Dags att göra någonting

Vi har hittat ett nytt sätt att stilla vårat dåliga samvete. Förr ett tag sedan skulle vi bära röda tröjor för att stödja munkarnas kamp i Tibet och igår skulle vi tända ljus i våra fönster för att stödja och ta ställning mot det som hänt 10åriga Engla.
Är det inte dags att vi gör någonting vettigt istället. Visst jag förstår grejen med att tända ljus och det har självklart sin positiva del av att familjen känner stöd och så vidare. Men Är det inte ett lite för enkelt sätt att komma undan på. Borde vi inte engagera oss på riktigt istället skänk pengar istället eller kanske ännu enklare. Prata med våra nära och kära och se till så att vi känner dem ordentligt istället. På så vis kanske vi skulle märka om någon börjar spåra ur och så.

Det finns så mycket vi skulle kunna göra för att förhindra alla hemskheter som händer runt om i världen och det är lite typiskt Sverige att det måste hända här innan vi ens bryr oss. Över allt i världen så dör barn varje dag men vi bryr oss inte. Det är inte ens värt att ta med på nyheterna det är inte ens värt att ta upp att det dör tusentals barn varje dag. Det är inte ens värt att tända ett litet ljus för dem. Tänd ett ljus i erat fönster varje kväll för alla som dör. Eller förresten gör inte det, jag tycker inte att det är någonting man behöver skylta med att man bryr sig det är någonting man borde kunna göra utan någon typ av erkännande. Tänd hellre ett ljus på toaletten om ni prompt måste tända ljus. Men framför allt gör någonting för att förändra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback