Isome Gård inte längre mjölkproducenter

Idag slöt Isome Gård att vara en mjölkproducerande gård. Korna är sålda och iväg skeppade till Gamleby i Småland där de skall bo på en ny fin bondgård.

Hela händelsen känndes lite konstig och ingen i familjen visste riktigt vad vi skulle göra mellan 4 och 6, vi hade ju inga kor att mjölka.

När vi sålde korna dök det plötsligt upp två stycken väldigt svåra frågor som kommer att kräva mycket tid att tänka på.

1. När skall vi äta? Vi kan ju inte längre ät när vi kommer in från ladugården. Mammas förslag är klockan fem. En tid som tåls att fundera på.
2. Gul, Blå, Grön eller Röd mjölk. Det är troligtvis en av de svåraste frågorna som man som människa kan ställas inför. Man vill ju inte lämna den typ av mjölk som man är uppväxt med (med mycket fett) för mycket. Men samtidigt finns nu möjligheten att välja en nyttigare mjölk. Jag tror det hela kommer att resultera i att vi gör som nästan alla andra svenskar. Vi väljer någonting mitt emellan, dvs. Grön mjölk.

Själva händelsen firade vi med att äta grilladkyckling och potatissallad (förutom mattias som pasaladdar för fullt inför helgens Vasalopp) och vin.
Senare på kvällen öppnades även en flaska champagn.


***********
Ikväll var det även Torneamentum träning. Men på plats var endast jag och Mattias, men eftersom mattias inte skulle rida av räddsla för att han skulle rammla av och skada sig så nära vasan. Därför blev det ett relativt kort pass. Men det gick trots allt bra.





Kommentarer
Postat av: Anonym

Har ett förslag på mjölkfrågan...
Det funkar utmärkt här.
Kör på Blå mjölk och Röd mjölk.
Röd mjölk till männen och blå till kvinnorna.

Postat av: Anonym

(det var inte meningen att det skulle låta nedvärderande på något sätt)

2007-02-24 @ 16:19:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback