Först kom ingenting, sen kom ingenting sen kom en missnöjd svensk

Ömsom vatten ömsom snö. Men allt som oftas är det isen som gör sig mest påtaglig. Vinter.

Vinter kan så mycket. Vinter kan värma och glädja. Ingenting kan vara vackrare än ett soligt vinterlandskap.
Vinter kan kyla och tysta. När solens strålar inte kan bryta igenom den grå moln täckte himmellen. När ingenting kan bryta igenom. Ingenting förutom vardagens trista brummande.

Det blir svårt att hitta glädje och lust i någonting. Att gå upp ur sängen, att dra upp persiennen, att äta frukost. Allting känns lika nödvändigt som Björn Ferrys andra kylskåp i Afrika. Johnossi - Whats the point? En bra fråga. En svår fråga. En lätt fråga. Idag är den lätt. Ingenting.

Den tysta grå himmelen som skänker ett grått ljus över gråa byggnader täckta av en snö som blivit grå. Ingenting Först kom ingenting, sen kom ingenting, sen kom ingenting, ingenting, ingenting. Vardagens trista brummande.

Vädret sätter stämningen. Vädret tar makten över våran sinnesstämning. Eller den tar aldrig makten. Vi ger frivilligt över den. Här var så god. Gör vad du vill med den, knöla ihop den, doppa den i toalettstolen, vanära den, förskjut den. Men vad du än gör. Var inte rädd om den.

Hur stor roll spelar egentligen vädret in när vi avgör hur stor lust vi har att träna, läsa, skriva eller plugga. Hur stor roll spelar vädret in på hur motiverade vi är där vi sitter bakom skrivborden på våra varma kontor och tittar ut.

En svensk är aldrig nöjd. Må fan ta den som gnäller på att det är för varmt i sommar!!! heter gruppen på Facebook. Jag tittar intresserat på vilka som går med. Gör snabba konstateranden. Än så länge vet jag att alla jag sett gått med någon gång i sommar kommer att anse att det är för varmt. Lika säkert vet jag att vi kommer att vara besvikna och bli griniga om vi inte får en vit jul nästa år. Precis som vi kommer att klaga på att det blir blött, kladdigt och halt när all snö ska smälta bort. En svensk är aldrig nöjd.

Men hur stor roll spelar det egentligen vilket väder det är? Det spelar stor roll.
Hur stor roll borde det spela?


Kommentarer
Postat av: Psykiatriker J.A. égay

Hampus, du måste vidga dina vyer och inte se bara en sida (problemet) utan också den andra (lösningen). Ty finnes icke regn kommer aldrig solsken ty då är det alltid där. Likaså kan man aldrig bli nöjd om man inte är missnöjd.... Man kan aldrig bli något man redan är. Alltså är svenskar också det folk som blir nöjda mest i världen eftersom svenskar har för uppsikt att vara det folk i världen som "pendlar mest, mellan nöjd och missnöjd".

Postat av: champot

Nu verkar det som om Psykiatriker J.A égay fått för sig att jag försöker att säga att det här är och att det är fel.



Jag ville bara förmedla en känsla, väcka en tanke och beröra ett specifikt ämne.

2010-02-26 @ 15:22:55
URL: http://champo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback