Rätt och Fel

Vilka är vi att säga vad som är rätt att fel?

Hur kan vi ta oss rätten att säga att alla människor är lika värda hur kan vi ta oss rätten att säga att män och kvinnor skall ha samma rättigheter.
Vi har skapat oss en värld där vi tror att det är så det skall vara, men egentligen är det bara så vi tror att det skall vara.
Har vi rätten att säga att en rasist har en kränkande människobild när vi inte vet om våran är rätt. Vi har satt normer och regler som vi tycker skall följas och de som inte följer dessa ser vi som människor som antingen är utvecklingsstörda, idioter eller efterblivna. Men tänk om dem med som har Downsyndrom hade varit i majoritet när världen skapades hade då inte världen varit skapad på ett sätt som hade passat dem. Tänk om nazisterna hade kommit till makten hade då inte deras normer och regler blivit det som hade setts som rätt av mänskligheten.

Tänk om sanningen är att vi lever och sköter våran värld på helt fel sätt. Tänk att det vi tror är rätt bara är rätt för att vi har sagt att det är det. Men vilka är vi att säga vad som är rätt och fel, det enda i kan säga är rätt är det som får oss att må bra och det som är fel är det som får oss att må dåligt. Det är det enda som vi vet är rätt och det kommer någon annan alltid tycka är fel.

Vilka är vi att säga vad som är rätt och vad som är fel?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback