Riktig halka!

Efter alla anklagelser från Kristian om att jag aldrig har varit med om att någon verkligen har varit i diket så kan jag nu säga att jag har sett det och jag har försökt att hjälpa till att dra upp det!

Allt hände igår kväll! Jag mamma och pappa sitter framför Tv:n och Gramisgalan har precis slutat (En mycket bra gala i år, fantastiskt bra uppträdande av Martin Stenmarck, Mando Diao och Snook m.fl.) och pappa skall precis gå och lägga sig. När det knackar på dörren! Länge och ihärdigt knackade det, ungefär som att personen som knackade var hotad till livet. När pappa väl öppnar står där en liten pojke, född 81, och sägger att en minibuss med massa tjejer ligger i diket en liten bit längre bort! Som de goda medmänniskorna vi är i våran familj kastar sig pappa in i traktorn och åker bort! Jag och mamma sitter kvar och ser på lite eftersnack från gramis på Tv400. Då ringer telefonen! Det är pappa, han är på väg ner i diket med traktorn också. Vi åker bort och ser en minibuss ståendes i diket, rättelse! Andra sidan diket! Vi konstaterar snabbt att det inte går att dra upp bussen! Så mamma börjar dra traktorn med den andra traktorn medan jag går runt och är almänt trevlig och uppmuntrande till de stackarna som har en minibuss nästan inne i våran skog och inte vet vilken socken de är i!

En förhoppning om försoning med Kristian

Jag har tyvärr insett att Kristian inte kunnde bjuda på sig själv och stå för vad han har gjort! Resultatet av det blev att han nu har portat mig från sin bil!

Därför vill jag nu ciera Vänsterpartiledaren Lars Ohly: "Jag kallar mig inte längre kommunist , men jag står kvar vid de kommunistiska grundtankarna"

Var och en får tolka det som han/hon vill!

Kristians våga stå för vad du gör!

Känner mig inte lite påhoppad i Kristians (ww.kerille.blogg.se) senaste blogginlägg! Han säger bland annat att jag både överdriver och inte kan stava!

Vi börjar med stavningen! Genom alla generationer har det svenska språket utvecklats tack vara att man inte har låst fast sig allt för mycket i hur det stavas och uttalas m.m. Är det någonting vi vill sätta stopp för? Är det så att vi kanske till och med vill tillbaka till den gammla goda tiden då man sa, ni äro och ni voro!

Nu till de andra påhoppen!


1.Jag skrev att Kristian var nära att sladda in i en refug.
Kristian svarar:- Skitsnack 1, det var ingen sladd utan en kontrollerad sväng och refugen var definitivt 20 cm ifrån!
Hampus svarar: Om det var en kontrollerad sväng som du hade problem med så förstår jag att du fick problem och åkte i diket när du väl fick sladd! På tal om avståndet så kan man ju diskutera hurvida 20cm är långt ifrån eller nära!

2. Jag råkade senare skriva fel och säga att handbromsen satt bak (jag är medveten om felet, handbromsen satt fram) Sedan sade jag att vi åkte rakt in i en stolpe!

Kristian svarar: - Skitsnack 2, handbromsen sitter FRAM, och det i samband med mitt önsketänkande att den just för tillfället skulle sitta bak resulterade i att vi åkte rakt fram och snuddade en stolpe med sidan av bilens främre stötfångare.
Hampus svarar: Vi snuddade så mycket så att stolpen flyttades åt sidan och troligtvis gav vissa skador på bilens kaross!

3. Jag fortsatte att säga att vi sladdade på Flextronics och att Kristian gled upp i en häck/rabatt.
Kristian svarar:- Sanning 1, vill endast tillägga att det var ruskigt halt och bilen gled 10 meter i låg fart innan den med en hastighet som inte skulle döda en nyckelpiga gled upp i rabatten.
Hampus svarar: Jag vill ge honom en eloge här för att han faktiskt står för vad han gjorde, men tycker fortfarande att det är tråkigt att han fortfarande måste försvara sig! Men tänker man på att det gick i en hastighet som, jag citerar "inte skulle döda en nyckelpiga" så tycker jag att det är ännu mer skrämande att han inte kunnde kontrollera sladden och få stopp på det innan rabatten kom!

4. Sedan skrev jag: "Bilen fortsätter att sladda och vi åker rakt ned i ett dike! Och kommer inte upp! Det slutar med att jag och Niklas får hoppa ur bilen och knuffa upp den ur diket."
Kristian svarar: - Skitsnack 3, visseligen var jag inte beredd på returen men rakt ner i diket är en klar överdrift. Båda framhjulen stod kanske halvvägs ner i diket (det var nära att gå i diket helt enkelt) men det var väldigt lätt att backa upp.
Hampus svarar: Så vitt jag vet börjar diket när det lixom börjar slutta nedåt från bägge sidor så att vattnet samlas där, det börjar i alla fall inte i bottnen. Alltså sladdade han rakt ned i diket (eller snett ned om man tycker bättre om det) Och ja! Det var väldigt lätt att backa upp när jag och Niklas knuffade upp honom, innan det stod det helt stilla!

5. Efter det jämnförde jag Kristian med en tio årig pojke som är på väg för att berätta för pappa att han har sparkat bort sin första fotboll.
Kristian svarar: - Skitsnack 4, lektionen skulle snart börja och det var redan dags att vända hem och jag var inte ledsen för det som hänt utan såg det som en nyttig lektion.
Hampus svarar: Här drar Kristian fram en av sina största lögner! Tack vare att han körde i diket och inte längre ville sladda så hade vi en halvtimme att spendera innan lektionen! Om han sedan har lärt sig någonting är tveksamt men man kan ju hoppas!


Stockholm med klassen

Skulle egentligen bara kunna hänvisa till forfin.blogg.se direkt här, men känner att det är roligare att ge sin egna version.

Allt började med en båtresa. Klassen splittrades (i vad jag vet) tre grupper. En killgrupp, en tjejgrupp och en barn grupp (Bestående av Battan och Crey som satt i barnrummet och tittade på film hela resan)
De killarna som inte tittade på film ägnade sig åt att spela poker för att fördriva tiden. Efter en första plojomgång, som Hugo åkte ur på första handen som han gick All-In på, inledde vi en lite mer seriös omgång.
De som valde att vara med var Jag, Elton, Hugo, Demir och Hjalmar!
I potten låg fyra öl senare på kvällen!
Ganska tidigt åkte pokerproffset Hjalmar ur! Efter ytterligare lite spel var även det andra proffsset Demir borta ur matchen!
Kvar var nu tre glada amatörer som inte riktigt visste hur man egentligen spelade.
De tre tog nära två timmar på sig att avgöra matchen, trotts att Hugo många gånger inte hade mer än vad som tänkte Blindsen.
    Men slutligen satte han in stöten. Mannen myten idolen. Hampus Hägg! Och i två snabba händer hade han kopplat greppet om matchen (en kåk på kung tio och ett slutet stegdrag) och jag avgjorde sedan matchen och gick ifrån bordet fyra öl rikare:D
    Dock blev det inge drag den kvällen, men vi hade trevligt och satt på en "gotlandsispererad" bar och blev lite salongis på två av ölarna (Hjalmar och Demir har ännu sina kvar)

Dagen efter började tidigt vid sju med frukost. Sedan bar det av mot DN skrapan. Vi kom dit vid nio efter att ha stått och väntat på Jesper vid busshållplatsen i en halvtimme!
På DN/Expressen fick vi se på film och göra tidningssidor. Det var väldigt roligt!
    Sedan blev det lite fritid och vi skulle äntligen få äta de fantastiska Burgerking Burgarna som Hugo Elton och Demir hade pratat om hela resan. Hjalmar som vägrar äta på BUrger King lämnade oss för Annie.
Burgerking burgarna var jätte äckliga!

Efter fritiden var det dags för en rundvandring på Sveriges Radio. med [Aurubi] vi var bland annat med på livesändningen av P4Extra, och även inne i studion där Annika Lantz sände Lantz i P3 förut! På SR hände inte så mycket mer!

Återigen fritid och vila inför kvällens bravader! Passade på att se ett halvt avsnitt av Nile City!
Sedan var det dags för det tråkigaste, men fortfarande ganska intressanta, på hela resan. Vi skulle till Operan och se balleten om Tristan och Isolde. Det enda som höll mig vaken stundtals var räddslan för vad Cray och Battan tänkte göra med mig när jag sov!
    Efter balletens slut bar det iväg ut. Jag hängde på Battan, Cray och Jesper i en taxi som gick någonstans i stan där det fanns en O'learys. Där åt vi och tittade på en repris av Hv mot Brynäs, som tyvärr Brynäs vann.
Battan och Crey körde hårt och inledde med att beställa in var sin Paint! Den hade de drukit ur innan jag hade hunnit avsluta min första 50cl Heinieken. När O'learys stängde bar det vidare till en liten krog som hette Tiffanys! Där träffade vi en bartender som gjorde en av de godaste drinkarna jag har druckit! Tyvärr är receptet hemligt för alla som inte var med den kvällen, precis som allt annat som hände där ut, men vi kan säga att vi har döpt den till "Mmmm Tifanys"
    När det stängde där bar det av hemmåt mot Zinkens vandrarhem. Där moblerade Battan och Crey till att börja med. Sedan lyckades vi ta oss in på Elton, Hugo, Demir och Hjalmars rum och få dem att vilja ge oss öl, resultatet var mindre lyckat och vi lämnade dem till att sugas in i drömmarnas rike.
    Istället tog vi oss in till Erika där vi tillbringade en stor del av natten, Crey låg i sängen och myste medan Battan fick hjälp av Jesper med att klä av sig för att kunna joina!
Efter det gick jag Battan och Jocke upp på stan igen för att köra ett tag till men hittade inte stället vi skulle till och gick hem igen. I receptionen möttes vi av en ilsk receptionist som ifrågasatte om det var vi som hade moblerat om. Jag skall här försöka att återge konversationen mellan honom och Battan (som tio minuter tidigare hade köpt en chips påse av honom)
R. Är det ni som har moblerat om här?
B. Nej men vi kom ju precis tillbaka vi har ju varit ute på stan (stopar ned handen i chipspåsen och äter)
R. Men du köpte ju den där chipspåsen av mig för en liten stund sen
Battan är tyst och inser att han är fast.
B. men... ehh. menn. Nu skall jag gå och sova i alla fall! God natt!
Går där ifrån, tätt efter följer jag och Joke för att slippa svara på fler frågor!

Dagen efter inleddes segt med en överhoppad frukost. Stresspacka och köpa två äpplen på vägen bort för att äta någonting innan tolv halv ett på dagen!
Lämnar vandrarhemmet vid åtta. Tjugo över nio anländer vi till tekniska museet (Ungefär tjugo minuter för sent)
Där blir vi indelade i tre grupper, En tv en radio och en tidningsgrupp.  Jag kom i radiogruppen med Battan Cray Jocke, ERika, Demir och Frida!
Vi skall göra ett tio minuter långt diskussionsprogram om skönhetsideal. Jag skall vara programledare och diskussionsledare, Jocke bli tekniker och resten reportrar och diskussionsdeltagare!
Allt går bra och efter ungefär två timmars förarbete börjar vi vår sändning som vi får reda på skall sändas i stockholmslokalradio. Det går bra fram till de sista två minuterna då Demir tar ordet och börjar
"Ja jag har ju en kompis, Battan kallar vi han, han har ju gjort en penis förlängning och han mår ju inte bra idag, varken fysiskt eller fysiskt"  Ungefär här ger killen som skall hjälpa oss att hålla koll på tiden och ordningen upp och sätter sig med ryggen mot oss och låter oss sköta resten av programet själva!

Efter det är skoldagen (tre stycken) i stockholm slut och vi får göra vad vi vill tills dess att båten går hem. Jag battan Cray och Jocke bestämmer oss för att sätta oss och sova på ett kaffé i Kulturhuset tills vi blir utslängda då sätter vi oss på Pendeln till nynäshamn. Vi skall göra ett byte i Västerhaning, men hoppar av tre stationer förtidigt och får stå och frysa på en parong i tjugo minuter tillsamans med en icke fungerande godisautomat innan vi får åka vidare hem!

Det var ungefär allt som hände inte så mycket alltså

Over and out!!

I en SAAB med Kristian i första halkan

Idag var jag Kristian och Niklas ute i Kristians SAAB 900 och sladdade i den första halkan!

Resultatet blev följande i nämnda ordning

1. Nära att sladda in i en refug
2. En handbromsslad med handbromsen bak, vilket resulterade i att vi åkte rakt in i en stolpe!
(Men skam den som ger sig!)
3.Vi fortsatte till Flextronics parkeringen och sladdade runt ett tag med gott resultat, innan Kristian blev övermodig och körde rakt upp i en häck/rabbat
4. Vi lämnade där efter Flextronics efter att en gubbe tittat argt på oss ett tag, vi åkte istället ut mot brandstationen, och nu fick kristian ordentlig sladd och vi åkte ned i ett dike med bakändan men kom upp igen, höll på att plocka en vit vägstolpe på vägen. Vi kommer upp och kristian tror att han har fått kontroll på bilen igen, tänk så fel man kan ha. Bilen fortsätter att sladda och vi åker rakt ned i ett dike! Och kommer inte upp! Det slutar med att jag och Niklas får hoppa ur bilen och knuffa upp den ur diket.
Efter det bestämer sig Kristian att det får räcka. På vägen hem ser han ut ungefär som en tio årig pojke som är på väg för att berätta för pappa att han har sparkat bort sin första fotboll! (Bilder på spåren kommer senare för den som vill se)

Boken är färdig

Har precis skrivit klart det sista berättande kapitlet i boken (En söndag i juli) och känner nu en tomhet innom mig!

Vad händer nu?
Vad gör jag nu?
Måste jag skaffa mig ett liv?
Eller kan jag skriva en bok till?

Frågorna hopar sig, svaren är få!

Dumma saker att göra

Outstanding första plats!

Tävla mot Niklas i vem som orkar hålla huvudet utanför rutan längst!

Tävlingen varade från hemse till väte, en sträcka på ungefär 2,6 mil! I Väte gick jag av och vi bestämde att det slöt oavgjort! Nu letas andra saker att hålla utanför för att avgöra tävlingen!

Sverige, Sverige älskade land

Sverige är ett spännande land!

För någon dag sedan satt jag och min bror och gick egenom roliga saker med Sverige, här kommer en liten lista över vad vi kom fram till!

1. Sveriges national dag (som bara har varit nationaldag i några år) firas till minne av riksdagskonstutitionen (den andra som avskaffade två kammarsriksdagen)
- Då kanske du tycker att det är lite tråkigt, men vi kan gå tillbaka i tiden och se att den 6 juni så har vi även den första riksdagskonstutitionen. Inte bättre? Men då fortsätter vi ännu längre bak och ser då att den
6 juni så fick Sverige också sin första diktator i form av Gustav Vasa! Vi svenskar kan verkligen konsten att hitta saker att fira!

2. Det finns bara ett land i hela världen som har svenska som officiellt språk! Och det är inte Sverige! Det är Finland!

3. Sverige har ingen nationalsång! Och den sång vi kallar för nationalsång (Du gamla du fria) nämner inte Sverige en enda gång förens i fjärdeversen (eller något sånt) och den versen sjungs aldrig!


Troligtvis kommer den här listan att fyllas på så håll koll!


Omslag och tryckeri - Klart!

Det börjar närma sig slutskedet nu, om två veckor skall allt vara färdiga och om yterligare två veckor skall allt vara korrukturläst och skickat till tryckeri!

Var i kontakt med tryckeriet idag, gick riktigt bra och den kommer att trcykas hos books-on-demand och kommer då också att finnas till försäljning, i första hand på deras hemsida (
www.books-on-demand.com)
Men det är inte gratis att trycka böcker har jag fått erfara men det kommer troligtvis att lösa sig. I går (Onsdag) fick jag ett bidrag av Torneamentum som täcker en tredje del. Nu skall jag bara hitta ytterligare någon sponsor. Så sitter du inne med ungefär 2000 kronor så kan du höra av dig till mig!

Sedan skall en bok även ha ett omslag som jag var och arbetade ut tillsamans med min bror, (eller han gjorde grovjobbet medan jag tittade på Vänner) kommer troligtvis att bli väldigt bra, nu återstår bara min del av det arbetet, och det är att få in bilden på datorn så att jag kan göra den till PDF och skicka den till tryckeriet.


Scrubs drinkig game

http://scrubs.mopnt.com/fun/drinking/

Hockeymiss

Fick tips om det här klippet av Hugo (http://www.forfin.blogg.se) idag.
Håll koll på tiden och ställningen. Dallas är de vita!

http://www.youtube.com/watch?v=dDbEX666G3Y


Facket!!!

Har precis tittat på Aktuelt och sett ett inslag och en bit av en debatt angående blockaden mog en salladsbar i Göteborg som inte vill teckna kollektivavtal med sina anställda och som facket få har satt i blockad! Detta trotts att ingen av de anställda på den aktuella baren är med i facket eller är missnöjda med sin lön!

     Fackets anledning till varför de ändå väljer att ha en blockad är att det i samma galleria finns andra resturanger som har kollektiv avtal och som de vill främja, men det är ingen av de andra resturangerna så vitt jag vet som serverar liknande mat!

     Som en effekt av blockaden överväger nu ägaren av baren att stänga igen, mestadels för att det inte är speciellt roligt att komma till en arbetsplats o veta att hela dagen kommer någon stå och be besökarna att äta någon annan stans och dels för att även transportfacket har gått med i blockaden och vägrar hämta deras sopor!
     Då är min fråga: Är det rätt av facket att ha den här blockaden trotts att de anställda tjänar mer än vad de har gjort på många andra ställen och alltså inte kräver den lönen? Jag kan bara hitta ett svar på den frågan och det är ett stort och ruggande NEJ inte någonstans inte någon gång! Efter att ha följt den här debatten så blir jag bara mer o mer övertygad om att den dagen då jag ger mig ut i arbetslivet på allvar så kommer jag aldrig någonsin att gå med i något fack! Jag vill inte vara med i ett fack som missgynnar företagande livet i sverige och arbetar aktivt för att småföretagare inte skall kunna arbeta!
    
En anna fråga man kan fråga sig är ju varför hon vägrar att följa kollektivavtalen. Jag tror att anledningen är att det är en ganska liten salladsbar och att hon troligtivs inte direkt badar i pengar med tanke på att hon även är universitetsstuderade och småbarnsmamma. Alltså ligger felet i det svenska beskattningssystemet. Förhoppningsvis kommer den nya regeringe att fixa till det felet i Sverige och då kan hon kanske ge dem fackmässiga löner.
Men fram tills dess hoppas jag att hon fortsätter att ta kampen emot facket och fortsätter att ha sin salladsbar för trots allt måste hon ha folkets stöd eftersom hennes försäljning har gått upp istället för vad facket vill minnska! Det tycker jag är ett tydligt tecken!


Höjden av trötthet

Idag är dagen då Hampus somnade vid halv sju!

Efter att ha ätit en underbar middag tillsamans med mor o far och drängen så gick jag upp på mitt rum för att byta om till lite bevämare kläder och för att sedan sätta mig och börja fundera över sommarjobb.
Tack vara lite sömn natten innan och ett uttömmande träningspass så tänkte jag att jag kunnde ta en stunds vila i sängen och se någon av alla dokumentärerna som finns på Sagan om Ringen trilogi DVD:erna som jag lånat av min bror. Sagt och gjort satte jag en dokumentär om hur Gollum gjordes.  Men innan jag han säga Gollum, Gollum hade mina ögonlock gett upp kampen och jag somnade in. Efter ungefär en timme vaknade jag igen och gick upp och in till pappa på kontoret för att konstatera att jag faktiskt aldrig såg klart dokumentären och gick därför tillbaka in i sängen igen och drog täcket över mig och startade om filmen igen. Men innan Andy Serkis hade varit med på TVn för första gången så hade jag somnat igen och vaknade inte förens klockan tio!

Nu skall det undvikas att samma sak händer imorgon och därför signar jag nu ut och går och lägger mig igen. Troligtvis kommer jag inte kunna somna nu bara för att jag skall få ett helvete imorgon kväll igen. Min kropp hatar mig och har satt mig i en ond cirkel den jäveln

Neil Flynn - The Janitor

Efter att ha läst min käre kamrat Kristians ,kerille.blogg.se, blogg inlägg och kännt desperationen i att inte veta vilket avsnitt det är som The Janitor inte är med i (Scrubs) Och har därför kollat upp det och kan nu med stolthet avslöja att det enda Scrubs avsnittet som Neil Flynn alias The Janitor inte är med i är


Season 2, Episode 9:
My Lucky Day!


På almänbegäran

På allmän begäran har jag varit tvungen att göra ett tillläg i Sävefest inlägget. Jag had egentligen tänkt att för personen i frågas skull (Niklas) Men på tryckningarna blev för stora och jag var tvungen att lägga till informationen.

God läsning!


Sinnerman - Nina Simone (FLUMVARNING)

Dagens låt och 2007 år första favorit låt.

Sinnerman av Nina Simone. Under tio minuter dras man ned i en stressad mini ångest som ligger och bubblar och trycker i bröstet samtidigt som kroppen fylls med glädje (vilket till en början kan uppfattas paradoxalt)

Hittade låten igår kväll när jag lyssnade på låtar ur första säsongen av Scrubs. Och kännde direkt att den var speciel.
Idag lyssnade jag på den och skrev troligtvis ett av de bästa kapitlen i hela boken!

Kännde nu att jag har drabbats av estet och författar sjukan och börjar leta djupa sanningar i allt som oftast resulterar i flummiga svar på enkla frågor.

Ungefär som att skriva en dikt om livet med en isbjörn som halkar på ett KRAVbananskal. och få den att sluta i att livet är en lång resa och att om vi inte halkar på bananskalen så kommer vi aldrig att utveckals i livet eftersom vi då aldrig begår misstag. Vilket skulle vara väldigt konstigt om jag skrev eftersom jag inte ens tycker om KRAV


Hela det här blogg inlägget är egentligen ett stort tecken på att jag har ett problem att ta till vara på. Så vitt jag tror så kommer ingen egentligen att förstå vad jag ville säga med det här. Men det är inte det viktiga! Det viktiga är att vi får skriva det som vår hjärna inte alltid hinner tänka över och förfina utan att vi får skriva det våra känslor vill ha uttryck för!

Men om du har förstått vad jag menar med det här inlägget så kan du gärna få skriva en liten kommentar och säga vad du kom fram till.

Nu kännde jag att jag kom ut på ett litet sidospår när det jag egentligen bara tänkte skriva var att min nya favorit låt heter Sinnerman av Nina Simone


Kännslor

Idag skrev jag ytterligare ett kapitel på mitt projektarbete! Boken som just nu har arbetstiteln En söndag i juli. Den handlar om de tre personerna Jonas, Danny och Veronica som är med i en teatergrupp som heter Wardrobe. De lever ganska vanliga liv fram till en söndag i juli då en av deras vänner träffas av blixten efter en teaterföreställning.
En söndag i juli handlar om hur deras liv på olikasätt förändras efter olyckan, och med boken vill jag tala om att vi måste ta till vara på det liv vi har, vi vet aldrig när det tar slut!
Boken är baserad på vad som hände mig i somras, just en söndag i juli.

Idag skrev jag ett kapitel som handlar om vad som hände Danny dagen efter olyckan. För att kunna skriva kapitlet var jag tvungen att gå tillbaka i tiden och läsa igenom olika gästboksinlägg som kom till oss dagen efter.
Då slog det mig att der är förunderligt vilka kännslor ord kan väcka! Bara genom att läsa i gästboken så kom alla kännslor som jag kännde just den dagen precis efter olyckan tillbaka, och jag mindes exakt hur jag kännde när jag läste det, var jag satt och vad jag tänkte. Jag fick tillbaka den där förunderliga kännslan av att någon brydde sig om hur man mådde. Inte bara som i det vardagliga livet då man mest frågar hur man mår av gammal släntrian, nej utan hur man mådde för att man faktiskt verkligen var orolig och brydde sig.
Det slog mig vad en lite signatur kan betyda, bara att man kan se att den personen har brytt sig, eller att den personen har tackat.

Det slog mig också att det borde vara så även i det vardagliga livet! Att man inte bara frågar hur man mår för att man skall det. Att det inte skall bli som det är i frankrike där det egentligen inte finns något ord att använda om någon frågar hur du mår och du inte mår bra. Du har inget val det är bara att bita ihop och säga bra och fråga tillbaka. Det är så det skall vara!

     Nej låt oss göra en liten revolution och låt oss få orden "Hur mår du" En verklig betydelse. Börja bry dig om hur någon mår, börja ta till vara på dina medmänniskor. För en dag kanske du behöver den där omtanken, den där personen som verkligen undrar och bryr sig.

I Bibeln står det. Så som du vill att andra skall vara mot dig skall du vara mot andra


Nyårsfirande

Då var det återigen dags att fira av (eller iår bara glädjas över att skitåret tog slut och att man överlevde) det gammla året och fira in det nya (som förhoppningsvis blir mycket bättre...

Efter att ha varit vaken aldeles för länge dagen innan så var jag ändå tvungen att inleda dagen redan vid nio för att hjälpa min syster och mamam när de skulle löshoppa våra unghästar.
När det väl var gjort lade jag mig i sängen och tittade klart på Sagan Om Konungens Återkoms. Sammtidigt som jag försökte att planera hur kvällen skulle se ut. Och efter mycket arbeta och övertalning av Kristian så lyckades jag få ihop kvällen.

När allt de var klart och jag hade fikat så lade jag mig i återigen i sängen och tittade på Rainman som precis började. Sedan var det dags att duscha och göra sig iordning.

Kvällens outfit till var kvällen till ära en svart kostym med vit skjorta väst och självknuten svart fluga. Sedan fick jag köra min syster till stan och sedan tillbaka till Klintehamn och snäckan för att äta trerätters middag.
Men jag hann bara med två innan jag var tvungen att sticka iväg och återigen bege mig till stan. På vägen in poppades Lars Winnerbäck på högsta volym (vilket inte är så mycket i viktorias bil) och jag kännde feststämningen växa innombords. Väl i Vibble lyckades jag hitta Kristian som var på förfest där och hämta upp honom efter att vi skjutit av några raketer.

Sedan stack vi till deras lägenhet och drack en ganska stark grogg för att jag skulle hinna ifatt honom... Sedan tog vi cyklarna ned till porten där vi gick in och beställde var sig 5 blåfisken som vi kastade i oss snabbt innan det bar av ned till hamnplan...

     När vi väl var där känndes det som om det skulle bli tidernas misslyckande... knappt någon alls där bara Julia och hennes kompisar som satte i ett hörn.  Men detta till trotts lyckades jag och Kristian ha några underbara timmar fram till tolvslaget då vi bl.a. spelade Black Jack. När klockan började närma sig tolv började vi diskutera vad vi skulle dricka vid det magiska tolvslaget.  Eftersom vi tidigare kollat upp möjligheterna till champagn och fått reda på att de bara såldes i flaskor så var det ett uteslutet allternativ. Istället valde vi att hedra allas våran Doctor John "JD" Dorian och beställa var sin Apeltini men när det väl var dags gick det att köpa champagne i glas....
     Väl efter att klockan blivit tolv fylldes hamnplan på och snart var det lika mycket folk som alltid. Kvällen slöt med en krisitan som inte orkade stå i kö varken vid alis eller Max (varför han nu skulle det när han redan ätit en gång) istället cyklade vi hem efter att ha träffat Hjalmar Demir och Jocke... Väl hemma vid kristian och niklas så började kristian att laga mat och jag gick och lade mig...

Dagen efter sov vi bort till halv tolv när Julia ringde och väckte mig.... Då tittade jag klart på VM krönikan. Vid halv två typ kom Julia och vi pratade åt pizza och tittade på nedräkningen av de 100 bästa låtarna under 2006.
Utan konkurrans det bästa nyårsfirandet... jag fick den trevliga finmiddagen och kunnde fortfarande festa loss:D

En sammanfattning av skitåret 2006 kommer senare.