Blogginaktivitet

Blogginaktiviteten här har varit ganska slående på sistonde. Men till skillnad mot förra sommaren så finns det en klar anledning till varför det är så. Min kära dator som i snart fyra år har funnits vid min sida har inte bara börjat sjunga på sista versen utan även börjat spela på utrot.

Fläkten som har krånglat det ända sedan första advent har nu slutat att fungera därför blir datorn jätte varm och när den blir det stänger den av sig själv.
Så nu skall det köpas en ny. Fast inte fören efter sommaren. Men frågan är vad skall det bli för dator. Skall jag forstätta som jag altid har gjort med en PC eller skall jag ta steget över till Mac? Det enda jag vet är att den skall vara bärbar.

Men frågan är alltså Bärbar PC eller en MacBook. Tyck till här bredvid.

En fundering om bensinpriset

Bensinpriset slår just nu nya prisrekord varje dag. Anledningen påstås vara att skatten är så pass hög på bensin och att anledningen till att den är det är för att minska bilanvändandet.
Men i dag kom en forskning som visar precis det motsatta. Trotts att bensinpriset har gått upp konstant under hela 2000-talet så har vi aldrig kört så mycket bil som vi gör nu.
Är inte det ett bevis för att taktiken inte fungerar.

Jag hörde någon som sa att anledningen till att de höjer bensinpriset och säger att det är för att värna om miljön är för att då blir miljöpolitiken billig, till och med någonting att tjäna pengar på, men om de skulle göra verkligen konkreta och riktade saker för att värna om miljön så blir det en motsatt efekt - Miljöpolitiken blir dyr!

Det som skulle göras för att vi skall använda bilen mindre är sänkta priser för kollektivtrafiken - och även en utbygnad så att landsbygden kan använda den. Sedan skall det verkligen främjas att välja bilar med miljövänliga alternativ. Inte som idag då diseln är ännu dyrare än bensinen trotts att Diselbilar är mycket mer miljövänliga en bensinbilar. Till och med bland det mest miljlövänliga du kan använda om du har en bil från 2000-talet.

För överigt tycker jag just nu om den nya FRA lagen. Det innebär ju att jag får fler läsare.

Smått och gott

Lyssnade lite på P3 i måndags. Deras nya "sommarprogram" Ring P3 hade premiär och första gästen var bloggerskan Blondinbella. Programmet går ut på att lyssnarna får ringa in och ställa frågar. En av frågorna var: Känner du ingen press när du skall välja kläder. Blondinbella svarar:  Jag är så dålig på kläder och mode så jag har alltid någon som väljer kläder åt mig numera. Blondinbellas blogg är inte det en modeblogg?



Satt och åt på max igår när det kom in tre stycken motorcykelkillar i tjugoårsåldern. De gick fram till kassan och tittade up på menytavlorna - och för er som inte vet det så står det numera på Max menytavlor hur mycket koldioxid varje hamburgare släpper ut - och så frågade de kassörskan:
- Det där CO2 vad står det för? Är det nått miljötjafs eller?
- Ja det är det det visar hur mycket koldioxid varje måltid släpper ut.
Svarar hon vänligt
- NEEEEEJJJJ. Ta det som det är mest i. DeLux mål 3.9Co2 den tar vi
 Och så gick de därifrån med var sitt deluxmål. Undrar om det var det som var max tanke när de började med Koldioxidmärkningen



När jag stod och beställde på max igår så kom Emanuel Norrby inspringandes och skulle beställa mat. oj, oj oj vad förvirrad han var. Han pratade i 180 och frågade mig vad han skulle beställa men innan jag han svara så hade han redan sagt at han alltid tog Ultimate Chees mål för att på den var det ingen tomat. Men han kanske skulle testa något nytt men han hade ju bråttom han skulle ju iväg till Klinte. Så innan jag föreslagit något så hade han redan tagit ett Ultimate Chees mål. Sedan pratade vi lite och han betalade och maten kom och den stod färdiguppdukad på brickan. Då kommer han på att han visst skulle ha den med sig. Inga problem kassörskan packar ner allt i en liten påse som emanuel får. Snabbt frågar han om han hade betalat och det hade han ju så sprang han iväg. Halvägs mot utgången ropar de från kassan om han inte skulle ha med sig sin läsk.



Idag är en spännande dag!

Sista Scenen

I slutet av förra månaden kom äntligen Autisternas debutalbum. Jag stoppade i skivan i bilstereon och besvikelsen var omedelbar och jag hoppade över alla spår och bytte sedan till mitt USB-minne i stället.
Jaha tänkte jag 150 spänn i sjön.

Sedan kom jag hem och tänkte att jag får ge den en chans till och stoppade in skivan i datorn istället och lyssnade medan jag lade över låtarna till datorn och sedan till min craPod (iPod) nu kännde jag att skivan kanske ändå inte var så dålig som jag först hade tyckt.

När jag sdan tog på mig craPoden och satte på skivan igen så kännde jag hur varje låt var någonting nytt, en ny berättelse och en ny kännsla som förmedlades.

Autisterna - Sista Scenen är en skiva som kräver många chanser men som sedan placerar sig i det absouluta toppskiktet innom svensk musik år 2008.

I Autisterna så har ett nytt svenskt popvidunder växt fram.

Bästa låten: Hemma över jul
Sämsta låten: Och du som var min vänn
Saknar jag mest: Låten Tankar försvinn som var med på EP:n som släpptes tidigare iår. Från den fanns däremot låten HImmelen och Aldrig bli mig själv igen

Loppis

I helgen skall Gotlands Katthem ha loppis. Undrar vad man får ge för en katt då? När jag tittade på en porslinskatt på förra loppisen kostade den 30kr undrar om den kommer att kosta mer eller mindre i helgen

Mösspåtagningsfest - 07

Så här i studenttider så minns man ju så klart sin egen student och därför lägger jag nu ut en kort film från förfesten till mösspåtagningsfesten 2007. För de flesta är den nog väldit tråkig men jag har lovat Kristian och lovat är lovat.