En historisk dag!

Idag är en historisk dag!


Saddam Hussein har avrättats! På både gott och ont.  Tyvärr mestadels ont!

Att Saddam fick gå egenom en ordentlig rättegång är mycket starkt gjort av den Irakisksa regeringen, och någonting mycket orginellt för en diktator över huvudtaget och speciellt i mellanöstern!

Men att han inte hann ställas inför rätta för resten av hans brott är beklagligt men det mest beklagliga är trotts allt att straffet blev dödsstraff! Ett straff som hörde hemma på medeltiden och inte under 2000-talet!
Men då kanske någon säger: Du skall inte sitta där i din bekväma soffa och klaga över att ett folk som har blivit utsatta för en diktator i ett decenium vill se honom död! Det är deras metod. Och visst förstår jag dem om de vill se honom död. Men trotts allt måste de tänka på konsekvenserna. Hur många Saddam anhängare ser inte bilderna på tv idag när deras ledare hängs med huvudet högt! Hur många av dem kommer inte att genomföra hämdaktioner de närmaste veckorna?
Sedan kan man alltid ställa sig frågan: Vilket straff skulle vara hårdast för honom? Att hängas kort i vetskap om att han skulle bli matyr för många. Eller att sitta instängd i en liten cell varje dag och varje dag plågas med rättegånger om vad han har gjort!

Jag vet inte men i min värld låter det sista mycket värre!

Och George W Bush lyckades göra ett mycket bra uttalande idag angående Saddams avrättning
"En stor milstollpe för demokratin" En stor milstollpe för vilken demokrati. Demokratin att ta sig rätten att ta någon annans liv

Nej dödsstraff borde avskaffats över hela världen för länge sedan. Men det känns skönt att äntligen vara av med Saddam

Så jag avslutar med att säga: Lycka till Irak!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback