Nya jorden (eller min hyllning till Christer Fuglesang)

Nu är framtiden säkrad, nu behöver vi inte bry oss om den jord som går under namnet Tellus längre. En ny jord är hittad.
Igår (eller om det var i onsdags) hörde jag på radion att NASA eller något sådant har hittat en planet som påminner väldigt mycket om jorden. De tror att det skall gå att leva på den. Tänk om!?
Tänk om vi skulle kunna sätta oss i ett rymdskepp och bara lämna den här jorden för ett nytt liv på den nya planeten. Våran chaufför dit skulle självklart bli Christer Fuglesang och alla svenskar skulle äntligen få en chans att bo i funglesang-land istället för i Sverige och få kalla sig för Fuglesangare. Tänk vad underbart.

Men en tanke som väcks när man hör talas om en ny planet och är troende är ju, är det Gud som har skapat planeten för att rädda dem som är värda att rädda för att sedan göra en ny syndaflod. Tänk om Gud planerar att rensa världen på alla som inte förtjänar att leva vidare på den nya planeten. Undrar om man skulle få följa med!?
Undrar vem som skulle få vara den nya Noa? Jag lägger min röst på Christer Fuglesang. Jag lägger även min röst på att den nya jorden skall hete Fungleearth.


Tänk om man inte får följa med...

Leijonborg avgår...

Idag kom det oundvikliga beslutet: Lars Leijonborg avgår som partiledare till hösten.
Jag tänker inte säga så mycket om det, jag har på senare tid själv anslutit mig till skaran av människor som vill ha honom utbytt. Inte för spionskandalen, inte för valresultatet. Utan för att han trotts allt har suttit i 10år nu. Jag tycker att det är för lång tid.
Jag anser att Leijonborg har gjort mycket bra för partiet, och det är mycket tack vare honom som jag har bliit Folkpartist. Och jag hoppas och tror att det inte kommer att ske några radikala förändringar. Eftersom det i min mening egentligen bara finns en efterträdare, kanske möjligen två. Den stora favoriten är Jan Björklund som länge har gått vid sidan av Leijonborg och varit dennes närmste man. Nu är han mest känd som Skolminister.
Han var en av dem som en gång i tiden förde Lars Leijonborg till partitoppen och var med och utformade Folkpartiets nya politik - främst inför succé valet 2002.
Därför är han min favorit. (Ja för en gångs skull eftersträvar jag inte förändring)
Den person som skulle kunna utmana Björklund på posten är Cecilia Malmström som just nu sitter i Europaparlamentet. Hon är en synnerligen begåvad politiker och det enda jag har emot att hon skulle bli ledare för partiet är att hon inte skulle kunna arbeta aktivt på samma sätt som Europaparlamentariker och för att jag inte ser direkt vilken post i regeringen hon skulle ha.

S mötte SD

Igår var ett historiskt möte. För första gången mötte en Socialdemokratisk ledare SverieDemokraterna i en direktsänd TV-debatt, Och för en gångs skull så kunde man heja på Sossarna (var en lite ovan känsla) även om Mona ibland lyckades smustkasta de borgliga också men det gick väl på gammal vana.
Men själva debatten var väldigt intressant och upprörande. Jimmie Åkesson är ingen van politiker, han hade en synnerligen dålig debatt teknik och vår många gånger buffligare än självaste Göran Persson och så fort han märkte att Mona var på väg att slå sönder hans argument började han avbryta henne och atackera henne och hennes agerande som intergations minister. Och när Lennart Ekdal sa att de skulle gå över till inrikespolitiken istället för invandringspolitiken kunde inte Åkesson klara sig i mer än 40 sekunder innan han återigen var inne på invandringspolitiken, med andra ord, SD har ingen annan politik än invandrings och abbort politik om man nu ens kan kalla det politik det de har innom de två ämnena.
Men Mona var svagare och svajigare än väntat och gjorde trots öppet mål, inte mål. Jag tror att om någon av våra bättre debatörer t.ex. Fredrik Reinfeld (som är en personlig favorit när det gäller debatt och tal) skulle ställa sig upp och ta samma debatt som Mona gjorde igår och om debattledaren skulle vara någon som vågar gå in och säga till Jimmie Åkesson när han avbryter och inte låter någon tala till punkt, så tror jag att Reinfeldt utan problem skulle mosa Åkesson som en fluga under sina välpolerade skor.
SD är inget parti, de har ingen politik och de har ingen ledning. SD är rasister och nazister i kostym!
Värt att till lägga är Lennart Ekdals uppenbara svårighet med att förbli opartisk och många gånger trampade han över och gjorde små attacker mot Åkesson som i exemplet ovan när de skulle prata Inrikespolitik och Åkesson efter 40 sekunder återigen var inne på invandringspolitiken, och Ekdal fällde den här kommentaren medan han tittade på Mona "40 sekunder klarade han innan han var där igen".
Till sist vill jag bara säga: Våga stå upp mot de rasistiska och nazistiska krafterna i almänhet och Sveriedemokraterna i synnerhet annars finns risken att Sverige är det nya Tyskaland och Jimmie Åkeson den nya Hittler. SD är inte så pålästa som många säger och det är inte fel att släppa in dem i media för där kan vi säga emot och ge svar på tal, om vi ingorerar dem som Lars Ohly vill så kommer de att få föra fram sina argument utan att någon säger emot och då växer de, det har vi redan sett tydliga exempel på i de senaste två valen. Om vi inte gör någonting nu så kommer vi att ha åtta riksdagspartier nästa val. SD kommer att komma in. Vill vi det?

Tempelriddernes skat 2

I onsdags var det visning för danmarks nya ungdomsfilm Tempelriddernes skat 2 på Röda Kvarn.
Filmen spelades in i Visby under sensommaren 2006 och bl.a. jag var inhyrd som riddare.

Filmen var faktiskt ganska bra, även om det blir lite jobbigt att se en film där de pratar danska och textningen är på engelska men det var bra skådespeleri och det var snyggt filmat.
Sedan var det ju självklart extra roligt att ens ansikte och häst syntes upprepade gånger i filmen.

Gå in på
www.tempelriddernesskat.dk och se trailern, och Tv-spotarna (en 15 och en 30sek) Håll utkik efter en riddare i svarta kläder. Det är jag.

Nu sätter jag ckeck i min 101 saker att göra innan du dör bok, på att medverka i film och att vara nämnd i eftertexten.


Sverige i ett nötskal

Den svenska utvecklingen

Mannen (M) kommer hem
M - Jag är hemma nu
Frun (F) svarar från köket
F - Puss på kinden
M - Jag ser på TV
Frun lämnar köket och sätter sig bredvid mannen.
M - Puss
F - Puss
F - Jag tar av mig tröjan nu
Frun gör ingenting utan fortsätter att se på TV.
M - Då knäpper jag upp din BH (Stirrar blint på tv:n)
F - Då tar jag dig mellan benen (Smuttar på en kopp kaffe)
M - Då kom jag.
F - Va bra. God natt

Och utan att de har rört varandra har de lyckats ha sex.

Är det en bra utveckling. Är det så vi vill ha det?
Nu är det här ett extremexempel. Men är det så här vi vill ha det, opersonligt? Utan egen karraktär.
Vi bara gör saker av gammal slentrian. Är det så det skall vara?
Det är den utvecklingen som sker. En utveckling där vi inte längre har någon egen karraktär utan är formstöpta i samma form. För det är så det skall vara. Det är enklast så. Då kan det inte gå fel.
Nej våga vara egen. Våga vara den som åtminstonde ställer ifrån dig kaffekoppen och åtminstonde lägger dig i sängen när du skall ha sex med din man/fru. Våga vara den som tänker utanför boxen. Våga vara den som bryter den svenska utvecklingen, världsutvecklingen.


SSU - Skrattretande

SSU är en rolig orginisation.

De senaste månaderna har de skrivit på sin hemsida att de har 20 000 medlemar och är sveriges största politiska orginisation.
Men igår visade det sig att de har skrivit 20 000 med mening, men sanningen är att de endast är 4 500 medlemar. Men tyckta att det lät för lite så de drog till med 20 000 istället. Bra idé SSU.

En söndag i juli

Idag släpptes boken "En söndag i juli" den finns på www.books-on-demand.com eller på http://booksondemand.e-butik.se/

För er som inte vet om det kan jag säga att "En söndag i juli" har varit mitt projektarbete under 2006 2007. Releas party hålls på torsdag hemma hos Kristian o Niklas (men de vet inte om det ännu)

Den vita tabletten

Innan vi satte oss i bilarna och åkte mot båten fick vi var sin sömntablett av någon. När jag kom hem lade jag min på nattduksbordet för att ha den nära till hands ifall jag skulle behöva den. Där ligger den fortfarande, bredvid klockradion ligger den lilla vita tabletten i sin lilla förpackning. Den ligger där och fyller sin funktion, den ligger där och påminner mig om vad som hände. Den ligger inte bara där och samlar damm, den ligger där för att jag aldrig skall glömma. Jag vill inte glömma vad som hände, att glömma vad som hände är ett sätt att inte visa vördnad inför han som omkom och hans familj. Så länge vi fortfarande minns honom kommer han alltid att leva vidare inom oss. Det är inte fören vi glömmer vad som hände, och vi glömmer vad han gjorde, som han är död. Fram till dess kommer hans själ alltid att leva vidare!    Den vita tabletten ligger på mitt nattduksbord för att jag varje morgon skall vakna och påminnas om att vi bara har ett liv. Ett endaste som vi aldrig vet när det tar slut, ett liv som vi har skyldighet att utnyttja till max. Gör vi inte det låter vi inte oss själva leva på riktigt. Gör vi inte det så visar vi bristande respekt för dem som inte fick möjligheten. För dem som inte fick möjlighet att leva sitt liv till fullo. För dem som fick lämna detta liv alldeles för tidigt. För dem som inte längre är med oss och som inte längre kan utnyttja sitt liv. Mot dem visar vi bristande respekt.

    Därför ligger den vita tabletten där. För att jag inte har glömt. För att jag skall leva mitt liv till fullo, och framför allt för att jag fortfarande sörjer och om det skulle behövas så vill jag ha min tablett nära.

Ur "En söndag i juli" utkommer på
www.books-on-demand.com imorgon.


Rikstornering 2007

Efter överläggning står det nu klart att jag slipper rida SM i tornerspel.