Sverigedemokraterna Vs. Min respek - Rond 1

Dagen efter valet. På i tidningar på radio och framför allt på Twitter är det dock ännu livligt. Det behövs ingen närmare förklaring om varför. Sverigedemokraterna i Sveriges Riksdag. Ett parti med ett mycket mörkt förflutet. Ett parti som säger sig ha tvättat bort sina forna rasistiska och nazistiska förtecken. Ett parti som fortfarande lever i tron att fler invandrare begår brott än svenskfödda. Ett parti som anser att svältande och krigsdrabbade barn, familjer, män och kvinnor inte ska få komma till Sverige. Inte ska få komma till Sverige och erbjudas chansen att leva ett drägligt liv.

Vi kan te ett exempel på Sverigedemokratisk retorik. En aktiv Sverigedemokrat i Halland har inför valet varit ute i skolor och talat. Någon ställde då frågan. Ska vi inte ge barn som bor i afrikas fattigaste delar som håller på att dö av törst möjlighet att komma till Sverige. Sverigedemokraten svarade att det väll går att skicka flaskor med vatten till Afrika.

Nu står Fredrik Reinfeldt i position och ska bilda en regering. Han säger att han inte tänker göra sig beroende av Sverigedemokraterna. Han får medhåll från sina Allianskolegor. Även på vänstersidan säger man att man inte tänker samarbeta med Sverigedemokraterna. Då väcks röster om att Sverigedemokraterna mobbas ut.

Det skanderas att Sverigedemokraterna har kommit in i riksdagen genom en demokratisk process och att denna ska respekteras. Att Sverigedemokraterna ska respekteras. Helt enkelt. De andra partierna ska samarbeta och föra dialog med Sverigedemokraterna eftersom de är demokratiskt valda.

Här är anledningen till varför jag inte tänker visa Sverigedemokraterna den respekten. Anledningen till varför jag anser att de övriga politiska partierna gör rätt.

Sverigedemokraterna fick i det demokratiska valet 5,7 % av rösterna. Det innebär att 92,9% av de som röstade på ett parti som kom in i riksdagen röstade på ett parti som hela tiden har sagt att de inte tänker samarbeta med Sverigedemokraterna om de kommer in i riksdagen.

Sverigedemokraterna är demokratiskt valda. Men ett demokratiskt val har även sagt att ingen ska samarbeta med dem.

Därför handlar det inte om att respektera valresultatet och därmed respektera Sverigedemokraterna. Det handlar om att respektera valreslutatet och därför respektera alla de partier som inte vill sammarbeta med Sverigedemokraterna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback