Korvstroganoff

Ikväll gjorde jag en av mina mest lyckade korvstroganoff. Receptet är mycket enkelt och är som följer:

En stump falukorv (Hur hungrig är du?)
En bit gullök (Hur mycket lök är du sugen på?)
En klyfta vitlök (Tänk på att anpassa vitlöken till hur mycket du har av resten)
Krossadetomater (Så att de blir lagom såsigt)
Cayennpeppar (stavas det så(Tänk på att cayennpeppar är starkt men gott))
Salt & Peppar (som jag och Mr Gunnarsson sa i högstadiet. Utan salt & peppar kommer inga andra kryddor fram)
Soya ( så att färgen blir tillfredsställande)

Sedan är det bara att bryna falukorven och löken en stund. Släng i lite krossadetomater och vitlöken. Låt det koka samman lite. I med kryddorna och toppa med Soyan. Serveras gärna till fullkornsris eller fullkornspasta. Vill man lyxa till det så kan man även ha i en klick dijonsenap. Lika så matlagningsgrädde. Men då blir det snabbt välldigt onyttigt och du kan strunta i att ha fullkornspasta eller fullkorns ris och köra på snabbmakaroner istället.



Just nu tycker jag mycket om
Imperiet - Var e vargen
Lars Winnerbäck - Jag får liksom ingen ordning
Markus Krunegård - Hela livet var ett disco
Sweeney Todd - No place like london
Säkert - Allt som är ditt

Jag går även i väntans tider på Winnerbäcks nya och Krunegårds två nya plattor som alla släpps i September.

Väldigt Viktiga Gasqueregler!

§ 1. Alla är hjärtligt välkomna!

§ 2. Var och en äter från sin egen tallrik.
När det är slut låna från vänster

§ 3. När toastmastrarna talar skall man vara tyst,
det kommer alltid viktig info, iform av Välkomnande,
Matutdelning, spexordning och dyligt.

§ 4. Godhetsfullt, förtär inte mer än du med
våld kan tvinga ner.

§ 5. Drick vad du tål, resten dricker vi!

§ 6. Under bordet gäller högerregeln om ej
vänsterregeln går att tillämpa.

§ 7. Brott mot naturlagarna kommer beivras.

§ 8. Gäster göres uppmärksamma på att
dörrar med mycket höga trösklar är fönster.

§ 9. Var vänlig skriv din adress på gasquehäftet
nu innan festen börjar, så att vi vet var du skall
sändas om du i slutet av kvällen har svårt
att reda ut detta.

Veckans låt v.35 There's no place like London - Johnny Depp

Har precis kommit in i en Sweeney Todd period.

There's a hole in the world like a great black pit
and the vermin of the world inhabit it
and its morals aren't worth what a pig can spit
and it goes by the name of London...
At the top of the hole sit the privileged few
Making mock of the vermin in the lonely zoo
turning beauty to filth and greed...


veckans låt: There's no place like London - Johnny Depp


Nu är det snart slut

När jag gick på första nollningsdagen för drygt en vecka sedan känndes det som om att nio dagar var typ sex dagar för mycket för nollninge. Men imorgon är sista dagen och nu känner jag snarare att nio dagar är sex för få. Det har varit fantastiskt roligt. Men även väldigt slitigt. Imorgonkväll skall vi äntligen får träffa de som har haft hand om oss under namn som. Straffmästare Von Living Hell. Eller Pappa Tintin och Sergeant Puss n Boots. alla skickligt förklädda i peruker och overaller. Hoppas verkligen att jag hinner hem från Uppsala.

Uppsala ja. Har inskrivning där imorgon för min distanskurs. Fruktansvärt idiotiskt att ha man måste åka dit på inskrivning. Man läser ju en distanskurs för att man inte vill vara där. Så vid fem tiden åker jag från Halmstad. Förhoppningsvis är jag framme lite innan tolv. Har jag ännu mera flyt så är vi klara innan 16:00 som är den utsatta tiden. För jag skall hem imorgon också så att jag hinner gå på avslutningsfesten på kåren. Känns tight. Och det känns som om jag kommer att vara snuskigt trött.

På söndag skall jag sova. Sedan har jag lite ledig tid fram till på torsdag då min kurs här i Halmstad drar igång. Kan behöva lite vila efter de här dagarna.

Fick nattligt besök av vår stab (de som tar hand om oss) och några överkursare (sådana som antingen går i trean eller inte alls men hänger med alla studenterna ändå) natten till torsdag. Vid fyra ringde det på dörren. Ungefär en timme efter att jag kom hem. Yrvaken öppnade jag och fick sjunga dansa och läsa en dikt. Slutligen fick jag poppa popcorn utan lock och försöka fånga dem i ett glas. Jag lyckades fånga en som jag sedan tappade ur när jag skulle fånga nästa.

När jag vaknade dagen efter insåg jag att alla mina böcker stod upp-och-ned. Mina skor var ihopknutna och gömda. I Duschen stod mitt paraply och alla mina fjärkontrollsbatterier var gömda. Med mera. Fortfarande hittar jag saker de har flyttat eller gömt. Över allt ligger det även små lappar där det står Staben ser dig. Väldigt spexigt faktiskt.

Spexigt är studentiska för roligt.

Vad är odsen helt seriöst...

Okej, det här kommer att bli ett sådant där inlägg där jag borde be mamma o pappa att inte läsa. Fast det kommer inte att bli ett så långt inlägg och jag tror att jag, förutom lite feltryckningar på tangentbordet kommer att klara mig bra. Hur stavas förresten tangentbord? För det kommer faktiskt att bli ganska kort. Men det hände en grej ikväll som jag känner mig så illa tvungen att skriva om.

Jag och två till från frieriet (vi heter så dom som jag nollas med) gick efter att vi varit på smålands ner på stan. Vi gick på ett random ställe. och satte oss ned vid ett random bord som en av friarna valt ut. Där satt det ett par tjejer. Snart hörde en av dem att jag pratade gotländska. Jag som under den här veckan lärt mig att alla vill höra oss gotlänningar säga. [ette, nie och veckens kung keno är en sjue] drog igång den harrangen. Trotts att jag inte ens kan prata gotlänska. Eller hur pappa. Men hon sa nej, nej, men vad heter. Du. Ehh. Hampus. Men, men då är vi ju släkt.Vaaaa neeee. eller........ jooooo det är vi ju... Då visar det sig att vi har satt oss vid ett bord där min A-kusin Carro Eldemark (vars pappa är lärare på högskolan) sitter. Sedan visar det sig att den nollekompis som jag blivit ihop parad med i början av veckan är kompis med hennes lilla syster och att Carros kompis som med är med ikväll har gått i samma klass som Carros lillasyster. Är inte allt ett väldigt sjukt sammanträffande. Så mycket osm jag och Carro har pratat ikväll har vi inte pratat i hela våra liv. Sjukt kul var det faktiskt.

Fattade ni någonting av vad jag skrev?

Nollningen börjar lida mot sitt slut tyvärr. Imorgon är det den sista nolle puben. På Feredag skall jag lägga mig tidigt. På lördag kör jag från halmstad klockan fem. Är i Uppsala till tovlv. Är på inskrivning i fyra timmar. Kör hem till Halmstad i sex timmar. Festar järnet på avlutningsfesten på kåren i ett par timmar. Sedan skall jag sova. Önskar att jag verkligen inte skulle behöva åka till uppsala.

Förra torsdagen var jag så fruktansvärt nervös och osäker inför att gå på nollningen över huvudtaget. Nu så ångrar jag inte en sekund som jag varit där. Nollningen i Halmstad har skäl för att kalla sig den bästa nollningen i landet. Den här nollnigen har fått mig att vilja hitta utbildningar i Halmstad till nästa år bara för att få vara stab (ledare) för nollnigen nästa år.

MIn parlamentet kompis från Hejde ta hand om dig. Jag finns.

Lars Winnerbäck sjunger
jag får liksom ingen ordning i mitt liv. Just  nu har jag ingen ordning. Men det kännns som om jag har ordning i mitt liv.

Natti i natt är det du är det jag

Sa tydligen någonting i mitt lilla fyllebloggande igår om att jag inte skulle vara i säng fören framåt fyra någonting idag. Nu är klockan 23:34 och jag ligger i sängen. Insåg snabbt att jag var tvungen att vara igång vid tio imorgon och att det imorgon är nollepub. Så jag laddar batterierna och kör då istället.

Måste få tid att gå och handla snart. Börjar tröttna på makaroner och köttbullar, makaroner och korv. Har bara köpt hem så att jag kan överleva. Har inte direkt skaffat mig ett stort matföråd som öppnar för flera olika möjligheter ännu. Men nu under nollningen finns det inte några större utrymmen för att gå och handla.

Börjar fundera på om jag verkligen måste åka till Uppsala i helgen. Det känns lite onödigt. Lägga tusen kronor på att flyga till stockholm. Gå på en fyra timmar introduktion och sedan flyga hem igen. När jag istället kan vara kvar i Halmstad sista nollningskvällen och fira av att vi nu börjar högskolan.

Niklas, Kristian. Jag förväntar mig ett besök av er under hösten. Fixar gästkort på kårpuben och smålands.

Nu nattii natti

klockan är 01:25 och jag skall försöka blogga " hela livet var ett disco men hur kunde det bli så"

Okej jag har precis kommit hem efter först förfest tillsammans med nollningskompisarna och sedan smålands nation (i fortsättningen känt som smålands) dessutom har jag hunnit med att se på hur en u-båt vällts och en bil flyttas (jag var inte aktiv bara passivt aktiv) nu lyssnar jag på kings of leon och lyckas på något vis öppna ett nytt webbläsar fönster. Nu när jag tänker efter. mamma, pappa, ni kanske inte behöver läsa allt det här.

En recension (hur stavar man egentligen det? orkar inte kolla upp det nu. snälla någon säg hur det stavas i kommentatorsfälltet. Inte för att jag vill ha kommentarer. Nej, jag vill bara veta hur det stavas.) av Coldplay konserten kommer att komma. Dock inte ikväll. När jag tänker efter så kommer det inte precis att bli någon större recension heller. Snarare kommer det att bli ett gäng klipp filmade med min mobil (som är sjukt bra på att filma) för det finns inte ord som räcker till för att beskriva hur underbart fantastiskt bra det konserten var. Hoppas verkligen inte att coldplay lägger av nu som ryktet säger att de skall. Det finns så mycket mer att plocka ur den gruppen.

Nu böjar det bli jobbigt at skriva. Men jag kan  säga att imorgon kväll är det övnings gasque. jag har ju tidigare förklarat vad en gasque är för någontin. Så med andra ord så lär det bli ett liknande inlägg imorgon kväll. Fast jag tror inte att jag går och lägger mig halv två då. Snarare halv fyra fem någonting.

Nu har Kings of leon bytts ut till Röyksopp feat Robyn - The girl and the robot. När jag började skriva var det Markus Krunegårds nya singel Hela livet var ett disco. Och när jag skriver det här känner jag att jag saknar gotlandsbarer.se


Lyrics | Coldplay Lyrics | Fix You Lyrics>

Nollningen dag 2

Som ni nog förstår med tanke på mitt ihärdiga bloggande idag så har jag inte varit med på hela nollingen idag. Jag var med på förmiddagen. Då det var stadsvandring. Den var lite knapphändig. Men nu har jag i alla fall lite mer aning om hur jag skall ta mig fram till fots i den här stan.

Vid lunch lämnade jag mina nollekompisar för att få lite ordning på min kurslitteratur. Så nu äntligen har jag koll på hur mycket litteratur jag måste köpa och hur mycket som finns att låna på högskolebiblioteket.

Låg och halvsov i soffan till friidrotts-vm med fönstrett öppet. Plötsligt så börjar det sjungas och skränas. Jag suckar djupt när jag blir störd i mitt slummrande innan jag inser att det är mina nollekompisar. På med nollamarkeringen och ned och in på Halmstads enda student-nation: Smålands Nation.

Nu sitter jag hos Julia och lyssnar på softa coldplay-låtar och hjälper henne att packa. Går sådär. Hon har varit på övnings gasque. Gasque betyder fest. Med andra ord så har hon varit på övningsfest. Julia behöver inte träna på att festa. Det går sådär med hennes packning. Hörde precis en slammer från badrummet och ett Gud det är inte sant. Skall nog kolla hur det går för henne nu.

Premiärdag Inglourious Winnerbäck

Idag är det premiär för två saker som jag har väntat på. Dels är det Quentin Tarantinos nya film med Brad Pitt i huvudrollen Inglourious Basterd's Tarantino's version av andra världskriget. Dessutom har Lars Winnerbäcks nya singel Jag får liksom ingen ordning från kommande albumet Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen. En singel som enligt Aftonbladets Håkan Steen för tankarna till Killers. Jag håller inte med. Eller visst det finns synthar i låten. Men det är typ det. Snarare är det gammla rock-Lasse. Han som vi lärde känna i Elden och Jag vill gå hem med dig som har mött upp med Daugava Lasse. Ett mycket spännande och rockigt möte. Bra jobbat.


Veckans låt v.34 Yellow - Coldplay

Det kan inte undgått någon att Coldplay går upp på scenen på Stockholm Stadion imorgon och att jag och Julia har biljetter och kommer att vara där. 2000 var Coldplay i sverige för första gången. Deras första album Parachutes hade precis kommit och med den deras stora genombrotts singel, Yellow. Coldplay lockade då en publik på hela 300 personer. Imorgon är de på ett utsålt Stockholm Stadion som tar in 30 000 personer.

Det här klippet är från deras hyllade konsert i Sydney 2003 efter släppet av Parachutes uppföljare A rush of blood to the head.

Sätt er nu tillbaka. Tryck på knappen för High Quality (HQ) och dra upp allting på helskärm. Sedan njut.

veckans låt: Yellow - Coldplay


JULIA don't read [Spoilervarning]

Idag började nollningen här i Halmstad. Jag vet inte hur det är på andra högskolor. Men jag har förstått det som om kursre normalt sett inte nollas. Men har har de löst det så fiffigt så alla kursare och de som läser basår nollas tillsammans så får alla vara med.

Första dagen hade dock lite mer att önska. Mest har det varit väntan lite sång och svett. Har varit uppemot 29 grader och för en gångs skulle relativt vindstilla, någonting som är synnerligen sällsynt i den här staden. Några roliga saker hade de dock klämt in. Som fejk genomgången där det klargjordes att vi skulle ha lektioner på förmidagarna nästa vecka och sedan avlägga ett prov på inskrivningsprovet. Eller fejk nollan. En av tvåorna som nollar oss som smög in som nolla i början och var allmänt jobbig och klargjorde att hon skulle läsa den något udda kursen på 30hp i Varför är vissa efternamn vanligare än andra? Vi köpte allt med hull och hår.

Troligtvis förstår ni ingenting av det där men ändå.

Imorgon skall det bli klassiskt Halmstadsväder igen. Det vill säga regn och åska. Nollningen lär ju bli lite sådär halvrolig. Får se hur länge jag blir kvar. Måste ännu packa inför Coldplay och kanske vila upp mig lite så att man orkar rocka järne på konserten.

Coldplay spelade i Norska Bergen igår. Fyra plus av Aftonbladets reccensent som i samma reccension gick ut med att han egentligen inte tycker om Coldplay. Så för mig som håller Coldplay som ett av världens absolut bästa band kan det inte bli annat än magiskt.

Hold your horses tonight, everybody's here now Let's go wild for a night, 'til the morning comes

Nu får min axel ta och repa sig. Var ute hos syster och hämtade lite grejer och såg när hon red en av unghästarna. Ridabstinensen börjar bli olidlig nu. Har inte ridit på närmare tre veckor. Det börjar klia i ridbenen nu. Blev till och med sugen på att rida unghäst när jag såg hur bra det gick för syrran. Unghäst. Jag hatar att rida unghäst.

Möt Joe Black

Försov mig regält imorse och missade allt vad heter, frukost, morgonpromenad och förmiddagsstädning. Istället ringde Julia vid fem i tolv. Då hade jag i och försig inte sovit riktigt hela tiden. Vaknade till några gånger och tittade lite på morgonprogrammen och förmiddagssändningen av Friidrots VM. Men helt uppenbart tar det på krafterna att flytta och att läka en axel.

Axeln ja! Den börjar kännas riktigt, riktigt bra nu. Kan röra på armen utan att det gör ont och belasta den lite. Har dock inte full rörlighet eller styrka. Blir sjukt trött i armen bara av att ställa in Julias tv.

Julia köppte ny tv idag efter moget övervägande. Vi åkte till OnOff vid Eurostop och köpte en 32" Full HD Philips LCD tv. Tydligen skall det bli ganska kass bild med analog signal (som vi tydligen har i våra hus) in i en Digital Tv. S. Så Julia trodde att hon skulle bli tvungen att skaffa någonting hos Tele2 för att kunna se på tv. Men nu har vi testat och det är inga större fel på bilden. Visst, det ser inte lika bra ut som i butiken. Men det ser mycket bättre ut än på en gammal fat-screen.

På dagordningen imorgon står:
  • Få upp alla kartonger och resväskor i vindsförådet
  • Åka till OnOff och få Julias bredband att fungera
  • Besöka Högskolansbibliotek och kolla upp all studentlitteratur jag behöver
  • Ta en morgonprommenad alternativt en kvällspromenad
  • Kolla upp inför nollningen på torsdag
  • Hälsa på Viktoria och Micke och låna mer verktyg för att få upp lite skåp och lyse.
Svt säger att vädret på lördag i stockholm skall vara regn. SMHI säger växlande molninghet.

The sky could be blue, could by gray

Tvättar för fullt just nu och tittar på Friidrotts VM. Har varit en ganska händelse lös grå dag. Förutom min och Julias utflykt till Eurostop för att köpa en Tv och Inspelningsbar DVD till henne. Men det visade sig att det var bra mycket knöligare än vad det först verkade vara. Tydligen fungerar inte LCD eller Plasma skärmar med den analoga signalen som HFAB av någon anledning fortfarande kör in i sina hus. Alltså måste Julia skaffa både Digitalbox och ett abonemang hos typ Boxer eller Tele2. Alltså massa pengar. Men skaffar hon inte det så har hon ingen Tv. Det finns ju inga Fat-screens att köpa längre. Får se hur det löser sig.

Tvättar som sagt. En maskin är trasig. Min tvätt kommer inte hinna att torka. Skit.

Såg Usain Bolt slå världsrekord igår kväll. På dagen ett år sedan han slog det i Peking OS. Men den gången gjorde han det med stil och lekte in i mål. Den här gången sprang han hela vägen. Det sägs att han skall vara i så bra form nu. Men om han lekte in rekordet förra året borde det inte vara så svårt att slå det iår också och leka hem det om han nu är i så bra form. Alltså tror jag att Bolt inte är i samma form som för ett år sedan. Förstår ni hur jag tänker? Det kanske är helt ologiskt. Men slutpoängen med det hela var att jag inte upplevde rekordet igårkväll lika häftigt som det för ett år sedan.

Imorgon skall jag ta tag i problemet med min studentliteratur. Skall besöka högskolans bibliotek och se vad för böcker de har där och framför allt hur många exemplar de har.

Imorgon kväll blir det självklart dokumentär på SVT. Coldplay Då och Nu, för på Lördag smäller det på riktigt. Gå går Chris Martin och vänner upp på scenen på Stockholm Stadion. Troligtvis för sista gången i Sverige. Jag kommer att vara där. Ingenting kommer att kunna stoppa det. Inte ens axelhelvetet. Was a long and dark december, from the rooftops I remember, there was snow, white snow.

Var nere och kollade tvätten. Hade satt torktumlaren på skåpstort. Skåpstort är tydligen latin och betyder fuktigt på gränsen till blött. Nu satte jag den på extra torrt. Undrar vad det är latin för.

If you love me
Wont you let me know

In an apartment in another part of town.

Studentlitteratur är inte spciellt har jag precis insett. Satte mig ned med alla kurslitteraturlistor jag har fått och tänkte att nu beställer jag hem all litteratur så att det är klart. När allt var lagt i kundvagnen hos Adlibris slöt kalaset på drygt 2'500sek. TVÅTUSENFEMHUNDRASVENSKAKRONOR!!! Tio böcker får jag då hem i brevlådan. TIO BÖCKER. Då skall jag fortfarande skriva ut avhandlingar från Stockholms Universitet på drygt 300 sidor TREHUNDRA A4 SIDOR!!! Måste komma på någon bra lösning på det här. Annars kommer Nyhemsgatan 36 lgh 309 vara överröst av tunga böcker och skrynkliga pappar fulla med text innom ämnet kriminologi.

Du vet att det blir Nyhem, Du vet att det blir Nyhem Du vet att det blir Nyheeem eller var det Mayhem?

Det mesta är på plats i lägenheten. Massa nya prylar är införsaffade efter två dagar på Ikea. En dag i Helsingborg och en dag någonstans i närheten av Göteborg. Nu skall jag bara skaffa lite gardiner så börjar det känns som hemma. Hemma, hemma i Halmstad. Börjar kännas läskigt nu. Det gick upp för mig för en liten stund sedan när mamma och pappa lämnade lägenheten för sista gången den här flyttomgången. Nu skall jag bo här, bygga upp en vänskapskrets. Leva ett liv här. Känns nästan obehagligt.

Imorgon blir det vila från flyttandet och jag och Juia sticker iväg till Älmhult på hopptävling. Syster och Bror är där så vi tänkte ta och heja på dem lite. Sedan är det dags att börja hitta i den här staden. Just nu har jag ingen aning om vart i Halmstad jag egentligen är. Per Gessle och Carl Bildt skulle kunna vara närmsat granne för allt jag vet.

PS. Samtidigt som jag skriver det här Blogginlägget har jag fått en "gilla" fån Melina Staflin det var inte igår.DS

veckans låt v.33 Take Me Back To Your House - Basement Jaxx

Mmm jag har letat letat och letat efter den här videon i två och ett halvt år. Det vill säga sedan den slöt att visas på MTV och ZTV. Men det har varit en total omöjlighet fram tills jag via Spotify fick reda på vad låten och gruppen hette. Nu rullar den konstant i playlisten och på youtube.

Veckans låt: Take me back to your house - Basement Jaxx


Det var nittonhundranitti det var back in the days

Sitter här i min lilla lägenhete på Nyhemsgatan 36 och kollar för första dagen på tre dygn internet och går såklart direkt in på Kristians blogg och blir lite rörd och får fram en liten tår i ögat. Det var nästan det finast någon skrivit till mig. Ta bilen och åk hit you're bastard.

Du tillägnade mig en låt. Jag tillägnar dig ett Anders & Måns klipp.


Allting kommer lösas och bli bättre igen om du har pengar i fickan eller ett ess i din arm

Jävla axelhelvete. Lade som sagt ifrån mig mitellan igår kväll och packade ihop i sort sett alla kläderna och alla andra pinaler. Imorse straffade sig min ihärdighet och jag höll på att bli sängliggandes hela dagen. Axeln känndes som första någon av de första dagarna efter olyckan. Var tvungen att lyfta den med hjälp min andra arm till att börja med.

Efter en stund repade den sig något så när men jag valde ändå att använda mitellan större delen av dagen ändå. Att köra bil till stan var ingen rolig upplevelse. Eller rättare sagt att köra dit gick bra. Men hem var min axel så slutkörd tydligen så jag fick göra allt med vänstern. Styra växla, skicka sms, byta låt på stereon, äta mina babyribs. Allt medan högern låg bekvämt och vilade i mitt knä.

Passade på att säga hej då till Kristian idag. Det blev grillning på Södra Hällarna (bebygg skiten) tillsammans med honom Linn och Zeema. Var synnerligen trevligt och framför allt väldigt gott. Alla irriterande och för Linn panikångstutlösande getingar. Till dessert blev det Twix. En aldeles för underskattad dessert.

Linn och Zeema planerar tydligen ett Ullared besök nästa vecka så vi får se om de svänger förbi Halmstad också och hälsar på.

Just nu känner jag mig aningens nere. Det känns som om min axel aldrig kommer att bli bra. Hade sett fram emot att äntligen få ta av mig mitellan och börjar röra mig lite. Framför allt så skulle jag kunna hjälpa till och köra imorgon. Tycker att det är grymt kul att köra på fastlandet. Framför allt längre sträckor. Men nu verkar det som om jag får sitta bredvid hela vägen. Boooring.

Nu skall jag slå på ett Scrubs avsnitt från säsong 5. Den bästa säsongen utan tvekan.

Men förrst en sak jag höll på att glömma. Jag fick ett brev från Uppsala Universitet idag. Med massa intressant kursinformation inför min JÖK (Juridisk Översikts Kurs) med IT-stöd. Verkar väldigt spänande. Hela upplägget verkar väldigt intressant och jag hoppas verkligen att det är så det fungerar i verkligeheten också. Känner mig riktigt taggad att börja plugga nu. Imorgon bär det av. Men först Scrubs. "Zoom ZOM Zoom"

Theres many lost, but tell me who has won

Först och främst: Tyskar är sjuka.




Nu börjar det bli lite ordning inför resan. Efter att jag fick ta av mitellan nu ikväll så har jag hunnit få väldigt mycket gjort. I stort sett alla kläderna är nedpackade. Bara lite små grejer som ännu hänger på tork som skall med.

Imorgon skall alla större saker, säng och sånt packas in i bussen. Sedan skall jag iväg till stan och träffa chefen en sista gång. Se om han har lyckats skaffa något jobb åt mig i Halmstad. Så skall jag hämta mina grejer ur skåpet. Har ännu en bok, ett par skor och ett gäng strumpor liggandes. Tänkte sno med mig lite arbetsbyxor också. Bra och ha i Halmstad. Dessutom är dem sjukt sköna.

Jag var nere i Idrottsänget en sväng idag. Radio Gotlands sommarprogram 100,2% Sommar var på besök och jag tänkte att jag för en gångs skull skulle ställa upp lite för soknen i sokenropet. Så jag och Anna svängde ner de sista tjugo minuterna. (Känndes skönt att kunna ta bilen den korta biten med gott samvete. Anna och hennes gravidmage orkar ju inte gå hela vägen dit.)

Lagom jag hann hem så började regnet vräka ned. Inte så bra för min skrivare som stod i det öppna fönstret. Men jag tror att den klarade sig relativt bra. Det märker vi snart när vi packar upp den i Halmstad.

Har två riktigt bra alternativ till veckans låt redan. Den ena lånade jag en textrad ur till den här rubriken. Men jag borde väll egentligen välja en låt som har med flytten att göra. Vi får väll se. Det är ännu mycket kvar av veckan. Dessutom har jag ju bara pressenterat veckans låt de senaste två veckorna nu. Kanske skall ge lite vanlig hederlig blogging först.


Back to reality ooops there goes gravity

Nu var det tillbaka till verkligheten. Alla sommarens olika påfund är avklarade och Sommargotland är nu vanliga gotland igen. Igår avslöts allting med en hedundrande fest på Clematis.

Men nu måste jag ta tag i allt inför flytten till Halmstad på torsdag. kläder skall packas. Rum skall städas upp, möbler skall tas fram och göras rena. Tv'n skall med på något vis. Likaså lite tavlor och prydnadssaker och allting lastas i stora flyttlådor som väger ton och som jag inte kan lyfta. Nu börjar det bli jobbigt på riktigt att inte kunna använda axeln. Allt blir så mycket jobbigare då. Hade det inte varit för den så hade allting varit packat och klart för länge sedan vid det här laget.

Veckans låt v.32 Tretaktslåten - Patrask

Egentligen skulle det varit ytterligare en video som gjort avtryck på mig. Men det är trotts allt medeltidsvecka så då får det bli den absolut bästa medeltidslåten som finns. Av glamrocks medeltidsbandet Patrask.

Veckans låt: Tretaktslåten - Patrask.


Veckans låt v.31 Weapon of Choice - Fatboy Slim

Det här är den första musikvideon som jag skaffade mig en relation till. Hade en åsikt. Tittade på, njöt. Christopher Walken spelar underbart bra. Genom sitt agerande lyffter han med den här videon en medioker låt till att bli en av musikhistoriens största.

Veckans låt: Weapon of Choice - Fatboy Slim


Spray livet Fidepuben - MIDVH

I väntan på att jag har importerat bilderna från årets stora festkväll får ni se videon till låten som gjorde hela kvällen oförglömlig för min del. Den här låten skall spelas på min begravning, glöm inte det.



En bänkrad i en rastlös sen april
Jag tittar över axeln och ser dig blinka till
Jag kan få dig när du vill
En vind blåser skräp längs korridoren en sista gång
Och du & jag håller andan och håller händer i språnget
Det är inte så långt hem

Än finns det tusentals tårar kvar
De var dina att ge vemsomhelst
Äntligen
De är de dyrbaraste smycken du har
Så be aldrig om ursäkt igen
Äntligen passerar vi deras gränser

Minns du vår blodsed, våran lag
Vårt dumma korståg mot en lika korkad stad
Jag minns allt, som naglarna mot glas
Men du bara skrattar åt mig, förminskar allt till ett skämt
Men jag ser på din ängsliga hållning, din jagande blick att de känns
Att det är långt hem

Och snart finns det inga tårar kvar
De var våra att ge vemsomhelst
Äntligen
De är de dyrbaraste smycken vi har
Så be aldrig om ursäkt igen
Äntligen sätter du själv dina gränser

Den där pojken jag aldrig kände
Som gick på gator jag aldrig såg
Och tänkte tankar jag aldrig tänkte
Under ett tunt och flygigt hår

Och alla känslor slog och sprängde
Hela vardagen full med hål
I en tid då inget hände
I en stad som alltid sov

Men älskling vi var alla en gång små
Ja, vi var alla en gång små
Ja, vi var alla en gång små

Jag kastar stenar i mitt glashus
Jag kastar pil i min kuvös
Och så odlar jag min rädsla
Ja, jag sår ständigt nya frön

Och i mitt växthus är jag säker
Där växer avund klar och grön
Jag är livrädd för att leva
Och jag är dödsrädd för att dö

Men älskling vi ska alla en gång dö
Ja, vi ska alla en gång dö
Ja, vi ska alla en gång dö

Vi ska alla en gång dö
vi ska alla en gång dö
vi ska alla en gång dö