Varför festar man på natten?

En sak jag har funderat en hel del på det senaste året är varför festar man på natten?
Det finns egentligen inga som hellst fördelar med det utan bara nackdelar.


Nackdelarna är att det är mörkt, kallt, man är trött, hela dagen efter går åt för att man skall sova och vila. Möjligheterna för våldtäcktsmänn att gömma sig i parker och atackera folk ökar i mörker.

Fördelarna med att ha fest på dagen. Börjar man klockan tio så är man färdig runt sex och kan gå hem och äta en ordentlig kvällsmat istället för någon rutten hamburgare på Max. Man är pigg och glad och orkar vara trevlig mot alla och risken för att någon skall bli våldsam av alkoholen minskar om personen i fråga är utvilad. Eftersom det inte är mörkt så minskar risken för att man skall snubbla på saker man inte ser, det är inte lika lätt att tappa bort saker. Risken att ragga upp en fulperson på krogen blir mindre eftersom ljust är starkare och man se lättare hur personen ser ut.

Ni ser, listan på saker som är bra med att festa på dagen går att göra lång. Därför kommer jag att ha det som hjärte fråga när jag blir kommunalråd efter valet 2010. Rösta på Hägg, festa på ägg kommer att vara min valslogan



Tre timmar tills jag börjar mitt nattpass... vad skall jag göra tills dess?

1 maj

Nu är det klart. Jag skall leda Västramissionsförsamlingens vårkonsert den 1 maj. Det blev klart i tisdagskväll och 1 maj är nästa torsdag så nu ärbetas det frenetiskt med att komma på någonting vettigt att säga. Men några saker är redan klara åtminstone.


Ikväll är det utbildningssamtal på Max. Det skall bli spännande att höra vad de har att säga om mig nu när jag har jobbat där i två månader


Någon som har ett förslag på vad man skall göra på Valborg?

Facit

Egentligen ganska ointressant men eftersom jag har lovat att jag skulle lägga ut facit till mitt quiz som jag hade för någon månad sedan så kommer här facitet.

  1. Vad var rubriken på det absolut första champo.blogg inlägget?
    SVAR: Sammanfattning av den senaste tiden
  2. Vad gick tävlingen mellan Niklas och Hampus ut på?
    SVAR: Att hålla huvudet utanför vindrutan längst.
  3. Vilket radio program kom på tredje plats i min lista "Topp tre radioprogram", och nämn en av programledarna (plus poäng för bägge (vet du dessutom vilket bolag som producerade andra säsongen av det programmet så är det fem extra poäng))
    SVAR: Starkt Material, Anders Johansson, Patrick Ehrns, Baluba
  4. Vad tror jag att jag skall bli anklagad för att ha för musiksmak efter att jag tipsat om Miss Li
    SVAR:tjejmusik
  5. Återge en kommentar som Niklas fällde under festen med rubriken Fest hos Kristian och Niklas
    SVAR: O fan nu såg jag rakt ned i hennes urringning (Niklas) Här kommer en trotoarkant men det skall nog gå br(Niklas) Den kan vara bra att ha
  6. Vem säger jag att Lasse Lindh har fått stå bakom i många år?
    SVAR: Lasse Lindh
  7. När påstod jag att den värsta tiden på jobbet är?
    SVAR: När städtanterna kommer
  8. Vad påstod jag att kerille.blogg.se endast ägnar sig åt
    SVAR: Film resuméer
  9. Namnge medlemmarna i bandet Gesanca vars musikvideo "The Jasparian" lades ut på bloggen i augusti.
    SVAR: Emanuel Norrby, Jesper Wejde, Axel Bjärgvide, David Pettersson, Jonatan Frisk.
  10. Vilka tre olika sorters lögner finns det enligt ett inlägg från september?
    SVAR: Löng, förbannad lögn och statistik
  11. Vilken låt sa jag var den sämsta låten i min recension av Kents album "Tillbaka till samtiden"
    SVAR: Ensammast i sverige
  12. Vems fel påstods det vara att min bil åkte i diket?
    SVAR: Grodan bolls
  13.  Vilken artist var med flest gånger på min topp 30 album 2007 lista
    SVAR: Miss Li

Nattjobb

Klockan är 04:00 och jag lämnar jobbet på Max och beger mig mot lägenheten. Fåglarna sjunger och det fins fortfarande dem som inte har gått hem. När jag kommer till lägenheten och parkerar bilen på parkeringen så hör jag hur efterfesterna fortfarande pågår i flera av lägenheterna. Det är vår i luften. Snart är det sommar och snart händer allt det som man ser fram emot hela året.

Winnerbäck m.fl.

Min topp lista på artister och band i Sverige just nu ser ut ungefär så här.

1. Kent
2. Lars Winnerbäck
3. Lasse Lindh
4. Håkan Hellström
5. Miss Li
6. Familjen
7. Markus Krunegård

Och i sommar kommer samtlige av de fetstilta att vara på stora sommarturnéer. Nu är bara frågan vilka vill jag se.

Alternativ 1.
Kent spelar på Zinkensdam i Stockholm och om jag har förstått det rätt så är Familjen förband. Stockholm ligger inte så långt borta. Det är sveriges bästa band och en grym kille på electromusik.

Alternativ 2.
Kent spelar även i Sofiero har jag för mig och där är ingen mindre än Håkan Hellström med. Det är mycket möjligt att det är tidernas största sammarbete i svensk pop. Men samtidigt Sofiero ligger inte så nära.

Alternativ 3.
Lars Winnerbäck åker på Turné i sommar och han tar med sig en helt egen liten festival. Som förband under hela sommaren kommer han att ha Miss Li. Men även ytterligar en artist som kommer att variera. Antingen kommer det att vara Maia Hirasawa, Markus Krunegård eller Sofia Karlsson (delat på ungefär en tredje del var). Och när han kommer till gotland så är det ingen mindre än Markus Krunegård han har med sig. Men det tar inte slut där. Förutom att det kommer att uppträda tre stycken renodlade artister så kommer ingen mindre än Mr Spoken Word Emil Jensen att följa med och även Cissi&Nour med föreställningen Almost Like Boys. Och jag det är den Nour, Melodifestivalen Nour, Nour El-Rafai.

Egentligen så finns det bara ett alternativ det blir
Lars Winnerbäcks egna kringresande festival cirkus som vinner. Nu skall jag bara se till att bli ledig Onsdagen den 23 juli

Dags att göra någonting

Vi har hittat ett nytt sätt att stilla vårat dåliga samvete. Förr ett tag sedan skulle vi bära röda tröjor för att stödja munkarnas kamp i Tibet och igår skulle vi tända ljus i våra fönster för att stödja och ta ställning mot det som hänt 10åriga Engla.
Är det inte dags att vi gör någonting vettigt istället. Visst jag förstår grejen med att tända ljus och det har självklart sin positiva del av att familjen känner stöd och så vidare. Men Är det inte ett lite för enkelt sätt att komma undan på. Borde vi inte engagera oss på riktigt istället skänk pengar istället eller kanske ännu enklare. Prata med våra nära och kära och se till så att vi känner dem ordentligt istället. På så vis kanske vi skulle märka om någon börjar spåra ur och så.

Det finns så mycket vi skulle kunna göra för att förhindra alla hemskheter som händer runt om i världen och det är lite typiskt Sverige att det måste hända här innan vi ens bryr oss. Över allt i världen så dör barn varje dag men vi bryr oss inte. Det är inte ens värt att ta med på nyheterna det är inte ens värt att ta upp att det dör tusentals barn varje dag. Det är inte ens värt att tända ett litet ljus för dem. Tänd ett ljus i erat fönster varje kväll för alla som dör. Eller förresten gör inte det, jag tycker inte att det är någonting man behöver skylta med att man bryr sig det är någonting man borde kunna göra utan någon typ av erkännande. Tänd hellre ett ljus på toaletten om ni prompt måste tända ljus. Men framför allt gör någonting för att förändra.


Vilken av dessa väljer du?

Nu är omröstningen om vilket snabbmatsställe du hällst väljer.
Resultatet blev att både Sibylla och Burger King slutade på 0%

12,5% Fick Jakob's Grill i Hemse
20,8% Fick McDonalds
67%    Fick Max som kan ses som omröstningens stora segrare.

Men den största slutsattsen jag kan dra av omröstningen är att de flesta av mina läsare måste bo på södra gotland då de har Jakobs Grill i Hemse som favorit. Lite överaskande faktiskt.

En dag på max...

Mobilen ringer klockan är 11:20 jag och Julia ligger fortfarande i sängen och sover. Julia räcker mig mobilen Max står det i displayen. Ruskar om huvudet en snabbis för att låta pigg, svara och så var det ännu en arbetsdag på max...

Jag får instruktionerna att jag kan börja så fort jag vill och kan och att jag troligtvis skall jobba fram till fyra tiden. Okej tänker jag det borde bli en slapp dag med lättförtjänta pengar. Sällan har jag haft så fel.
När jag stämplar ut igen är klockan halv sex och jag har bara ätit frukost på hela dagen och den åt jag halv tre.

När jag kom till max så öppnade Malin (dagens chef) dörren och sa till mig att jag skulle ha kassa och ansvar för serveringen. Okej tänkte jag, hur svårt kan det vara. Jag bytte om räknade kassan, tvättade händerna och stämplade in kl 11:50 och började ta de första kunderna sedan rullade det bara på. Jag hann gå ut i serveringen en gång en liten stund blev jag satt att stå i dressen (där man lägger på alla sallad, tomat, dressing m.m på burgarna) sedan var det tillbaka till kassan och innan jag visste ordet av så stod jag i Driven och där fick jag sedan stå resten av dagen och aldrig förr har jag varit med om att det ko så många bilar på en och samma gång.
Sedan fick jag äntligen rast vid halv tre tiden och äntligen fick jag äta min efterlängtade frukost bestående av spagetti och köttbullar (gårdagens matlåda som jag glömde i lägenheten) och nu tänkte jag att det väll ändå skulle lugna ner sig. Dessutom skulle jag ju bar jobba en timme till när jag kom tillbaka efter rasten.
Men nej, så blev det inte.

Efter rasten var det tillbaka in i driven där jag stod tills jag slutade vid halv sex. Då hade jag sålt för grymt mycket pengar (tror inte att jag får säga hur mycket) hade en hel hög med rikskuponger som skulle räknas och massor av kontokvitton liggandes över allt.
De två sista sakerna någon sa till mig innan jag gick var.
"Du lät faktiskt lite trött när jag ringde"
"Så du hade räknat med att vara ledig idag, det får man inte vara här. Det lär du dig snart"


Så var ännu en arbetsdag på max till ända. Imorgon börjar jag mina två veckor med endast kvälls- och nattpass då jag på dagarna skall gå en kurs i drinkblandning och ansvarsfull alkoholhantering tillsammans med
Kristian


Grädde

"Grädde är en vattenemulsion av fett som avskiljts från mjölk, vanligen komjölk. Det mesta av grädden homogeniseras för att inte skikta upp sig, men grädde över 40% fett behöver inte det. Den senare typen kallas vispgrädde och har tack vare de stora fettdropparna förmågan att binda luft till ett hållfast skum vid vispning. Grädde används som smaksättare i såser och många typer av matlagning. Vispad grädde är vanligt för garnering och fyllning av bakverk, speciellt bakelser och tårtor."
Källa: Wikipedia


Få kunde tro att Grädde skulle få den dominans i mejerihyllorna som den fick under främst åttio och nittio talet. Länge hade den funnits där i bakgrunden som någonting alla använde men som ingen ville låtsas om. Någonting som du inte köpte på din lokala Ica utan någonting som Fylle-Affe gav dig i en brunpapperspåse på Domusparkeringen.
Men som sagt under åttio och nittio talet tog grädden steget in i matvarornas finrum "Mejerihyllorna" och har där växt sig stor och har under 2000-talet  förökat sig och finns nu i flera olika versioner. Det finns den gamla klassiska vispgrädden, sedan finns det kaffegrädde och sterilgrädde. En gräddversion som har backat regält de senaste åren är mellangrädden som endast innehåller 27% fett i jämförelse med de 40% som finns i vispgrädden. Anledningen till att mellangrädden har backat är matlagningsgräddens intåg i folkhemssverige. Matlagningsgrädden är populär i matlagningen då den fortfarande innehåller smakan som grädden ger men den innehåller endast 12%fett.

Men grädden står inför nya utmaningar nu när allt mer fokus läggs på smalmat och nyttig mat där grädden kommer att få det svårt att stå sig och kanske närmar vi oss slutet på en lång era. Men vem vet kanske hittar grädden på någonting helt nytt för att behålla sin plats på tronen. Det vet man aldrig, grädden är påhittigare än många tror.


Den hemlighetsfulla trädgården

Femårs jubileum för Gotlands Musikalkompani skulle firas med en dyster men ändå hoppfyll berätellse om 12 åriga Mary som förlorar bägge sina föräldrar i en kolera epedemi i Indien och tvingas att flytta tillabaka till England för att bo tillsamans med sin morssters man "Archi" (eller nått i den stilen) som i sin tur sörjde döden efter sin fru.

Det visar sig snart att den stora herrgården där Archi bor döljer många hemligheter. Redan första natten hör Mary någon gråta och snart visar det sig att huset är hemsökt av både Marys föräldrar och Archis döda fru.

På herrgården ligger även den hemlighetsfulla trädgården som visar sig ha oanade krafter och är en plats där oanade saker kan hända.

Den hemlighetsfulla trädgården är en dyster och sorlig historia och kan kanske vara lite svår att ta till sig. Låtarna är inte av den trallvänliga typen som sätter sig direkt och som man nynnar med på. Själva temat kan även det vara svårt att ta till sig en fredagskväll, "Vi skall alla dö och dina nära och kära kommer att dö. Lär dig leva med det"
Men Den hemlighetsfulla trädgården är åndå bland det bästa som satts upp under de här fem åren och i huvudrollen har vi en lysande Stina Nordberg (spelar varannan kväll och växlar tillsamans med Saga Björling) som spelar med en sådan inlevelse och trovärdighet som man inte ser på många andra ställen, mycket imponerande. Även resten av ensamblen håller en högklass och nivån stiger för varje år. Nu ser jag redan fram emot nästa års musikal. Hoppas det blir någonting dystert och svårt för det är det som Gotlands Musikalkompani är bäst på.

Den hemlighetsfulla trädgården ++++

Mer Johan Glans

Efter super hypen av Björn Gustafsson så tänkte jag att det är dags att plocka ner honom genom att bjuda på lite humor av någon som ständigt ligger på en hög nivå och inte bara har höga toppar.

Johan Glans in action


OK Go - Here it Goes Again vs Johan Glans

Jag tar och slänger in två stycken videoklipp så här mot kvällen.
Det första är ett klipp som Julia precis visat mig och det andra är ett av mina favorit klipp med Johan Glans - But beware of the dark side...Yes





Just nu...

... Gläds man ju självklart över att Scrubs ikväll/natt har premiär igen efter författarstrejken. Vilket innebär att man äntligen kan få se ett nytt avsnitt i helgen


Samtal med max

Ibland blir man ju lite rädd. Som idag till exempel. En av mina chefer på max ringde och frågade om jag kunde komma till jobbet lite tidigare på månad så att vi kunde sätta oss ner och prata lite. PRATA LITE!!! VAD HAR JAG GJORT? Är min omedelbara tankte. Har jag inte klappat om kassaapparaten som man bör. Eller har jag mobbat fritösen för at den är fet. Man blir ju som sagt lite orolig. Men nu kunde jag inte komma lite tidigare på måndag eftersom jag och Mr Hederfeld skall gå våran drinkblandarkurs. Så snart kan jag titelera mig drinkblandande författare och hamburgervändare. Det är det inte många som kan.



Just nu lyssnar jag på
Kent - Berlin (Simon Brenting Remix)
Kent - Det kanske kommer en förändring


Högskoleprovet

I lördags bar det av mot en plats jag trodde jag hade lämnat för evigt, till en plats där varje vrå är utforskat, alla platser besökta och favorittoaletten är utsedd.
Jag var tillbaka i Richard Steffen huset, det var dags att skriva Högskoleprovet.

Ett gäng golänningar i varierande åldrar hade samlats för att göra sitt bästa i fyra olika övningar ORD/NOG/DTK/ELK.

Men skillnaden från mina tre tidigare år mot i lördags var stor. Den största skillnaden var dock att antalet droganvändare sjönk med uppskattningsvis 80%
Men även den totala kännslan av mognad föll över mig och jag kände mig för första gången vuxen.

Själva provet gick som väntat och det bjöds inte på några större överaskningar och det mest spännande som hände under dagen var att någon idiot glömde att slå av sin mobiltelefon under ett av proven och helt plötsligt skreks det från någons ficka "KAKA" man blir så trött på folk som inte slår av sina mobiler.

Vad jag sedan fick för snitt vet jag inte ännu men jag fick 77p vilket hade gett mig 1,2 i höstas.
Årets högskoleprov fick mig att fundera på om jag verkligen är släkt med min bror som fick 92 en FÖRSÄMRING med 3 poäng från förra gången...

Champo.blogg lägger ner musiken

Champo.blogg har bestämt sig för att lägga ner musikdelen på bloggen. Efter att ha testat det i två veckor känner jag att det har blivit för opersonligt, det är inte längre en blogg om mig och mitt liv mina tankar och mina åsikter.

Men jag kommer att fortsätta att blogga om musik men på en helt ny blogg.
 heter den nya bloggen där jag kommer att skriva de musikinlägg som jag skrivit här den senaste tiden.

Champo.blogg blir nu återigen en personlig blogg med små noveller, slutsattser och påhåpp på mr Hederfeld.

Introbeat...

Jag har forskat vidare lite i det där med introbeatet till Kent låten Ingenting det visade sigatt saningen inte låg så långt ifrån det jag sa. Att kent lärt sig att använda Garageband.

Så här skrev Jocke Berg i bandets forum:

"Jag och Martin demade låten med laptop och acke på ett hotellrum i Paris.
Vi ville att det skulle gå fort som fan för att vi hade som det heter "feeling".
Ett färdigt beat användes med det gamla vanliga tänket: Vi ändrar det sen.
Men "sen" innebar att alla gillade det där beatet så vi gjorde om det (i protools för övrigt, vilket är det program vi nästan alltid jobbar med under den "riktiga" inspelningen).
Så enkelt det kan vara, eller?"

Det antyds även att det inte var Garageband de använde utan Logic. Men lite spännande är det ändå att kent kommer undan med det. Många andra band hade blivit anklagade för plagiat, för att blivit trötta och lata m.m. men Kent kommer undan med det mesta numera.


Veckans låt v.13: Håkan Hellström - Tro och Tvivel

Vecka 13 är Håkan Hellströms vecka, hade inte Lasse Lindh släppt skiva den här månaden också så hade det varit Håkans månad, kanske till och med Håkans halvår. Därför måste Veckans låt v.13 vara en av Håkan Hellström. Det blir utan tvekan öppningslåten Tro och Tvivel.

Egentligen har jag inte så mycket att säga om låten Tro och Tvivel, eftersom jag redan har skrivit om låten i reccensionen av Håkans platta. Det enda jag kan säga är att det är en underbar låt som trotts sin inte alltid glada text får mig att bli glad och pepp. Jag lyssnar på den på väg till nattpassen på max för att vakna och orka med, och jag lyssnar på den på vägen hem igen för att jag har stått och sjungit på den hela kvällen och nu bara måste få höra den igen och igen och igen och ingen...

Lasse Lindh - Pool

Nu ger jag snart upp. Rocks har fortfarande inte fått hem Lasse Lindhs Pool men tacka vet jag myspace där man kan lyssna på alla låtarna. Så därför kommer nu den efterlängtade recensionen av Pool



1. Skyll på mig
Lasse öppnar med en av sina starkaste låtar någonsin och definitivt den bästa öppning låten man kan tänka sig. Lätt gitarrplock som ackompanjeras av tunga bottenlösa trummor och en Lasse som sjunger med en ärlighet och sorg som bara Lasse kan. Han fångar upp lyssnaren direkt och talar om att det här är vemodet, sorgen och kärleken du kommer att få uppleva på den här skivan.

2. Kom Kampsång
Timo Räisänen bjuder här på en underbar gästsång som lyfter låten och får mig att vilja höra mer av Timo på svenska.
Lasse har sagt att det här är "En sång för alla dem" fast nu, och en naturlig fortsättning på "Ingen vind kan blåsa omkull oss nu" Och det är samma underbara slagdänga som slår på knock i första takten. Ett givet singelmateriel.
Och man får absolut inte glömma texten. Det här är den kampsång för de svaga, utstötta och ensamma, som Lasse och Timo sjunger att de vill ha.

3. Du behöver aldrig mer vara rädd
Lasses melodifestivalen bidrag som inte riktigt räckte till där. Men nu när man hör den på skiva med lite bättre mixning och med större möjlighet att höra texten och smådetaljerna - som stråkarna i bakgrunden - så inser man att det är en stark låt.
Rent textmässigt så är det en ren och skär kärleksförklaring.

4. Vinga fram genom stan
Skivans andra gästframträdande står Jonna Lee för i den här duetten om ett kort men intensivt möte mellan två människor en försommarkväll. En vacker kärlekshistoria om den flyktiga och ungdomliga kärleken.

5. Regn faller
Lasse har kallat det för en syster till inledningslåten "Skyll på mig".
En avskalad låt med en akustiskgitarr en försiktig och viskande Lasse sjunger om hur allting verkar bli fel, "jag känner mig så jävla ond, hon sa du är mycket men du är inte ond du har bara vant dig vid att göra fel.
Kommer att vara med på nästa "Absolute Depp"

6. F
En typisk svensk Poplåt med det där speciella som Lasses låtar alltid har. Det är galet mycket text i ett, egentligen, alldeles för högt tempo. Det borde inte gå att utläsa någonting av vad han sjunger, men man hör varje ord och varje ord skär genom kropp och själ in i hjärtat och man blir varm och kall på samma gång och man känner igen sig så väl.

7. Tunn
Tunn, borde kanske heta tung som i tungt och jobbigt. Så beskrivande ärligt och avskalat i texten. Ledsamt och drömmande om en tid för länge sedan, Innan allting föll, innan allting raserade. Om någon som har alla möjligheter att lyckas men någonstans på vägen händer någonting, och allting rycks ifrån denne.

8. Det är sättet du rör dig på
Den rakaste och ärligaste kärlekshyllningen på "Pool"

9. Om vi blundar
En snygg poplåt med mycket förändring och små överraskningsmoment i musiken. Återigen är det en sån där text som bara Lasse Lindh kan skriva där ingenting rimmar och allring passar så bra ihop med allting.

10. Ditt stora hjärta
Jag vet egentligen inte varför men jag får lite "kentavslutningslåt-feeling" av den här låten. Den känns så självklar som avslutning på ett underbart album att man älskar den även om det inte är den bästa låten på skivan. En perfekt avslutning på en nästintill perfekt platta.

Sammanfattning:
Pool är utan tvekan det absolut bästa som Lasse Lindh någonsin har släppt lämnat från sig. Varje låt är genomarbetad och med en grundtanke. Ingenting är gjort bara för att, allt är gjort därför att.
Lasse plockar fram känslor hos en som man inte visste att man hade, och känslorna man har som man inte kan sätta ord på beskriver Lasse och både tonsätter och ger ord till. Allting i en underbar blandning, och han lyckas på något finurligt sätt väcka en extasglädje till låtar som egentligen är så fruktansvärt ledsamma och sorgsna.
Håkan Hellström brukar kallas för Sveriges stora kärlekspoet. Men med Pool blir han omsprungen. Det tycker jag säger en hel del om Lasse Lindh och om Pool

5/5

En annan version av "Du behöver aldrig mer vara rädd"


April,April tips

Årets roligaste Aprilskämt står Youtube för. Kolla på filmerna under featured videos.

Hmmm...

Nu får man alltså äntligen blogga igen efter blogg.se misslyckade uppdatering.
Så snart får ni läsa vilken låt som blev Veckans Låt och även en recension av Johnossis All They Ever Wanted.

Men i väntan på det bjuder jag på det här lilla klippet. Är det så att ett av sveriges största rockband egentligen bara har lärt sig att använda Appels Garageband lite bättre än alla andra.