Jauvet träning

I helgen var det dags för första träningshelgen med gycklargruppen www.jauvet.net. Dem som skulle tränas var medlemmarna i www.torneamentum.nu. Men tyvärr kom det inte speciellt många någon av dagarna men dock lyckades alla ordinarie riddare förutom två komma och bägge hade mer eller mindre gilltiga skäl. Och även tre väpnare var på plats. Så något lärde vi oss nog.
Själva anledningen till att Jauvet var där var att vi skulle lära oss att agera bättre på tornerspels arenan.
På lördagen tillängnade vi förmiddagen (11-13) till att prata om våra egna styrkor och svagheter både individuellt och i grupp, och vi pratade om vad vi skulle kunna förbättra. Sedan åt vi en lunch bestående av kokt korv med bröd och läsk, det var smaskens. Sedan fortsatte vi. Men nu var det dags för lite mer fysisk aktivitet när vi började med olika teaterövningar (som Jauvetarna, Nicki o Putte, själva tyckte var flummiga men bra)
Vi skulle bl.a. gå och blunda på en grusväg tills dess att de fångade upp oss, först gick vi sedan skulle vi springa. Övningens syfte var att vi skulle få känna på hur det är att agera på scen utan att kunna använda alla sinnen (tror jag iaf var syftet).
Sedan skulle vi blunda och gå fram tills dess att vi stod framför ett litet föremål som de hade ställt på marken. När vi trodde att vi var där skulle vi böja oss ned och plocka upp det. Det var svårt och jag tror att bara två stycken lyckades på två försök.
Sedan skulle vi plocka upp den igen men nu gömdes föremålet i Mattias trädgård istället och vi skulle inte längre leta själva utan vi skulle bli guidade av resten av gruppen för att lära oss att lita på varandra.
Nu var de flummigaste övningarna färdiga och istället skulle vi ägna oss åt mer konkret skådespelarträning.
Vi skulle träna på att ha status på ett bra sätt. Så först gjorde vi en övning som hette Greven och betjänten, övningen gick ut på att en hade all makt och den andre inte hade något annat val än att lyda. På så vis kunde Greven träna på hur denne visade sin status utan att överdriva.
Först ut var jag och Fredrik och för en gångs skulle skulla jag börja med att sitta på makten. Jag körde på en lite för stressad ledarstil som höjde rösten och fick kritik för att jag då inte hade hög status, eftersom någon som vet att den har all makt bara behöver säga det den vill ha gjort utan någon stress.
Men det var ändå kul och jag lyckades få Fredrik att snus (Fredrik spyr om han har snus inne längre än fem minuter)
Sedan var det dags för alla andra ochd det var kul att se hur alla snabbt utvecklades och lärde sig både att härska men också att bli styrd över.
Sedan gjorde vi en annan övning som var kul. Man var tre stycken. och hela tiden var en tvungen att sitta en tvungen att stå och en ligga eller luta. Sedan blev vi satta i situationen att vi var i förberedelserna inför ett tornerspel. Sedan var man tvungen att ha en anledning till att byta från sin position till en annan och när man gjorde det blev den som hade den positionen tvungen att ta en ny position. Det var den roligaste övningen och det var svårt och rörigt att ha koll på allt men det blev kul.
Sedan fikade vi och avslöt dagen med att träna på att vara snobbiga. Man skulle gå omkring och mingla. Men man fick aldrig röra på huvudet utan skulle man titta åt sidorna fick man röra på hela kroppen istället. Sedan fick man aldrig titta ner eller pesonen man pratade med i ögonen utan var tvungen att se över honom hela tiden.
Sedan började alla att åka hem och snart vara bara Jag, Mattias från torneamtnum kvar och Putte och Nicki från Jauvet. Alla var då trötta av att vara ute i solen och blåsten hela dagen och det blev lite lojt ett tag. Men sedan kom Putte och Nicki på att de kunde ta två av jauvets karaktärer Tommy Tong och Tommy Tong (Två stycken clowner) och åka in med dem till visby och filma lite små klipp med dem. Sagt och gjort vi åkte in och filmade och de svarade på frågar om Visby så som: varför luktar ringmuren pink, Varför är Visby så populärt, Varför finns ringmuren. Vad används katapulten nere vid nordergravar till, vilka är det som har roligast på gotland och varför och Var det drackflygaren Eragorn som sprang omkring i Nordergravar. De flesta svaren finns på www.myspace.com/tommytongandtommytong Det går även att se mer med Tommy Tong och Tommy Tong kl 20:00 på tv4 på fredag.
Väl hemma igen gick jag in till mitt och lade mig och vilade en stund tills dess att Mattias ringde och sa att det var dags att åka in till stan igen. Men nu som civilister och isället för att svara på frågor skulle det drickas öl. Men jag körde och blev istället bjuden på diverse alkoholfria drinkar. Med oss var även Anders Larsson som hela kvällen tränade på att ha hög status och stel nakce.
På vägen hem gick Putte igenom sin telefon bok när han letade efter någon som de kunde ringa till klockan 02:30 på natten. Bland namnen i telefon boken fanns legender som Claes Månsson och Andres Esteche. Men vi ringde inte dem utan vi ringde till Australien istället där vi hamnade hos en telefonsvarare där detta medelande talades in (av för personen en helt okänd person med ett helt okänt nummer)
- Hej, tycker du att det är konstigt att jag ringer utlandssamtal till australien, isåfall ber jag om ursäkt. Men om du tycker det är lite kul så kan du ju le eller nått.
Sedan åkte vi hem och sov.

Javuet träning - dag 2

Dagen efter samlades vi återigen klockan 10:00 hos mattias men först vid tolv tiden kom Anders Larsson inramlandes.
Den andra träningsdagen användes inte till övningar utan mer till planering. Vi gjorde karaktärsbeskrivningar av de riddare och väpnare som var på plats så nu har torneamentum fått en bortskämd Bratz unge (St:Hans af Wisby) en revolutioner i Kunskapens Riddare och en gammal vresig gubbe i Jorden och Skogarnas riddare. Vi har även fått två väpnare som drömmer om riddarlivet.
Vi pratade även om nästa träningshelg den 12-13 maj då Nicki o Putte återigen kommer hit. Och troligtvis kommer några att få lära sig att slåss med svärd på ett snyggt sätt det skall bli kul.


Hemside tips:

www.jauvet.net

www.myspace.cm/jauvet

www.myspace.com/patrikelgh

www.myspace.com/tommytongandtommytong
www.gycklare.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback