Intressanta saker händer...

Idag fick jag reda på någonting intressant, kul och framför allt spännande. Men det är inte helt klart ännu. Men blir det som det borde så skall det bli väldigt intressant att komma hem från semestern på Malta om två veckor.


Scary Elton

Jag tänkte sätta igång en ny serie på bloggen nu. En gång i veckan ett tag framåt så blir det bio på champo.blogg då jag lägger upp gammla filmer som jag eller personer i min klass gjorde under gymnasiet.

Först ut i Studio Champo blir det den absolut första filmen vi gjorde i mediaklassen. Året är 2005 platsen är Snäckan i Klintehamn och Elton Eiransson, Sebastian "Battan" Pettersson och Hampus Hägg har inte gått i samma klass i en vecka ännu när "Scary Elton" spelades in. Vi fick i uppgift att spela in en film där följande saker skulle vara med: Närbild på Öga och öron, en stol och skog eller grenar tror jag det var. Kanske var det något mer som jag inte kommer ihåg.

Lägg märke till följande saker under filmens gång: Hur långt hår hade egentligen Battan. När ni hör ljudet av kvistar/grenar som bryts lägg också märke till det "frustande" ljuder som är precis innan. Battans stunts när han faller är inte att leka med.

Sitt tillbaka och njut när Studio Champo ger er en Boys Production --- Scary Elton ---


Kent Box 1991-2008

De senaste dagarna har förvirring rådit i kent världen sedan startsidan till kent.nu ändras konstans från att vara en bild med två svarta rutor till att en av rutorna blivit ersatt med en bild på en hand som skjuter en pistol och sedan även fått en text där det står Box 1991-2008. Vilket  blev förrvirrande då kent släppte sitt första album -95 och sist senaste album -07 så varför en box från år då de inte släppt något.

Men idag rätades de flesta frågetecknen ut och nu ser det ut så här:



Så frågan som måste ställas: Är det här slutet för Kent, släpper de en samlingsbox ger sig ut på en sista avslutande höstturné och lever gott på pengarna de tjänat och får från stimm och leker runt som producenter lite då och då. Jag hoppas inte det, det verkar misstänkt så men Jocke berg sa i ett pressmedelande "Vi är väldigt stolta över att kunna presentera en halvtidssummering av vår så kallade historia i den här boxen.

"Den som dör får se..."

...

Jag hade tänkt att jag skulle skriva ett blogg inlägg nu, men jag vet inte om vad och jag kan inte fokusera jag har fastnat i Tv-serie träsket och då är det främst Lost jag tänker på. Jag har precis sett klart första säsongen och har nu sett två avsnit av den andra och har lite problem att slita mig. Jag är ungefär 3 år efter alla andra så jag har ju lite att ta i kapp.



Idag är jag arg och trött. Anledning? Julias cykel blev förstörd medan hon jobbade på Max idag. Hon hade parkerat cykeln på cykeloparkeringen bredvid när ett fyllo/drogmissbrukare/pucko fick för sig att han skulle sitta och rycka i den så nu är hela framhjulet skevt och måste bytas. Varför har så många människor sådana stora problem med att hålla isär sitt och andras.
Jag blir trött...



Vintern närmar sig och vanligtivs är det här perioden då jag rider som mest, men just nu har det inte blivit så mycket av det. Jag måste verkligen komma igång och ta mig ut till Väte och rida lite oftare, saknar det.



Living is easy with eyes closed

Lev ditt liv

Lev ditt liv utan hämningar
Lev ditt liv utan rädsla
Lev ditt liv utan att leva

Lev ditt liv utan ensamhet
Lev ditt liv, var inte rädd för att bli lämnad
Lev ditt liv utan att leva

Lev ditt liv utan fiender
Lev ditt liv ditt liv med rak rygg
Lev ditt liv utan att leva

Lev ditt liv efter regler
Lev ditt liv efter andras förväntningar
Lev ditt liv utan att leva

Lev ditt liv som du vill
Lev ditt liv ditt liv som andra lever sitt
Lev ditt liv utan att leva

Lev ditt liv efter dina värderingar
Lev ditt liv med dina drömmar
Lev ditt liv, Lev ditt liv

IMDB star

En snabb undersökning på IMDB (Internet Movie Data Base) visar att jag har en starmeter på 41% men den går nedåt. Jag försöker att hitta något sätt att vända trenden på och funderar nu på att ringa Peter Jacksson för att se om jag kan vara med i någon av hans kommande filmer. Jag kanske skulle kunna spela den unge Bilbo i filmen med samma namn. Jag vet inte men en sak är klar. Trenden måste vändas.


Muck

Idag skulle jag muckat från lumpen om jag inte hade åkt hem efter 12 dagar. Har jag missat något eller har jag fått uppleva andra saker istället. Var det en vinst eller en förlust. Det kommer jag aldrig att få reda på. Men en sak är säker, jag hade inte suttit här nu, nyss hemkommen från ett jobb där jag stortrivs i en lägenhet med en flickvänn jag älskar.

Jag hade haft många nya vänner. Men hur länge hade jag vi hållit kontakten.

Var det på vinst eller förlust. Det kommer jag aldrig att få veta, och kanske är det lika bra.

Lykke Li - Little Bit

Surfade runt på min nya favoritblogg PSL igår och hittade den här Live inspelningen med Lykke Li gjord lite innan hon slog igenom på riktigt.

Lyssna och njut.


Innan jag dör

Jag har en egen liten hemlig lista på artister, komiker, poeter m.m. som jag någon gång vill se innan jag dör - eller att de lägger av.

Just nu ser den listan ut ungefär så här. (*=dem har jag sett)

Behöver jag ens ge någon anledning. Sveriges absolut bästa band som klarar av att låta som de alltid har gjort på ett modernt vis. Deras konserter skall tydligen vara enastående.
Komikern, författaren och poeten som har en energi alla andra stå uppare bara kan drömma om. Jag har nu sett hans föreställning Tillfällig gäst i ditt liv tre gånger - nörd Yes I am - och längtar efter att den skall komma på DVD. Sveriies bästa författare
Han släppte en singel, Jag är en vampyr, och jag gick och väntade på albumet, Markusevangeliet, och jag blev så fruktansvärt besviken. Men så gav jag skivan en chans och det är den bästa skivan släppt i Sverige 2008. Att se honom Live i somras när Lars Winnerbäck var här var en av kvällens stora höjdpunkter.
Tyckte egentligen mer om Winnerbäck för något år sedan. Men han har fortfarande en plats i mitt hjärta och skulle jag få möjlighet så skulle jag se honom igen utan att tveka. Delar första platsen som Sveriges bästa textförfattare med Jocke Berg.
Jag hatar dig så mycket att jag älskar dig, så skulle man kunna samanfatta min relation till Håkan. Jag var länge en som inte tyckte att han kunde sjunga och att han bara levde på sjömanskläderna. Men det finns så mycket mer, gläde och sorg blandat i en stor gryta och kryddat med texter om kärlek. En känslornas mästare. Synd att jag inte kunde se honom i somras.
Estradpoeten som tyvärr verkar satsa på musiken när det är sitt Spoken Word som han är bäst i Sverige på. Han kommer till Gotland i december har du inte sett honom så gör det.
Jag var såld första gången jag hörde henne på P3 och efter att jag såg henne som förband åt Winnerbäck i somras så vill jag se henne igen. Jag har aldrig sett någon med en energi i närheten av hennes.
Står för den där riktiga svenskpopen som jag bara älskar. Autisterna är det svenska vemodet.
Som en ung Winnerbäck skulle jag vilja säga, men han är ju inte så mycket yngre än tidigare nämnda. Men han har ännu hela sin karriär framför sig. Tror tyvärr att han är lite tråkig live.
Jag säger bara Talk, Clocks, Violet Hill, Don't Panic, Yellow, Squer One listan kan göras oändlig. Vem vill inte se dem.
Förra årets största överraskning stod Julia för när hon kom hem med deras skiva Under the blacklight från England. Har nu lyssnat in mig ännu mer och jag saknar ord.
  • Colorado Avalanche*
Känns på något vis som om ett hockey lag kanske inte riktigt hör hemma på listan. Men vem vill inte se världens bästa spelare spela tillsammans.
  • Björn Gustafsson
Sveriges hetaste komiker.
  • Johan Glans
Sveriges Bästa komiker.
Underbar piano pop med texter som man enkelt hänger med i och en gläde i musiken som måste älskas.
Såg honom när han var förband åt Lars Winnerbäck första gången som denne besökte Visby. Då hade han ännu bara släppt ett riktigt album, Songs from the Two Room Chapel. Nu när han har släppt ytterligare två briljanta album, Faya och I Saw Her from Here/I Saw Here from Her så måste han ses igen.

The Dark Knight

Jag har skrev om Batman - The Dark Knight i början av Augusti då den visades på bio men av någon anledning visades den bara i tre dagar på gotland och jag hann aldrig se den. Men igår så fick jag av en slump höra att den skulle visas på Röda Kvarn en gång till igår kväll. Så efter en liten stunds övertalning så bokade jag och Julia två biljetter och gav oss av.
Vi var trötta, ville hellst sova och absolut inte sitta och se bio men det ändrades så fort filmen började rulla.
Vilken kanon film jag har inte sett en så bra film se... jag vet inte när faktiskt om man ser till superhjälte filmer så har jag aldrig sett någonting i närheten.

Det var spänning och action från början till slut och jag satt på helspänn i biostolen precis hela tiden livrädd för vad som skulle händas här näst.

Aaron Eckhart brilljerade i rollen som Harvey Dent, Gothams nya  chefsåklagare, Christian Bale hade växt in i rollen som Batman och Morgan Freeman var som vanligt lysande. Men filmens stora stjärna är utan tvekan Heath Ledger som Jokern. Och det var kanske det som var det bästa. Han var verkligen lysande som Jokern och har inte bara fått allt beröm för att det var han sista film.

The Dark Knight - ++++

Äppelknyckerjazz

Varför görs inte fler låtar och videos i den här stilen?


Movits - Äppelknyckerjazz

Coldplay - Viva La Vida

Jag känner så här när jag snart har lyssnat på Coldplays senaste album Viva La Vida att de har fått oförtjänt mycket negativ kritik från många håll. Visst albumet håller ju verkligen inte X&Y klass och visst ibland undrar man hur de har tänk med vissa låtar. Men i stort sett är det ett bra album men som ständigt ligger en klass under X&Y men många av låtarna håller en bättre klass än låtarna från deras tidigare album Parachutes och A rush of blood to the head.

Det är lite mer elektoniserat och påminner lite om Radiohead fast ibland så slår arenarocken igenom som i Lovers In Japan-Regin of Love

Viva La Vida
Coldplay
1. Life in Technicolor
2. Cemeteries of London
3. Lost
4. 42
5. Lovers In Japan-Regin of Love
6. Yes
7. Viva La Vida
8. Violet Hill
9. Strawberry Swing
10. Death and All His Friends
11. The Escapist

Coldplay viva la vida

Bästa Låten: En stenhård kamp mellan Lovers In Japan-Regin of Love, Violet Hill och 42. Men det blir LIJ-ROF
Sämsta Låten: Life in Technicolor och The Escapist


ny upptäckt...

... min bror och även min hovslagare* flyttade för någon vecka sedan till Uppsala för att plugga till Jurist och nu börjar jag märka de verklige konsekvenserna av hans flytt. En av hästarna jag rider har tappat en baksko som måste slås på innan jag kan rida honom. Så jag ringde Fredrik Bogren igår och tänkte kolla om han var i väte någon gång i veckan och om han kunde svänga in förbi. Men det kunde han ju inte svara på sådär på rak arm utan jag skulle ringa när han hade telefon tid, och nu pratar vi inte telefon tid som kommunens växel, 10-16 (eller vad det är) nej telefon tiden är 07-08 hur ska jag någonsin få en häst skodd igen...


*Hovslagare är ett yrke, där man har som arbetsuppgift att sko hästar. Till detta använder man hästskosöm. I Sverige finns en organisation som organiserar utbildade hovslagare. De finns på www.hovslagarforeningen.nu[1]. Hovslagaryrket är väldigt gammalt och inte mycket har ändrats sedan det kom till.

Källa Wikipedia

brist

I brist på ny musik så har jag vänt mig lite bakåt i tiden och landade på året 2005 eller rättare sagt jag hörde låten för första gången (låten är från 2002) 2005 när jag gick första året på gymnasiet så var det här låten framför andra som alla i min kompiskrets lyssnade på allt bara för att Emanuel Norrby med flera hade spelat låten på en nyårsmiddag. Bakom låten står Matchbox Twenty som jag nu märkte släppt ett album förra året, det kanske borde ha varit med på min topp trettio lista skall undersöka det. Men låten framför andra är den underbara You're so real.

Jag försökte hitta nån video eller någonting på Youtube, som vanligtvis erbjuder allt, men allt jag hittade var det här. Det är åtminstone låten s håll till godo.