Wassermaxad O'boy

Nu rullar vi fingrarna. När som hellst kommer telefonen att ringa och vi kan åkta till Home butiken och hämta ut vår splitternya röda Wassermax. Mumma.

Kaka på en torsdag...

I söndags var jag och Julia ute och åt på Joda för att fira våra två år. Innan vi gick ned (rättelse: åkte ned med taxi Malmborg) så hade vi kollat att några ställen typ bolaget skulle vara öppna så att vi kunde ta en drink eller någotning efter. Men när vi ätit upp vår underbart goda middag och tagit oss upp till Stora torget visade det sig att bolaget var tvärstängt. Men någon stans hörde vi musik och nere vid Nunnan verkade det som om det var lite folk. Nunnan tänkte vi, kan de va nått. Vi gick i alla fall dit och läste Söndags jam vi öppnar dörren och blues tonerna och Simon Kanellos stora smajl från baren mötte oss tilsammans med tanken; Alkisarnas kväll på stan ikväll!
Men av någon anledning stannade vi kvar och lyssnade, kvalliten på musiken var skiftande men för det mesta var det väldigt bra. Lite öl från baren och trevlighetsfaktorn sköt i topp.
Bluestonerna avslöstes med vedervädrig Janis Jopplin och allt blandades med gotlands bästa violist. Men nunnan började stänga igen och vi började prata med en närmare trettio(?) årig undersköterska och Simon som tippsade oss om att HP5 var öppet så vi drog dit och där var det fest. Någon på Wallers(?) fyllde 30(?) och firade på HP5(?) Så där spelade vi bort Patriks (som undersköterskan tydligen hette) pengar på black jack och rockade loss när Alcazar Therese "Tess" Merkel (?) sjöng Jason Mraz I'm yours. Sedan ramlade jag och Julia hem genom Visby natten och sov bort hela måndagen innan vi åkte ut till frysrummet i Väte

2 år i dag

Idag för två år sedan satt jag i en soffa i en liten lägenhet inte långt från Säve. Bredvid mig i soffan satt Julia. Där i den soffan kysstes vi för första gången på riktigt och från den kvällen räknar vi oss som vi, ett par.

Under de här två åren har jag fått uppleva mycket tillsammans med dig Julia. Vi har skrattat tillsammans med Jonas Gardell. Blivit mobbade av Henrik Schyffert. Bilat tvärs genom landet. Festat i Stockholm, festat på Malta. Vi har lagat den godaste pre-julmiddagen. Sett den bästa filmen, Love Actually, otaltgånger tillsammans. Vi har varit "förlovade" inte mindre än två gånger. Vi har redan arbetat oss igenom två lägenheter. Vi har skaffat gemensamt Ica och Hemköps kort. Varje vecka har vi gjort vår matsedel och vår inköpslista. Det här är bara ett litet axplock av allt vi gjort under de här två åren. Och mycket har vi kvar att göra, t.ex. Coldplay i sommar.

Och du, jag tycker om att torka under diskstället, att se till att det är städat hemma och snart tycker jag nog om att dra för duschdraperiet också

Jag älskar dig, min Julia

Let's

Nyss hemkommen från Kristian och Linn efter en underbart god middag bestående av Ädelostfylld fläskfile med honungsmarrinerad klyftpotatis och bearnaise sås. Mmmm underbart tillagat av mästerkockarna Hampus och Linn.
Middagen avnjöts framför en måttligt intressant Let's Dance final där man mest saknade Morgan Alling.
Det var i alla fall kul att Magnus vann hela alltet och inte Laila som hela tiden har känts som den där duktiga i typ Blades of Glory som inte skyr några medel för att vinna.

Sedan åt vi godis, chips, dip och choklad medan vi såg underbar Let's Go To Prison som aldrig lämnar mig och Kristian besvikna. Jag och Linn var visserligen sugna på att se Titanic men den fanns bara att tillgå på VHS och moderna paret Hederfeld/Smitterberg använder sig bara av DVD.

Nu är det dags att sova. Jobbar dag i helgen. Skall bli skönt o få ha kvällarna lediga.

Veckans låt: V.13 I herd of a girl - Miss LI

Snart är det dags för ytterligare att Miss Li album. Den första april är det dags för något som förhoppningsvis inte kommer att bli ett april skämt. På myspace går det redan att tjuvlyssna och nya singeln är ute. Nu har Linda Carlsson, som hon egentligen heter, hittat en ny väg och musiken är inte längre lika spretig och galet studsig utan lite mer genomtänk. Det verkar nästan som om hon har låtet det ta lite tid att göra det här albumet för en gång skull. Hennes tre första album släpptes på mindre än ett år.

Veckans låt: I Herd of a Girl - Miss Li


20 och 4½månad

Igår kom Kristian och Linn hem till oss och åt våfflor. De passade på att överaska med att äntligen ge mig min födelsedagspressent. Förutom den snygga "halsduken" så fick jag även ett litet kort.

20

En mur...

Jag har ganska länge haft en plan på att försöka och knåpa ihop en ny bok. Men det blir aldrig av att jag verkligen tar tag i det hela. Så i ett försök att komma igång lite och sporra mig själv så tänkte jag att jag lägger ut en liten text som jag har skrivit som ganska bra förklarar vad jag tänkte att boken skall handla om. Ni kanske inte förstår hur jag ressonerar, hur skall det få mig att skriva mer. Det ver egentligen inte jag heller. Men om inte annat så får någon mer läsa en av mina favorittexter.



En mur består av många stenar.
Om en sten faller kan en annan bli lös och falla.
För varje sten som faller blir muren bräckligare och bräckligare.
För varje sten som faller ökar risken för att hela muren skall rasa samman.
Ibland går en mur som börjat falla samman att åter bygga upp.
Ibland hinns det inte med, ibland finns inte kraften.
Ibland finns inte hjälpen, ibland finns det någon som hjälper till att få den att falla.
En mur som fallit går alltid att bygga upp igen. Det går långsamt och det är tufft och ibland finns inte kraften, ibland finns inte tiden.
Ibland finns det någon som river ned efterhand som det byggs upp. Ibland är det byggmästaren själv, ibland är det någon annan.

Men om muren åter bli uppbyggd till sin gamla storlek så har ibland byggmästaren lärt sig något och muren blir starkare. Ibland har han inte lärt sig något!

En mur och ett människoliv är inte så olikt varandra.
Det här är berättelsen om en mur!

Omöjligt möjligt

Ikväll lyckades jag med det omöjliga!

Sedan en tid tillbaka så sköter jag och Julia alla våra matinköp på Willys och sedan dess vi började handla där någon gång innan jul har vi aldrig lyckats få vårat veckoinköp att överstiga 400 kronor. Jag började tro att det var en omöjlighet. Men så ikväll skedde det. 436 kronor banko gick det hela på. Så nu vet vi att även det omöjliga är möjligt.


Nu skall jag fortsätta min resa i
tidsmaskinen.

Tribute to Elton Eiransson

Under hela gymnasietiden så gick en viss Elton Eiransson (eller hur han nu stavar) omkring och sa skön kuk lite vid alla möjliga och omöjliga tillfällen. Jag förstod aldrig vad det kom ifrån. Fören nu! Jag råkade se ett klipp från det "klassiska" programmet Ursäkta Röran Vi Bygger Om.



Veckans låt v.12 Living in America - The Sounds

Vi går bakåt i tiden närmare bestämt till 2002 då The Sounds debut Living In America släptes. Den har nu rullat varm i bilen till och från veckans olika träningar. Bättre musik innan någon typ av träning finns inte. Hela albumet är egentligen 11 rakt igenom toppklassiga låtar. Nu är The Sounds även på G med sitt tredje album som enligt rykten kommer att släppas under våren. Så vrid upp volymen lyssna och njut.

Veckans låt: Living In America - The Sounds


Luk 15:11

Han sade: "En man hade två söner.

Den yngste sade till fadern: Far, ge mig den del av förmögenheten som skall bli min. Då skiftade fadern sin egendom mellan dem.

Några dagar senare hade den yngste sonen sålt allt han ägde och gav sig i väg till ett främmande land, och där slösade han bort sin förmögenhet på ett liv i utsvävningar.

Luk 15:11-13

Rummet är vitt. Väggarna är vita, taket är vitt, sängen är vit och kläderna är vita. Golvet är inte vitt, men vad gör det när allt annat är vitt.


I sängen ligger en gammal man. Hans hy är inte längre gammal och grå. Den är snarare död och vit. Men ännu är han inte död.

    Jag sitter i en fåtölj och tittar ut genom fönstret.  Där utanför sjunger säkert fåglarna, man kan säkert höra havets brus. Jag ser hur vågorna rullar in mot strandens kant och slås sönder. Förr eller senare slås allt sönder. Nu är det min stolthets tur. Varje dag hela veckan har jag suttit i fåtöljen. Tittat ut genom fönstret, undvikit mannen, eller snarare kroppen i sängen. Han vet inte att jag har kommit hit. Han är blind, hör dåligt och sover mest hela tiden. Han är så olik den mannen som jag lärde känna som barn. Den livfulle, stränge som alltid var på väg någonstans. Alltid hade någonting att göra. Någonting att uträtta. Men det var länge sedan nu.


När jag kom hit hade personalen sagt att han inte hade mer än en vecka kvar. Nu har en vecka snart gått. Men jag har ännu inte klarat av att prata med honom.

    Jag reser mig upp ur fåtöljen och går fram mot sängen. Han rör huvudet fram och tillbaka och försöker att lokalisera ljudet.

    "Är de någon här?" Hans röst är svag. Knappt hörbar. Jag står bredvid sängen och tittar ned på hans avmagrade ansikte. Sjukdomen har gått hårt åt på honom.

    "Hallå?" Jag svarar inte. Förmår inte att öppna munnen.  Jag lägger mina händer mot stålställningen som omgärdar sängen.

    "Vem är det?" Han känner med sina händer längs sidan. Han måste ha känt hur sängen tryckts ned när jag lade mina händer på ställningen. Så råkar han röra vid mina händer. Han stannar till och känner med sin hand över min.

    "Vem är du?" Det märks hur han försöker att få sin röst att låta starkare än vad den egentigen är. Jag öppnar min mun och lyckas krysta fram ett hest:

    "Det är jag."

    "Va?" frågar han. Hans ögon är tomma och tittar rakt fram men hans huvud tittar mot mitt.

    "Det är jag." Säger jag starkare. Barriären är bruten och jag har inte längre svårt att få fram orden.

    "Det är jag, din yngste son, Immanuel."

Min far skiner upp. Den vita färgen i hans ansikte försvinner försiktigt och ersätts av en grå, mer livfull färg.

    "Min älskade son. Du är tillbaka." Det är en klarhet i min fars röst, en klarhet och en styrka som han inte hade haft när han talat tidigare.

    "Förlåt far. Förlåt för allt jag gjort. Förlåt för att jag har gjort dig besviken. Förlåt för att jag har flytt från dig. Förlåt för att jag missbrukade ditt förtroende far."

    "Du har ingenting att be om förlåtelse för. Inte inför mig min son. Min yngste son har varit död och har återuppstått. I det finns ingenting att be om ursäkt för. "Med darrig hand letade hans ena hand längs sidan efter någonting. Jag blev åter påmind om hur illa däran min far var. Han hade talat med sådan styrka att jag glömt bort att han endast kunde ha timmar kvar att leva nu.

    "Far, vad letar du efter? Låt mig hjälpa dig. Det är det minsta jag kan göra."

    "Det minsta du kan göra är att sätta dig på en stol och hålla min hand." Svarade far, åter med den där bestämda röstens om jag känner igen så väl från barndomen. Jag gör som jag blivit tillsagd och sätter mig på en stol bredvid hans säng och håller hårt hans hand. Det verkar som att han funnit vad han letat efter. Hans andra hand ligger åter stilla vid hans sida.

    Plötsligt slås dörren in till rummet upp och flera personer i vita rockar kommer inspringandes. De måste ha trott att det var dags. Att han var på väg bort, eller som han skulle uttryckt det: På väg hem. Men när de ser min fars glada ansikte stannade de upp och tittar förvånat på honom där han ligger.

    "Min son har återvänt och det vill jag fira! Har ni ingen tårtbit eller liten kaka som han kan få äta?"

Hela sjukhusstyrkan som nyss rusat in genom dörren beredda på att se en man dö står rådvilla och tittar på varandra.

    "Ehh, jo självklart Jeremias.  Jag skall se vad jag kan hitta. "

Snart återvänder en sköterska med en bit tårta och en kopp kaffe som hon ställer ned på ett bord bredvid sängen. Hon går igen utan att säga ett ord.

    Jag tar en bit av tårtan och tuggar försiktigt. Häpen över min fars glädje att se mig. Tårtan smakar sött i min mun.

    "Vad gör du här min son?" Åter vänder han sitt ansikte mot mig. Hans ögon är fortfarande lika tomma och stirrar fortfarande rakt fram. Men jag tycker mig kunna se ett tunt lager av tårar fylla hans ögon.

    "Jag har kommit hit hela veckan.  Suttit borta vid fönstret och tittat ned på havet."

    "Har jag ett fönster?" utbrister han plötsligt.

    "Ja, ett stort fönster som vetter rakt mot havet."

    "Det måste vara vackert! Men min son, varför har du inte sagt att du har varit här? Då hade vi haft mer tid tillsammans. Du vet, jag har inte lång tid kvar." Hans röst börjar återigen bli svagare. Hans gråa hy börjar återigen bli vit.

    "Jag var rädd. Rädd för att du inte skulle vilja prata med mig. Inte skulle vilja kännas vid mig längre. Med tanke på allt jag gjort." Min röst är ostadig. Mina ögon börjar bli våta.

    "Jag har saknat dig. Jag har alltid saknat dig Immanuel. Jag har försökt att träffa dig i så många år utan att lyckas. Men det gör mig ledsen att du trodde att jag inte skulle vilja kännas vid dig. Du är min son. Glöm aldrig det." Det blir svårare och svårare att urskilja vad min far säger. Han lutar sig bak mot kudden och låter ögonlocken glida ihop. Det är slut. Min far har gått hem. Jag känner hur mina ögon fylls med tårar och hur dessa börjar forsa ned för min kind. Jag klämmer hårdare kring hans hand. Jag vill inte släppa taget. Så öppnas dörren och där i den vita dörröppningen står min storebror. Hans ögon svartnar när han ser mig sitta och hålla vår fars hand.

    "Släpp honom din slyngel. Du förtjänar inte honom."

Långsamt släpper jag taget. Han har rätt. Jag förtjänar inte min far. En obekväm kompakt tystnad fyller rummet.

Min bror går fram till sängen och tar hans andra hand.

    "Far, jag är här. Jag är här far. Du kan slappna av."

    "Han är död." säger jag med tårfylld röst.

    "Snart, inte än. Nästa gång änglarna kommer följer jag med." Vår fars ögon öppnas långsamt, men han orkar inte få upp dem helt utan mer kisar med blind blick. Först på min bror, sedan på mig. Samtidigt som hans hand letar efter min och greppar den så hårt han kan.

    "Far, varför har han fått tårta och kaffe? Här har jag suttit var dag sedan du fick diagnosen."

    "Mitt barn." Han vänder sitt ansikte bort från mitt och mot min brors.

    "Du har alltid varit hos mig och allt mitt är ditt. Så har det alltid varit, så skall det alltid vara. Men idag har vi hållit fest här, för din bror var död och lever igen, han var förlorad och är återfunnen."

    Så tystnar han för sista gången. Så kommer änglarna och den här gången följer han med dem hem.


10 000 000cm

Blodsmak i munnen, okontrolerbara hostningar vid inandning, jag har fått skavsår vid pungen och bär omkring på två stockar till ben. Det är ingen tvekan om vad jag har råkat ut för.

Jag stack hem till Kristian idag efter jobbet och spelade en vardagsrummbordspingismatch som jag förlorade stort innan vi drog till Ica Maxi där vi kom på den brilljanta idén att vi skulle springa en timme. Det blev helt enkelt 1 mil på P18.

Jag trodde aldrig att jag skulle klara det när vi gav oss iväg. Jag har inte sprungit ordentligt på två tre år någonting så det blev en riktig pärs att ta sig runt. Men tack vare glada hejarop från Kristian lyckades jag ta mig runt de drygt 10 000 (Vi råkade springa ungefär en kilometer fel). Vi sprang milen på ungefär 57 minuter vilket gör att jag sänker min tid från förra gången för tre år sedan med tre minuter. Greate Succés.

Sonerby City Sports

Kan inte somna och sitter och youtubar Sonerby City Sports från första avsnittet av Ballar av stål


Tuff helg

Äntligen har jag hunnit vila mig lite efter helgens bravader. På grund av lite olika omständigheter så har sömn blivit en bristvara i helgen.

Från början skulle jag bara jobba tre timmar på fredagkväll och vara hema till åtta. Men eftersom febern har slagit till på restaurangen så blev jag tvungen att jobba 11 timmar isället och kom inte hem fören klockan sex på lördagmorgon. Eftersom jag skulle göra om samma process på lördagkväll så skulle jag behöva sova ett par timmar. Men det gick inte för klockan kvart över tolv skulle jag påbörja mitt ridpass för Peter Ljungberg i Sanda. Därför fick jag släpa mig upp vid halv elva och åka ut på landet.

Efter två intensiva pass i Sanda började jag jobba igen vid kvart i sex på kvällen. Även den här gången skulle jag vara i Sanda tidigt på söndagen, och även den här gången kom jag i säng runt sextiden på söndag morgon. En snabb frukost/lungh i Max Drive-in och sedan iväg. Vid tolv var jag i Väte och hämtade hästen.

Sedan var det dags att jobba igen vid fem fram till halv två.

Men nu har jag äntligen fått sova ut lite och känner mig äntligen lite pigg. Nu laddar jag istället för fullt för den kommande Bandy helgen i Uppsala. Förhoppningsvis blir det lite mera sömn då.

Veckans låt v.11 The boy does Nothing - Alesha Dixon

Veckans låt plockar vi direkt från P3s låtlista

Veckans låt: The Boy does nothing - Alesha Dixon


BloggPod

Nu har jag uppdaterat BloggPoden här. Det blev en salig kompott.

Nic & the family - Hej Hej Monika
Mmm. toppklassig popmusik Al the way. Sen är ju Nic underbar i Hata Göteborg

Raymond & Maria - Ingen vill veta vart du köpt din tröja
Är faktiskt en riktigt bra låt med bra text. Nu är jag ärlig (till skillnad från Hej hej monika.(men Nic är underar i Hata göteborg)) Jag tycker att den låten fick ta onödigt mycket kritik när den gick på radion typ 2004.

Markus Krunegård - Det är ett idogt jobb att driva ungdomen ut ur sin grav
Ingen kan väll ha missat vad jag tycker om Markus Krunegård. Här är en av hans starkaste låtar. Den har nu släpts i en ny version. Tyvärr kunde jag inte lägga in den så ni får hålla tillgodo med den gamla. Som i och försig är min favorit av de två.

Anna Ternheim - Terrefied
Riktigt vacker låt från senaste albumet. Lyssna bara på den dova trumman i början och njut.

Mando Diao - High Heels
Bästa låten från nya plattan Give me fire säger inte mer än så




Ordspråk

Dagens ordspråk plockar vi från Form Fitness anslagstavla.

Hantera alla stressiga situationer som en hund.
Kan du inte leka med det eller äta det.
Kissa på det och gå din väg...

Och allt togs ifrån henne

Här är veckans skoltext. Tro det eller ej men nottisen från DN är inte påhittad utan rätt igenom sann. Läs mer här




I utkanten av Salvador vid Brasiliens kust finns ett litet hus. Från husets övervåning hörs konstiga ljud. Stön blandat med ljudet av tysta förtvivlade tårar.

   I en säng ligger en nioårig flicka. Över sig har hon en fyrtio år äldre man. Hans kuk är hård. Hennes fitta är torr. Mannens ena hand håller ett grepp kring hennes strupe. Den andra håller fast hennes armar. Hon skakar av rädsla och förtvivlan. Tårarna rinner tysta ned för hennes kind.

    Mannen som ligger där är hennes styvfar. Mannen som har tagit hand om flickan i många år. Hjälpt henne, lärt henne så mycket. Mannen som nu kräver ersättning för den tid han offrat.

    Han för sin höft fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Som en stilla dans. Han böjer sig fram och kysser flickan. Hon gör inget motstånd! Vilket motstånd kan en nioårig flicka göra mot en fyrtio år äldre man? En man som håller fast hennes händer och har ett stadigt grepp kring hennes strupe. Vilket motstånd är det meningen att hon skall göra? Vad skall hon sätta emot? Hon låter sig bli kysst!

    Det blöder mellan hennes ben. För varje gång han för in sin kuk väller en ny våg av smärta över flickan. För varje gång han för ut den följer en våg av blod.

    Mannen njuter. Det blir skönare, skönare och skönare. Stönen blir allt högre. Allt eskalerar och han skriker ut sin njutning. Han tömmer sig i flickan. Allt skall ut. Allt skall tömmas. Allt skall förstöras.

    Han tömmer hela sin satts i sin nioåriga styvdotter.


Långt från det lilla huset i Salvador vid Brasiliens kust sitter en man och läser DN;

En nioårig brasiliansk flickas abort har nu nått den romersk-katolska kyrkans centrum. En kardinal i Vatikanen försvarar kyrkans bannlysning av flickans mor och läkarna som beslutade om aborten.
Den nioåriga flickan blev efter att ha våldtagits av sin styvfar gravid med tvillingar. Läkarna bedömde att den späda flickkroppen inte skulle klara av att bära de bägge fostren och beslutade om abort. Flickans mor gav sitt godkännande och ingreppet genomfördes i onsdags.
Styvfadern som våldtog flickan har fått kyrkans förlåtelse och riskerar inte bannlysning."


Långt från det lilla huset i Salvador vid Brasiliens kust sitter en av påvens kardinaler. Ett fasansfullt besked har precis nått honom. Långt från honom, långt från Vatikanen. I ett litet hus i Salvador vid Brasilienskust har en nioårig flicka gjort abort. Aborten genomfördes av en läkare efter att han konstaterat att flickan blivit gravid med tvillingar.

    Kardinalen skrider genast till verket. Ett av de värsta morden har begåtts på de som ännu inte har någon möjlighet att försvara sig. På de som måste lite på att deras mor tar hand om dem. Den modern har låtit mörda sina barn. En oförlåtlig handling!

    Året är 2009!


Poäng...

Har räknat och räknat och räknat om och om och om igen. Nu vågar jag säga att resultatet är 100% säkert. Även om jag får MVG i alla ämnen jag pluggar på komvux just nu så kommer mitt snittbetyg inte att stiga. Med andra ord så kan jag skita i att plugga och bara håva in pengarna från CSN... Tackar och bockar...

Did I ever tell you...

Ensamhet. Tomhet! Så som han aldrig tidigare känt dem. Många gånger har han varit ensam men aldrig ensam i flock. Aldrig har han varit bland så många av sina bästa vänner och känt sig så övergiven och Ensam.  Allt var slut. Ingenting var längre värt någonting. Allt var slut!


Klockan var sju. Markus hade precis dukat av bordet. Nu stod allt i diskhon istället, tillsammans med gårdagens tallrikar och tallrikarna från dagen dessförinnan. Oredan var total, Jens hade varit på honom flera gånger. Perfektionisten. Men vad var egentligen nyttan?

   Markus tog på sig sin jacka och sina skor och lämnade lägenheten. Ikväll skulle han på bio. Benjamin Button. Han hade tjatat på Jens i säkert en månad till ingen nytta. Han hade istället valt att sticka iväg till krogen med några kompisar. Han var nog redan rejält full och glad. Markus funderade på om han skulle hänga med dem efter filmen.


Festen sjöd, stämningen steg och steg för var sekund som gick. För varje öl som knäckts, för varje drink som blandades. Jens satt i soffan med en nyblandad Appeltini i handen. Manligheten i drinken var lika med noll. Men vad gjorde det? Hur manlig var egentligen Jens? Han hade ännu inte förlikat sig med tanken att han var bög, trots att han varit tillsammans med Markus i snart ett halvår. Hans bästa halvår. Trots att ingen ännu visste. De levde en hemlighet. Men snart skulle det ske. De skulle tillsammans ta steget ut ur garderoben, och Jens skulle förlika sig med tanken och stolt visa sig med Markus i sin hand. Snart skulle det ske.


"Did I ever tell you I was struck by lightning seven times." Skratt. Markus höll räkningen, det här var sjätte gången som gubben sa det. "Did I ever tell you I was struck by lightning seven times". Varje gång visades ett nytt lika dråpligt sätt att bli träffad på.

   Den sjunde gången kom. Filmen nådde sitt slut. Tagen lämnade Markus biosalongen. Utanför hade det börja regna. Markus såg himlen lysas upp av blixtar. Är det inte väl tidigt på året för blixtar? Tänkte Markus när han började gå genom staden. Han tog upp sin mobil ur fickan och började skriva ett SMS till Jens. Filmen hade fått honom att tänka kring livet och kring deras situation. De kunde inte fortsätta så här. Leva i hemlighet. De var tvungna att gå ut med sanningen. Det spelade ingen roll hur jobbigt det skulle bli, hur mycket skit de skulle få. Inget spelade någon roll förutom kärleken. Tänker på dig Jens. Hoppas att du har kul. Filmen är slut nu, jag tänkte att jag kanske kunde följa med ut. Vi måste göra det nu! Puss din...Markus


Mobilen surrade till. Jens läste vad Markus skrivit. Det högg till lite i magen när han läste det sista. Han hade tänkt samma sak. De måste göra det. Men nu var det på riktigt, ville Markus att de skulle göra det så fanns det ingen återvändo. De skulle komma ut ur garderoben och visa hela världen. Först blev han rädd. Men snart övergick rädslan till glädje. De skulle bli ett par på riktigt. Det här kunde vara den bästa kvällen någonsin. Kom så fort du kan, saknar dig här. Din...Jens


Regnet vräkte ner där Markus småsprang fram. Dels ville han komma undan regnet, mest ville han träffa Jens. Åskan kom närmre och närmre. Mellanrummen mellan nedslagen blev kortare och kortare. Markus hade aldrig varit rädd för åskan, men nu började det nästan bli lite obehagligt.

   Han kom fram till fotbollsplanen. Snart skulle han vara framme hos Jens. Festen var bara fem minuter härifrån om man gick. Markus skulle vara framme om tre.


Sjukvårdarna lastade mannen i ambulansen. Dragkedjan på den svarta liksäcken var tilldragen. Mannen som låg där i var dödsförklarad. Det hade inte funnits någonting för ambulansmännen att göra när de kom fram. Han hade troligtvis varit död innan han slog i marken. De körde in till lasarettet. Där skulle de kontakta hans anhöriga. En av sjukvårdarna tog fram mobilen de hade hittat bredvid honom. Han visste att det var emot alla tänkbara regler, men någonting sa honom att det var viktigt att han kollade på den. Mannen hade varit smart och lagt in ett ICE nummer. In Case of Emergency. Nu skulle det vara lätt att få tag på de anhöriga när de kom fram.


Jens höll ännu telefonen vid sitt öra. Ensamheten. Tomheten! Så som han aldrig tidigare känt dem.  Allt var slut. Ingenting var längre värt någonting. Allt var slut!


"Did I ever tell you Markus was struck by the lightning one time. It was enough!"


Fan fan fan...

just nu vill jag ändra veckans låt till Thåströms Fan, fan, fan istället. Hade blandat ihop vilket helg som Bandyfinalen var och trodde att den krockade med Högskoleprovet. Men nu var ju finalen en helg tidigare. Men anmälningstiden gick ut den 15februari. Så nu verkar det som om jag missar provet fast jag är på ön... Fan fan fan!


Vad skall man göra!?

Nu känns det som om det verkligen börjar bli hög tid att bestämma sig för vad jag vill göra i höst egentligen. Just nu står det mellan allt från Halmstad till Nya Zeeland. Jag har börjat att fundera på om jag skall plugga. Men till vad? Jag har ju länge funderat på Jurnalist eller gymnasielärare men det lockar inte alls längre faktiskt. Det senaste är ekonom. Men jag tror inte att jag skulle tycka att det skulle vara så kul ändå. Kanske skall jag bli jurist. Jag tycker ju om att läsa och skriva. Arbeta vid skrivbort och "på fält". Lagar och annat sånt som advokater verkar göra. Men då kommer jag inte in i stället om jag inte skriver högskoleprovet nu i vår. Men det kan jag inte göra eftersom Bandyfinalen på studenternas i Uppsala är då.

Frågan kvarstår: Vad skall jag göra i höst?

Kanske skall jag ge mig ut och resa sticka ner till Australien eller Nya Zeeland och backpacka. Men det kostar en jäkla massa pengar. Pengar som jag inte har. Sen vet man ju aldrig om det finns några jobb så här i finanskrisens tider. Sen skall jag och Julia samköra oss så att vi bägge vill göra samma saker. Med andra ord;

Fråga kvar står: Vad skall jag göra i höst?



På tal om bananer så finns det visst lite bilder på mig på
John Norrbys blogg nu...

Veckans låt v.10 Nåt för dom som väntar - Olle Ljungström (Joakim berg)

Jag har alldrig lyssnat på Olle Ljungström fören skivan Andra Sjunger Olle Ljungström släpptes i slutet av förra året. Där tolkade bl.a. Jocke Berg (Kent), Emil Jensen, Ane Brun, Lisa Miskovsky, DiLeva, Bo Sundström (Bo Kaspers) och Uno Svenningsson Olles låtar. Den skivan fick mig att börja lyssna på Olle Ljungström och nu vecka tio 2009 är hans låt Nåt för dom som väntar veckans låt

Veckans låt:Nåt för dom som väntar - Olle Ljungström eller Jocke Berg





Tröttare

Nu är jag ännu tröttare när de på Data Byrån fortfarande tror att de kommer att kunna laga min dator. Så de skickade iväg den till Asus idag igen. Så nu är det återigen två, tre veckor utan dator. Suger

Tröttare

Nu är jag ännu tröttare när de på Data Byrån fortfarande tror att de kommer att kunna laga min dator. Så de skickade iväg den till Asus idag igen. Så nu är det återigen två, tre veckor utan dator. Suger

Trött

Nu är jag på riktigt trött på mina datorproblem. Var ju på Data Byrån med burken förra veckan. Då sa de att de skulle titta på den igen och förhoppningsvis skulle de lyckas. Så ringde han dagen efter och sa att han nog hade hittat felet. Yes tänkte jag äntligen. Idag ringde han och sa att han var färdig och hade testat och allt verkade fungera. Jag sticker och hämtar den åker hem och lägger in allt som jag har lagt över till min externa hårddisk igen och tänker att allt verkar fungera bra. Så börjar jag bli klar och tänker att jag skall köra det där testet som han körde bara för att själv få känna att allting verkligen fungerar. Då. Frys. Datorn stendör. Finns ingenting att göra. Så imorgon är det tillbaka till Data Byrån. Den här gången skall jag ha en ny dator. Och det blir absolut inte en Asus. Julia hade jätte stora problem när hon köpte den och jag har haft ännu större. Sorry Asus mitt förtroende är förbrukat.

Over and out

Veckans låt v.9 Long Before Rock 'N' Roll - Mando Diao

Mando Diao har precis kommit ut med ett nytt album. Första sigeln "Dance with somebody" spelas varm överallt. Men jag vill hellre drömma mig tillbaka till när de släppte Ode to Ochrassy och sigeln Long Before Rock 'N' Roll. Rysningar.

Veckans Låt: Long Before Rock 'N' Roll - Mando Diao