Coldplay rock?

En ny skiva finns att köpa på Shell. Absolute Rock Ballads Anthem en dubbel CD som inleds med Queens klassiska The Show must go on som följs upp av COldplays Fix You sen när blev Coldplay och Fix you någonting som skall vara med på samma Rock Anthems skiva som Queen?

Jag skall slåss i dina kvarter

Jag kankse är sent ute men det står i alla fall klart att Lasse Lindh återigen har fått med en låt i Melodifestivalen. Låten heter Jag skall såss i dina kvarter men ännu är det inte klart om han får sjunga låten, Men med största sannolikhet kommer han att få göra det, konstigt vore det annars.

Vi laddar med Du behöver aldrig mer vara rädd




Förresten så borde Robin Paulsson från Robins axla programledarrollen efter Kristian Luuk då går utvecklingen åt rätt håll

Systemets HB

Nu återvänder Studio Champo efter två veckors frånvaro och det ger den i och med en reklamfilm för Systemets framtida storsäljare.

Filmen är inspelad någon gång under sista året på gymnasiet men jag kommer inte ihåg om det var höst eller vår. Det finns så många historier från den här inspelningen så jag vet inte vart jag skall börja att berätta så jag börjar inte...


Malta

Någon har sagt att det börjar bli dags för att skriva någonting om min resa till Malta förra veckan. Men grejen är att det finns så mycket men samtidigt så lite att berätta som egentligen är till något intresse för er andra. Någon sa att du måste ju lägga upp lite bilder där ifrån. Men det är ju så jäkla jobbigt att ladda upp bilder till Bloggen dessutom så är det mest bilder på medeltida hus och utkiksbilder kanske en och annan skum bild på mig och Julia men hur kul är det. Så ni som väntar på en reseblogg förvänta er inte för mycket. Men om kännslan kommer tillbaks så kommer det en resesammanfattning.


Rätt och Fel

Vilka är vi att säga vad som är rätt att fel?

Hur kan vi ta oss rätten att säga att alla människor är lika värda hur kan vi ta oss rätten att säga att män och kvinnor skall ha samma rättigheter.
Vi har skapat oss en värld där vi tror att det är så det skall vara, men egentligen är det bara så vi tror att det skall vara.
Har vi rätten att säga att en rasist har en kränkande människobild när vi inte vet om våran är rätt. Vi har satt normer och regler som vi tycker skall följas och de som inte följer dessa ser vi som människor som antingen är utvecklingsstörda, idioter eller efterblivna. Men tänk om dem med som har Downsyndrom hade varit i majoritet när världen skapades hade då inte världen varit skapad på ett sätt som hade passat dem. Tänk om nazisterna hade kommit till makten hade då inte deras normer och regler blivit det som hade setts som rätt av mänskligheten.

Tänk om sanningen är att vi lever och sköter våran värld på helt fel sätt. Tänk att det vi tror är rätt bara är rätt för att vi har sagt att det är det. Men vilka är vi att säga vad som är rätt och fel, det enda i kan säga är rätt är det som får oss att må bra och det som är fel är det som får oss att må dåligt. Det är det enda som vi vet är rätt och det kommer någon annan alltid tycka är fel.

Vilka är vi att säga vad som är rätt och vad som är fel?

Ica

Ica atterdags hade igår det här erbjudandet.

Styckad Fransyska
Ursprung: Sverige



Alloway Grove

Idag tillägnar vi ett blogg inlägg till min bloggkollega Krisitans sambo Linn, kort och gott tack för det här...




Malta

Nu är det snart dags. På söndag morgon bär det av på gratisresan till Malta. En veckas semester skall bli aldeles underbart bara jag och Julia... och ungefär 30 fulla riddare, vad kan gå fel!

På dagsprogrammet har vi bl.a. en båttur runt maltas kust med buffé. Vi skall se tornerspelsshowen Malteserriddarna 1565. Sedan är det lite andra utflykter och en hel del fritid till sol bad och öl. En underbar vecka kommer det med största sannolikhet att bli.
Sedan drar allvaret igång på max med nycklar och koder och chefsuppgifter skall bli spännande.


Storbonden 2005...igen

blev visst lite knas u uppladdningen av Storbonden till youtube. Men nu är det fixat.
Så här har ni en BAH produktion, Storbonden 2005


Storbonden 2005

Idag visar "Studio Champo" en reklamfilm för Samhällsprogrammets Mediaprofil. I huvudrollen som Ruben ser vi Hugo Danneholm.

I den här filmen så kan ni notera de äkta tårarna på Hugos kind. De är resultatet av löken som ligger precis under honom och kattungens klor som skär in i honom. Ni kan även se den lilla kvisten som Hugo siktade efter för att smällen skall synas.
Till sist så skulle det uppskattas om ni kan svara på vad det är för vitt som syns på Hugo som ser ut som ett skärp, det är inget skärp då Hugo påstår att han aldrig har haft ett under hela gymnasiet.


Big Brother

De säger att vi är på väg mot ett storebror samhälle där övervakningskameror ser hos vad vi än gör. De säger att det är en kränkning mot integriteten. De säger att skolungdomarna känner sig kränkta när skolungdomarna säger att de känner sig trygga. De är datainspektionen.

Jag såg ett inslag på Aktuellt ikväll om att datainspektionen hade stängt av 17 övervakningskameror på ett högstadium med omedelbar verkan då de ansåg att kamerorna kränkte elevernas integritet. Kamerorna satt utanför toaletten, de satt i korridorerna och i datorsalen och liknande platser.
Reportern frågade några av eleverna om vad de ansåg. Ingen av de tillfrågade såg någonting negativt i att kamerorna fanns där. Tvärt om de kände sig trygga och tyckte det var skönt. Någon sa att klottret och stökigheten minskat i samband med att kamerorna sattes upp.

Övervakningskameror i korridorer och datorsalar är en alldeles utmärkt lösning på dels stölder och vandalism, men det är också ett sätt för att eleverna skall känna sig säkra när de är i skolan.
Kan någon förklara för mig vad det är som är så kränkande i att bli filmad när du går i en korridor. En film som lagras i 3dygn på en server, en film som ingen kollar på om inte ett brott har skett. Kan någon förklara det för mig, tack!

Sommaren 2008

Sommaren 2008 vad blev det av den egentligen vad hände, vad hände inte vad var förväntningarna och vilka av dem uppfylldes? Vad  var det roligaste som hände, vad var den största besvikelsen?

Sommaren 2008...

...Festerna:

Jag minns en kväll i börja av sommaren. Jag satt hemma hos Kristian och vi blädrade igenom Gotlandsguiden och bokade in artisterna vi skulle se under sommaren. Listan innehöll några starka namn och några som vi bara kände att man kunde se för att ha en ursäkt för att gå ut typ. Några av de starkaste namnen på listan vad Håkan Hellström, Timo Räisänen, Mustasch och Adam Tensta, och jag mins en artist som vi mest kände kunde vara rolig att se, inte på grund av att han gjort många stora hits eller något sådant, nej det skulle bara vara kul att ha sett honom: Mange Schmidt.

Mange Schmidt som visade sig vara sommarens bästa liveakt på Gute. Han gjorde antre som en skäggiggubbe i orange T-shirt och kortbyxor och var uppbackad av en spinkig snubbe i hat/keps och en DJ i en stor, stor vit t-shirt. Den spinkiga snubben i hat/keps visade sig vara Tomas Ruisak - vem DJn var vet jag fortfarande inte men grym var han - och tillsammans bjöd de på den totala underhållningen. Med sköna dans "moves" underbara texter och härligt många överaskningar. Som att under extra nummren bjuda på Tomas Ruisaks två största hits - Rock 'n' roll Highschool och Hipphopper - och Manges gyllene låt Glassigt.

Förtutom den kvällen så skall även Club Monday kvällarna för alltid minnas från Sommaren 2008. Förfesten innan Mange hemma hos Julias familj precis som innan sista Club Monday förra året så var det bara Jag, Kristian och Julia.

Vi får inte heller glöma sommarens första utekväll som var på studentnatten. Jag och några gammla klasskompisar från lekis till 6:a och deras vänner drog ner på stan för att hjälpa till med firandet viket visade sig helt önödigt så istället drog vi efter mångt och mycket till Vinäger och spenderade natten. Bättre start på festsommaren vet jag inte om det går att få, lagom med fest lagom med folk lagom med allt.

...Konserterna

Till Konserter så räknar jag inte clubb framträdanden utan riktiga konserter med stora scener, öltält och merchendes tält det är vad som är Konsert. Tyvärr så är ju den sortens konsertutbud på gotland aldeles för snålt och i år var det bara Diggilo och Lars Winnerbäck som valde att stanna till på Gotland. Men Winnerbäck kom med så många artister att det blev som en hel festival. Det var teater med bl.a. Nour El-Rafai (känd från Melodifestivalen) följd av Emil Jensen som tyvärr sattsade på musiken istället för stt Spoken Word. Efter honom kom hela årets största musiköveraskning, Markus Krunegård som fick aldeles för lite utrymme och uppmärksamhet från publiken. Sedan var det dags för det som visade sig vara kvällens absoluta höjdpunkt: Miss Li. Vilken energi, vilken spelgädje vilken publik kontakt. Mycket bättre bir det inte.

...Jobbet
Jobbet på max. hmm vad skall man säga jobbade ganska mycket och hade i som mest två lediga dagar efter sig på hela sommaren, och det var en gång i mitten eller början av juli som dessa två dagar var. Men det gav pengar och det var kul. Dessutom lyckades jag trixa och fixa så att jag kunde åka på nästan alla tornerspelen och på tornerspelsrestan till Mariefred. Dessutom fick jag mitt i sommaren skriva prov och klättra en liten bit på karriärsstegen innom Max.

... Tornerspel
Som vanligt var nästan alla tornerspel på gotland fyllda till sista plats jublet var enormt och glädjen ännu större. Dessutom kände jag mig säker i riddarrollen vilket öppnade upp för mer show. Vilket som egentligen var det roligaste och bästa tornerspelet i år vet jag faktiskt inte. Men ett av dem var defenitivt det sista tornerspelet jag red i Mariefred då jag red hästen för andra gången och slöt som poäng två eller poäng trea.

... Sammanfattning
Sommaren 2008 bjöd på många överraskningar och mycket nya upplevelser. Det var många nya personer som jag träffade men även många gamla som jag inte haft någon kontakt med under senaste året. Sommaren 2008 var helt enkelt en sådan sommar som man alltid vill ha.