Gesanca - The Jasparian

Gesancas musikvideo "The Jasparian" finns äntligen ute för almänheten att beskåda. 
Videon gjordes av bl.a. mig och några till i min klass när vi gick andra året på media. 

Ett stort tack till de fruktansvärda Gråbo barnen.


Vikarie på väg

Från och med klockan 14:15 igår (onsdag) kan jag tittelera mig lärarvikarie. Så när som hellst kan telefonen ringa och jag får komma som den hjälte jag är och undsätta de mindra förstående eleverna, (som visserligen kommer att hata mig eftersom jag gör så att de inte får någon håll timme.)

Men jag tar mitt samhällsansvar och åker dit, blir mobbad av personer som är fem år yngre än mig.

Vad gör du för samhället?


Prao

Dag: Lördag
Vart: Shell Söderväg
Tid: 22:00 - 24:00
Varför: En fråga med ett långt svar... svaret kommer här.

I lördags praoade jag alltså för första gången sedan någon gång i mitten av nian.

Jag hade varit hemma hos Julia och lagat mat tillsammans med hennes vänner. Eftersom hon skulle upp och jobba tidigt så kunde jag inte stanna där så länge utan fick snällt bege mig hemåt.
Tidigare på dagen hade jag hyrt en film, Let's Go To Prison, så jag tänkte att jag skulle åka förbi Shell på vägen hem och köpa någonting gott att äta på medan jag tittade. En annan anledning till varför jag åkte dit var för att prata lite med min gamla vän och hundskötare: Kristian Hederfeld.

Väl där artade det sig så att jag blev kvar i en halvtimme, tittade på klockan och konstaterade att det inte längre var någon idé att åka hem och se filmen, skulle bli för sent.  Istället väcktes en ny tanke.

Hela sommaren har jag sagt att: Någon gång skall jag åka med dig in när du börjar och med dig hem igen när du slutar och hänga hos dig hela kvällen.

Nu blev det ju inte så att jag åkte med honom in och var där hela kvällen, men vi kan kalla det för "pröva på".

Väl som prao fick jag följa med och se hur stängnings rutinerna såg ut, se checklistan och hjälpa till att checka för det som var gjort. Jag fick även pröva på jobbet som frontare (finns faktiskt anställda frontare på Ica Maxi i Visby).

Frontare= person vars arbetsuppgifter går ut på att se till så att alla godispåsar på på godispåshyllan hänger så långt fram som möjligt så att kunden ser varan ordentligt
.

Jag fick även vända alla glassar i frysboxen så att det syntes vad det var för glass. Jag fick till och med trycka på en knapp så att kunderna kunde tanka.

Helt enkelt en fantastisk prao tid.

Efter det att vi stängt igen och sagt den klassiska frasen "hejdå macken vi syns imorrn'" så artade det sig inte sämre än att vi begav oss hem till mig och såg filmen Borderline med Jennifer Lopez. En ganska bra film (säger inte mer utan räknar med att det snart kommer en recension på
filmbloggen).

Om du vill se mig praoa på Shell så skall du bege dig till Shell söderväg någon gång mellan 20-24 nu på torsdag då jag med största sannolikhet kommer att göra mitt andra prao pass.

Reel Big Fish

När jag ändå håller på att uppmärksamma folk till höger och vänster så kan jag passa på att tipsa om en amerikansk grupp som heter, Reel Big Fish.

Emil Jensen

Jag vill uppmärksamma Emil Jensen, en poet, musiker och komiker som får alldeles för lite uppmärksamhet.