veckans låt v.41

Vi tänker oss tillbaka i tiden några år. Närmare bestämt till 2007. En ung tjej med närmast råttfärgat hår har knåpat ihop sin debutskiva. Första singeln blir en hitt och utan att svenska folket förstått vad som hänt har vi fått en ny världsstjärna med alternativ indie som slår kommersiellt.

På SVT sitter tre musikjournalister som har full koll på detta nya fenomen. Innan hon ens har hunnit färdigställa sitt debutalbum har de tagit med henne och hennes två musiker till en gata i Stockholm. Där får hon framföra sin elektroniska musik helt aukustiskt. Och de blir pressenterade av en glad man i ett fönster.

Artisten jag pratar om är självklart Lykke Li som framför en underbar version av Little Bit.

Till sist. det sista mannen säger i fönstret när hon spelat klart. Fortsätt sådär ungdomar, ni kommer att gå långt... Om han ändå vetat vad han stod och bevitnade. En bit svensk musikhistoria.


Veckans låt: Little Bit - Lykke Li


 

Dessutom bjuder jag på ett bonusklipp idag. Ytterligare en tid har gått och snart ska folket förstå vad som har skett. Snart ska även Sverige förstå storheten i Robyn och Kleerup. Men innan det framträder de tillsammans med tre låtar på P3 guld. Även det ett litet brottstycke svensk musikhistoria.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback