Spelman på taket

I söndags efter att Jauvetträningen slutat åkte jag in till stan för att möta upp med Julia och hennes mamma för att för andra gången se musikalen Spelman på taket. Även den här gången var den bra, om inte bättre alla var mycket säkrare på sina roller nu än när jag såg den en vecka tidigare med Mamma o Pappa.
Men det roligaste är fortfarande hela firandet efter att Tevye har lovat bort sin dotter första gången på krogen. Hela den scenen är otroligt rolig att se. Och den blir inte sämre av Josef Karnebäcks enorma stämma som håller en ton i säkert en minut och den svajar inte ens när han hoppar ner en meter från ett bord. Otroligt imponernade (det roligaste är nästan att höra dem runt omkring en i publiken som sitter och andas åt honom)
Jag har läst i tidningar och i andra bloggar att Joel Zerpe har fått enormt mycket beröm för sin insatts och det skall han ha. Men jag vill ändå belysa några andra aktörer nästan mer.
Först och främs har vi Josef Karnebäck som gör en enorm insatts som den snälle soldaten som blir kär i en av Tevyes dötrar som han gifter sig med trots Tevjes förbud vilket resulterar i att dotttern blir utfryst från familjen.
Vi har även Sara Hyding som spelar Tevyes näst äldsta dotter. En otroligt bra insatts helatiden verkligt och hon föll aldrig ur karraktären som endel andra gjorde ibland.
Sedan har vi Isac Bendelin som gjorde en enormt bra insatts som revolutionären Perchik som blir till fångatagen av de ryska soldaterna och förd till Sebirien. Och som blir tillsamans med Sara Hydings karaktär Hodel. Äkta kärlek?
Även Erik Törner skall ha en elog även om han kändes lite sämmre än förra året, men sedan hade han även en mindre roll iår än tidigare år.
Sedan vill jag rikta lite speciellt beröm till Frida Listh, Jesper Lundberg Johannes Loor, Amanda Heujbel, Saga Björling och Vendela Blomgren. Och tillsist ett stort beröm till alla som var med. Ser fram emot nästa år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback