammtidigt som Björn Dixgård i intervjuar pratar om att de skriver låtar för fullt.

Svälj stoltheten Mando.

Nu är det bara en til som behöver avboka sig.

Ikväll skall jag tvätta och göra de sista finpillningarna på juridikseminariumet. Imorgon jobbar jag igen, skall bli skönt att dra in lite extra pengar.

veckans låt v.43 Long Before Rock 'n' Roll - Mando Diao

Det här är ett skolexempel i hu rock musik skall låta, hur den skall framföras och hur den skall visas i en tv-ruta. Det här visar också varför jag så ofta kallar Mando Diao för 2000-talets Beatles. Vi utlyser en liten tävling, är det någon som kan säga vad det är för specefik sak som killarna i Mando Diao gör här som är typiskt Beatles? Det faktum att den tjejkör som kommer in på slutet inte sjunger rent är helt oväsentligt. Att sjunge rent är väldigt offta peciellt innom rock musik oväsentligt. Det är så mycket mer och det här visar precis allt det där mer som är. Om kents Töntarna video ger mig rysningar så är det här det live klipp som ger mig absolut mest rysningar.

veckans låt: Long Before Rock 'n' Roll - Mando Diao


Skyddslagen ehh ofredande eller kanske vårdslöshet i trafik

Pratade precis med Jenny (som utbildar sig till polis för er som inte vet) och jag Mattias och Jenny, mest jag och Mattias, mest Mattias. Konstaterade att Jenny inte behöver ha jätte koll på vilka paragrafer hon egentligen skall använda. Hon behöver bara ha en paragraf som gör att hon kan ta in personen, sen är det någon annans probelm att hitta en lite mer hållbar paragraf.

Typ som högvakterna. De behövde bara ha en paragraf för att kunna få bort Filip Hammar typ som.

Filip - Är det förbjudet att spela här?
Vakt - Ja
F - Enligt vilken paragraf då
V - Skyddslagen (????)
F - Va sa du?
V - Ofredande!
F - Ofredande?


"Är det här spermabussen till Tallin? De blev alldeles tyst, då har vi kommit rätt."


Vilse i CentralHalland (1)

Dagens fråga: Varför får man alltid en kännsla av nyhetstorka när Aftonbladets första nyhet handlar om PRO eller Icas matpriser. Ännu värre, de två i samma rubrik.

Inte heller igår lyckades jag lägga mig och sova i vettig tid men ikväll så. Ikväll blir det ridning, plugg och sedan säng no Smålands. Känns fakiskt som att det kommer att bli ganska skönt att bara vara hemma och plugga och på håll höra ljudet från smålands nedanför fönstret.

Har sjukt mycket att läsa innom kriminologin just nu, har så att säga halkat efter lite där. Jag fastnar jämt i juridiken och kan sitta och vända på problem ut och in och så vips så har jag inte tid att läsa kriminologin längre. Men jag är i alla fall förbered inför basgruppsmötet imorgon.

Just nu går Kristian någonstans i Guatamala i solen och svettas och bli rädda för
svarta fjärillar. Själv konstaterar jag att Sverige har blivit precis så där grått och kallt som bara sverige kan och någon del av min kropp tycker om det. Tycker om att ta på sig vinterjackan (vinterjackor är så sjukt mycket snyggare än vår, sommar eller höst jackor) snurra upp en halsduk ett gäng varv kring halsen. Dra på sig ett par handskar en mössa och plugga in hörlurarna och gå ut på en lång kylig promenad som isar mot kinden. Det är min lilla fetisch.

Cyklade in till stan idag för att köpa ny stifftpena och kulspetts, gick på 70 kronor, precis vad en fattig student vill lägga sina pengar på. På vägen hem konstaterade jag att det ännu inte var så kallt som man trodde, bara grått. Svettades som få när jag klev in i biblioteket igen.

Nu flög några svarta korpar förbi fönstret, typ som fjärillar, känns som om jag är i Gutamala eller budget Guatamala i alla fall man får ha ganska mycket fatasi.

Mental note: Ha alltid med mig minst fem kronor när jag går till biblioteket så jag alltid kan få i alla fall en kopp sunkigt automatkaffe

Kommer ni ihåg när jag sa att jag hade ett inlägg lite a la Marty (och då främst delar av det här inlägget om muskler) här kommer det fast ganska kort.

Jag har kommit på hur skönt det är att efter ett gym/spinning pass ställa sig i den där duschen som är precis mittemot spegeln. Titta på sig själv stå och små spänna sig lite. Se blodådrorna som kommer fram så tydligt efter träning. Just då känner man sig ganska till freds med sig själv. Sen går man in i bastun. Kastar lite vatten (alltså från hinken på aggregatet) lutar sig bakåt mot den kokheta träväggen och halv-sover en god stund. Mmmm det är vad verklig personlig njutning är. Vill man verkligen göra en helkväll så skall man sedan klä på sig. Sätta på bra musik i iPoden på vägen hem. Hellst skall det vara sådär isande kallt. När man kommer hem tar man en kopp te och en knäckamacka, tänder några doftljus, låter lamporna vara. Stänger av musiken och sitter tyst och känner sig tillfreds med sig, sin kropp och sitt liv.

Nu insåg jag snabbt att det där verkligen inte var någonting a la Marty. Men ändå.

Min svanskota kommer att få en tuff höst känner jag. De häst stolarna jag sitter på hela dagarna i biblioteket ser grymt sköna ut. Men på något vis så sitter man hela tiden väldigt obekvämt på svanskotan och kan knappt gå när man ställer sig upp.

Har förövrig upptäckt en ny favort serie nu när jag kan alla scrubs avsnitt utan och innan, Seinfeldt känns lite gammalt och Spin City är svårt att ladda hem i skaplig kvallite och på tv har de börjat sända avsnitten med Charlie Sheen. How I met your mother. Mmmm, tack John för den upptäckten, har alltid varit serien jag snabbt har zappat förbi på tvn. Nu kan jag tillbringa timmar framför datorn och se avsnitt på avsnitt på avsnitt.

Vi avslutar med ett klipp från just How I mett your mother och Barney Stinson




"Isande diskant går igenom allt Isande diskant tjuter o förlamar Isande diskant jag fryser när ni pratar"

Måste verkligen komma isäng i vettig tid på nätterna igen. Efter gotlandsbesöket och framför allt efter Rabalder har jag inte kommit isäng i vettig tid mer än kanske en natt. Det resulterar i att jag antingen inte kommer upp fören fram emot tio halv elva tiden eller så går jag upp vid åtta men är så trött att jag inte får någotning vettigt gjort fören runt lunch. Nej bättring på den fronten.

Har tillbringat eftermiddagen i en skön fåtölj/stol i Högskolans Biblioteket med den intressantaste kriminologiboken hittills. Det motspänstiga offret. Jag har läst in mig om besöksförbud inför det basgruppsmöte vi skall ha på torsdag inför den 20 minuters långa pressentationen nästa vecka.

Har kommit på en ganska bra idé för framtiden. Behöver däremot lite mer kriminologiska kunskaper och liknande. Det finns väldigt många olika typer av organisationer för brottsoffer, brottsofferjouren, kvinnojouren och så vidare. Men det finns inte lika många organisationer (om ens någon) för brottslingen. En organisation som kommer in i ett tidigt stadie. Redan innan domen faller som en stödorganisation och sedan som en organisation med uppgift att föra in brottslingen på en hederlig bana.

Satt och lyssnade på musik och läste förut. Pausade musiken. Satte på musiken och skulle fortsätta läsa då hade ena hörluren lagt av. Så nu behöver jag ta mig till elgiganten innan jag kan gå och träna ikväll. Dessutom skall jag hinna laga mat och eventuellt fortsatta Band of Brothers "marathonet" (vet inte om det kan kallas marathon när man ser max två avsnitt åt gången utspridda över ett gäng veckor).

Såg Wall E i helgen. Vilken mysig liten film.




"He din't know how to twist, din't know how to make a girl insist"

Jag lyckades klämma in mina tre gympass förra veckan tortts att jag slappade mig igenom hela "arbetsveckan" ett kortare pass på lördagen och så helt plöttsligt ett inpuls pass på söndagen. Satt på söndagen och åt lunch framför datorn då jag kom på att det ju är spinning på söndagar på gymmet. Kollade snabbt och konstaterade att det var kö så då tänkte jag att det är lugnt. Jag anmäler mig nu en och en halv timme innan passet så är det ingen risk att jag kommer med. Tji fick jag, visst kom jag med så vid kvat över tre fick jag pallra mig upp på spinningcykeln för första gången. Det var ett litet, varmt och svettigt rum med jag och 29 stycken tjejer. (könsfördelningen på spinning i Halmstad är sådär.) Egentligen var jag lite sådär halvsugen på hela grejen och a var trött i benen redan efter första backen, dvs. efter drygt fem minuter av fyrtiofem. Men så släppte det och blev riktigt skönt och roligt. Nu tycker jag bara att det kan bli söndag igen så att jag återigen kan få hoppa upp i cykelsadeln. Det bästa med det hela är att jag inte har en tillstymmelse till träningsvärk idag. Underbart

Ikväll är det en sväng ut till Mahult för ridning som gäller.

Återupptäckte en riktigt skön låt igår på spinningen. Danmarks bidrag från Eurovision Song Contest 2006, Twist of Love.

Det regnar lite smått, blåser allt annat än lite smått utanför mitt fönster. Ägget har kokat färdigt på spisen. Det skall ätas, tänder skall borstas sedan skall jag sätta mig framför mitt panoramafönster i biblioteket. Där skall jag sitta hela dagen lång. På schemat står Juridik - Straffrätt med högsta prioritet. Får jag tid till över så blir det kriminologi-läsning och eventuellt lite jobb med hemtenta.


Återanvänder en gammal rubrik som passar bra för detta korta blogg inlägg "Dålig på vardag duktig på fest usel på sånt människor gör mest"

Jag och John har haft en fest runda på Marathon ikväll. Först inledde vi med en inflyttningsfest på 6:an. Vi anlände runt halv nio. Var där en stund fram tills någon gång kring tio tiden då vi drog vidare till nästa fest på 24:an. Där mötte vi upp Thorax gänget (de som ordnar Hjärtslaget, Halmstads motsvarighet till Absolut Gotland) med flera. Efter en timme eller liknande bestämde sig halva gänget för att glida ner på stan men jag John, Ellie, Johanna och Henke stannade kvar och gick in i efterfest stämning fast med ovanligt mycket energi. Det youtubades för fullt, vi tittade på tv klassiker som ursäkta röran klipp som skön kuk, och lidingö golfklubb, övergick till grotescos runka bulle med herren gud och avslutade med klassiker från Galenskaparna och After Shave i Farbror Frej en sådan där fest som ingen kan njuta så mycket av som jag. Youtube i mitt hjärta på efterfesten, förfesten, festen och vardagen.

Hampus Goes Schulman...för tredje gången.

Igår (tror jag det var) skulle Niklas skicka ett SMS till mig när han var lite på kanelen så att säga. SMSet blev skrivet och skickat enda problemet var att han skickade till mitt nummer till väte. Med andra ord fick mamma och pappa ett samtal runt ett tiden i natt där en mekanisk röst läste upp Niklas (för att citera mamma) inte helt föräldravänliga SMS. Idag nådde SMSet fram till mig. Så här stod det.

  • Du skickade sms till mig för ngn vecka sen och sa att 200spänn räcker för att bli full. Nu säger jag, lätt ut lika mycket som du gör hemma men bli AS-packad! Älskar dig hampus, när kommer du till uppsala?


Älskar dig också Niklas, jag kommer till Uppsala antingen runt första advent annars kommer jag i början av januari. Glöm inte att skicka mailet till mig som jag skulle ha.


veckans låt v.42 Töntarna - Kent

Nu är den äntligen här, kents nya singel. Visserligen kom den redan för två veckor sedan men videon hade premiär i går och den var helt klart värd att vänta på och att säga lite extra intressant fakta kring.

Videon är regisserad av Johan Söderberg som spelat in videon med hjälp av 25 stycken elver från särskolegymnasiet i Bollnäs där världens enda estetiska linje för utvecklingsstörda bedrivs. Och vilken video det blev, natt svart, dyster, revanschlysten och enorm rysningsvarning.

Så jag säger det igen, oavsett vad ni tycker om kent och vad ni tycker om låten. Se videon, det är inget annat än ett mästerverk i klass om inte till och med bättre än deras två bästa videos till Vinternoll2 och Max 500

veckans låt: Töntarna - Kent

 

Igår visades även ett klipp från inspelningarna i Bollnäs på kulturnyheterna på SVT. Där pratar de både med regissören och ungdomarna.



Ingen vit skit

Linn här är den, en av de skönaste låtarna på krunegårds nya album.

ge mig ingen vit skit, ge mig afrobeat


videon till veckans låt...

Jag har precis sett på videon till veckans låt och jag har bara en sak att göra. Vad ni än tycker om artisten/gruppen och framför allt vad ni tycker om låten. Se videon. Det är bland det bästa artisten/gruppen har gjort någonsin är jag beredd att säga. Den slår klassiska videos från 2002 och 2005 med hästlängder. Helt klart värd att se oavsett vad man tycker om låten.

"Dålig på vardag, duktig på fest, usel på det människor gör mest"

Ligger i sängen i min lägenhet och vaknar så sakteliga till liv. Hade en kompis på besök i går kväll. Vi håller på att beta av Band of Brothers från början till slut igen. Nu är vi framme vid mitt favorit avsnitt, Bastogne. Så det blev inte sängen fören fram emot halv två. Med tanke på att jag hade somnat på soffan en halvtimme redan vid halv fem till fem så var det egentligen alldeles för sent.

Igår var det återigen dags. I tisdags var jag ute hos Viktoria och red en av unghästarna för först gången. Då var det väldigt mycket känna hur det kändes i axeln och det såg rent ut sagt förjävligt ut när jag red. Ni vet när man är liten och rider ponny ridning, så tänker ni den där sista gången ni red ponny ridning den gången då man egentligen var för gammal och benen nästan räcker hela vägen ner, hjälmen är för liten och sitter liksom på toppen av huvudet och bandet spänner hårt runt hakan trotts att man har det fullt ut spänt. Så kände jag mig då. Igår var det helt annorlunda. Nu var kroppen med på vad som skulle hända, jag hade mer koll på hur hästen, Mirabel, fungerade och så vidare. Kändes kanon så nu skall jag rida henne två gånger i veckan till att börja med och se hur det känns.

Troligtvis har det inte kunnat undgå någon att Markus Krunegårds två album, Prinsen av Peking och Lev som en gris dö som en hund (en av popsveriges bästa album titlar), kom i onsdags. Jag kommer ihåg när han släppt Markusevangeliet, jag minns tydligt när jag lyssnade på albumet för första gången, jag tvättade bilen och hade iPoden på. Jag kommer ihåg att ja var enormt besviken och inte alls tyckte att albumet levde upp till singeln, Jag är en vampyr, sedan utnämnde jag albumet till det bästa albumet 2008. Lite samma känsla får jag när jag nu lyssnar på Prinsen av Peking via spotify. Det bådar med andra ord gott. När det gäller Lev som en gris dö som en hund som var albumet jag förhandsbeställde (och fick signerat, egentligen ganska löjligt när man inte ens träffat artisten, men ändå) så var jag såld efter första lysningen. Det är mörkt, introvert och dystert med mycket text, många ord som skall ut och en härlig ton genom hela skivan som gör att man vill dansa trotts alla mollackorden så att säga.

Kommer en härlig låt till det här inlägget senare under dagen när mitt internet vill vara med och leka lite mer

Direkt från tjuvtittat.se



och en egen bild från sommaren


Ge mig igen vit skit ge mig afrobeat

Då var det väll i stort sett bestämt nu då, hur våren skall se ut. Eller i alla fall vad jag skall söka till våren. Sen hur det blir det vet jag inte fören efter näste helg eller någon gång fram i december.

Så här ser det ut:
  1. Juristutbildningen - Uppsala
  2. Juristutbildningen - Lund
  3. Juridisk Introduktions kurs II - Uppsala (möjliggör att ansluta till juristutbildningens andra tremin)
  4. Historia 1-30 - Halmstad
  5. Socialrätt - Halmstad
Jag tror att det kommer att krävas någonting kring 1,6 på högskoleprovet för att jag skall komma in på juristutbildningarna.

Kommer jag inte in så kommer inte studierna att ha högsta prioritet i vår utan ett annat projekt som skall bli väldigt spännande. Det är nästan så att jag hoppas att jag inte kommer in så att jag kan få genomföra det jag har tänk på i två, tre år.

Johan Andersson hade haft allt. En fru som älskade honom barn som såg upp till honom, en jobb där han var uppskattad, vänner som gillade honom. Allt hade varit perfekt. Kanske var det för perfekt. Johan Andersson nådde en punkt i sitt liv där han trodde att friheten skulle gå honom förlorad, han såg det förflutna och vägrade släppa greppet. Han trodde han såg en framtid där allt gick i ett invant mönster där alla följde utstakade vägar. Där han skulle flyta med utan egen kraft utan att se någon spänning. Johan Andersson trodde att han hade levt färdigt sitt liv om han inte gjorde någonting drastiskt och han var tvungen att göra det snart. Han ville inte lämna sin fru och sina barn, han älskade dem, men han förlorade dem i sin jakt på en tid som redan varit. Han trodde att han hade nått en punkt i sitt liv där friheten skulle gå honom förlorad det var då och därför han förlorade sin firhet.

Johan Andersson ville ingen något illa han ville bara få fortsätta att leva. Han är fortfarande vid liv, men lever han?



Dagens Lunch:

Dagens Lunch: Pannkaks-mos


today really is a good day

Kollade precis lite mer noggrant på studieplanen inför torsdagens kriminologiseminarium och insåg kvickt att det inte finns någonting jag kan göra inför det. Vi skall se en film och diskutera den.

Today really is a good day.

Dessutom skall jag till Viktoria och rida ikväll. Härligt härligt. Sen blir det hells kitchen kväll

it's Just A Matter How I Define, my state of mind, today is a good day

Just nu sitter jag på jobbet och sippar lite försiktigt på mitt lite för söta kaffe. Jag har snart jobbat i två timmar, mottagit ett tiotal samtal och haft min förmiddagsrast på typ tjugo minuter. Brevid mig ligger Kunzelman&Kunzelman av Carl-Johan Vallgren. Ni vet den där rysligt bra boken jag läser, som jag aldrig hinner ägna mig åt. Idag har jag hur mycket tid som hellst. Jobbar fram till fyra och intervallen mellan telefonsamtalen lär inte öka direkt, snarare tvärt om. Jag kommer att ha gott om tid att ägna mig åt boken, åt pluggandet, åt nöjessurfandet och juridikdiskussionerna och att bara sitta och slappa och tänka kring typ allt.
Jag sippar lite till på kaffet och inser att det börjar bli kallt, dagens första mottgång, troligtvis dagens störssta motgång. Med tanke på hur den senaste veckan har varit behöver jag lite lugn och ro.
Redan igår kväll började jag. Fyrtiominuter på gymmet, överkropp. Kommer in i omklädningsrummet inser att för en gångskull är bastun fortfarande varm när jag är där. Sätter mig och känner varenda muskel i kroppen slappna av. Tankegångarna bli befriande. Duschar, klär på mig, sätter på iPoden, Autisterna sjunger, låten fångar min senaste vecka i varenda ord, alla mina tankar i varenda takt. Låten är precis så som en låt skall vara, för stunden precis vad jag behövde. Kommer hem, låter lägenheten vara relativt mörk, tänder några doftljus. För omväxlingsskull låter jag både tv och stereon vara av. Total tystnad. Dricker min kopp te och äter mina knäckemackor med Kalles randiga (den med färskost inte ägg) och ost på. Inser sakterliga desto mer jag tänker på det, oavsett hur fruktansvärt jobbigt det just nu är, att det trotts allt nog är det bästa som har hänt. Eller det minst jobbiga. Bra är långt ifrån vad det är.



Nu sitter jag på jobbet och hoppas att en dag om inte allt för länge kommer allting att kännas bättre. Att en dag om en åtminstone med kikare överskådlig framtid. Men just nu får jag nöja mig med att det någonstans innom mig känns rätt, eller i alla fall inte fel. Just nu känns det som today is a good day.


"Vad vet ni om livet som aldrig har sett, mig på ett omslag till Fibaktuellt

Veckans plan:

  • Bli väl förberedd till torsdagens Kriminologi seminarium och läsa in det jag missade förra veckan.
  • Skriva klart sammanfattningen av besöket hos Polisen i Kortedala.
  • Läsa på inför nästa veckas Juridikseminarium.
  • 100% bestämma mig för vad jag skall göra i vår. Sista ansökningsdagen är på Onsdag.
  • Plugga inför Högskoleprovet nästa helg så att jag får typ 1,6 och kan flytta till Uppsala i vår.
  • Åka till Viktoria och rida.
  • S.A.T.S tre gånger. En överkropp, en ben, en kondition och bål.
  • Lyssna på Markus Krunegårds två kommande album. Prinsen av Pekin och Lev som en gris dö som en hund.
  • Jobba i receptionen på Högskolan.
  • Leta reda på en spännande rättegång att besöka innom en snar framtid.
  • I stort sett läsa ut Kunzelman & Kunzelman (shitt vad lite tid det finns till övers för att bara sitta och läsa)
  • Göra en fotoserie över min lägenhet till Bloggen
  • Kolla upp hur det fungerar med influensa vacineringen här i Halmstad
  • And much more...


Max 500 steg till Lisebergshallen 18 mars


Nu är biljetterna bokade. ÄNTLIGEN kan man lätt säga så skall jag se kent. Två biljetter ståplats i Lisebergshallen den 18 mars har jag. Så nu återstår bara frågan. Är det någon av mina vänner som är sugna på att se kent. Eller bara hänga med mig i Göteborg en dag i Mars 2010. Jag har ju så att säga en biljett extra nu.

Äntligen skall jag få höra rocksveriges och inte omjöligt heller, rockVÄRLDENS största finallåt.
Mannen i den vita hatten (16år senare)



Blivit med soffa...

Så här "vacker" har min soffa som ingått i hyran varit. Som ni kanske ser har jag försökt att täcka över hur ful den verkligen är med ett stort svart överkast. Men det har inte hjälpt. Den har varit obekväm, och trång. Det är en två sitts gjord för en. Så när jag såg en annons om en soffa till salu här på Nyhem slog jag till utan att tveka.

 

Så nu äger jag en tre-sitts fejk skin soffa som är i förvånansvärt bra skick. Speciellt med tanke på priset. Endast 500kr var inte ens värt att försöka pruta på. Nu har jag äntligen en soffa som det går att sitta i. Det går att ligga i den utsträckt utan att behöva ha benen över kanten. Men andra ord, jag har en soffa som går att använda och som går att se på tv ifrån. Nu måste jag nog bara möblera om lite så att jag slipper att få fönsterbrädet i bakhuvudet om jag lutar mig tillbaka.

Den enda nackdelen är att jag inte längre har en bäddsoffa om någon hade planerat att hälsa på mig. Å andra sidan skulle jag inte vilja att någon jag känner skulle behöva sova på den ruttna bäddsoffan. Ta med ett liggunderlag eller en luftmadrass istället.


veckans låt v.41 Ok Goodbye - Adam Heldring

Ibland inser man vilken vinst det kan vara att ha sneak versionen av spotify och få lite reklam då och då. Utan den reklamen hade jag gått miste om Adam Heldrings nya underbara album Mount Everlast och den potentiella hitten Ok Goodbye. Härligt piano baserad pop.
Linn, jag tänker på dig när jag hör den här låten av någon anledning. Det känns som om det skulle kunna passa dig.

veckans låt: Ok Goodbye - Adam Heldring


Det finns en bild på alla tre samtidigt

Kristian den finns jag har den!


What if...

Efter att ha läst den här artikeln på Aftonbladet säger jag bara. Tänk vad som skulle hände om någonting går fel. Om de skulle spränga bort mer av månen än planerat. Tänk vad som skulle hände på den här planeten i så fall. What if...

Polis i kortedala, spårvagnar i göteborg och en vilsen billist på en cykelbana

Igår stod det Studiebesök, Polishuset i Kortedala, Göteborg i min allmenacka från Halmstad Studentkår. Okej, Kortedala vart i Göteborg ligger det. När jag gjorde en snabb koll på eniro några dagar innan såg det ut som om Kortdela låg före själva Göteborg. Okej, tänker jag då tar jag bilen istället för att behöva passa ett tåg och hålla på. Det är ju bara jobbigt. Sen igår fem minuter innan jag sätter mig i bilen aningen försenad inser jag att Kortedala ligger norr om Göteborg. Jag bir alltså tvungen att själv, utan kartläsare, köra rakt igenom Göteborg. Göteborg som är känd för att vara den värsta staden i landet att köra i. Jag inser att det kommer att bli jobbigt men tänker sammtidigt att det kan ju inte gå mycket mer än åt helvete. Och det gick ju bra förra gången jag körde i Göteborg (Jag och Julia skulle se Jonas Gardell. Vi körde från Halmstad. Svängde in i första bästa parkeringshus och stegade rakt ut på avenyn utan minsta felkörning. Gick sedan 50meter in på teatern)

Nu skall jag tala om precis hur mycket åt helvete det kan gå. Speciellt när eniro inte informerar om att det sker ett litet, litet, litet vägarbete (det var faktiskt ingen underdrift, det var jätte litet) precis vid den avfarten jag skall på. Helt plöttsligt så sitter jag där utan karta, med en vägbeskrivning som är totalt värdelös. Jag snurar mer eller mindre planlös omkring i si så där en halvtimme tills klockan blir 15:30 och jag skall vara vid polishuset i Kortedala. Då är jag vid Nya Ullevi. Tellefonen ringer.

-A Hampus.
- Hej det är Arta (en i min grupp)
- Hej!
-Vart är du?
- Ehhh bra fråga, någonstans alldeles för nära Nya Ullevi
- Nya Ullevi det är ju inte ens i närheten av Kortedala.
- Nej jag misstänkte det också

Jag får en vägbeskrivning som låter vettig och sätter av och genast börjar jag hitta skylltar mot Kortedala. Då kommer nästa problem. Jag måste vid ett rödlyse göra en u-sväng. Jag kastar mig runt lite halv skylldigt och känner hur vägen känns välidgt hoppig. Då inser jag att jag sitter och kör på spårvagnsspåren med staket på bägge sidor om mig. Aj,aj, aj. Adrenalinet flöder och jag trampar på gasen för att komma där ifrån. Åker förbi ett par hållplatser innan jag äntligen kommer fram nåonstans där det finns ett litet hål i staketet, (typ för gångtrafikanter att ta sig igenom.) Där kastar jag mig ut och tror att jag korsar en väg och cykelbana innan jag äntligen kommer ut på vägen igen. Men nu var jag rätt. Innom fem minuter är jag framme i Kortedala. en halvtimme försenad parkerar jag bilen på första bässta parkeringsplats. Inser att jag inte har några mynt att betala parkeringsavgiften med ( de tar inte kort i Göteborg, tydligen bara Halmstad som är så modern stad) efter mycker letade hittar jag äntligen två kronor och får stå en timme.

Springer till Polishuset och sätter mig på det intressantaste mötet jag varit på. I en och en halv timme ungefär sitter vi med två övre-medelålders poliser och diskuterar deras syn på brott, brottslingar, brottsförebygande arbete och framför allt ungdomsbrottslighet. Det är trott allt ungdomsbrottsligheten som är den allvarligaste. Det är där allting börjar. Det är den vi måste vå bukt med. otroligt intressant, lärorikt och efteråt hade man kännslan att kriminologi är någonting jag vill jobba med.

Fantastiskt

"det är bara minnen för livet"

Orkar inte blogga nu. Torsdag kväll tar vi det. Efter mitt besök på polisstationen i Kortedala, Göteborg. Nu Visslar(vi)en


"...lägg dig ner och sov lilla syster bara lägg dig ner och bida din tid nu..."

Två timmar har jag suttit och arbetat stenhårt med första hemmtenta frågan i Kriminoligin två sidor har jag skrivit. Jag läser igenom vad jag skrivit. Jag läser igenom några stycken i boken som frågan berör och drar slutsattsen att jag bara skrivit om vad som redan står i boken. Tar upp Facebook och låter hemtentan bero en stund.

Kom hem från Rabalder igår. En ganska liten men ack så rolig studentfest i Borås. Gick och lade mig vid halv fyra natten till söndag. Gick upp vid nio och satte mig i minibussen hem vid tio. Vid halv ett kom jag hem och lade mig på soffan och sov till scrubs fram till sex. Vid nio tiden drog jag slutsattsen att om jag någonsin kommer att kunna sova den här natten så måste jag nog göra någonting.
Trotts blåsten och regnet tog jag på mig min jacka och mina skor och gick ut på en timmes lång uppfriskande promenad till tonerna av Kents Hagnesta Hill. Ett tag trodde jag nästan att jag gått vilse och kände hur jag började komma oroväckande nära Andersberg (Halmstad motsvarighet till Gråbo fast större och mycket värre) då började det smälla och hålla på omkring mig och belysningen blev sämmre. Snabbt valde jag att försöka dra mig åt ett annat håll och hamnade på Marathonvägen (smällarna visade sig senare komma från några byggställningar)
På marathon tilltog regnet och jag förundrades över molns förmåga att ta formerna av asfalt och sedan gömma sig under mina fötter för att släppa regnet uppot. Mycket imponerande gjort regnet.

En timme senare kom jag hem. Satte på datorn, kokade upp te vatten och insåg att sexan sände kultfilmen Hot Shots 2. Men snart hamnade filmen i skuggan av en annan händelse. Vid 22:00 igår (typ 20-40min innan jag kom hem) hade kent släppt sin nya hemsida och tillsammans med det släppte de även sin nya singel Töntarna och datum för album släppet. Den 6 november är det som gäller och i februari drar det på turne. Jag måste ha tag på någon som vill åka på kent med mig för det här tänker jag inte missa.

Funderar helt seriöst på att göra sådana där timmslånga kvällspromenader till en vana. Det var förvånansvärt skönt att gå i blåsten och känna hur fötterna nästan släpper från marken och lyssna på bra musik och reflektera över livet.

"men häng dom högt, jag kräver hämd, en tidig morgon, född till tönt"
J.berg

Veckans låt v.40 New York - Markus Krunegård

Nu börjar det dra ihop sig. Snart släpper Markus Krunegård sina två skivor, Prinsen av Pekin och Lev som en gris dö som en hund. PSL har den här veckan kört en mini serie med Krunegård där han gjort så kallade PSL versioner av sex av låtarna från dessa två album. Min favorit än så länge är premiär låten New York. Ha lite överseende med pianospelande i början. Det blir bättre.

veckans låt: New York - Markus Krunegård.


Ytterligare ett tips

Ett kort och mycket snabbt tips är att PSL (svergies ledande musikblogg driven av SVT (av alla) med Per Sinding Larsen som har koll på allt och är underbar. Hans frisyr är min dröm) den här veckan kör Markus Krunegård vecka. Varje dag pressenterar de ett nytt klipp av en låt i aukustisk PSL version från något av Krunegårds kommande album. Det vill säga Lev som en hund dö som en gris och Prinsen av Peking. Absolut värt att kolla in.