Veckans låt v.26 Gone Daddy Gone - Gnarls Barkley

2006 kom dunderhitten Crazy som egentligen var en gigantisk sommarplåga men som klarade sig undan sommarplågestämpeln. Från samma almbum (St Elsewere) hämtar vi veckans låt som borde smälla högre än Crazy tillsammans med den underbart roliga och härliga videon.

Veckans låt: Gone Daddy Gone - Gnarls Barkley

Gnarls Barkley "Gone Daddy Gone"

i sommar gäller...

Min idé eller egentligen Kristians men jag har fått den från fantasi till verklighet via John Norrby. Nu har nedräkningen börjat. Jag själv kör vidare på champo.blogg.se men jag är i alldra högsta grad involverad i sommarens supersajt.


www.gotlandsbarer.se

Gris och sommaren kommer

Igår var första beachdagen sommaren 2009. Strålande sol, lite fläktande vind var statusen på Tofta Strand. Den mesta av tiden användes till att spela den grymt underskattade bollsporten Bolla gris (när blir det en OS-gren?) Gris blev sedemera Zeema, Indier och Björn. Förloraren skulle gå runt ringen och härma det denne precis blivit.
Så mycket som jag skrattade under det bollandet var länge sedan.



Nu börjar sommarprojekt bil 2009. De första grejerna är beställda och snart skall vi sätta igång med arbetet att få igång Rikards Saab 900 94-års modell. Så att vi kan byta bil med varandra. Det vill säga jag får den sportigare 900 medan Rikard får familje bilen 9000. Den modellen där det kanske går att få in en barnvagn.
Det vi vet skall fixas är byte av en framlykta och en blinkers. Sen kör vi in den till hittepåarna så får vi se vad som skall göras mer. Men det borde inte vara allt för mycket.



På tal om hittepåarna så var jag hos dem i tisdags med Mattias hästsläp som skulle besiktigas. Rullade in fem minuter före utsatt tid. Tystnad i besiktiningssalen. Inte ens det gamla klassiska skämtet vi börjar med betalningen. Total tystnad.

Sedan satte de igång och slutordet blev. Ja det får väll gå. Sedan fick jag mit blanka papper. Ja, det får väll gå. Men de hade ingenting att anmärka på.

Mobiltbredband från 3

Sitter på en parkering i Visby och testar mitt nyinköpta mobilabredband från tre. Än så Länge fungerar det klanderfritt. Skall bli intressant att testa det ute i Väte senare i eftermiddag och så i lägenheten i Halmstad där det trotts allt skall användas flitigast. Skulle vara lite jobbigt om det fungerar skit där. Jag är ju bunden att betala för det i 18 månader framåt. Eller 15månader rättare sagt. tre månader fick man på köpet. Hygglo.

Skall jobba ikväll, vill inte, vill träna. Nu blir det Tacos med Kristian, Linn, Annie och Jocke... Hur går det med sommarplanerna John?

Veckans låt v.25 Just Another Summer - Moneybrother

Midsommarafton är här och självklart måste veckans låt bli den absolutbästa sommarlåtan alla kategorier. Eller har ni något bättre förslag?
Självklart blir det Just another summer från Moneybrothers förra album Mount Pleasure

Veckans låt: Just another summer - Moneybrother


En High 5 & En bitchslapp

Skön dag med grymm träningsvärk idag efter gårdagens korpmatch. Korpmatchen ja... Vad skall jag egentligen säga om den. Hoppade in på vårsäsongens sista match när Eskelhem var kort om folk och kände mig almänt borta och enromt ringrostig i början av matchen. Men mot slutet av första halvlek kände jag att jag var igång. Ett "snabbt" anfall av oss och en riktig smörpass från Johan Palmqvist och ett snabbt halvkasst skott av mig och så var mitt första korpmål ett faktum.

I den andra halvleken surnade det till ordetligt och vi drabbades av en helt onödig utvisning. Jag började gå in hårdare i närkamperna vilket resulterade i att jag blev omkullknuffad i ryggen. Drog med mig killen ned och råkade bensaxa honom. När jag släppte och skulle ställa mig upp så lackade han och knuffade mig i bröstet när jag var halvvägs uppe. Då tröttnade jag och bitchslappade honom. Då sa domaren att vi hade spelat färdigt.

Så gick det till helt enkelt så slipper ryktesspridningen bli så våldsamtöverdriven.

Midsommar

Nu börjar det så sakterliga närma sig midsommar och jag bör vid det här laget vara färdig med gudstjänsten. Men nej. Så är det så klar inte. Men igår föll i alla fall den tyngsta stenen på plats. Kantorn blev äntligen klar. Eller kantor och kantor. Person som spelar piano till psalmer och lovsånger, Rick Ingelse blev det.

När det gäller min del i det hela så är det mes småfix kvar för att få helhetsbilden så som jag vill ha den. Rubriken för kvällen är Håll ditt family hudud högt. Temat är familj och det skall inramas av kent. Det känns väll helt logiskt eller?
Mitt mål med gudstjänsten är att göra någonting nytt som inte har gjorts förut.

Nu börjar nervösiteten komma kyrpandes. Eller är det bara en spänd förväntan?

Parlamentet - The Ranking List

Fick precis ett facbook mail direkt från Johan Malmborgs analyscentrum i Linköping. Resultatet för de senaste fyra säsongerna av Parlamentet har analyserats och nu presenteras nedan. Först lite fakta om hur mätningarna gått till.

Man går in på 1600 och sen ökar eller minskar man beroende på vilket motstånd man har och hur det går. Den är fr.o.m. hösten 2007 t.o.m. våren 2009.

1. Henrik Hjelt 1643
2. Johan Glans 1632
3. André Wickström 1632
4. Robert Gustafsson 1630
5. Magnus Betnér 1627
6. Per Andersson 1618
7. Henrik Dorsin 1615
7. Soran Ismail 1615
9. David Batra 1614
9. Claudia Galli 1614
11. Björn Gustafsson 1613
12. Johan Rheborg 1611
13. Anders Jansson 1610
14. Johan Ulveson 1607
15. Hasse Brontén 1593
16. Claes Malmberg 1591
16. Annika Andersson 1591
18. Martin Soneby 1590
18. Mikael Tornving 1590
20. Petra Mede 1588
21. Johan Wahlström 1587
22. Sofia Bach 1586
23. Cilla Domstad 1585
24. Kristoffer Appelqvist 1574
25. Henrik Schyffert 1571
26. Josephine Bornebusch 1564
27. Pia Johansson 1557
28. Helge Skoog 1553

Så nu har vi det svart på vitt. Klart slut inga fler disussioner om vem som är bäst. Det är Henrik Hjelt.

Veckans låt v.24 Pärlor - Carolina Wallin Pérez

När någonting som en hel skiva med kentcovers kommer som nyhet och första singeln släpps så måste det sjävklart bli veckans låt. Känns inte som om det blir särskillt svårt att gissa förband till kents nästa turne.
Det enda tråkiga är att det inte är När det blåser på månen som är första signeln (Det var kents första singel 1995)

Veckans låt: Pärlor - Carolina Wallin Pérez



Väte bo

Då var jag återigen Väte bo för någon månad. Eller halvt Väte bo och halvt stadsråtta. Får se lite hur fördelningen kommer att se ut.



Idag har varit en bra dag. Fick ta en välbehövlig sovmorgon efter alla sena nätter och tidiga mornar för att hinna flytta ur lägenheten.
Jag fick alla mina kläder upppackade och ganska bra ordning på mitt rum igen så att det går att bo här i sommar. Sedan stack jag till stan och klippte mig. Nu ser jag ut lite som Per Sindig-Larssen. Ni vet den där popjournalisten som leder programmen på SVT som ingen tittar på (Popcirkus & Tv-stjärnan) och som gjort en kanon dokumentär om kent. Tidningen king hade han på 26 plats av 100 bland de personer som har mest inflytande på den svenska modet. Så då kan jag inte vara helt ute.
På vägen hem svängde jag införbi Daharves för att köpa en ny westernpadd och en ny voylok(?). Någon padd blev det inte. De är ju svindyra. Men däremot så tog jag med två saddlar hem för provridning. Den ena tog jag ut på en ritt och oj vad den var skön. Känndes jätte bra. Att Explode dessutom gick som en pärla gjorde ju ingenting sämmre. På tisdag skall jag se om det går att  hoppa i den också. Skall nog gå bra.

På kvällen kom i storsett hela familjen och så grillade vi i duggregnet och såg på Charli Caper och åt min Bearnais speciale. Mumma...

"Tid, jag behöver ingen tid, för jag har tiden på min sida"

If only jag var Jocke Berg nu och hade tiden på min sida men nix. Imorgon klockan 15:00 skall vi vara helt utflyttade ur vår lägenhet men orken att städa klart den finns verkligen inte just nu. Höll på fram till tre i natt och hela dagen idag fram till fyra då vi bröt för jobbet. Men nu skall jag sätta igång igen medan Julia jobbar vidare. Men som sagt orken finns inte just nu.

Skall bli skönt när det är klart men vi kommer att sakna den här lilla hålan. Den har varit perfekt.

Nu back on track...

Tanke

Handlade på Willys igår. När jag tog en kundvagn (en sån där ramla-i-vagn som det så fint kallas(de är ju gigantiska(jag skulle utan problem få plats med en säng, tv och soffa och fortfarande ha utrymme att göra mina aerobicsövningar.))) Då såg jag de där vagnarna (typ tre, fyra stycken) som har en barnstol fastmonterad på handtaget. Min fundering, eller funderingar, är följande. Hur många som handlar på Willys behöver en sådan där stol? Det måste definitivt vara mindre än 10% om inte mindre än 5%.

För det andra. När nu någon av dessa 5-10% kommer och skall handla så står ju aldrig en av de där vagnarna ytters utan typ längst in. Alltså skulle personerna behöva ha ungefär i runda slängar 10st femmor eller tior liggandes (jag har inte ens en) bara för att komma åt en sådan vagn. Och så allt pyssel för att komma åt en sådan vagn.

För det tredje. Det går ju inte att se ett skit framför sig med en jätte stor barnstol mitt framför nyllet med en ännu större skrikande unge.

För det fjärde. Vad är det för fel på de vanliga stolarna som finns på varenda jävla ramla-i-vagn?


Nyss borde jag sovit. Halv sex lämnar lastbilen Sanda och då skall jag vara på. Norge nu kommer vi...

Veckans låt. v23 High Drama - Laakso

Eftersom jag reserbort så blir det inte så mycket bloggat den här veckan. Men en veckans låt blir det. Och vilken låt sen. Bättre basgång får man leta efter. En av Laaksos bästa guldkorn.

Veckans låt: High Drama - Laakso