veckans låt v.21

Så här långt under 2010 har det tre låtar som verkligen sticker ut, som håller en annan klass, som skulle kunna kallas för mästervärk. Först ut var låten Backseat under P3 guld. Efter det kom melodifestivalen och den låt som troligtvis hade gått bättre i Norge (svårt att komma med en låt som skulle gå sämre i och försig) Keep on Walking. Sedan var det dags att pressentera den tredje låten, och den kom i någonting så annorlunda som en telia reklam. 4 O'clock.

Alla låtarna har en gemensam nämnare, inte speciellt svår att hitta. Salem Al Fakir. Tack för att du förgyller ett redan starkt musikår.


veckans låt: 4 O'clock - Salem al Fakir




"skriv en bok som alla läser"

kaos. Så enkelt skulle man kunna sammanfatta den här veckan och framför allt min lägenhet just nu. Mindre än en vecka till ska jag bo här. Började packa redan i helgen, sådana där saker man inte behöver, typ böcker, vinglas, whiskeyglas och andra små prylar som har fyllt min bokhylla. Men igår kväll när jag kom hem från tentaplugget i bibblioteket kom paniken frammanad över lägenhetens kaos. En panik som resulterade i att jag packade ner mina tallrikar, kaffemuggar, stekpannor och kastruller. Det som återstår i mitt kök nu är egentligen bara en kastrull, en stekpanna, ett stekverktyg och glas. I övrigt ska jag överleva tack vare papperstallrikar från Max.

Att packa ned alla köksprylar skänkte mig ny energi, plötsligt insåg jag att solen lyste ute, att sommaren närmar sig med stormsteg och att det är bäst att passa på att njuta av våren medan möjlighet ges. Men hur njuter man av våren när det är för kallt för att sola och man är för trött för att springa i vårsolen? Enkelt. Ta en anteckningsbok, brygg lite kaffe som hälls i en termosmugg. Sedan är det bara att ta bilen, cykeln eller apostlahästarna till en lugn rogivande plats. Sedan - Skriv. Precis det jag gjorde. En dryg halvtimmes skrivning på galgberget innan det blev för kallt. Då tog jag bilen till max och upptäckte att det var en förvånansvärt bra plats att sitta och skriva på.

Två timmars skrivande senare, fördelat på både boken och det nya halvhemliga projektet, kom jag hem och däckade i sängen.

slutet på en era. Eller två

I söndags var erornas slut dag. Bengt-Åkes sista match och sista avsnittet av Lost.

Själv missade jag större delen av Bengans sista match. Framför allt missade jag den omtalade time-outen. Troligtvis det roligaste Bengan bjudit på i sin roll hos Tre Kronor.

 

Den senaste tiden har Bengt-Åke fått oförtjänt mycket kritik för diverse beslut och resultat. Kanske borde han och hockeyförbundet gjort som jag sade efter dubbeln 2006. Oavsett vad han gjorde efter det så skulle han få kritik och aldrig komma upp i samma standard igen.

Men vad många verkar ha glömt är det faktum att under Bengt-Åkes fyra år vid rodret har sverige inte tagit mindre än 1 OS guld 1 VM guld och 2brons. Det är trotts allt ett tämligen bra resultat. Så Bengt-Åke Tack. Och framför allt, min favvorit, Pär Mårts, Lycka till!

 


 

L O S T

Så tog sagan slutligen slut. Det är svårt att skriva om finalen. Dels vill jag inte råka avslöja någonting, samtidigt är det ganska kännsloladdat. Det var, precis som när jag såg finalen av Scrubs (riktiga scrubs), inte långt till tårar.  Vad mer kan jag säga än att Lost fick ett oerhört värdigt avslut. Carlton Cuse och Damon Lindelof skulle inte kunnat gjort det bättre.

Visst några frågor hänger fortfarande utan svar, enligt Carlton och Damon ska många av frågorna på något vis ändå få svar. Hur har däremot inte framgåt. Men för mig tog det slut i och med The Finale. Och med det också en era i modern TV-historia. Det har aldrig tidigare gjorts och kommer troligtvis aldrig igen att göras en serie som på något vis är som Lost. Ripoffs kommer att komma, men jag tror inten kommer kunna svara upp mot vad Lost har presterat och på vilket sätt de lärt oss nya vis att berätta en historia. Genom att flera gånger ge oss slutet i förväg men ändå få vägen dit spännande.

 


veckans låt v.20

Jävlar vad svårt det är den här veckan. Det här har varit en vecka då jag återupptäckt gamla sköna låtar. Några bara ett år gammla några som var populära på den tiden då jag Per, Niklas, Jesper, Pontus och Arvid satt i en stuga på Snäckan och spelade risk, så som Liquido - Narcotic. Även låtar som Upp och hoppa, från Kristian luuks melodifestival har varit med i diskussionerna. Upp och hoppa som av någon anledning ger mig gåshud, skumt.

Men tillslut väljer jag en låt som jag inte vet hur gammal den är, jag vet inte vad den väcker för minnen, men jag vet att den väcker minnen. Simon Johansson är ett namn som ploppar upp i mitt huvud. Men Simon känns senare, känns mer Gorillaz - Clin Eastwood. Oavsett vilka odefinerade minnen låten väcker så är det fortfarande en sjukt bra låt på väldigt många sätt. Dessutom är den historisk för mitt musiklyssnande.

Veckans låt: Teenage dirtbag - Wheatus





Listen to Iron Maiden baby with me.

En vecka till tenta ett och utflytt. En och en halv vecka till tenta två. Jag borde antingen plugga eller packa grejer till flytten. Men Ryssland, Tyskland matchen är ju spänande. Och nya NHL 10 är ju så sjukt kul att spela. Dessutom måste man passa på att njuta lite av solen. Det blir så mycket att göra som är så mycket roligare. Så tyvärr plugget och packandet. Det får vänta tills imorgon.

Imorgon är det helledig dag som ska fyllas med ridning och löpning. Men framför allt pluggande och packande. Efter ikväll går det inte att skjuta på det längre. Tyvärr.

Funderar seriöst på att återuppta min hockeykarriär igen i höst. Det är ju så kul.

några snabba...

svar till Kristian som kom med ett knippe frågor i senaste inlägget.

Fråga: Varför hejdå FB?
Svar: Varför Hej FB?

Fråga: Vaför tre inlägg i rad om du gör min dag
Svar: Nu är det egentligen bara två inlägg som inte är i rad som beror själva låten. Inlägget där emellan berör bara hockey VM med du gör min dag som rubrik. Å andra sidan. Varför inte tre inlägg i rad. Låten är ju sjukt skön.

Fråga: Varför så stort YT-fönster
Svar: för att youtube suger

Fråga: Varför ringer du mig aldrig?
Svar: För att du aldrig har tid att prata när jag väl ringer.

Puss gubben

Veckans låt v.19 Du gör min dag - Petter feat. Magnus Carlson

Mitt under hockey- VM är alternativen få. Vi minns låtar som H O C K E Y - hockey och Den glider in, men nu är det dags för 2000- talets hockeylåtslegender. Den som sätter normen är ingen mindre än Petter i samarbete med den bra Magnus Carlson (dvs. weeping willows - Magnus och låten Du gör min dag.


veckans låt: Du gör min dag - Petter feat. Magnus Carlson



du gör min dag.

Sverige - Tjeckien. Det gör min kväll... God natt.

du gör min dag.

Tack Tv6, Petter och Magnus Carlsson äntligen en ny Hockeylåt... sjukt skön...

en så kallad tjejroast...

Eftersom jag gått och blivit någon sorts twitternörd så följer jag just nu både Henrik Schyffert och Soran Ismail. Igår pratade de båda två bara om en sak. Ola Söderholm.

Ola Söderholm, som skulle få sitt genombrott i gårdagens Roast på Berns. Och vad kan jag säga. Schyffert och Soran har koll på vad de pratar om.

En minut in i klippet kommer han.




you came from heaven to earth...

För några dagar sedan skedde en liten musikdiskussion på Facebook mellan mig Kristian och Nadja som ledde fram till att Nadja undrade vad Kristian egentligen lyssnar på. Kristian nämnde då diverse olika artister och band han lyssnar på. Den ene okändare än den andre.

Jag känner att det kan vara intressant att lyfta fram en låt som jag vet gick varm i Kristians hörlurar under högstadietiden runt 2002.

Kristian rätta mig om jag har fel. Men hette de inte Wow Worship och bad inte du om autografen till en av medlemmarna en gång under höstlovslägret på Högbyskolan? Och var inte det här en av de bästa låtarna.




beautiful day

Just nu är det väldigt mycket. Känns oftast som om jag mest stressar mellan skola, jobb och träningarna. Men samtidigt. Efter en höst då jag nästan inte gjorde någonting är det välldigt skönt att känna att jag göra någonting med dagarna.

I lördags var jag och såg på en lägenhet. En studentlägenhet i samma område som jag bor nu. Dock var den 0,8 kvm mindre än den jag har nu. Men jag har ändå bestämt mig för att ta den. Så nu är det bara att vänta och hoppas på att jag är den som står först i kön. Planlösningen var bättre och det kändes som om köket var större. Till hösten måste jag köpa lite möbler så jag har någonting att ha i lägenheten. Blir lite torftigt med en soffa, soffbord och sängbord utan säng.

veckans låt v.18 Something good can work - Two Door Cinema Club

Vaknade tidigt en morgon. Väckarklockans radio hade gått igång. Från den ljöd en somrigt gungande gitarr och en lagom brittisk sång. Mina första gisningar var Just Jack eller Jamie T. Jag hade fel. Det visade sig vara för mig helt okända Two Door Cinema Club. Och vad kan jag säga. Ännu har jag inte hunnit lyssna på hela albumet. Faktiskt bara den här låten jag har hört. Men det ligger på min To do list för den kommande veckan.

Somthing good can work har gått varm på min iPod senaste veckan och är det självklara valet till veckans låt.


Veckans låt: Something good can work - Two Door Cinema Club


vi blev som dom andra vi blev som dom andra vi blev som dom andra

En försämring med 25 men ändå godkänt. Så lyder gårdagens resultat.

Nu ligger jag ännu i sängen och samlar krafterna till en lång, lång, lång dag. Kvart över tolv börjar min föreläsning. Efter den är det knappt två timmar tills jag ska vara på jobbet och jobba stägning. Men det ska bli kul.

Igår hände det. Det jag aldrig trodde skulle ske. När jag flyttade hit sa min syster att hon var den tråkiga som varje onsdag när de andra gick på fest så gick hon ut och sprang.
Igår var det onsdag och kvart i nio tog jag på mig löparkläderna och åkta upp till galgberget istället för att gå ut och festa.... Jag blev som min syster....


FFFF


veckans låt v.17 Svenska Hjärtan - Lasse Lindh

Lasse Lindh, välkommen tillbaka i mitt liv.



Veckans låt: Svenska Hjärtan - Lasse Lindh



får sig en ordentlig kyss...

Dagen efter. Det känns.

Har varit relativt produktiv idag. I alla fall med tanke på att det var Valborg igår. Har varit med Viktoria på hopptävling och nu sitter jag och försöker börja arbeta med seminariet till tisdag. Men jag är för trött för att ens klara av att läsa rubriken till instruktionerna. Jag tror det handlar om Franska Revolutionen.

Har hockeyn igång. Sverige mot Ryssland. Ryssland leder men Sverige dominerar. Men det är mest för att Ryssland spelar riktigt långsamt. För Sverige spelar varken snabbt, hårt, effektivt. Ingenting bra. De fisåker. Tråkigt att se. Funderar på att starta mitt Playstation och spela en mathc NHL 09 och visa hur det ska gå till.