S mötte SD

Igår var ett historiskt möte. För första gången mötte en Socialdemokratisk ledare SverieDemokraterna i en direktsänd TV-debatt, Och för en gångs skull så kunde man heja på Sossarna (var en lite ovan känsla) även om Mona ibland lyckades smustkasta de borgliga också men det gick väl på gammal vana.
Men själva debatten var väldigt intressant och upprörande. Jimmie Åkesson är ingen van politiker, han hade en synnerligen dålig debatt teknik och vår många gånger buffligare än självaste Göran Persson och så fort han märkte att Mona var på väg att slå sönder hans argument började han avbryta henne och atackera henne och hennes agerande som intergations minister. Och när Lennart Ekdal sa att de skulle gå över till inrikespolitiken istället för invandringspolitiken kunde inte Åkesson klara sig i mer än 40 sekunder innan han återigen var inne på invandringspolitiken, med andra ord, SD har ingen annan politik än invandrings och abbort politik om man nu ens kan kalla det politik det de har innom de två ämnena.
Men Mona var svagare och svajigare än väntat och gjorde trots öppet mål, inte mål. Jag tror att om någon av våra bättre debatörer t.ex. Fredrik Reinfeld (som är en personlig favorit när det gäller debatt och tal) skulle ställa sig upp och ta samma debatt som Mona gjorde igår och om debattledaren skulle vara någon som vågar gå in och säga till Jimmie Åkesson när han avbryter och inte låter någon tala till punkt, så tror jag att Reinfeldt utan problem skulle mosa Åkesson som en fluga under sina välpolerade skor.
SD är inget parti, de har ingen politik och de har ingen ledning. SD är rasister och nazister i kostym!
Värt att till lägga är Lennart Ekdals uppenbara svårighet med att förbli opartisk och många gånger trampade han över och gjorde små attacker mot Åkesson som i exemplet ovan när de skulle prata Inrikespolitik och Åkesson efter 40 sekunder återigen var inne på invandringspolitiken, och Ekdal fällde den här kommentaren medan han tittade på Mona "40 sekunder klarade han innan han var där igen".
Till sist vill jag bara säga: Våga stå upp mot de rasistiska och nazistiska krafterna i almänhet och Sveriedemokraterna i synnerhet annars finns risken att Sverige är det nya Tyskaland och Jimmie Åkeson den nya Hittler. SD är inte så pålästa som många säger och det är inte fel att släppa in dem i media för där kan vi säga emot och ge svar på tal, om vi ingorerar dem som Lars Ohly vill så kommer de att få föra fram sina argument utan att någon säger emot och då växer de, det har vi redan sett tydliga exempel på i de senaste två valen. Om vi inte gör någonting nu så kommer vi att ha åtta riksdagspartier nästa val. SD kommer att komma in. Vill vi det?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback