En fundering om bensinpriset

Bensinpriset slår just nu nya prisrekord varje dag. Anledningen påstås vara att skatten är så pass hög på bensin och att anledningen till att den är det är för att minska bilanvändandet.
Men i dag kom en forskning som visar precis det motsatta. Trotts att bensinpriset har gått upp konstant under hela 2000-talet så har vi aldrig kört så mycket bil som vi gör nu.
Är inte det ett bevis för att taktiken inte fungerar.

Jag hörde någon som sa att anledningen till att de höjer bensinpriset och säger att det är för att värna om miljön är för att då blir miljöpolitiken billig, till och med någonting att tjäna pengar på, men om de skulle göra verkligen konkreta och riktade saker för att värna om miljön så blir det en motsatt efekt - Miljöpolitiken blir dyr!

Det som skulle göras för att vi skall använda bilen mindre är sänkta priser för kollektivtrafiken - och även en utbygnad så att landsbygden kan använda den. Sedan skall det verkligen främjas att välja bilar med miljövänliga alternativ. Inte som idag då diseln är ännu dyrare än bensinen trotts att Diselbilar är mycket mer miljövänliga en bensinbilar. Till och med bland det mest miljlövänliga du kan använda om du har en bil från 2000-talet.

För överigt tycker jag just nu om den nya FRA lagen. Det innebär ju att jag får fler läsare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback