"Tidig morgon klockan fem"

Mmm, sovmorgon, äntligen. Underbart! Ledig dag idag. Steven tog mitt kvällspass och jobbar tolvtimmar idag. Tack Steven. Nu sitter jag i fåtöljen i lägenheten och lyssnar på kent och skall försöka att klippa ihop ett bildspel med bilder med Torneamentum som jag kan lägga ut på torneamenutms hemsida. Det är kul. Synd dock att jag bara har det värdelösa redigeringsprogramet. Windows Movie Maker. blä. Om jag åtminstone kunde använt iMovie men det går ju inte. Snålla apple. Någon som har ett förslag på ett gratis filmredigeringsprogram?

Tack och god natt

Har nog aldrig varit tröttare. Gick och lade mig någongång runt kvart i kvart över sex imorse. Trodde att jag hade sovmorgon och inte skulle börja jobba förän klockan fem. Men så ringer de från restaurangen till en annan extern och undrar om hon kan jobba. Men hon säger nej men går in och väcker mig och Julia någon mellan åtta och nio. Jag är då helt slut och utslagen och förstår aldrig riktigt vad som händer untan tror att jag drömmer när hon frågar om någon kan börja jobba klockan tolv. Snäll som jag är så säger jag att jag kan jobba klockan tolv, allt i tron om att det är en dröm, innan jag somnar igen. Elva ringer mobilen. Steven vill bli insläppt i lägenheten. Det var en jävla tur för jag hade inte ställt om mobilen för jag trodde ju att det var en dröm. När jag vaknar känner jag på något vis att det kanske inte var en dröm och frågar Julia. Det var ingen dröm. Fan.
Börjar jobba klockan tolv och slutar vid sju. Egentligen inte speciellt länge. Men ändå. Sjukt trött. Nu skall jag powernappa en stund sen får jag se om jag blivit piggare. Några är sugna på att gå ut. Men vet. Imorgon pratas det om Kleerup på Trädgår'n. Vi får väll se. Jag är ledig i alla fall.

God natt.

all alone on Liseberg

Igår  var jag på Liseberg. Alla jobbade förutom fyra stycken och jag. Så jag tänkte när jag gick upp vid halv två att nu måste väll ändå de andra vara vakna och sugna på att göra någonting. Men när jag kommer upp i deras lägenhet så är allt jag hör snarkningar i kanon. Då skall jag säga att två av dom hade jobbat natt och kommit hem vi åtta tiden. De andra två däremot hade jag delat var sin flaska vin med kvällen innan. Men sedan känade jag mig trött och sliten så jag gick och lade mig. Men de andra två gick ut. Tydligen så gick de inte och lade sig fören kvart över nio.
Så det blev alltså jag all alone on Liseberg är kanske inte någonting jag skulle rekomnedera. Jag åkte en atraktion. Utsiktstornet. Men jag var ändå där i två och an halv timme.

Idag har jag jobbat hela dagen. Kände mig så sliten fram tills rasten. Efter att lunchtröttheten som alltid innfinner sig timmen efter lunch så stod jag i köket och genast kändes allting mycket bättre.
När vi slutade vandrade vi hem i åskregnet och stannade på ett liten grekiskkvarterskrog (de är välldigt mycket för grekiskakvarterskrogar i Göteborg) där tog jag en grekisksallad som jag föllde upp med kycklingfilé med klyftpotatis. Smaskigt.
Nu sitter jag och Julia i vardagsrummet och försöker komma på någonting att göra. Men idéerna sinar just nu. På teven rullar Project Runway. Please save me good.


En helt annan grej. Kristian kommenterade min och Fabians uppesittarkväll med kommentaren livet på en pinne med lite strössel på. Det roliga är att vi som sagt såg på en buktalarföreställning. Från den visar jag det här klippet. Ni får göra matten själva.


Heimlich, ja. Ja, Heimlich. Ja!

Att leva livet som extern innom Maxkoncernen är inte nyttigt någon stans.
Jag och Fabian satte oss vid teven runt halv åtta tiden igår kväll och korkade upp första ölen. Sedan rullade kvällen på med Postkodmilljonären, Talang 2009 för att sedan övergå till Madagaskars julspecial, Två föreställningar av en buktalare för att slutligen avslutas med Shrek Julspecial. Då var klockan fyra någonting. Vi hade tagit oss igenom sex, sju flaskor öl och en flaska rödvin. Då gick vi och lade oss. Idag gick vi upp vid elva. Gick till jobbet och åt frukost. Övertalade passchefen att det var lugnt och att vi inte behövdes på en stund. Istället halvsov vi i personalrummet. En timme senare köpte vi Maxlunch innan vi äntligen fick börja jobba. Vi slet som djur i fyra timmar innan ruschen var över (Idag invigdes Gamla Ullevi med en Damlandskamp mellan Sverige och Brasilien.) På rasten åt jag ytterligare en hamburgare. Nu sitter jag och Julia på en luftmadrass och bloggar. Om en stund skall jag byta om och traska upp några våningar och upprepa proceduren från igår. Men imorgon är jag ledig.
Att leva livet som extern innom Maxkoncernen är inte nyttigt någon stans.

Veckans låt v.17 Jai Ho - A R Rahman & the Pussycat Dolls feat. Nicole Scherzinger

Första gången Kristian spelade den här låten från Oscarsvinnande Slumdog Millionaire så tyckte jag inte att den var något speciellt. Men så hörde jag den på radion några gånger sedan fasstnade den och nu var den ett självklart val till veckans låt.

Veckans låt: Jai Ho - A R Rahman & the Pussycat Dolls feat. Nicole Scherzinger


"knock knock" whos there?

Vad skall vi göra ikväll? Jag skulle ju jobbat men hon som föll över spårvagnspåren hade repat sig så jag slapp. Så nu är det alltså en fri fredagskväll med eventuellt en fri lördag (när Viktoria har kommit på att det kanske är värt att hällsa på sin bror när han är så nära). Det förslag som ligger just nu är att dricka öl,vin,cider i en lägenhet och se på skräckfilm. Känns inte riktigt som om det är någonting för mig. Men det kanske kan bli roligt ändå.

Jag och Julia lade oss och glassade i solen en stund idag. Det var riktigt härligt faktiskt. Även om jag var lite skepptisk innan. Förra gången Julia föreslog att vi skulle sätta oss och sola slutade det med att jag ådrog mig en liten miniförkylning som jag fortfarande släpar på.

Nu är Julia iväg och träffar en kompis. Får se när hon dyker upp igen. Men jag och Fabian reder oss ganska bra ändå. Vi har precis kommit hem från bolget med varsin rödvinare. Ett flak öl. En flaska Vodka och så lite lösa flasköl och lite frans Cider. Så det går ingen större nöd på oss. Framför allt inte nu när jag njuter av lite gammal härlig kent i hörlurarna också.

Att vara i Göteborg det är livet kan jag tala om. Det var riktigt länge sedan jag njöt så här mycket av allt jag gör. Det är underbart. Tack Peter för att vi fick åka.

Julia pratade förresten med chefen (Peter) i morse. Han lät glad över att vi trivdes här. Vi har ju sagt att vi skulle säga om vi skulle stanna efter Göteborg. Om vi nu trivs här så är ju chansen större att vi jobbar vidare över sommaren också.

I polen doftar världen klor. Men vår lägenhet doftar öl...

Igår var det alltså fest. Vad skall jag säga. Har nog aldrig varit så o pepp men det blev ändå väldigt bra till slut. Även om en studsboll höll på att försöra allting men tillslut studsade bollen iväg bort från oss längs avenyn.

Vi var på ett ställe som hette deep åtminstone hade den häftigaste lilla lampan och den bästa livesaxafonisten till clubmusik. Men det var också allt.

När jag och Julia vaknade i morse visade det sig att vi tydligen var de enda två i vår lägenhet som hade lyckats ta sig hem till vår lägenhet efter krogen. Guldstjärna till oss. Men alla som skulle jobba kom i alla fall till jobbet. Mer eller mindre piggar.

Gais tog emot AIK. Aik vann 1-0. AIK:arna skrek och jublade Gaisarna gick hem och polishundarna var hungriga.

Nu sitter jag på luftmadrassen i hallen och vill somna. Men samtidigt vill jag korka upp en öl och vänta in Fabian med Steven och Julia. Vad skall jag göra? Vad skall göra?

Imorgon jobbar jag mitt enda kvällspass (17-22) eftersom en av tjejerna hade lite svårt att veja för spårvagnsspåren, alltså spåren inte vagnarna, så hon kan inte gå på ena benet just nu. Men jag har nästan hela dagen ledig och kan komma in och bara glida lite.



Det här är studsbollen. Eller som hennes Mamma och pappa kallar henne. Ellen
Studsbollen var med i sveriges värsta bilförare och var den där jobbiga tjejen som verkligen bara ville vara i TV
Ellen är i verkligeheten den där jobbiga tjejen som verkligen bara vill vara i TV.


De där med maten...

Kristian ställde en mycket befogad fråga. Är Maxmaten gratis i Götet. Japp för mig och elva stycken till är den det. Eller jag kan köpa mat för ungefär 100kr/dag. Med andra ord blir det i stort sett Maxmat man lever på. Men ikväll vankas det köttfärssås och spagetti.

Igår kom sängen aldeles för sent. Fastnade i soffan med två andra extener. En från Kristianstad och en från Borås (vilket fotbollslag är det som kommer därifrån?) och pratade om sånt som bara Maxnördar kan tycka är intressant klockan tre på natten med en öl i handen. Vid tre gick jag och lade mig men de andra två fortsatte till klockan fem.
Två av oss stämplade in vid halv tolv efter en halvtimmes prommenad. De e najs.

Ikväll vankas det fest. Skall bli kul.

Ledig göteborgsdag

Den lediga dagen i Göteborg börjar leda mot sitt slut. Men nu känner jag i alla fall att jag hittar något sånär. Kan ta mig från lägenheten till avenyn och till jobbet själv nu åtminstone.Man skall bara inte bli överkörd av nån spårvagn som kommer från alla möjliga håll och riktningar. Helt livsfarliga.

Nu har vi precis kommit hem till lägenheten igen kvällsmaten på jobbet. Det blev väll i stort sett tre timmar med en nota på ungefär 400spänn. Allt gratis. De e najs

Kent släpper nytt

Läste precis att kent har kommit hem från Berlin idag efter att i två veckor arbetat med ett nytt album. Glädje så klart. Men normal kent mått mätt så betyder det att albumet borde komma om ungefär nio månader och att vi någongång under sensomaren kommer att få första singeln.

Någon mer än jag som bryr sig?

Igår kväll kl: 02:14

Första dagen på Max Ullevi, chek!
Antal arbetstimmar: 10h 30 min -15min rast.
Första allsvenska fotbollsmatch rusch avklarad!
Försäljning under den timmen då ruschen var: 29 000
Årets högsta försäljningstimme Max Visby: 11 000

Det är en kort summering av första dagen på Max Ullevi. Det var egentligen ganska dött större delen av den tiden. Men när det hände någonting så hände det på riktigt och det var kul att se hur snabbt det går att få fram saker i ”det nya köket” (skall gå närmare in på ”nya” och ”gamla” köket på Max någon annan gång). Det var även väldigt intressant och roligt att få arbeta i det nya köket och arbeta mot en ”pointer” m.m.

En sak som oroat mig och Julia en aning är att behöva äta Max mat i stort sett varje dag i två veckor. Därför kom det som en positiv överraskning för oss idag att det i Göteborg finns två stycken helt unika burgare. Göteburgare och Max Lyx Lax. Göteborgaren med västkustsallad. Tror faktiskt att jag skulle kunna tycka att västkustsallad är gott trotts fiskinslagen. Sedan har jag lovat mig själv att jag någon gång under de här två veckorna måste testa Lyx Lax. Lax är ju trotts allt den enda fisken jag äter.

Nej nu skall jag se Scrubs och sedan sova lite. Julia har redan somnat och sover tyst här bredvid. Det har varit en påfrestande dag för oss bägge. Många intryck och nya saker som skall sjunka in. Vi behandlar det på lite olika sätt jag och Julia. Julia sover som en stock. Jag kan inte slappna av och sitter och bloggar, lyssnar på musik och ser på Scrubs istället.

Imorgon är vi lediga. Då är det stan som gäller. Hoppas att mina snåla syskon har fört över pengarna de är skyldiga till mig.

Natti Natti

Känn ingen sorg för mig Göteborg

Äntligen framme i Göteborg. En halvdags resa med två flygturer och en taxiresa tog detn innan vi kom fram till vår lägenhet på Molinsgatan i centrala Göteborg. Här mötte vi upp två andra externer (dessutom hade vi träffat en redan på flyget på Arlanda). Vi fem tog sedan en halvtimmes prommenad till en Grekiskkvarterskrog (så fantsypansiga är de här att de inte nöjer sig med en kvarterskrog utan en Grekiskkvarterskrog)

Nu har vi bäddat i ordning oss i vår lägenhet (ovanför hos bor ytterligare fem sex stycker som också skall jobba. Men dem har vi knappt hällsat på men det lär vi nog hinna med) Några har redan krypit till sängs och jag och Julia är nog också på väg.

Det finns i alla fall internet i lägenheten. Det skall gå med trådlöst men det har vi inte fått igång så nu bloggar jag med världens kortaste kabel från en pinstol i vår farstu. Men det går det också.

Imorgon vid halv tolv börjar jag mitt första pass här. Slutar vid tio tiden så det är direkt in i hetluften. Det skall bli riktigt roligt. Dessutom så är det derby imorgon då IFK Göteborg möter Örgryte.

Everybody sleeps when I'm awake

Ligger i sängen har lite svårt att slappna av och lägga mig och sova. Trotts allt så sticker vi till Götet imorgon. Har egentligen ingen aning om hur de närmsta två veckorna kommer att se ut. Ryktet säger att vi kommer att jobba en hel del. Samtidigt som samma ryktesspridare säger att de skall dra in på personalen nu. Med andra ord kan det bli absolut hur som hellst.

Tänkte att jag skulle hinna med o träffa min syster lite också när jag ändå är på rätt sida av sverige. Jag hade egentligen tänkt att vi skulle gå till Liseberg men nu verkar det som om hon skall jobba de dagarna som det är öppet. Taskig tajming. Kunde du inte väntat med att få jobb i en vecka till?

Om jag är ledig nästa helg funderar jag på att hyra en bil och åka till Varberg(?) och se på när syrran och hennes kille tävlar där. Men med största sannolikhet lär jag ju jobba då. Men man kan ju alltid hoppas.

Sen hade det varit kul och sett en fotbollsmatch också när man ändå skall jobba i en fotbollsarena. Men med tanke på hur sportintresserad Julia är så lär det inte bli så mycket med den saken.

Packad och glad

Sitter i fåtöljen och ser på en desperat Julia som försöker att panikpacka inför vår resa till Göteborg på söndag. Hur många trosor går det på två veckor? Har vi tvättmöjligheter? Hur mycket arbetskläder skall vi ha med oss? Hur mycket väger allt. Skall byxorna eller tröjorna ligga i botten? Frågorna: Många! Svaren: Få. Paniken: Övervällande!

Veckans låt v.16 På Drift - Kent

Egentligen hade jag tänkt att en låt av Lorentz & M.Sakarias med namn på på Drift skulle vara veckans låt. Men jag kunde bara hitta en version från Popcirkus och där var den inte alls lika bra som på skiva. Istället fick det bli en annan låt med samma titel. Dessutom tyckte jag att det var dags för lite Kent bland veckans låtar.
Den här låten släpptes dagen innan julafton 2008 och här är den i en ihopklippt version med reklamfilmen den gjordes till.

Veckans låt: På Drift - Kent


Efterlyses: Mod att återuppta en förlorad barnatro

Påsklovet är slut så nu är det återigen dags att publicera den här veckans LIG-text.


Trött sätter jag mig ner i fåtöljen och slår på tv:n, det är söndag morgon, jag är nyss hemkommen från jobbet. Tankarna går i hundraåttio. Omöjligt att slappna av, omöjligt att sova! Jag lägger min 9mm Browning på soffbordet. Måste göra rent den innan jag drar ut ikväll igen. Fan att det var tvunget att bli så här. Känner illamåendet växa inom mig, så som det alltid gör några timmar efter jag skjutit någon, även om jag inte har dödat. Jag går ut i köket och häller upp ett glas med Whiskey, tar en stor klunk direkt ur flaskan innan jag ställer tillbaka den. Det bränner till i halsen och jag känner whiskeyn åka genom tarmsystemet ner i magen. Underbart. Sätter mig i fåtöljen och dricker av whiskeyn men den eftertraktade känslan av lugn vägrar infinna sig. Det är i sådana här lägen som det hade varit skönt att vara rökare. Kunna tända en cigg och känna hur nerverna slappnar av. Men aldrig att jag skulle stoppa en sådan kondisförstörare i munnen. Cigg förstör allt, kondisen, musklerna andedräkten.  Musklerna det viktigaste. Utan dem skulle jag inte klara mig en sekund i mitt jobb. Musklerna innebär respekt. Musklerna, en sorts högtalare, gör så att folk lyssnar på vad jag säger. Musklerna gör halva mitt jobb.

    Tittar på TV:n, tvåan står på och klockan räknar ner, fem, fyra, tre, snart börjar den direktsända Gudstjänsten.  Jag orkar inte luta mig fram till fjärrkontrollen för att byta kanal. Vinjetten börjar.

    Tar upp pistolen från bordet igen inspekterar den, plockar ur magget. Långsamt matar jag ur patronerna en efter en. Inspekterar varje patron noggrant innan jag lägger ner dem i asken igen. Samma procedur, ritual, som alltid. Måste ha stenkoll på att det inte är något fel på en endaste av patronerna. När det är skarptläge får ingenting gå fel och jag måste göra allt jag kan för att minimera riskerna. Elva patroner lägger jag ned i kartongen. Tre stycken sitter i benet på en langare en sitter i en betong vägg.  Jag sitter i fåtöljen med pistolen i knät, whiskeyn i ena handen och kartongen i den andra. Jag tittar upp mot TV:n

    "Vi är alla del i en skapelse, en del i någonting större, någonting som går utanför människans förstånd. Det enda vi kan göra är att tillåta Gud i våra liv. Låta honom vägleda oss. Låta honom hjälpa oss att fatta rätt beslut. Låta Gud vara vår karta och kompass.! "Med förstenad blick tittar jag på TV:n. Suger in allt pastorn säger.

    "Vi kan inte springa genom hela livet utan att ta ansvar för våra handlingar, utan att försöka se våra misstag och göra någonting åt dem. Vi måste visa hänsyn till våra medmänniskor." Han har så rätt. Var enda ord stämmer. Jag har missbrukat mitt liv, missbrukat Guds förtroende. I vredesmod och förtvivlan kastar jag whiskeyglaset rakt in i väggen. Whiskeyn rinner ned längs tapeterna, det är glassplitter över hela golvet.  Vad fan har jag gjort? Vad har jag gjort? Jag glider ned från fåtöljen ned på knä jag känner hur glaset skär in i mina ben. Kroppen känns matt, jag orkar inte hålla fast i kartongen med patronerna låter den falla till golvet drygt hundra patronerna rullar ut över golvet. Jag bryter ihop. Tårarna rinner ned för min kind. Når slutet av käkbenet och droppar ned på golvet. Varför, varför övergav jag min barnatro? Varför gick jag den här vägen? Varför lät jag inte Gud vara min vägvisare, min karta och min kompass? Nu är allt för sent. Jag har bara två alternativ. Fortsätt på den inslagna vägen och hoppas på att det någon gång i framtiden kommer en öppning en väg ut. Jag vet att det aldrig kommer att ske. Mitt andra alternativ är att plocka upp pistolen, mata fram en kula i loppet och låta en kula penetrera skallbenet in genom hjärnan och ut genom bakhuvudet. Låta allting få ett slut här och nu på vardagsrumsgolvet.

    Jag tar tag i pistolen och lutar mig bakåt mot fåtöljen blundar och vill att allting skall ta slut här och nu. Jag blundar och jag vet att imorgon kväll kommer jag att sitta i fåtöljen, plocka ur och inspektera alla patronerna igen innan jag lägger tillbaka dem i kartongen.


Ansökan till Högskola

Nu har jag då slutligen lyckats bestämma mig för vad jag skall plugga i höst. Det tog verkligen in i det sista och idag har jag i stort sett gjort om hela min plan. Men nu känns det bra.

Det jag skall plugga är:

  • Juridisk Översiktskurs (JÖK) på IT-distans från Uppsala Universitet 15Hp
  • Introduktion till Kriminologi i Halmstad 15Hp
  • Digital grafisk design 7,5Hp
Nu sitter det säkerligen någon viktigpetter och tänker men blir inte det där 37,5Hp? Korrekt jävla matte snille. Men är inte 30Hp hel tid? Korrekt igen smartass. Men jag är ju lite av en övermänniska så det skall nog inte bli något problem.
Nu sitter säkert samma smartass och tänker att har inte Halmstad någon Juridisk Översiktskurs så slipper du att läsa på IT-distans. Jo visst har de det. Men dels så är alla kurserna i Halmstad inriktade på antingen offentligrätt eller handelsrätt(HÖK) dels så inbillar jag mig att en juridikutbildning i Uppsala är bättre än en i Halmstad. Så där har du fakta min lille lågutbildade vänn.

Veckans låt v.15 Lay it Down - Peter, Bjorn and John

Som jag sa igår så är det här den bästa låten så här långt på Veckans Låt den är gjord av Sveriges just nu intrenationellt mest framgångsrika grupp Peter, Bjorn and John gruppen som slog igenom 2006 med låten Young folks. Efter det har det varit ganska tyst och de har inte haft några större låtar. Men nu är de här med ett nytt album som har fått lysande recensioner. Living thing heter det och det är därifrån vi hämtar låten Lay it Down som de framförde på säsongens sista Popcirkus.

Veckans Låt: Lay it Down - Peter, Bjorn and John


Det gick...

Det gick att bara sova fyra timmar typ. Sedan gick kanske inte tävlingen så bra som man kunde hoppas och med största sannolikhet så hade det att göra med den bristfälliga sömnen. Men som det sagt det gick.

Nu skall vi snart sätta oss i bilen och åka ut till väte för familjemiddag. Det skall bli kul. Sen får vi se vad som händer ikväll. Funderar på att dra till en kolega (det lät ju inte alls seriöst och säga kolega) på förfest. Men det berör lite på när vi kan slita oss från Väte.

Förövrigt så tror jag att den här veckans låt kommer att bli den absolut bästa Veckans låt så här långt in på året.
Vilken det blir får vi se imorgon

when I am telling a story and you finds it boring

Jag sitter och slö surfar lite och kom in på ett av mina favortir youtube klipp i alla fall i musikegenren. Det är en live tv-spelning med Kate Nash där hon spelar en avskalad version av sin "hit" Foundations.



Slänger med videoversionen också.


I'm a believer

I'm a believer. Jag tror att det går att leva utan att sova överdrivet mycket. I alla fall planerar jag som om man inte behöver det. För några helger sedan jobbade jag hela nätterna och red på dagarna. På fredag är det dags igen. Planeringen är som följer

  • Torsdag 17:45  Börjar mitt 10-timmarspass på Max.
  • Fredag c:a 04:00 stämplar ut och sätter mig i bilen direkt ut till väte.
  • Fredag någonstans kring 05:00-05:30 slänger mig i sängen och sover ngåon timme fram tills 07:00
  • Fredag 07:00 går upp äter frukost borstar hästen bär ut alla grejerna i bilen
  • Fredag typ 09:00 åker jag i väg mot tävling i Havdhem
  • Fredag 17:45 börjar jag mitt andra 10-timmarspass.
All energiedryckssponsring är nu mer än välkommen.

Mmmmm. våfflor.

Kommer hem och öppnar dörren och doften våfflor bitchslappar mig i anskitet. Mmm. Julia har blandat ihop vad som var kvar av den glutenfria våffelmixen efter Våffeldagen. Mmm, de e smaskens


Jobbade i helgen. Det var ganska tråkigt men en sak på lördagen livade upp allt. Jag var på uteserveringen och torkade bord när det inte hände någonting i driven. När jag går där och torkar så ser jag hur ett gäng med skejtarungdomar i fjortonårsåldern som tror att de äger världen går in men kommer ut efter kanske tre minuter. De börjar gå bort mot drivens beställningsstolpe. Omgående förstår jag att nu jävlar skall de jävlas och skrika och vara allmänt jobbiga. Men idag skall de fan få tillbaka.
Jag går in och ställer mig vid vår personalingång (där ser man rakt ut till beställningsplatsen utan att den som beställer ser mig. När de kommer fram så börjar de mycket riktigt att skrika och gorma. Då säger jag vänligt men bestämt. "Det här är en drive in, så ni kan ju ta och brinna i helvetet någon annan stans." Jag tror inte att de var beredda på det klarspråket och de blev helt tysta och lomade där ifrån.

Veckans låt v.14 Double Nature - Mustasch

Troligtvis den bästa "hårdrocks" låten gjord i modern tid. Alltid lika härligt när P3 spelade den här låten när jag ännu jobbade på G.A.D. Den senaste veckan så är det här den låt som har spelats absolut flitigast i bilen, iPoden och på gymmet.

Veckans låt: Double Nature - Mustasch



...

Kommer till jobbet. Gott om tid.
Går på toa, skickar ett SMS och läser lite mail. Gott om tid.
Hämtar en skjorta stryker den fin. Pratar lite med Jakob. Gott om tid.
Byter till arbetsbyxor och tar på mig jobbskorna. Gott om tid.
Drar till lite i snörena. Ett går av. Ont om tid.
Letar förbrilt efter ett nytt men hittar inget. Snor ett från någon annan skor. Jag började för två minuter sedan.
Trär snabbt i snöret och knyter till. Hittar en mössa men var fan är förklädena? Jag började för fem minuter sedan.
Plockar ett förkläde som inte ser allt för skitigt ut. Drar på mig det och springer fram. sju minuter sen.

Tänk så det kan gå

Twitter Twitter

Nu är frukosten äten och det är dags att dra sig iväg till jobbet. Tänk vad skönt det hade varit om man hade haft ett 8-16 jobb Måndag till Fredag. Då hade jag njutit. Men så är det inte så nu är det bara att hoppa upp på cykeln och trampa iväg. Fast det där trevliga vårsolen  som har lyst i flera dagar nu verkar inte vilja vara med idag. Det blir nog bilen ändå.

Komvux kurs broschyr...

Nu börjar det faktiskt att klarna lite i den mörka dimman som kallas vad skall jag göra i höst. Jag har lyckats banta ned alternativen till två. Nu gäller det bara att bestäma sig mellan de två. Och det, det är bra mycket lättare sagt än gjort. Men ett steg i rätt riktning är bättre än två i åt vardera håll.

Våren hänger i luften. Utanför skiner solen, fåglarna kvittrar och bloggarna twittrar

Nyss hemkommen från jobbet! Där har både Lars-Åke "Babbsan" Willhelmsson och Christer Lindarw varit och ätit idag. Blev faktiskt lite starstruck.

Nu skall jag förbereda min överaskningsmiddag till Julia. Hon tror att hon skall få äta micrad falukorv men jag tänkte bjuda på tacos och lösgodis.

Känner mig faktiskt lite avundsjuk på Mamma och Pappa som om 25 minuter skall se After Dark, det hade jag kunnat göra.

Lyssnar på kents sjävlbetitlade debutplatta: ruskigt bra!

Läste gårdagens GT idag och som (nästan) alltid läste jag hela 2sidor intervjun. Där har vi i alla fall gotlands ende riktige journalist Magnus Ireskog. Han och tjejen som skriver krönikor på helgerna(?) det är de som gör det värt att läsa tidningen.

Ge mig glitter o glamour här där verkligheten bor Christer Lindarw?

Nyss hemkommen från After Darks show på Visby Strand. Vad skall jag säga. Jag hade egentligen inga som helst förväntningar innan och när allt drog igång skall jag erkänna att jag kände en viss skeptism växa inom mig. Men så helt plötsligt känner jag hur fötterna sitter och stampar med och jag njuter och skrattar åt Babsan och Lindarws underbältet humor.

Bästa imitationen blir utan tvekan BWO och bästa låten var helt klart (Åh) när ni tar saken i egna händer.


Ny design

Nu har jag suttit hela kvällen och pulat med en ny design på bloggen och ett nytt citat blev det också. Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om det tillslut men det är i alla fall någonting nytt. Lämna gärna en kommentar om vad ni tyckte. Bättre eller sämmre?

Story of my dator

Nu så verkar det äntligen som om Data Byrån har lyckats laga min dator.  Jag fick tillbaka datorn förra veckan efter att den varit iväg hos Asus igen. Då återstod fortfarande felet så i går åkte jag tillbaka till datorn och skällde ut dem. Först så var det tvär nit. De kunde inte göra någonting utan var tvugna att skicka datorn igen. Men när jag började ifrågasätta deras seriösitet och jämförde deras kompitens med Elgiganten så kunde de plötsligt göra massor av saker. De satte igång med en gång och bytte ut hårddisken och alla minnena och vid tjugo över tio idag (tjugo minuter efter deras öppning) fick jag ett SMS som sa att de var färdiga. Nu har jag testat datorn hela kvällen och installerat alla programmen på batteridrifft och allting verkar fungera som det ska. Men det krävdes en hel del jobb och att de bytta ut i stort sett allt förutom skalet.