Gott och Blandat

Fick ett brev från min Bank/Försäkringsbolag igår. Hmm tänkte jag vad kan det här vara, nått kontouttdrag, kanske är det nån försäkring som skall betalas igen eller är det bara reklam som de skickar ut ibland, eller medlemsinformation som jag tror att de kallar det.
Men det var ingenting i den stilen, det var någonting som jag aldrig kunde tänka mig att det skulle vara. Ungefär så här stod det i brevet.
Vi har mottagit information om att dit kortnummer kan ha kommit i orätta händer/.../Vid frågor kontakta ditt lokala bankkontor.

Det var ett brev jag aldrig trodde att man skulle få. Men nu är kortet spärrat och jag är utan tillgång till pengar resten av veckan.


Jag gick till Rocks för någon dag sedan för att beställa Autisternas nya och första skiva (den förra var bara en EP) Sista scenen. Men innan jag gjorde det så gick jag och tittade i hyllorna lite och gick förbi Miss Li samlingsalbum Best of 061122-071122 och köpte den. Kan verka dumt med tanke på att jag redan har alla skivorna. Men jag köpte den för bonusskivan med outgivet och B-sidor. Det kan vara ett av mina bästa skivköp.


På tal om skivor så släpper Emil Jensen en ny skiva i sommar som tydligen bara går att få tag på i samanband med Lars Winnerbäcks turné där han medverka. Lite trisst tycker jag eftersom jag inte vet om jag kommer kunna gå.


Nu är det definitivt att jag och Julia inte får bo kvar i lägenheten. Anledningen är att vi har bott i en studentlägenhet som vi har hyrt i 2:a hand vilket man egentligen inte får och nu har hyresvärden kommit på att vi bor där så till helgen skall vi vara ute. Kvar i lägenheten nu finns endast min säng och damsugaren.


Medan jag har städat ur lägenheten så har jag lyssnat på min craPod och min spelningslista 20 nyingar (som endast består av 19 låtar) och kom på att den börjar bli inaktuell då bara ungefär 4 låtar är nya. Så här ser den i alla fall ut

1. Om vi blundar - Lasse Lindh
2. Se på mig nu vad tycker du - Markus Krunegård
3. The Worrying Kind - Maia Hirasawa
4. Mercy - Duffy
5. Tunn - Lasse Lindh
6. Tusen mot en - Vapnet (släpt 2006 snacka om onying)
7. Bobby - Johnossi
8. Kär i en ängel - Håkan Hellström
9. Kalla mig - Vapnet
10. Det kanske kommer en förändring - Kent
11. Tro och Tvivel - Håkan Hellström
12. Ibalnd gör man rätt ibland gör man fel - Markus Krunegård
13. Berlin (Simon Brenting Remix) - Kent
14. I'm Yours - Jason Mraz
15. Doktor Kosmos lägger upp en mediestrategi - Doktor Kosmos
16. Divine - Sébastien Tellier (Ja fransmannen från ESC mixad är låten grym)
17. It was A Partynight - Miss Li
18. Good Morning - Miss Li
19. Upside Down - Miss Li
20. Pokusaj - Laka (Ja det är Bosnien-Herzegovinas bidrag och ja ibland tycker även jag att min musiksmak är skum)


En ledig dag

Jag och Julia har planerat att ta en dag på Fårö ända sedan innan jag åkte in i Lumpen men det har aldrig blivi av. Fram tills idag.

Vi packade bilen full med mackor, loka, banan, loka, godis, loka, lunch och loka. Vi skuvade upp volymen och poppade till "tonerna" av:
 

Jag och Julia har planerat att ta en dag på Fårö ända sedan innan jag åkte in i Lumpen men det har aldrig blivi av. Fram tills idag.

Vi packade bilen full med mackor, loka, banan, loka, godis, loka, lunch och loka.

Vid elva tiden kom vi fram till Fårösund och rullade på båten mot friheten och lugnets ö, Fårö, och vid kvart över elva hade vi nått fram till första stoppet, Fårö Kyrka och Ingmar Bermans grav.


Sedan bar det av väster ut mot en klättring bland Raukarna och dessutom lite medköpt salladslunch från Signalen

Här skulle man ha kunnat spela in Frodo och Sams vandring i början av "Two Towers" När de upptäcker Gollum.

Efter Sagan Om Ringen Klättringen åkte vi en kort sväng till Sudersand och åt en glass innan vi styrde Saaben mot Visby igen.
En underbart skön dag av den typ som man har aldeles för sällan


Bäst från ESC

Det var ungefär 1 minut humor i Eurovision Song Contest i år.

Starstruck på Max

Det har hänt några gånger förr att mer eller mindre kändisar har varit inne på max. Vi pratar då klassen Mojje, Orup och senast idag Marie Winarve på Radio Gotland. Men igår blev jag starstruck på riktigt!

Fredrik Wikingsson - ja den Fredrik Wikingsson  mer känd som andra halvan i Filip & Fredrik. Han kom in i en blå t-shirt och lyssnade på sin Ipod - Han påminde faktiskt lite om Elton Eiransson. Jag gick förbi kön och såg honom stå där och tittade till en liten sekund och då kom det, den lilla nickningen, den minimala hälsningen, och jag gav en lika minimal hälsning tillbaka...not. Jag vände snabbt bort huvudet och låtsades jobba. Men jag hade honom i ögonvrån och han studerade sin Ipod och mitt arbete växelvis.

Rugby vs. Fotboll

På drygt en och en halv vecka har jag spelat mitt livs första Rugbymatch och mitt livs första Korpfotbollsmatch. Men frågan är - Vad är roligast?

Rugby

Rugby är jobbigt, fruktansvärt jobbigt. Jag tror faktiskt inte att man fattar hur jobbigt det är fören man har testat det själv någon gång.
Dessutom är det hårt, riktigt hårt. Men det gjorde itne så ont som jag trodde. Att motståndet var så överlägsna oss gjorde egentligen ingenting, vi är det sämsta rugbylaget i sverige. Men det har vi rätt att vara än så länge. Vi lärde oss enromt mycket.

Fotboll
Fotboll är en ganska mesig sport det är tjuvnyp hela tiden. Det är fult spel (framför allt i Korpen) det är bråk och massa snack. Medan spelet egentligen är väldigt dåligt. Även fotbollsmatchen förlorade vi utan att göra ett enda poäng. Men här var vi inte underlägsna. Vi var egentligen bättra vi hade bara inte skärpan i avsluten.

Sammanfattning
Fotbollen är en sport som jag förstår mig på mycket mer än vad jag förstår mig på Rugbyn. Därför är rugby roligare eftersom jag hela tiden lär mig nya saker.
Det är inte heller massa tjuvnyp och skitsnack hela tiden utan det är hårt men regelrätt.

Rugby är helt enkelt roligare än vad Fotboll någonsin kommer att bli. Och enormt mycket jobbigare. Men ingen lagsport jag provat på hittils slår hockey.



Idag blev jag starstruck på jobbet. Varför hur och hela den biten tar vi imorgon

Malta

Då är det klart, i höst bär det av mot Malta för en skön vecka med sol, bad och fest. Och det bästa av allt. Det är helt gratis.
Eller rättare sagt det är gratis för mig eftersom Torneamentum betalar hela kalaset och dessutom får Julia följa med till halva priset. Kan det bli mycket bättre? Jag tror faktiskt inte det.



Nu är det klart. Jag har fått ledigt midsommaraftons kväll och kan med andra ord ta på mig uppdraget att leda midsommarfirandet vid Timans i väte. Nu skal jag bara komma på någonting vettigt att säga igen. Det blir väll en natt till som jag får sitta och filosifera.

Schweiz har ännu en bit kvar

De senaste åren har det pratats en hel del om att Schweiz har börjat närma sig de stora hockeynationerna och innom några år kommer de att på allvar vara med och slåss i de viktiga matcherna.
Men igår bevisade de att de fortfarande har mycket kvar att lära:


Ett lag/spelare i världsklass hade till att  börja med inte skjutit rakt in i eget mål i en sådan situation, om spelaren över huvudtaget hade skjutit. Dessutom, om nu spelaren skjutit så otroligt dåligt, så hade målvakten varit med och inte stått och sovit som nu och räddat den där pucken.

Som sagt Schwiz har ännu mycket kvar innan de på allvar är med också slåss i mästerskapen.

Befodran

Trainee

Som assistenttrainee ges du möjlighet att börja en chefskarriär på Max. Du har samma arbetsuppgifter som ett restaurangbiträde men får större ansvar och möjlighet att vara med i utbildningen av ny personal. Du får högre lön och kan söka de teoretiska kurserna i Maxskolans regi.

"Att avancera till Trainee innebär mer betalt per timme och ytterligare karriärmöjligheter då du kan genomgå Maxskolan Steg 1 - Grundläggande ledarskap."

Res till nya, spännande platser
Som trainee får du möjligheter att se mer av Sverige då du kan söka assistenttjänster/chefsjobb i hela landet!
//Max

Efter ett långt möte med chefen idag står det nu klart att jag skall bli så kallad Trainee  skillnaden till hur det är nu är minnimal förutom att jag får fler timmar i veckan och möjlighet att bli så kallad
Assistent och även vid eventuellt något tillfälle i sommar men framför allt i höst så kommer jag att vara passchef och den som bestämmer i köket.


En söndag i juli

Nu har min bok En söndag i juli funnits till försäljning i över ett år. För att fira det tänkte jag bjuda er på ett av de "filosofiska" kapitlen som inte kom med i den slutgilltiga versionen av boken. Helt o korrekturläst och utan ändringar sedan det skrevs den 12 januari 2007.



Att gå på en begravning för någon som dog ung är bland det värsta man kan vara med om. När det är någon gammal som dör så har de ändå fått leva sina liv till fullo, de har fått haft ett långt liv och troligtvis hunnit med det mesta de ville under den perioden.

    Men dör någon i förtid så har de inte fått leva sitt liv fullt ut, de har fortfarande massor av saker de vill göra, och massor av saker att uppleva. Både själva och med sina vänner, vännerna och familjen som blir lämnade kvar!

    Att gå på en begravning för dem är det värsta man kan vara med om!

    Men Emils begravning var vacker! Allt gick i rött, alla som kom hade inslag av rött och alla blombuketterna gick i rött, kärlekens färg! Emils färg!

    Efter begravningen följde den traditionella minnesstunden med fika och tal, och även det var vackert, och även då gick allt i rött! Men Emil var inte den personen som skulle ha velat att det sista som hände på hans begravningsdag innan hans vänner skildes åt var att de satt och fikade. Nej Emil skulle ha velat ha en fest, och så blev det också. På kvällen när alla hade kommit hem och vilat upp sig lite så anordnades det fest hemma hos Emil. En fest för att hedra och minnas Emil! Ett sista farväl blev inte på minnesstunden, ett sista farväl var på festen!



Har du ännu inte läst köpt En söndag i Juli så finns den att köpa på
Adlibris för blotta 115 kronor.

Vill du läsa mer? I så fall kan du alltid läsa Den vita tabletten - ett utdrag ur En söndag i juli
Eller läs om den sista vägen fram till en färdig bok under temat En söndag i juli


...förutom till han som har snott min cykel

Nu har de två lantisarna (läst jag och Kristian) fått lära oss den stora skillnaden mellan landet och staden.
På landet låser man inte bilarna, man kanske tar med sig nycklarna in eller lägger dem i handsfacket, i några fall sitter de kvar i tändningen. Så går det inte att göra i stan!

Jag jobbade över idag och lämnade max en stund efter midnatt för att gå till cykeln och cykla hem. Går dit jag brukar ställa min cykel - Ingen cykel. Tänker efter en stund och kommer på att jag och julia ställde cyklarna vid expert istället för vid Team Sportia. Men ingen cykel där heller - börjar få dåliga vibbar. Bestämmer mig för att ringa Julia och kolla vart vi egentligen stälde cyklarna - vi stälde dem vid Expert svarar hon.
Och det jag befarat är ett faktum. Min cykel har blivit stulen. En cykel med vilken jag delar så många minnen. Jag minns hur jag, Kristian och Niklas körde någon typ av demolation cykel i trean och försökte att köra in i varandra med cyklarna och tvinga varandra att köra in i saker och ting. Jag minns hur cykeln vecka efter vecka hjälpte mig att komma till mina lektioner på norr (Digitalt Skapande). Jag minns hur Kristian och Niklas fejkade att de slängde ner cykeln för högklint. Jag och den cykeln delade minnen. Vi delade ett liv. Men nu är det tydligen slut på det, någon öster-pundare har förstört det och ryckt någonting ut ur mitt liv.

I sådana här lägen känns det passande att citera Smaklösa
 - God jul och gott nytt år till alle.
- Naj inte till alle, inte till han som har snott min cyckel
- Jo, god jul och gott nytt år till alle förutom han som har snott min cykel.

Nu skall jag se svergi - Tjeckien.


Douglas Murray

Rapporten om hur det gick i gårdagens Rugbymatch får vänta till förmån för min nye favorit hockeyspelare. Doulgas Murray.
Han spelar hårt regelrätt och backar aldrig tillbaka utan fullföljer varje situation till 100%.

Ja, det var han som fick ett av sveriges matchstraff igårdagens match mot Ryssland. Men det var också han som tände hela det svenska laget och det var han som gjorde ryssarna irriterade och slog sönder delas spel. Allt i en tackling. En tackling vars enda problem var att spelaren som tacklades inte var puckförande vilket skulle ha resulterat i 2minuter för Inteference inte 5+20 för gud vet vad.

Youtubade lite Douglas klipp nyss...



Rugby

När jag har återhämtat mig lite mer så kommer en liten rapport från den första Rugbymatchen.

9½ timme till avspark

Nu är det bara 9½ timme kvar till avspark i en historisk rugbymatch. Det är den första matchen någonsin som spelas på Gotland och lagen som spelar är Visby Ruby Förening mot Södertälje Rugby Förening matchen spelas 40x2 minuter vid rädningstjänsten (korpfotbollsplanerna).

Hur matchen kommer att sluta är svårt att säga men jag vågar lova att om vi utklassas så kommer vi inte bjude på någonting i stil med
det här.

Man börjar bli lite nervös nu. Borde nog egentligen försöka att sova.

Hägg goes Schulman

Bröderna Schulman har jag som de flesta vet börjat lägga ut alla sina sms på sin hemsida. Jag tänkte sno den idén i en egen liten version. Jag tänkte nu bjuda er på några gamla SMS som jag motagit förra året.


Från: Kristian Hederfeld - 18 juli 2007 22:48
Helt seriöst. Vi akn inte låta sommaren glida förbi utan att börja på Tofta, fortsätta på kallis, och avsluta på hp!
Måste ut! Jag är skitsugen

Kommentar:  Vi lät sommaren glida förbi utan den här resan.


Från: Julia Malmborg - 19 juli 2007 00:15
Jag är full :) älskar dig, jätte mycket. Du är den bästa. Är på hamnplan. Pussar

Kommentar: Jag mottog ganska många SMS av den här typen den kvällen. Efter det här SMS ringde Juli och bad om ursäkt för att hon var full för att lite senare skicka ett SMS och be om ursäkt för att hon hade ringt när hon var så full.


Från: Niklas Palmqvist - 08 September 2007 20:44
"Dit är mitt och jag här full" skriver han

Kommentar: "han" i det här fallet är Kristian Hederfeld


(SMS konversation med Mattias Hägg)
Från: Mattias Hägg 21 september 2007 12:36 - 12:57
Vill Sveriges Radio bara mig illa? Lantz i P4/.../P3 har diskvalificerat sig själva! Det får bli P2/.../Jag tycker att jag har varit välidgt tillmötesgående, men det var tydligen fel. Nu får det bli Mix Megapol

Kommentar: Mattias syn på tillmötesgående är lite speciell och nu hänger även Mix Megapol löst.


Det här får räcka för den här gången. Kanske dyker det upp fler SMS i framtiden när jag orkar fortsätta min SMS utrensning

Och dom små små orden är svåra orden, och de hårda orden är enkla orden...

Nu har vårkonserten vart så nu tänkte jag att jag kan bjuda på lite filosofiska tankar som jag pressade fram för att prata om då. Här kommer en liten fundering om att våga säga saker.




En sak jag har lärt mig under mitt blott 20 åriga liv är att livet är kort och alla vi träffat i livet som vi på något vis alltid har trott skall finnas där är - precis som Jonas Gardell sjunger - bara tillfälliga gäster i våra liv som passerar förbi oss. Alla kommer de någon gång att lämna oss, frågan är bara när.

Därför finns det ingen anledning att hålla inne på saker som vi vill säga till våra mest älskade, och alla andra också för den delen. För även om de "bara" är tillfälliga gäster i våra liv så kan vi ändå låta dem göra ett avtryck i våra hjärtan som sitter kvar länge efter det att de har lämnat oss, eller vi har lämnat dem.


Ibland känns det som om människor bara har elaka saker att säga till varandra. Men det tror inte jag stämmer. Jag tror vi inners inne har så mycket snällt och gott att säga som vi aldrig säger. Det elaka däremot det slinker bara ut utan att vi egentligen vill säga det.

En gång lärde jag mig att det krävs 10 positiva ord till en person som har fått någonting negativt sagt till sig för att personen skall bli glad. Tänk då vad glad en person blir som får höra 20 positiva ord och inget negativt. Tänkt vilken förändring vi skulle kunna få i världen bara man började säga saker till varandra. Tänk dig den dagen då George W Bush ställer sig i talarstolen och säger. Jag kanske inte tycker att jag har mycket att lära av dig och du kanske inte tycker att du har mycket att lära av mig inom politiken Mr Usama. Men en sak beundrar jag dig för och det är hur du lyckas få dit skägg så stort och fylligt. Jag får knappt någon skäggväxt alls.


När den dagen kommer då har vi uppnått mycket gott är i världen.