föräldrar

När man flyttar kommer man till lite olika insikter en insikt är hur mycket ens föräldrar egentligen gör när man bor hemma. De diskar efter maten, soppar golvet i köket när man har spillt på golvet medan man har lagat mat. De köper hem precis det som behövs för att laga maträtterna man vill ha. Allting helt löser sig bara utan att man behöver lyfta ett finger. Nu så kan man inte längre bara lägga sig i soffan och se på tv en timme och så gå upp och äta och sedan sticka och träna eller någonting. Nej nu måste man komma på någonting att äta laga maten diska upp och när man väl har gjort det så är man så trött så då orkar man inte längre göra någonting utan man vill bara slänga sig i soffan. Men nej det går ju inte för vi flyttar ju för fullt så då skall det hämtas saker, saker skall ställas undan möbler skall flyttas tavlor skall hängas – rakt. Sedan skall man sova för att gå upp och jobba och så skall proceduren återupprepas.

Men när man bor hemma så visar man inte den tacksamhet som man kanske borde göra. Överhuvudtaget så tror jag inte att man är så tacksam mot sina föräldrar som man borde göra. För utan dem hade man aldrig kommit till livet. Jag vet att jag alldeles för sällan säger hur glad jag är för allting som mina föräldrar har gjort för mig. När jag var liten så var jag inte precis någon svärmorsdröm utan bråkade och slogs och skrek och var grinig så fort någonting inte gick min väg. Flera gånger vet jag att min lärare ringde hem och sa att jag hade varit bråkig i skolan. Ändå stod de ut med mig och tog hand om mig. Det borde man tacka för men det har jag nog egentligen aldrig gjort.

Om sanningen skall fram så finns det inga som jag är så stolt över som mina föräldrar att de har klarat av att under nästan 30 år uppfostra fyra barn som alla har haft enorm energi samtidigt som de har drivit en gård och på senar år även jobbat på andra ställen och tagit hand om mormor och morfar när de blev gamla. Pappa hann även med att vara tränare för ett hockey lag och träna några av de bästa hockeyspelarna i min årskull. Medan mamma var med och hjälpte mig och min syster och en av mina bröder att rida.

Det tycker jag är imponerande och jag är enormt glad för allting som de har gjort för mig och mina syskon. Och jag är enormt imponerad över allting som de har lyckats åstadkomma. Det finns inga som jag är så stolt över som mina föräldrar och jag borde visa mer tacksamhet. Och det borde du också göra för utan dina föräldrar så hade du aldrig funnits till.


Mamma, pappa tack, tack för allt!

Man vet att man flyttat hemifrån när...

...man inte längre har internet hemma automatiskt utan måste engagera sig själv på något vis för att få det. Men klyftig som jag är har jag hittat en enkel och snabb lösning på problemet vilket även innebär att jag inte kommer att surfa mer än nödvändigt. Jag utnyttjar helt enkelt uppkopplingen som finns på jobbet. Så nu sitter jag vid ett bord i serveringen på max och skriver blogg, läser nyheter, kollar mail och betalar räkningar. Allting är precis som om jag hade suttit hemma förutom att jag sparar massor av pengar och folk tittar konstigt på mig när jag sjunger med i musiken.

Spelade en kvälls tennis match mot paret Hederfeld/Smitterberg ikväll eller rättare sagt jag spelade mot Hederfeld i paret Smitterberg/Hägg vi åkte på storstryk men mot slutet blev det omöjligt att spela då bollen aldrig syntes ens när jag höll den i min egen hand. Mörkret tog den slutgilltiga segern.

På tal om kylskåp så såg jag en härligt film för någon vecka sedan med underbara skådespelare så som Jason Stateman (kan någon föresten svar på frågan, varför är inte han någon stor kändis?) Brad Pitt (som troligtvis gör en av sina bästa roller ever som tattaren Mickey) och massor av andra som inte är så namnkända men fortfarande underbart duktiga. Sedan så bjuder ju filmen på några fantastiska citat.

Flyttider

I tisdags flyttade jag och Julia in i en liten etta med kök på Signalgatan så hela veckan har gått i flyttandets tecken men nu börjar ganska mycket saker att komma på plats men ännu återstår en hel del små fix som prydnadsljus, cd skivor sängbord och sånt och så måste vi äta allting framför tv'n eftersom vårat köksbord är fullt av små grejer som skall städas bort.

Nu är tanken att jag skall få lite struktur på livet igen, ni vet sådär som man hade när man gick/går i skolan när man går upp en viss tid varje dag, äter frukost, luch, eftermiddagsfika/mellis, kvällsmat och kanske lite kvällsfika/nattmakiss. Man tränar några gånger i veckan och ridar alla hästar som skall ridas och så. Får se hur det går nu när man har oregelbundna arbetstider och så men lite struktur borde man nog kunna få.

Just nu så saknar jag nya musikuppslag, jag trodde verkligen på Coldplays Viva La Vida men än så länge är det en besvikelse men jag har inte gett upp hoppet ännu. Men jag saknar fler låtar av Markus Krunegård eller någon helt ny stärna. Kanske kan någon ge mig ett tipps.

Coldplay

Mmmm, jag hade glömt hur underbara Coldplay är tills jag råkade sätta på Don't panic igår och nu har jag lyssnat igenom det lysande albumet X&Y och det enda jag längtar efter är att få höra nya albumet.

På tal om musik så har vi på max nu uppdaterat våran Max Radio vilket innebär att vi nu även spelar svensk musik på engelska och att alla gamla låtar med Magnus Uggla, Tomas Ledin och Di Leva är borta och ersatt med bra ny musik som Autisterna, Miss Li, Markus Krunegård, Robyn och Kleerup för att nämna några. Genast har det blivit mycket roligare att jobba.

Os rullar på och är nu inne på sista veckan. Jag vet inte när jag senast hade sådan dålig koll på ett OS det är nästan pinsamt men jag lyckades åtminstone att se Kallurs lopp, eller lopp och lopp det blev ju inte så mycket löpt för hennes del tyvärr. Men det jag skulle komma fram till var att jag inte kan förstå den tittarstormen som tydligen har utlösts på grund av intervjun som gjordes av en SVT reporter efter loppet. Han gjorde sitt jobb och Kallur stod till och med och skrattade lite även om man märkte att det var ganska jobbigt just då.
Då tyckte jag att det var värre när de intervjuade Therese Alshammar efter det att hennes baddräkt hade spruckigt precis innan hon skulle i bassängen.

Dark Knight

Fick ett SMS av Kristian igår kväll:

Hjälp jag dansar med mig själv och ändå är det nån som trampar mig på fötterna...


Just nu vill jag se nya Batman filmen The Dark Knight där Heath Ledger gör rollen som Jokern. Har sett trailern hur många gånger som hellst nu och såg Batman Begins i fredagskväll.



Idag börjar Medeltidsveckan så nu är det fullt upp en vecka sen så återgår livet till någon slags normailtet igen. Då kanske det blir lite mer bloggande gjort. Eller så dr