Den hemlighetsfulla trädgården

Femårs jubileum för Gotlands Musikalkompani skulle firas med en dyster men ändå hoppfyll berätellse om 12 åriga Mary som förlorar bägge sina föräldrar i en kolera epedemi i Indien och tvingas att flytta tillabaka till England för att bo tillsamans med sin morssters man "Archi" (eller nått i den stilen) som i sin tur sörjde döden efter sin fru.

Det visar sig snart att den stora herrgården där Archi bor döljer många hemligheter. Redan första natten hör Mary någon gråta och snart visar det sig att huset är hemsökt av både Marys föräldrar och Archis döda fru.

På herrgården ligger även den hemlighetsfulla trädgården som visar sig ha oanade krafter och är en plats där oanade saker kan hända.

Den hemlighetsfulla trädgården är en dyster och sorlig historia och kan kanske vara lite svår att ta till sig. Låtarna är inte av den trallvänliga typen som sätter sig direkt och som man nynnar med på. Själva temat kan även det vara svårt att ta till sig en fredagskväll, "Vi skall alla dö och dina nära och kära kommer att dö. Lär dig leva med det"
Men Den hemlighetsfulla trädgården är åndå bland det bästa som satts upp under de här fem åren och i huvudrollen har vi en lysande Stina Nordberg (spelar varannan kväll och växlar tillsamans med Saga Björling) som spelar med en sådan inlevelse och trovärdighet som man inte ser på många andra ställen, mycket imponerande. Även resten av ensamblen håller en högklass och nivån stiger för varje år. Nu ser jag redan fram emot nästa års musikal. Hoppas det blir någonting dystert och svårt för det är det som Gotlands Musikalkompani är bäst på.

Den hemlighetsfulla trädgården ++++

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback