Håll ditt family huvud högt - Del 3 (sista delen)

Det har sagts så många gånger. Det viktigaste i livet är kärleken. För ett år sedan ,om någon kommer ihåg, stod jag här och sa att det viktigaste är inte kärleken. Det viktigaste var vänskapen. I år tänker jag ändra mig. Det viktigaste är inte vänskapen det viktigaste är familjen.

En familj som rymmer så mycket mer än vänskap, kärlek. Som rymmer vänskap, kärlek. Familj är så mycket mer än bara mor, far, syster och bror. Son och dotter. Familj är vänner, församling. Familj är personer som bryr sig om hur du mår. Bryr sig och vill att du skall må bra.

När en tragisk händelse drabbar en människa. När man förlorar en vän. Då finns det ingenting viktigare än en stark familj som ställer sig bakom. Som lyfter personen som gång på gång kommer att falla likt ett barn som precis lärt sig gå. Familjen är den där lilla målburen som sju åringar stöttar sig på när de lär sig åka skridskor. Vad vore Peter Forsberg utan den målburen? Vad vore Peter Forsberg utan en familj.

Man behöver en familj som talar om för en att livet går vidare. Det går att hanka sig fram. En familj som lär dig att vännen du förlorade inte har lämnat dig. Vännen lämnar dig aldrig förrän du lämnar vännen.

 

Men hur gick det för Johan?

 

Johan reste sig från marken. Gick de få metrarna fram till tältöppningen. Där på scenen såg han ung man stå och tala om vikten av att ha en stark familj. En familj som finns där när du behöver den. En familj som bär dig när du själv inte längre orkar gå. Johan står där och känner värmen omsluta honom. Han känner värmen inifrån. Men också utifrån kylan känner han en värme. En mänsklig värme. Och han vet att Emil inte har lämnat honom. Emil kommer aldrig att lämna honom. Inte förrän Johan lämnar Emil. Johan kommer aldrig att lämna Emil.

Den unge mannen på scenen såg Johan rakt i ögonen, sedan tittade han lite bredvid honom och den unge mannen såg sin vän.

Sedan höjde han händerna och sade.

 

 

Herren välsigne er och bevare er.
Herren låte sitt ansikte lysa över er
och vare er nådig.
Herren vände sitt ansikte
till er och give er frid.
I Faderns, Sonens och den heliga Andens namn.
Amen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback