Lasse Lindh - Pool

Nu ger jag snart upp. Rocks har fortfarande inte fått hem Lasse Lindhs Pool men tacka vet jag myspace där man kan lyssna på alla låtarna. Så därför kommer nu den efterlängtade recensionen av Pool



1. Skyll på mig
Lasse öppnar med en av sina starkaste låtar någonsin och definitivt den bästa öppning låten man kan tänka sig. Lätt gitarrplock som ackompanjeras av tunga bottenlösa trummor och en Lasse som sjunger med en ärlighet och sorg som bara Lasse kan. Han fångar upp lyssnaren direkt och talar om att det här är vemodet, sorgen och kärleken du kommer att få uppleva på den här skivan.

2. Kom Kampsång
Timo Räisänen bjuder här på en underbar gästsång som lyfter låten och får mig att vilja höra mer av Timo på svenska.
Lasse har sagt att det här är "En sång för alla dem" fast nu, och en naturlig fortsättning på "Ingen vind kan blåsa omkull oss nu" Och det är samma underbara slagdänga som slår på knock i första takten. Ett givet singelmateriel.
Och man får absolut inte glömma texten. Det här är den kampsång för de svaga, utstötta och ensamma, som Lasse och Timo sjunger att de vill ha.

3. Du behöver aldrig mer vara rädd
Lasses melodifestivalen bidrag som inte riktigt räckte till där. Men nu när man hör den på skiva med lite bättre mixning och med större möjlighet att höra texten och smådetaljerna - som stråkarna i bakgrunden - så inser man att det är en stark låt.
Rent textmässigt så är det en ren och skär kärleksförklaring.

4. Vinga fram genom stan
Skivans andra gästframträdande står Jonna Lee för i den här duetten om ett kort men intensivt möte mellan två människor en försommarkväll. En vacker kärlekshistoria om den flyktiga och ungdomliga kärleken.

5. Regn faller
Lasse har kallat det för en syster till inledningslåten "Skyll på mig".
En avskalad låt med en akustiskgitarr en försiktig och viskande Lasse sjunger om hur allting verkar bli fel, "jag känner mig så jävla ond, hon sa du är mycket men du är inte ond du har bara vant dig vid att göra fel.
Kommer att vara med på nästa "Absolute Depp"

6. F
En typisk svensk Poplåt med det där speciella som Lasses låtar alltid har. Det är galet mycket text i ett, egentligen, alldeles för högt tempo. Det borde inte gå att utläsa någonting av vad han sjunger, men man hör varje ord och varje ord skär genom kropp och själ in i hjärtat och man blir varm och kall på samma gång och man känner igen sig så väl.

7. Tunn
Tunn, borde kanske heta tung som i tungt och jobbigt. Så beskrivande ärligt och avskalat i texten. Ledsamt och drömmande om en tid för länge sedan, Innan allting föll, innan allting raserade. Om någon som har alla möjligheter att lyckas men någonstans på vägen händer någonting, och allting rycks ifrån denne.

8. Det är sättet du rör dig på
Den rakaste och ärligaste kärlekshyllningen på "Pool"

9. Om vi blundar
En snygg poplåt med mycket förändring och små överraskningsmoment i musiken. Återigen är det en sån där text som bara Lasse Lindh kan skriva där ingenting rimmar och allring passar så bra ihop med allting.

10. Ditt stora hjärta
Jag vet egentligen inte varför men jag får lite "kentavslutningslåt-feeling" av den här låten. Den känns så självklar som avslutning på ett underbart album att man älskar den även om det inte är den bästa låten på skivan. En perfekt avslutning på en nästintill perfekt platta.

Sammanfattning:
Pool är utan tvekan det absolut bästa som Lasse Lindh någonsin har släppt lämnat från sig. Varje låt är genomarbetad och med en grundtanke. Ingenting är gjort bara för att, allt är gjort därför att.
Lasse plockar fram känslor hos en som man inte visste att man hade, och känslorna man har som man inte kan sätta ord på beskriver Lasse och både tonsätter och ger ord till. Allting i en underbar blandning, och han lyckas på något finurligt sätt väcka en extasglädje till låtar som egentligen är så fruktansvärt ledsamma och sorgsna.
Håkan Hellström brukar kallas för Sveriges stora kärlekspoet. Men med Pool blir han omsprungen. Det tycker jag säger en hel del om Lasse Lindh och om Pool

5/5

En annan version av "Du behöver aldrig mer vara rädd"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback