länge leve den felande människan.

Någonting att tänka på inför det stundande valet.

 


 

Jag är en felande människa.
Du är en felande människa.
Alla människor felar.
Det är mänskligt
Felar vi inte är vi inte människor.

 

Många brukar säga att våra ledare och förebilder måste vara felfri, trotts att vi själva långt ifrån är det.

Om jag skulle fråga hur många som någon gång gjort en olaglig handling. Den minsta lilla obetydliga grej så skulle en majoritet få erkänna att de någon gång gjort någonting som anses som olagligt. Skulle det komma fram att någon av våra högst uppsatta politiker gjort någonting olagligt hade de blivit ett ramaskri och media drevet hade varit efter dem.

Till exempel publicerades det för en tid sedan en bild på en känd politiker som tog droger i sin ungdom. Denne fick slita hårt för att behålla sin possition innom partiet. Detta trotts att en stor del av dagens ungdomar har prövat det.

Ofta brukar man ta ett exempel där man ska välja vilken av dessa tre man hellst skulle vilja se som sin politiske ledare.

  1. En deprimerad alkoholist som röker som en skorsten och har viktproblem.
  2. En med alkoholproblem, rökare, otrogen och allmänt skumma affärer
  3. En vegan, som är nykterist, trogen mot sin fru, och en bra talare.
Varje gång jag har talat om det här och tagit det här exemplet har person utsetts som den person som setts som absolut mest lämpad att vara politisk ledare.

Detta trotts att person ett och två var de två som stod i spettsen för att förhindra person tres framryckningar världen över mellan 1939 och 1945.

Nej, hur ens tidigare liv och hur ens privatliv ser ut har inget som hellst betydelse över hur lämpad man är att vara en politisk ledare.

Alla människor har rätt att fela. Vi får inte sluta fela. För i samma stund som vi slutar att fela är i samma stund som vi slutar att leva.
För när vi inte längre felar. Är vi inte längre vid liv.

Så rösta på en felande människa i valet den 19 september. Det tänker jag göra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback