varje gång du möter min blick blir min värld en aning större

Det är ganska lätt att leva just nu. Dagarna är synnerligen oansträngande och de få, innom situationstecken, ansträngande sakerna jag gör är istället roliga. Just nu är det mest ansträngande att mitt spotify av någon anledning inte vill vara med och leka ordentligt. För en musiknörd som mig kan det blir ganska jobbigt.

Politikerveckan i Almedalen drar igång på Söndag, först ut är Moderaterna som har Mange Schmidt osm uppvärmare innan Fredrik Reinfeldt ska tala. Redan vid ett tiden tänker jag vara där. Varför? Jag har mina anledningar. Men gratis mat tackar man ju inte nej till. Tror det är allt jag får säga. Ingen stor grej, men ändå ganska kul.

Men redan på fredag ska det bli väldigt intressant. Sweden Singer-Songwriterfestival i Visby drar igång. Jag ska vara där och lyssna på Jocke Lundqvist. Ska bli intressant. Har aldrig hört honom sjunga något eget ännu mindre hört honom sjunga inför en publik. En recension kommer att komma. Förhoppningsvis även lite bilder om jag klarar av att komma ihåg kameran.

Igår begärdes Hultsfredsfestivalen i konkurs. Inte oväntat. Snarare har jag varit förvånad över att det såg ut att bli en festival i år. Siffror jag har hört säger att 5'000 biljetter har sålts. FEM TUSEN!!! Det är absolut ingenting. Jag tänkte att vi sätter siffrorna i lite perspektiv:
  • Peace & Love i Borlänge hade förra året 41 685 sålda biljetter.
  • Hultsfredsfestivalen 2008 (2år sedan) nästan 25'000 besökare.
  • Ett tornerspel på strandgärdet v.32 har 3'000 besökare VARJE KVÄLL fem dagar i sträck.
Just nu gläds jag mest åt att jag spontanåkte till hultsfred förra året. Därifrån har jag en av mina mäktigaste musikupplevelser tack vare Winnerbäck och framför allt Thåströms konserter.

 

Konstaterade precis att jag ibland lyssnar väl mycket på Kristian. En gång har han ifrågasatt och kritiserat öppningsspåret på Robyns Body Talk pt. 1 Ikväll lyssnade jag på det för första gången. Jag förstår inte var han ser problemet med spåret.


If God was to describe you Where would he begin

Så landade den i skivhyllorna, som vanligt när kent släpper skiva, några dagar för tidigt. Nu sjunger jag med i låttexter som "Du lät exakt som Ismael / Minns du Ismael / jag är Ismael och "En ängels tålamod en djävuls envishet" och "varje gång du möter min blick blir min värld en aning större".

Idag äntligen en ledig dag som ska fyllas med nästan absolut ingenting. Har inte haft en ledig dag sedan jag vet nästan inte när. Lite sol, lite traktor och lite Vilhelm Moberg ska få den här dagen att förflyta. Man kan ha det sämre.

Nu är det mindre än två veckor tills Jossan kommer hit. Inte lång tid kvar nu.

Nu börjar sommaren dra igång på allvar. Sommarens upplägg i bloggen blir liknande det som var förra året. Veckans låt och någon liten krönika liknande sak då och då. Kanske till och med någon liten novell eller ett utdrag ur Joh 3:19

veckans låt v.25

förra veckan var det stora kungliga bröloppet och ingen kan väll ha missat det. Själv satt jag som limad framför teven och följde varje steg de tog fram tills och efter att de sa Ja!

Men förutom en stor folkfest för kärleken bjöd även bröloppet på mycket härlig ny musik. Den största låten framfördes under själva vigseln av det otippade paret Björn Skifs och Agnes Carlsson. Daniels kärleksgåva till Victoria.


Veckans låt: When you tell the world your mine - Agnes & Björn



om du är skrivkunnig kom igen och skriv nått

Den här veckan går i ett. Jobbade min första fyllerusch på ungefär ett år i lördags. Det kändes både i söndags och i måndags. Inte fören idag började jag bli människa igen. Och då var mina två lediga dagar förbi. Nu var det jobb igen. Och jobb imorgon, mastodontpass, 09:00 - 20:00. Money, money, money, makes the world go around.

På fredag är det midsommar. Det var på tiden. Nu verkar det dessutom som om planen äntligen är färdig. I år blir det inget timans för min del, avböjde att leda firandet där i år. Istället blir det Midsommar med gänget på Tofta. Kristian har i flera år lovordat firandet där. Nu får vi se hur det står sig.

Nästa vecka är det almedalsveckan. Val år. Det ska följas. Mest ser jag frame mot Mange Schmidts uppträdande på moderaternas dag innan Reinfeldt ska tala. Livepremiär av Flyter

veckans låt v.24

Jag lyssnar nästan aldrig på honom hemma, jag dansar sällan på krogen. Men varje gång jag ser honom live så står jag där, sjunger hoppar danskar och skriker. Musiken är bra, men inte lika bra som liveframförandet. Framför allt inte lika bra som det blir med Thomas Ruisak. Att han dessutom inte är lika snygg som samhällskritiska Snook utan snarare en samhällsironisk Joaquin Pheonix gör det hela på något vis bättre.

Dessutom är det kul med en hip-hoppare som visar på tydlig självdisans och ödmjukhet. Han erkänner. Thomas Ruisaks Hiphopper är större än någon av hans låtar. Därför är den det självklara finalnumret när just Ruisak är med på scen.

veckans låt: Inget att förlora - Mange Schmidt



det här kom som en chock i solen...

Vaknar. Tar datorn i knät i sängen. Börjar surfa. Kollar Facebook. Läser vad kentsweden har skrivit: New Singel & album och en plats i solen.

Snabba klick. In på kent.nu. Mycket riktigt idag släppte kent en ny singel på två spår från albumet En plats i solen som släpps sista juni. J.Berg har skrivit i kentsn forum att det inte blev några B-sidor på förra albumet för att de hade en annan plan med låtarna. Jag misstänkte att det skulle komma en EP innan sommar turnén. Men jag kunde aldrig drömma om att låtarna skulle samlas ihop till ett helt eget album med kanske kents snyggaste omslag.

Singeln idag. Gamla Ullevi/Skisser för sommaren. Vad ska man säga. Ett lättare röd verkar det som. Lite skramligare. Lite närmare "gamla" kent. Framför allt ett roligt singelomslag som nästan gör det värt att köpa den fysiska singeln.

Är det inte Familjen som lastas in där?

 

En plats i solen

01. Glasäpplen
02. Ismael
03. Skisser för sommaren
04. Ärlighet Respekt Kärlek
05. Varje gång du möter min blick
06. Ensam lång väg hem
07. Team building
08. Gamla Ullevi
09. Minimalen
10. Passagerare

Som vanligt när kent släpper album är det framför allt ett spår jag ser fram emot. Sista spåret. Final spåret. Den långa starka finalen. Den här gången ser jag fram emot Passagerare


min vän i ansiktet

Den senaste tiden har jag svurit mig hes i badrummet. Dränkt min vita handduk i rött och sett ut som om jag drabbats av blödarsjukan var gång jag har rakat mitt ansike. Allt tack vare Gillete Fusion. Min förhållande med Gillete Fusion började svajigt redan vid första rakningen. Innan jag åkte iväg på studentbalen. Resulterade i att jag kom blodig i ansiktet till min studentbal. Not that fun.

Men nu har jag äntligen tagit förnuftet till fånga och dumpat denna helveteshyvel i soporna. Nu rakar vi på riktigt. Med bekvämlighet, närhet och precision som min Gillete Fusion aldrig kunnat mäta sig med.

Jag presenterar Philips Nivea for men HS8420/23


veckans låt v.23

Så här i fotbolls VM tider har jag inget annat val än att välja en fotbollslåt. Visst. Sverige är ju inte med i årets VM. Och framför allt, Zlatan spelar inte i landslaget. Men Hoffmaestro & Chraa har ändå gjort en av de grymmast fotbollslåtarna. Vi lyssnar njuter och längtar till September när deras nya album kommer.



Veckans låt: Ibracadabra - Hoffmaestro & Chraa




de va här om dan!

Inte mycket som händer här just nu. Bråda dagar med flytt och jobb och resor hit och dit. Men nu är jag tillbaka på ön. Efter gårdagskvällen hos Kristian och uppvisandet av följande klipp så vet man att man är på Gotland.



Det var här om dan.



veckans låt v.22

När man ser den här videon är det inte svårt att gisa varifrån Johnossi fick inspirationen till första videoversionen till låten Man must Dance.

Sorry Green Day men ni blir aldrig bättre än vad ni var just här.



Veckans låt: Basket Case - Green Day


editorS

mindre än 24 timmar till sommarlovet. Eller rättare sagt tills jag slutar skolan. om 24 timmar har jag skrivit sista tentan. Då kanske äntigen min mage kan lugna ner sig. En veckas stressmage med konstanta kramper börjar bli lite jobbigt nu. Men snart så ska jag kunna slappna av. Bara lite till. Nån timmes plugg till sedan vila och tenta. Nu bad.