Rikstorneringen 2007

Så var det äntligen dags för en av årets höjdpunkter, Rikstorneringen 2007 (även känt som Tornerspels SM).
På fredagseftermiddagen bar det av med båten mot Oskarshamn för vidare färd mot High Chaparral dit vi anlände 23:00 och möttes då upp av Roland, Ola och Therese som hade åkt upp en dag tidigare.
De tre hade gjort ett exemplariskt arbete och plockat åt sig ett gäng rum så att alla i sällskapet fick bra sovplatser, men kanske framför allt hade de plockat de bästa hagarna åt hästarna.
     När alla var framme (Lolle och Lennart åkte med Lolles lastbil som fick problem med bromsarna och kom en dryg timme senare än vi andra) bar det av till hotellet där vi träffade Cannon och Ola som skulle ha iväg oss till Salonen (eller Puben om du föredrar det) Vi var inte sena på att följa med och därför trängde vi in oss 12 stycken i Daniels bil och så bar det av. Men av någon anledning skulle Ola helt plötsligt inte med utan skulle gå och lägga sig.
    Tyvärr så stängde Salonen 45minuter efter att vi kommit dit. Därför packade vi återigen in oss i Daniels bil, den här gången 14 stycken, nytt rekord.
Döm av våran förvåning när vi kommer tillbaka till hotellet och hittar Ola sittandes i trädgårdsmöblerna drickandes Öl, skulle inte han sova?

Lördag, Första tävlingsdagen - Individuell tävlan
Lördagen började redan kvart i sju med att Daniel, Lolle och Jonne kom instormandes i mitt, Mattias och Anders rum och tyckte att vi skulle ha en gammeldansk. Alla avstod förutom Anders.
Sedan åkte vi iväg till ,vad vi trodde, en välbehövlig och efterlängtad frukostbuffé. Men vi hade blivit fel informerade, frukosten öppnade först en timme senare, klockan åtta. Istället åkte vi och red och veterinärbesiktigade hästarna. Sedan blev det frukost.
    Klockan 10:00 var det dags för de två första startgrupperna att dra igång. Daniel ingick i den ena.
Han gjorde ingen super prestation men han tog sig igenom utan att behöva skämmas, speciellt med tanke på att det var hans första SM.
    Klockan 11:00 i den hade vi, Torneamentum, med Lennart i den ena gruppen. Inte heller han behövde skämmas över sin insats även om den var sämre än Daniels.
    Klockan 12:00 var det dags för två stycken från oss som inte hade något annat val än att ta sig till finalomgången (När alla kvalomgångar är ridna får de 12 (eller fler om de sista som kvalar in har samma poäng) rida en finalomgång där poängen från kvalet läggs ihop med poängen i finalen). De som var med i omgången var Mattias och Lolle. Bägge två har väldigt bra plaseringar i SM genom tiderna (Mattias vann 2005 det år som Lolle fick sin bästa plasering 2:a)
Men bägge underpresterade men klarade sig ändå vidare till finalen innom topp 6.
    Sedan var det dags för Lunch innan sista omgången innan finalen skulle ridas. Och inför den omgången var det spänt i Torneamentum lägret, ännu visste vi inte om vi hade någon i final.
    Men i sista omgången hade vi Anders Larsson. Anders red som aldrig förr och tog sig vidare till Final som poängbäst. Även Jonne var med i samma startomgång som Anders men hade ingen större lycka.

I finalen lyckades Anders hålla nerverna under kontroll och gjorde en lika bra ritt som i första omgången och blev därför Svensk mästare i tornerspel.
Något som firades med dusch och Cigarr innan vi gick ut på kvällen.
    Fram emot halv tre på natten efter mycket festande fick vi äntligen krypa isäng.

Söndag, andra tävlingsdagen - Lagtävling
På söndagen tog vi en välbehövlig sovmorgon till klockan 09:00 eftersom vi inte skulle rida fören 13:00.
Fram tills dess att det var dags tog vi det lugnt och titttade lite på de andra sällskapen när de tävlade.
    När det väl var dags för oss så underpresterade alla förutom tre. Det var Mattias som gjorde en riktigt bra ritt och slöt som poängbäst i laget. Och så var det Daniel och Lennart som gjorde vad som förväntades av dem. Men resten lyckades inte. Och Anders som varit överlägsen på lördagen blev poängsämst i laget.
    När våran ritt var klar var vi övertygade om att vi för första gången under hela 2000-talet hade förlorat guldet i tornerspel. Vi var inte ens säkra på om vi skulle få medalj.
    Vi hade delvis rätt i våra farhågor. Vi fick silverplatsen före Celeres Nordica, Infensus och Bockens Kämpar. Men S:t Nicolai var oss övermäktiga den här gången. Men inte så överlägsna som vi först hade trott. De vann med endast 20 poäng. Vilket kan liknas med någonting mellan 1 och 2 mål i fotboll.

    Vi var väldigt besvikna men efter en stund började vi hitta ljuspunkterna och kunde konstatera att vi kanske inte är svenska mästare, men vi är bäst i sverige. Vi ställde upp med vårat "B-lag" ( två reserver och en halvskadad) och höll nästan på att ta hem guldet ändå. Det visare en stor bredd. Sedan hörde vi även från publikhåll att vi var det enda sällskapet som bjöd på show. Och det är trotts allt Show vi håller på med.

Till sist vill jag bara citera Ola Salo.
"Vi är bättre än den här dyngtävlingen"

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tråkigt att ni inte vann!

2007-05-21 @ 16:59:33
Postat av: Anonym

Nu får du ta och skriva blogg din skallpelle...!

2007-06-05 @ 22:04:41
Postat av: Gert

faktiskt. Har nu väntat på ressensioner av sävefester, krogrundor, balen, den nya vibrerande bögstaven och ett utdrag ur din bok. I ÅRATAL!
Skärpning!

2007-06-05 @ 22:22:31
Postat av: Anonym

Bara för att du skaffar kvinntimmer så betyder det inte att du kan sluta skriva blogg...

2007-06-05 @ 22:46:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback