"att få precis allt man åtrår men inte kunna njuta av det"

Det är mycket religösa texter i boken just nu. Vet inte riktigt varför egentligen. Har inte varit på en regelrätt gudstjänst sen jag vet inte när. Kanske är det just därför?

Läste på hela gotland i morse när jag åt frukost. Tydligen är den ny lagstiftning i år när det gäller när man ska byta från Dubbdäck. Tydlgen måste det ske redan innan 15april. Det ger mig lite problem. Av olika anledningar är mina sommardäck på Gotland. Min resa till Gotland är planerad till den 22 april. Alltså en vecka efter att jag måste byta däck. Nu sätter jag allt mitt hopp till att snön ska återvända ytterligare en gång.

På tal om att snön har försvunnit. Jag hade glömt att Halmstad är en av sveriges regnigaste städer. Jag är påmind.

Igår var en sådan där dag då man kände sommar. Däför när jag kom hem från spinningen tog jag av mig alla kläder och tog på mig min chinoskortbyxor. De passar fortfarande, eller de passar faktiskt bättre än de gjorde i sommras. Jag konstaterade att chinos än en gång går segrande ur kampen om snyggaste byxtyp.

Johannes 3:15-19

Du vet vi väntar på ingenting, ingenting väntar på oss.

Sitter på föreläsning om Europisk kolonisation och global exploatering. Är ungefär lika intressant som det låter.

Verkar som om dagens planering går åt skogen. Eller rättare sagt. Allting blir förskjutet några timmar. Tänkte ägna eftermiddagen till att skriva på boken. Som förövrigt har fått en arbetstitel. Joh 3:19. Känns bra att ha en arbetstitel på den. Dessutom är jag ganska nöjd med den.

En söndag i Juli var också en arbetstitel. Den blev kvar.

Tillbaka till planeringen. Vi ska ha genomgång av tentan från fyra till fem och efter det ska jag på spinning. Så nu blir det nog så att jag sätter mig med boken hela kvällen istället. Men det brukar bli bra då.

Nu ska föreläsningen fortsätta. Over 'n' out.

veckans låt v.12 Somebody to love - Jefferson Airplane

En gamal klassiker som får en att drömma om att musik ska låta så här igen.


Veckans låt - Somebody tod love - Jefferson Airplane



ett långfinger åt döden

Gjorde några tappra försök att filma lite med mobilen på kents konsert. Förvånansvärt bra filmer för att vara filmade med en mobiltelefon.

Vinternoll2

 

Ingenting

 

Sjukhus

 

Krossa allt/Dom andra


lilla hjärtat jag tänder på dig

De senaste två dagarna har jag sett två personer jag läste med i höstas. En av dem lyckades jag undvika. Så trevlig är jag.

Jag öppnade precis årets första flaska rosé. Hällde upp den i ett glas smakade. Insåg att jag precis spottat ut tuggumitt. Ett tipps tugga inte tuggumi sekunderna innan du dricker årets första glas rosé.

Känner att jag närmar mig slutet av en hurtig vecka. I alla fall med mina mått mätt. Tre pass på gymmet, två pass i sadeln. Dessutom en hel kursdag och lite seminarium. Det känns skönt att toppa en sådan vecka med att köra en dubbel. Ikväll tack gasque för de som jobbade på hjärtslaget. Imorgon fyller Bobo många år. Alltså fest igen.

Dessutom har jag bestämt när jag ska åka till gotland nästa gång. Ska bara lyckas få ledigt från jobbet.


Detroit - Vancuver 1-2 Vancuver efter två perioder. 5-3 Detroit efter tre. Det går bra i NHL 09

i natt kom allt tillbaka som en återvunnen dröm

Det här är en sådan vecka som helt enkelt öppnade i 180. Sedan visade det sig att det var en Toyota och gaspedalen fastnade medan bromsen slutade fungera.

Men det är kul och otroligt skönt när det hela tiden händer saker. Någonting att göra, platser att vara på, saker att läsa och andra saker att planera.

I går hade jag mitt andra Historieseminarium. En ny föreläsare som till och med var gotlänning. Känndes på något vis lite speciellt. Jens Lerbom. Vi sågade en av de största svenska händelserna i Historien. Dahlbergs inflytande under tåget över Bält.

Ikväll är en vecka sedan kent... De spelar i sommar igen... vart bokar jag biljetter?


"I'm addicted to you Don't you know that you're toxic? And I love what you do"

Det är bara att erkänna, jag börjar bygga upp ett beroende. Ett i längden nedbrytande och socialt förstörande beroende. Det stavas helt enkelt NHL09 på PS3.

Hela hösten har jag till och från spelat spelet, men jag har alldrig riktigt kommit in i det, aldrig kommit underfund med vilka knappar som gör vad, hur man ska göra mål och så vidare. Så hela hösten gick i förlustens tecken. Men så efter jul och framför allt i februari och mars har det lossnat. Äntligen har jag kommit på hur jag ska göra. Så nu har jag tagit hem Stanley Cup titeln med mitt Detroit Red Wings och är inne på min andra säsong med dem. Jag har även ökat svårighetsgraden lite men kan ändå stå emot motsåndet. Känns nästan som att spela hockey på riktigt igen.


veckans låt v.11 Vinternoll2 - Kent

Mycket väl medveten om att jag troligtvis är ganska ensam om att tycka att kent gör sig förtjänta av att få veckans låt igen så finns det den här veckan Viabsolut inget annat val.

Vinternoll2 kents absolut skönaste video. Se bara på hur snön ömsom faller ömsom lyfter igen. Hur allting synkar fast det inte borde. Vinternoll2 var samtidigt en av de starkaste och bästa låtarna live. Och sedan länge en av mina favoriter.

Dessutom har till och med
Linn erkänt att Vinternoll2 funkar som festlåt.

Av Jocke Berg pressenterades låten med följande ord i torsdags: Den här låten handlar om en vinter då allting gick jävligt bra. Men självklart är den sjukt deppig.

Veckans låt: Vinternoll2 - Kent


det finns inga ord på det här jävla språket

Just nu känner jag mig mest tom.
Jag ligger i sängen, har ännu på mig min nyköpte genomsvettige kent t-shirt. Vill inte ta av den. Riskera att förtrollningen bryts.
Benen är stumma, armarna matta, öronen trötta.

Mannen i Den Vita Hatten (16år senare) och nu är jag redo att dö.


Glasögonormen reflekterar ljus

Det var välldigt länge sedan det var så här lugn på bloggen. Det hela beror helt enkelt på att jag inte har haft någon dator. Den har varit iväg på lite rekreation och blivit lite piggare och svalare. Frafmör allt svalare. Så nu känns den nästan som ny.

Det börjar dra ihop sig på riktigt nu. Imorgon är det dags. Klockan fem sätter jag mig i bilen och åker till Göteborg och Lisebergshallen och Kent. Det kommer bli awsome.

Igår kände jag äntligen att jag hade råd att göra någonting som jag inte gjort sedan början av November. Jag var hos frisören och fick regält mycket hår bortklippt. Det känns sjukt bra. Efter det köpte jag ett par solglasögon på MQ för 49kronor. Tidernas coolaste. Känns skönt att ha det gjort. Det känns som riktiga vårtecken.

Ikväll är det S:t Patricks Day och Kåronsdag. Jag har av någon anledning ställt upp på att jobba trotts att jag ska både på föreläsning och se Kent imorgon. Men, men. Det är ju kul så vad gör man inte?

veckans låt v.10 My Moon My Man - Feist

Den här låten har direkt (eller det kanske ska kallas indirekt) koppling med varför jag började med min topplista över det gångna årets album. Det var vinter och mellandagar i nådens år 2007. På första plats på Musikbyråns värdelösa topp 30lista (listan som resulterade i att jag gjorde min egen) hamnade Feist. Vilket var ett av få bra album på hela listan.

Från hennes album The Reminder kommer låten My Moon My Man. Snygg, enkel och stilren. Och videon motsvarar låten på samtliga dessa punkterna. Att man dessutom kan facineras hur videon i stort sett är tagen i en sekvens med en relativt avancerad koreografi, ett rullband och ljus som ska klaffa till musiken och rörelser. Samtidigt som alltång måste synka. Det är i sådana här lägen som musikvideos är som absolut bäst.

Veckans låt: My Moon My Man - Feist




från stav till stav vinn en liten meter

Så gick ett år från ditt liv
aldrig kommer det åter
upplevelser som aldrig får glömmas
ny händelser som ännu ska drömmas

du lever ditt liv
låter ingen begränsa dig
låter ingen förminska dig
du lever ett självständigt liv

ett liv säkerligen fullt av glädje
säkerligen en del sorg
du jobbar och står i
låter ingen bli glömd

men glöm inte dig själv
planer skissas, jobb genomföras
ibland undrar man när allt ska förgöras
livet springer förbi, ge det inte en liten meters lucka

från stav till stav
från dag till dag
från stenkyrka till stan

allt är precis vad vi gör det till
ingenting är vad du vill
inte om du står still

fortsätt kämpa
fortsätt le
en dag kommer allting ske
för dig, mig och er in en evighet

Grattis Linn och förlåt för en sen pressent


Ps. Om du inte förstår vissa sportanvisningar så hänvisar jag dig till Kristian och Ejeborg. Ds

John 3:16-19

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. Ty Gud sände inte sin son till världen för att döma världen utan för att världen skulle räddas genom honom. Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte har trott på Guds ende sons namn. Och detta är domen, att när ljuset kom in i världen, då älskade människorna mörkret mer än ljuset, eftersom deras gärningar var onda.

Då kommer räddslan och tar oss

Hon ställer sig upp ur soffan, fimpar cigaretten i, det av Johan, nytömda askfatet. Går ut i köket. Öppnar skafferiet. Narkotikan är inte längre gömd ovanför fläkten. Den har fått en egen plats. Översta hyllan. Bredvid spagettin potatisen och riset. Piller, pulver och sprutor. Allting låg där. Hon ville försvinna. Slippa ångesten, slippa oron. Hon ville uppleva heroinruset. Uppleva det så som hon upplevde det första gången. Allt var bekymmerslöst, ingenting bekom henne. Det var länge sedan hon upplevde det ruset. Hon tar upp påsen med pulvret. Väger det i sin hand. Synar påsen. Det skulle räcka, hon skulle få ett rus på det. Hon orkar bara inte med allt pill. Inte nu. Lägger tillbaka påsen. Ecstasy. Så som narkotikan borde vara. Skruvar av locket, skakar ut några piller i handen. Alldeles för många. Går tillbaka till soffan. Lägger sig på rygg. Sluter ögonen. Tyst. Svart. Slut!


ain't no grave gonna hold my body down

Sitter och lyssnar på lite ny musik. Just nu är det Salem Al Fakirs nya album som snurrar. Eller det kan jag ju inte kalla det. Jag har ju ingen skiva i CD-spelaren. Bara en internet uppkoppling och en fil på en server någonstans i världen och Spotify. Men det låter bättre att säga att ett album snurrar än att just nu är det Salem Al Fakirs nya album som streemas. Men nog är det mot den utvecklingen vi går. Dåigt? Troligvtis inte. Utveckling

Samtidigt sitter jag och funderar över framtiden. Jag hade ju bestämt att jag inte skulle tänka så mycket den här våren. Men det var lättare sagt än gjort. Nu känner jag att jag måste komma på vad jag ska göra i höst. Är det dags att börja plugga? Vad ska jag plugga? Eller ska jag ta och jobba, spara pengar så att jag kan åka iväg på semester till olika platser istället. Om jag ska jobba. Vart ska jag jobba. Ska jag stanna kvar här i Halmstad eller ska jag åka tillbaka till Gotland. Kanske ska jag testa på en helt ny stad.

Frågorna är många. Svaren få.

Samtidigt är det den stunden på året som jag konstaterar att jag är sjukt sugen på att spela hockey. För att stilla den abstinenesen tillbringas det en hel del tid framför mitt Playstation och NHL 09 och ser fram emot att SM-slutspelet snart drar igång. Det ser lovande ut får HV.

teosidieproblemet

Om Gud finns och är god
Varför gav han då människan den fria viljan
så att hon kunde åsaka sig själv så mycket ont?

veckans låt v.9 Esther - Peter Morén

Den här veckan har varit en sådan där underbar vecka då jag har fått upp ögonen för mycket ny musik samtidigt som efterlängtade singelsläpp har skett. Det leder dock till ett problem. Problemet med att välja veckans låt. Ska jag visa upp och glädjas över att min iPod återigen består av en hel del låtar sjungna på svenska. Eller ska vi släppa fram videon jag har väntat på i två år.

Jag väljer att lyfta fram den svenska låten. Den andra kommer jag att kunna återkomma till under den kommande veckan ändå.

Peter Morén känner vi igen från Peter, Bjorn & John och är sångrösten bakom förra årets tredje bästa album Living Thing. Nu har hans soloalbum släppts och därifrån singeln Esther. Och till singeln den mysiga sjuttiotalfeeling videon. Och går det annat än att känna glädje när man ser Peter Morén hoppa och leka med hunden genom videon och framför allt i inledningen.

Veckans låt: Esther - Peter Morén


Investiturstriden 100års krig och Europeisk expansion.

På lördag är det tenta och det mesta som snurrar i mitt huvud just nu är hur det tysk-romerska kejsardömmet hamnade i konflikt med påven i Rom och hur sedan den Frankerska kungen anslöt sig till intestiturstriden genom att kidnappa påven och tillsätta en ny. En ny som dessutom placerades i Avignon istället för Rom. Det är mest historia som snurrar i min skall just nu.

Men trotts att jag mest ägnar mig åt att plugga inför tentan har jag ändå hunnit med ett första arbetspass på max Eurostop och idag sitter jag i receptionen på högskolan.

Det där med att jobba på Max igen. Det var faktiskt riktigt roligt. Verkar som om det är både bra personal och en bra chef. Med andra ord finns alla förutsättningar för att det ska bli lyckat. På Söndag testar vi igen.

Det börjar dra ihop sig nu. Idag är det två veckor tills kent spelar i Lisebergshallen. Börjar det bli dags att sjunga upp?


Ingen lämnas kvar
Vi hämtar dig bakom fiendens linjer
Ingen lämnas kvar
Vi skyddar dig med all kraft vi har
Mot svinen
Och ja, vi regisserar slutets tystnad, tagning

Man vet man blivit gammal när ens ungdom
Börjat glittra som Allens Manhattan
Dagen före dagen

Som det strålar från ditt hjärta
Som en motorväg av ljus
Genom hålet i mitt hjärta
Kommer räddningen till slut
Genom hålet i mitt hjärta

Har du kartan kvar?
Eller en aning om vart vi är på väg?
Så led oss
Ingen lämnas kvar
Vi saboterar allt vi inte kan ta med oss
Och när du öppnar fönstret blåser en vårvind
Förändring

Och bakom murarna vid ån lämnar jag spår
Jag skrev mitt namn i vattnet
Så du vet var jag finns

När det strålar från mitt hjärta
Som en motorväg av ljus
Genom hålet i mitt hjärta
Kommer räddningen till slut
Genom hålet i mitt hjärta

Som det strålar från mitt hjärta
Som en motorväg av ljus
Genom hålet i mitt hjärta
Kommer räddningen till slut
Genom hålet i mitt hjärta

Ingen lämnas kvar
Vi hämtar dig bakom fiendens linjer
Ingen lämnas kvar
Vi skyddar dig med all kraft vi har
Mot svinen
Och ja, vi regisserar slutets tystnad, tagning

Man vet man blivit gammal när ens ungdom
Börjat glittra som Allens Manhattan
Dagen före dagen

Som det strålar från ditt hjärta
Som en motorväg av ljus
Genom hålet i mitt hjärta
Kommer räddningen till slut
Genom hålet i mitt hjärta

Har du kartan kvar?
Eller en aning om vart vi är på väg?
Så led oss
Ingen lämnas kvar
Vi saboterar allt vi inte kan ta med oss
Och när du öppnar fönstret blåser en vårvind
Förändring

Och bakom murarna vid ån lämnar jag spår
Jag skrev mitt namn i vattnet
Så du vet var jag finns

När det strålar från mitt hjärta
Som en motorväg av ljus
Genom hålet i mitt hjärta
Kommer räddningen till slut
Genom hålet i mitt hjärta

Som det strålar från mitt hjärta
Som en motorväg av ljus
Genom hålet i mitt hjärta
Kommer räddningen till slut
Genom hålet i mitt hjärta
                            J.Berg


Tonight I Have to leave it

Vaknade tidigt idag. Lite nervös, spänd stor förväntan. Idag är första arbetsdagen. Idag ska vi se hur mycket jag ännu minns. Framför allt hur mycket jag minss av "det nya köket" som jag inte jobbat i sedan den två veckorna i Göteborg.

Första arbetsdagen kommer mitt i tentaveckan. Men det känns som om tentaveckan ändå är under ganska bra kontroll. Jag hoppas på många frågor som berör krigshistorien och få frågor som berör ekonomi, feodalism och vikingatida kvinnan.

Det är alltid trevligt när man genom ett samtal tjänar en god summa pengar. Det hände igår. Nu ska jag klippa mig.

På tal om att klippa mig så gjorde jag någonting jag aldrig trodde att jag skulle göra, någonting som görs av förvirrade konstnärer med långt tovigt hår. Jag grep till kökssaxen och klippte min lugg. Jag var så sjukt trött på att ha hår i ögonen precis hela tiden. Blev det snyggt? Det blev i alla fall inte fult!

Jag trodde aldrig att jag skulle höra en klarinett i en stor poplåt. Men nu, precis nyss insåg jag att det är en klarinett i Shout Out Louds Tonight I have to leave it. Coolt


Ten days of perfectnes

Nu får jag återigen köra med min bil efter laganden och fixanden så gick den igenom besiktningen idag. Hampus vs. Hittepåarna 1-1

Det är tenta vecka. Min första i Halmstad. Tentan berör i stort sett allt som Europeier har varit inblandade i från det att människorna utvandrade från Afrika tills vi började kollonisera Amerika, Afrika och Asien. Det är ju inte så mycket eller?

Är det tillåtet att utdelade upprepade pungsparkar i Ferry style mot alla dem som röker utanför biblioteket så att luften här innanför blir omöjlig att handas utan att bli totalt täppt i näsan. Jag tycker nog det. Funkar pungsparkar mot tjejer också?

Jag har hittat min nya drömbil. nu har Peugeot 206 fått konkurens med, tro det eller ej, en Volvo. Volvo C30. Det skulle inte sitta så dåligt faktiskt

Har jag inte större drömbilar än en Peugeot och en Volvo. Visst har jag det, men jag ha rlite realism i vad jag vill ha. Det här är ju i alla fall två bilar som det finns den liten möjlighet i att jag kan köpa någon dag i framtiden.